DAB+ bouwradio kopen in 2022? De beste bouwradio DAB+  in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Hoogste kwaliteit geluid ontvangen op de bouwplaats? Met een DAB+ bouwradio heb je een ten allen tijde een storingsvrije radio ontvangst. De kwaliteit kun je vergelijken met die van een CD, enorm hoog dus in verhouding met voorgaande bouwradio’s zonder DAB+ ontvanger. Daarnaast is de bouwradio DAB+ voorzien van honderden zenders en info over files, nieuws en sportuitslagen. Je mist werkelijk niets meer tijdens het werk!

Wil je een DAB+ bouwradio kopen? We hebben alvast wat onderzoek voor je verricht en een top 5 samengesteld. Bekijk snel de reviews en maak een weloverwogen en goede keuze voor de beste DAB+ bouwradio.

1. Audisse Shokunin

De Audisse Shokunin is ideaal voor buiten gebruik voor bijvoorbeeld op bouwplaatsen of werkplaatsen. Dit model biedt een krachtig geluid zodat het voor iedereen op de locatie goed hoorbaar is. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door de klasse D versterker en de neodymium speakers.

Je hebt niet alleen veel keuze uit verschillende radiostations maar je hebt ook de mogelijkheid om jouw smartphone met de speaker te verbinden via bluetooth. Je kunt dus gemakkelijk jouw favoriete afspeellijst op bijvoorbeeld Spotify luisteren.

Een andere handige specificatie van dit product is de ingebouwde accu, deze gaat maar liefst 12 tot 16 uur lang mee. Dus als de accu volledig is opgeladen kun je de hele dag genieten van al je favoriete radiozenders of afspeellijsten.

Wil je iets aanpassen maar kun je op dat moment niet bij de radio komen omdat je bijvoorbeeld op een stijger staat? Gebruik dan de app op je smartphone zodat je jouw muziek op afstand kunt bedienen. 

Voor- en nadelen Audisse Shokunin

Bij de Audisse Shokunin ontvang je standaard een stroomkabel en een antenne zodat je beter bereik hebt op afgelegen locaties. Als laatste natuurlijk niet te vergeten de handleiding met daarin een uitgebreide uitleg over alle functionaliteiten van dit geweldige product.

Je streamt draadloos muziek vanaf je smartphone of tablet via bluetooth
Keuze uit meer dan duizend radiozenders zodat iedereen kan genieten
Dit model biedt duidelijk en krachtig geluid dankzij de klasse D versterker
Het is niet mogelijk om deze uitvoering als docking station te gebruiken

2. DeWalt DCR027-QW

De DeWalt DCR027-QW bouwradio met dab+ is een erg gewilde radio voor op bouwlocaties en werkplaatsen. Dit model is volledig stof- en waterdicht waardoor je hem overal neer kunt zetten zonder bang te hoeven zijn op schade. Met dank aan de dab+ functie heb je nooit meer last van ruis of andere rare geluiden tijdens het beluisteren van jouw favoriete radiozender.

Dit model beschikt over 2 woofers en tweeters waardoor je kunt genieten van enorm krachtig en zuiver geluid terwijl je aan het werk bent. Het geluid is zo krachtig dat in principe iedereen op de bouwlocatie duidelijk de muziek kan horen. Wat helemaal handig is aan dit prachtige model zijn de 2 stopcontacten aan de achterkant van de radio.

In deze stopcontacten kun je bijvoorbeeld een boor of een schroefmachine aansluiten als je geen andere aansluitingen in de buurt hebt. Daarnaast beschikt dit model ook nog eens over een usb poort waarin je jouw smartphone kunt opladen als deze bijna leeg is.

Voor- en nadelen DeWalt DCR027-QW

Bij de DeWalt DCR027-QW wordt er natuurlijk een handleiding meegeleverd waarin alles over dit product duidelijk staat uitgelegd om moeilijkheden te voorkomen. Losse extra’s zijn niet nodig, alles is ingebouwd in dit zeer praktische model.

Zeer krachtig geluid dankzij de dubbele woofers en tweeters
Deze radio heeft 2 stopcontacten voor oplader en andere electra.
Door via bluetooth te verbinden stream je je favoriete muziek
Er wordt helaas geen accu meegeleverd voor deze uitvoering

3. PerfectPro Handsfree 2

Met de PerfectPro Handsfree 2 heb je niet alleen een normale bouwradio in handen maar ook een speaker waarmee je via bluetooth jouw smartphone kunt verbinden. Hierna zijn je favoriete afspeellijsten binnen handbereik.

