LG soundbar kopen in 2019? De beste LG soundbar in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Als u een liefhebber bent van muziek of graag films kijkt, dan wilt u natuurlijk dat het geluid goed is zodat u er optimaal van kunt genieten. Zo zitten er op de soundbar LG speciale technieken, die het gebruik ervan voor de gebruiker een stuk makkelijker maken. Zo kunt u via een LG soundplate draadloos muziek afspelen door middel van bluetooth vanaf uw telefoon.

Daarnaast heeft u bij sommige LG soundbars de mogelijkheid om het te koppelen aan het LG Music Flow multiroom systeem om draadloos muziek te kunnen streamen. In het komende artikel zullen we onze top 5 bespreken, zodat u tot de beste keuze voor u kunt komen.

1. LG SK8 Review

Als u graag naar muziek luistert, dan is het natuurlijk van belang dat de kwaliteit goed is. Met een LG soundbar, en dan specifiek de LG SK8 kunt u dit voor elkaar krijgen. De LG soundbar beschikt over een uitstekend kwaliteit, waardoor u bij elke film en muziek een helder geluid krijgt die een extra dimensie toevoegt aan het geluid.

Doordat de soundbar compitabel is met dolby atmos, worden er geluidseffecten via het plafond naar de plaats waar u zit gestuurd. Op deze manier klinkt het geluid extra ruimtelijk, en kunt u echt genieten van het geluid. Daarnaast kunt u de soundbar LG aansluiten op het LG multiroom systeem waardoor u muziek door het hele huis kunt streamen.

U kunt heel eenvoudig muziek streamen via de LG soundbar. De reden hierachter is dat de LG SK8 beschikt over ingebouwde Google Chromecast, zodat u via het internet of elke streamingsdienst eenvoudig muziek kunt afspelen op de LG soundbar.

Voor en nadelen LG SK8

Door de ingebouwde Chromecast kunt eenvoudig muziek afspelen via het internet of de streamingsdiensten.
De LG soundbar is door de optic kabel eenvoudig te installeren.
U kunt de soundbar LG toevoegen aan het multiroom systeem zodat u in het hele huis kunt genieten van de muziek.
U dient zelf een HDMI kabel aan te schaffen, zodat u de soundbar kunt aansluiten op uw televisie.

2. LG SH2 review

Als u graag een film kijkt of thuis naar muziek luistert, dan is het natuurlijk voor u van belang dat u hier goed geluid bij heeft. Op deze manier kunt u er optimaal van genieten. De LG SH2 soundbar zorgt ervoor dat thuis van goed en helder geluid wordt voorzien.

Het geluid van de LG SH2 is heel scherp en helder, zodat u er zeker van bent dat u bij elke film of nummer dat u afspeelt de juiste kwaliteit krijgt. De LG soundbar beschikt over 100 watt aan geluid, in combinatie met de subwoofer. Samen kunnen ze genoeg geluid produceren om een slaapkamer of een kleine tot middelgrote woonkamer te vullen met geluid.

Daarnaast beschikt de soundbar over adaptive sound control, zodat het geluid wordt aangepast naar waar u aan het kijken bent. Bent u bijvoorbeeld nieuws aan het kijken, dan zorgt de LG soundbar SH2 ervoor dat uw geluid daar op wordt aangepast.

U zult dan het geluid van de nieuwslezer beter horen. Behalve dit beschikt de LG soundbar ook nog over bluetooth, zodat u vanaf uw telefoon muziek kunt afspelen op de soundbar LG.

Voor- en nadelen LG SH2

Beschikt over genoeg vermogen om uw woonkamer of slaapkamer te vullen met geluid.
Door de diepe bass, vult het heel makkelijk uw kamer.
Door de bluetooth verbinding kunt u ook vanaf uw telefoon muziek afspelen.
U dient zelf een optische kabel er bij aan te schaffen zodat u de soundbar kunt aansluiten op de televisie.

3. LG SK10Y review

Thuis wilt u lekker van een filmpje kunnen genieten of van uw muziek, maar dan wilt u wel dat het geluid van goede kwaliteit is. Met de LG soundbar SK10Y kunt ervoor zorgen dat u een helder en goed geluid krijgt, zodat u ontspannen kunt genieten van uw geluid of muziek.

De LG soundbar ondersteunt Dolby Atmos, wat ervoor zorgt dat u een surrealistisch surround geluid om u heen krijgt. Om dit voor elkaar te krijgen, dient de u de LG soundbar aan te sluiten op de achtergrond speakers, voor het beste resultaat.

Verder beschikt de soundbar ook nog aan speakers aan de bovenkant, zodat het geluid naar het plafond wordt gestuurd. Op deze manier klinkt het geluid van de LG SK10Y extra ruimtelijk. Verder beschikt de LG soundbar over een ingebouwde Chromecast, zodat u via het internet of andere streamings diensten uw favoriete muziek kunt afspelen op de LG soundbar.

