Mediaspeler kopen in 2022? De beste media player in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Zoek je een apparaat waarmee je via je laptop of computer niet alleen films, maar ook muziek en foto’s mee kan laten weergeven op je eigen tv? Dan is een media speler een hele goede optie. Met de mediaspeler speel je moeiteloos alles af op je tv. Je kan hierbij zelfs gebruik maken van je eigen geluidsinstallatie.
Een mediaspeler werkt via stand alone of je eigen thuisnetwerk.

Veel mensen maken nu gebruik van Spotify, de mediaspeler kon natuurlijk niet achterblijven op deze trend. Het is dan ook steeds vaker mogelijk om je mediaspeler met het internet te verbinden, en daarna opties als YouTube, Spotify of social media te gebruiken. Om je te helpen met jouw keuze tussen alle mediaspelers, hebben we hier beneden voor je een top 5 samengesteld zodat je makkelijk en snel kan vergelijken en daarbij een mediaspeler kan vinden die bij jou past.

1. Google Chromecast V3 + Google Home

Bij dit pakket krijg je niet alleen de Google Chromecast V3 maar ook nog de Google Home. Samen bedien je deze apparaten met de spraakbesturing optie. Wanneer je muziek wilt afspelen doe je dit natuurlijk via de Google Home speaker. Maar dit is niet het enige waar de speaker goed voor is.

Met de speaker haal je namelijk ook jouw handsfree hulp in huis. Je kan naast je slimme assistent commando’s opdragen nu ook nog vragen stellen. Ook kun je de speaker instellen op land en taal, van het gekozen land krijg je alle actuele informatie.

Deze informatie kan betrekking hebben op het nieuws, het weer, het treinverkeer en nog meer. Deze optie is in België voorlopig nog niet beschikbaar. Om bijvoorbeeld video’s te kunnen streamen kan je de Chromecast met een HDMI kabel aansluiten aan je tv. Om het nog mooier te maken kan je ook spraakgestuurd video’s streamen via de speaker. Hiervoor hoef je alleen de speaker en de Google Chromecast aan elkaar te koppelen.

Voor- en nadelen Google Chromecast V3 + Google Home

Voor beide producten zal je een handleiding in de verpakking vinden. Daarnaast krijg je bij de Google Home een oplaadkabel meegeleverd, en bij de Google Chromecast V3 een stroomkabel.

 Opdrachten zijn zonder smartphone of tablet uit te voeren door de spraakbediening
 Je bent altijd op de hoogte van files, je agenda via de spraakbediening. Ook alle kennis van Google is beschikbaar
 Je streamt in een hogere resolutie en met minder haperingen je video’s door de 5GHz WiFi
Om gebruik te maken van functies als agendabeheer heb je een Google account nodig
4K resolutie wordt door deze Chromecast niet ondersteund

2. Apple TV 4K 32GB

Met gebruik van Apple tv 4K kan je van serie’s, films en foto’s genieten in een 4K resolutie. De voorganger (Apple tv 4) kan niet tippen aan deze kwaliteit. Media zien er nu tot 4 keer scherper uit dan bij de voorgaande Full HD resolutie.

Dit is te danken aan de 3840 x 2160 pixels. Ook de kleurweergave is op het nieuwe apparaat beter, deze maakt namelijk gebruik van High Dynamic Range, waardoor kleuren niet alleen realistischer zijn maar ook feller.

Wil je video’s of muziek streamen ? Dan kan dat gewoon via je iPhone of iPad. Omdat er een AX10 Fusion chip in het apparaat verwerkt zit geniet je ook bij het spelen van games van een hoge resolutie.

Als gamecontroller gebruik je de afstandsbediening die is meegeleverd of je eigen iPhone. Je kan de Apple tv ook met je stem bediening via de Siri spraakassistent. Hiermee kan je naar de beste films zoeken in de iTunes bibliotheek, of schakel je je Netflix in.

Voor- en nadelen Apple tv 4K 32GB

Bij de aankoop van de Apple tv krijg je een aantal dingen meegeleverd, namelijk een handleiding, een Siri remote afstandsbediening, een netsnoer en een lightning-naar-USB kabel.

 Je bekijkt je films en foto’s in de hoge kwaliteit door de 4K HDR ondersteuning.
 Netflix en iCloud worden door de Apple tv 4K ondersteunt
 Alleen wanneer je tv hebt die HDR10 en Dolby Vision ondersteunt, en daarnaast over een HDMI 2.0 beschikt kan je genieten van de 4K resolutie
Er wordt bij de Apple tv 4K geen HDMI kabel meegeleverd

3. NEO Z83-4 PRO

Deze compacte mediaspeler is niet alleen een mediaspeler, de Minix NEO z83-4 is namelijk ook een mini computer. Je kan met dit apparaat e-mailen, surfen op het web, Office documenten aanpassen en elk denkbaar audio- en videobestand afspelen door het Windows 10 Pro besturingssysteem.