Omdat dit model gebruik maakt van een DAB+ verbinding heb je niet langer last van ruis tijdens het luisteren van muziek. Een ander voordeel van DAB+ is dat je keuze hebt uit meer dan duizend radiozenders zodat iedereen zijn/haar favoriete zender kan beluisteren.

Is er op een bepaald moment geen bruikbaar stopcontact in de buurt en wil je toch gebruik maken van dit product? Deze radio beschikt namelijk niet alleen over een stroomkabel, maar ook over een set batterijen waardoor je ook zonder stroomkabel kunt genieten van jouw favoriete muziek.

Voor- en nadelen PerfectPro Handsfree 2

Bij de PerfectPro Handsfree 2 ontvang je standaard een set NiMH 8000mAh batterijen en een telescopische antenne zodat je overal goed bereik hebt zelfs op de meest afgelegen plekken. Als laatste niet te vergeten de handleiding met daarin een uitgebreide uitleg over alle functionaliteiten van dit handige product.

Het is mogelijk om muziek af te spelen via een externe usb stick
Door je smartphone via bluetooth te verbinden stream je zelf muziek
Dankzij de meegeleverde batterijen luister je ook draadloos naar muziek
De radio zal niet automatisch uitgaan na een bepaalde tijd

4. Makita DMR112 DAB+

Met de Makita DMR112 DAB+ aan je zijde hoor je niet alleen maar boormachines en andere geluiden. Je geniet namelijk van een stabiele DAB+ verbinding, waarbij ruis over de lijn volledig verleden tijd is geworden.

Naast de functie om naar de radio te luisteren heb je ook nog de mogelijkheid om eigen afspeellijsten af te spelen door eenvoudig je smartphone via bluetooth te verbinden.

Een andere handige specificatie is dat dit model volledig water- en stofbestendig is zodat je hem overal neer kunt zetten. Naast al deze handigheden beschikt dit model ook nog eens over een lichtsensor en een ergonomisch handvat zodat je hem makkelijk kunt vervoeren en verplaatsen. Dit model werkt op netstroom en eventueel op een accu, deze wordt er helaas niet standaard bijgeleverd.

Voor- en nadelen Makita DMR112 DAB+

Bij de Makita DMR112 DAB+ ontvang je standaard een handleiding waarin alles wat je moet weten over dit product duidelijk staat uitgelegd zodat je direct aan de slag kunt gaan met je nieuwe aankoop.

Dankzij de DAB+ verbinding heb je nooit meer last van ruis
Dit model functioneert op zowel een accu als op netstroom
Door je smartphone via bluetooth te koppelen stream je zelf muziek
Er wordt helaas geen accu meegeleverd bij deze uitvoering

5. PerfectPro Workstation 2

Met de PerfectPro Workstation 2 geniet iedereen op de bouwlocatie van duidelijk verstaanbare muziek de hele dag door. Luister je graag naar jouw favoriete radiozender? Dankzij de DAB+ tuner heb je ruime keuze uit meer dan 1000 radiozenders en je hebt nooit meer last van ruis of slechte verbinding.

Op het moment dat je liever zelf je eigen muziek uit wilt kiezen kun je jouw smartphone via bluetooth met de radio verbinden of je gebruikt een aux kabel als je dat fijner vindt. Deze radio heeft de mogelijkheid om maar liefst 8 verschillende bluetooth apparaten te verbinden, hierdoor kun je snel schakelen tussen verschillende apparaten.

Een ander handige specificatie is dat dit model aan de achterkant een usb poort heeft waarmee je jouw smartphone kunt opladen als deze bijna leeg is. Deze uitvoering is uiterst geschikt voor buiten locaties omdat hij volledig water- en stofbestendig is, je hoeft dus niet bang te zijn dat je nieuwe radio zomaar kapot kan gaan van een paar druppels regen.

Voor- en nadelen PerfectPro Workstation 2

Bij de PerfectPro Workstation 2 wordt standaard een metalen telescopische antenne meegeleverd zodat je altijd goed bereik hebt en geen last hebt van ruis. Als laatste niet te vergeten de handleiding waarin alles over deze uitvoering duidelijk staat uitgelegd om zo verwarring tijdens het installeren te voorkomen.

Dankzij de digitale DAB+ tuner is ruis verleden tijd
Via de usb poort aan de achterkant kun je jouw smartphone opladen
Stream draadloos muziek via je smartphone met bluetooth
Deze uitvoering heeft helaas geen ingebouwde accu

Laatst geüpdatet