Voor- en nadelen LG SK10Y

Eenvoudig te installeren zodat u binnen enkele minuten na ontvangst al kunt genieten van een scherp en helder geluid.
Door de ondersteuning van Dolby Atmos klinkt het geluid zeer ruimtelijk.
De ingebouwde Chromecast zorgt ervoor dat u vanaf uw telefoon muziek kunt afspelen op de LG soundbar

4. LG SJ4 review

Als u eenmaal klaar bent met al uw taken voor de dag, wilt u thuis natuurlijk lekker kunnen ontspannen met een filmpje of wat muziek. Dan wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat het geluid goed is, met de soundbar LG SJ4 bent u er zeker van dat het geluid van hoge kwaliteit is.

De LG SJ4 beschikt over een vermogen van 300 watt, waardoor het geluid van de LG soundbar tot leven komt. Door dat de soundbar beschikt over een draadloze subwoofer, kunt u deze overal in de kamer plaatsen op een plek naar uw keuze. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat deze op de ideale plek staat. Verder ondersteunt de LG soundbar de 24bit/192kHz resolutie, waardoor u probleemloos kunt luisteren naar hi resolution audio.

Naast al de genoemde opties, beschikt de soundbar LG ook nog over sound adaptive control. Hiermee wordt het geluid van uw tv aangepast naar waar u aan het kijken bent. Als u bijvoorbeeld het nieuws kijkt, zorgt de soundbar LG SJ4 ervoor dat het geluid gefocust wordt op de stem van de nieuwslezer.

Voor en nadelen LG SJ4

De diepe bas van de subwoofer wordt heel de kamer gevuld met geluid.
Als u de soundbar met een HDMI kabel aansluit op uw televisie, kunt u het geluid van de soundbar regelen met de afstandsbediening van de tv.
De LG soundbar beschikt over zowel een HDMI als optische aansluiting voor uw televisie.
U kunt de soundbar niet met de televisie verbinden via bluetooth.

5. LG SK9Y review

Na een lange dag hard werken, wilt u natuurlijk lekker kunnen genieten van een filmpje of wat muziek. Dan wilt u er namelijk wel zeker van zijn dat het geluid van uw soundbar goed is. Met de LG SK9Y bent u ervan verzekerd dat het geluid van hoge kwaliteit is.

Het besturen van de LG soundbar is heel eenvoudig, en kunt u simpel doen met uw afstandsbediening, mits u de LG soundbar met een HDMI heeft aangesloten. Daarnaast is het geluid van zeer hoge kwaliteit, en door de speakers op de bovenzijde wordt het geluid via het plafond weerkaatst. Hierdoor klinkt het geluid heel ruimtelijk.

Verder komt de bas uitstekend tot zijn recht door de meegeleverde subwoofer. Behalve al deze opties beschikt de LG soundbar tevens nog over een ingebouwde Chromecast. Op deze manier kunt u op verschillende manieren muziek afspelen, zoals bijvoorbeeld met Spotify of andere streamingsdiensten.

Voor- en nadelen LG SK9y

Altijd hoge en goede geluidskwaliteit
Dolby Atmos zorgt voor ruimtelijk geluid
Streamen gemakkelijk met de ingebouwde Google Chromecast
Helaas wordt er geen HDMI-kabel meegeleverd bij aanschaf

Aansluiten LG soundbar

Als u eenmaal over bent gegaan tot de koop van een LG soundbar, dan wilt u natuurlijk wel weten hoe u deze aan dient te sluiten. Gelukkig is het meestal een fluitje van een cent en kost het geen enkele moeite. U plaats de LG soundbar op de gewenste locatie vlak bij uw tv, waarna u de kabel (HDMI of optisch) in de tv plugt op de juiste plek. Nadat u dit gedaan heeft, kunt u gebruik maken van de LG soundbar.

HDMI of optische kabel gebruiken voor LG soundbar

Bij de meeste LG soundbar heeft u vaak de keuze tussen een HDMI of een optische kabel. Vaak is de optische kabel meegeleverd en dient u een HDMI er apart bij te kopen. Voor de gebruiksvriendelijkheid is het vaak verstandig om te gaan voor een HDMI kabel. Met deze kabel kunt u vaak het geluid instellen van de soundbar LG met de afstandsbediening van de tv.

LG soundbar onderdeel van surround set

Uiteraard kunt u ervoor ook kiezen om de soundbar LG een onderdeel te laten zijn van uw surround set. Zorg er dan voor dat uw huidige boxen kunt aansluiten op uw nieuwe soundbar. Als u de soundbar eenmaal heeft aangesloten dan kunt ideaal een filmpje kijken thuis, met geluid wat overal vandaan komt.

Laatst geüpdatet