Als dit nog niet genoeg is dan heb je ook nog de optie om apps te installeren. Je geniet hierdoor van apps als Videoland, Spotify en Netflix.

Wanneer je de mediaspeler achter een computerbeeldscherm of tv monteert maak je je eigen thuisbioscoop. Het apparaat heeft genoeg kracht om 4K films met 30 beelden per seconde af te spelen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door het 4GB aan werkgeheugen in combinatie met de snelle Intel processor. Je kan meerdere films downloaden op het apparaat door de 32 GB opslagcapaciteit die beschikbaar is.

Voor- en nadelen NEO Z83-4 PRO

Om je een snelle start te geven wanneer de NEO Z83-4 PRO bij je thuis wordt gebracht, worden bij dit apparaat ook een ophangbeugel, stroomkabel en WiFi-antenne meegeleverd.

 Je streamt 4K films met 30 beelden per seconde door de quad-core processor
 Je kan met de NEO z83-4 pro alles wat je op een pc kan door het Windows besturing systeem
 Met de meegeleverde beugel kan je de mediaspeler achter een monitor of tv monteren
De weergave van kleurrijke beelden zal tegenvallen door het ontbreken van een HDR-ondersteuning

4. Google Chromecast Ultra

In 4K kan je YouTube video’s en Netflix series streamen naar je tv met deze Chromecast Ultra van Google. Je tv wordt in een klap een smart tv na het aansluiten van de Chromecast via een HDMI kabel.

Je bestuurt de mediaspeler gemakkelijk met een app op je tablet of smartphone, of vanaf je laptop als je dit liever hebt. Je hoeft met deze Chromecast dus niet hele tijd naar de afstandsbediening te zoeken.

Om gebruik te maken van het apparaat moet je het met de WiFi verbinden. Heeft het kastje geen bereik tot de WiFi dan kan je gebruik maken van de meegeleverde netwerkadapter om dit op te lossen. Terwijl jij je geniet van je serie of film hoef je je geen zorgen te maken dat het beeld gaat haperen, de snelle verbinding zal dit voorkomen.

Voor- en nadelen Google Chromecast Ultra

Om met je Google Chromecast aan de slag te kunnen worden er een handleiding, netwerkadapter en een voedingskabel meegeleverd.

 De Chromecast ultra is ook aan te sluiten op een netwerkkabel door de netwerkadapter
 De 5 GHz WiFi zorgt ervoor dat je video’s tot 4K probleemloos naar je tv streamt
 Je kan de inhoud van je YouTube, Netflix en Spotify naar je tv streamen met de Chromecast
 Momenteel maar een beperkt aantal apps beschikbaar, dit zullen er in de toekomst meer worden

5. Xiaomi Mi Box S EU

Van elke tv maak je een smart tv met Android door de Xiaomi mi box. Met de box worden je films in Ultra HD ondersteunt, hierdoor geniet je ervan in de hoogste kwaliteit. Je favoriete series in 4K resolutie kijken? Dat kan.

Download apps als Videoland, Netflix en Amazon Prime. Er kunnen niet alleen honderden apps media apps gedownload worden met de box, maar ook je games download je makkelijk, doordat de box op Android draait.

Ook zit er een Google Assistent in dit slimme mediacenter. Je kan hiermee je favoriete serie afspelen door dit met spraakopdrachten aan de afstandsbediening op te dragen. Als dat nog niet genoeg is dan kan je ook nog je lampen in de juiste mode zetten met de box.

Voor- en nadelen Xiaomi Mi Box S EU

Bij aankoop ontvang je niet allen de box van Xiaomi zelf. In de verpakking worden namelijk ook nog een handleiding, afstandsbediening, HDMI kabel en stroomadapter voor je meegeleverd.

 Via PLEX, Videoland, YouTube en Netflix kan je genieten van je serie in 4K kwaliteit
 Met je stem bestuur je je slimme apparaten met dank aan de ingebouwde Google Assistent.
 Geniet van levensechte geluidsweergave door de ondersteuning van DTS
 Je kan met de mediaspeler niet in de hoogste kwaliteit kijken naar bestanden vanaf je USB of externe harde schijf door het ontbreken van een tweede USB ingang

Laatst geüpdatet