QLED TV kopen in 2022? De beste QLED TV in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze handige QLED televisie review en kijk welk model het beste bij je past.

Je zult er vast wel eens van gehoord hebben, de QLED televisie. Je ziet bijna elke dag wel een reclame voorbij komen met een aanbieding of presentatie van een nieuw model. Gek is dat niet want de kwaliteit van een QLED televisie is onmiskenbaar.

Alle modellen beschikken over een vlijmscherpe resolutie, hoge verversingssnelheid en je hebt enorm veel keuze in grootte, merk en toevoegingen om je beeldervaring onvergetelijk te maken. Toch kan het daardoor lastig zijn om het beste model te vinden, door het grote aanbod zie je soms het bos niet meer. Gelukkig hebben wij een handige top 5 voor je samengesteld zodat je gemakkelijk de beste QLED televisie kunt vinden.

1. Samsung Frame QE55LS03

Ben jij op zoek naar een unieke QLED televisie? Dan is de Samsung The Frame QE55LS03 misschien wel iets voor jou, dit QLED scherm gaat naadloos op in je interieur. Maar dat is natuurlijk niet het enige, je hebt de beschikking over een QLED scherm met Quatum dots.

Daardoor heb je scherpe en heldere beelden met een kleurvolume van 100%. Alle subtiele kleuren zijn zichtbaar, in combinatie met het platte ontwerp, de prachtige lijst en de No Gap muurbeugel hangt de QLED als een kunstwerk aan de muur. Alvast een kijkje nemen? Bekijk de handleiding.

Je kunt de Frame QE55LS03 dankzij de One Connect Box en Invisible Cable aansluiten op je QLED met een transparante kabel in je stopcontact en apparaten. Daardoor zie je totaal geen kabels, de Art Modus zorg er voor dat je nooit meer een zwart scherm in de kamer hebt. Er zijn 100 verschillende kunstwerken beschikbaar.

Voor- en nadelen The Frame QE55LS03

Daarnaast kun je door de Apple TV integratie gemakkelijk films, series en filmpjes uit je iTunes bibliotheek afspelen. Ook kun je beschikken over Airplay 2, daardoor stream je video’s naar QLED vanuit je Mac, iPhone of iPad.

 Quantum Dot paneel levert unieke, rijke kleuren voor hoge schermhelderheid
 Je kunt de QLED met 1 kabel aansluiten op je randapparatuur
Je QLED tv hangt echt als een soort schilderij strak aan de muur
 De QLED televisie beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting.

2. Samsung QE55Q64R

De Samsung QE55Q64R is een van de meest populaire QLED televisies van dit moment. Het slanke design dat gecombineerd wordt met een prachtig QLED scherm geeft een 100% kleurniveau weer. Daardoor zie je alle kleurverschillen en worden kleinste details zichtbaar. Op zoek naar een vergelijkbaar type televisie? Bekijk dan alle OLED televisies.

Als je genoeg hebt van het zwarte scherm op je televisie kun je de Ambient Mode instellen, daardoor worden er altijd foto’s, kunst of handige informatie op het beeld getoond. Je hebt natuurlijk de beschikking over een aantal SMART functies, je kunt namelijk internetten, apps gebruiken en live tv kijken. Alvast een kijkje nemen? Bekijk de handleiding.

Daarnaast kun je door de Apple TV HD integratie gemakkelijk films, series en filmpjes uit je iTunes bibliotheek afspelen. Ook kun je beschikken over Airplay 2, daardoor stream je video’s naar QLED vanuit je Mac, iPhone of iPad.

Voor- en nadelen Samsung QE55Q64R

Door de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden ook nog eens bizar vloeiend weergegeven. Je krijgt de premium One Remote Control, batterijen, voetjes, invisible cable en stroomkabel meegeleverd

Prachtig beeld met Quantum Dot paneel, rijke kleuren en hoge schermhelderheid
 Ambient mode toont kunst, informatie en foto’s op je QLED scherm
Makkelijk navigeren met de Premium One Remote control
 Geen One Connect Box meegeleverd

3. Samsung QE55Q9F

Door te kiezen voor de Samsung QE55Q9F weet je in ieder geval zeker dat je de beelden ziet zoals ze bedoeld zijn. Je hebt de beschikking over het geweldige Quantum Dots systeem, daardoor zie je niet alleen scherpe en heldere beelden, maar wordt er ook een kleurvolume van 100% behaald.

Uiteraard kun je ook beschikken over 4K TV ondersteuning en kun je beelden ook in UHD Premium bekijken. Daarnaast beschikt deze QLED tv over full array achtergrondverlichting waardoor donkere scene’s ook levensecht zijn.

Deze Full array achtergrondverlichting zorgt er voor dat je scherm op specifieke delen zwart is terwijl lichte delen daaromheen helder worden. Dat zorgt voor een speciaal effect en is een echte meerwaarde voor deze QLED televisie. Je kunt ook beschikken over de Ambient mode, daardoor toont je QLED kunst, foto’s of handige informatie op je beeldscherm, daardoor staat er nooit meer een zwart scherm in je huiskamer. Alvast een kijkje nemen? Bekijk de handleiding.

Voor- en nadelen Samsung QE55Q9F

Door de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden ook nog eens bizar vloeiend weergegeven. Je krijgt de premium One Remote Control, batterijen, voetjes, invisible cable en stroomkabel meegeleverd

Prachtig beeld met Quantum Dot paneel, rijke kleuren en hoge schermhelderheid
 Ambient mode toont kunst, informatie en foto’s op je QLED scherm
Samsung Smart Hub brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen
Deze QLED televisie beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting.

4. Samsung QE65Q80R

Door te kiezen voor de Samsung QE65Q80R weet je in ieder geval zeker dat je de beelden zo realistisch mogelijk worden weergegeven. Je hebt de beschikking over het geweldige Quantum Dots systeem, daardoor zie je niet alleen scherpe en heldere beelden, maar wordt er ook een kleurvolume van 100% behaald.

Daarnaast beschikt deze QLED tv verbeterd door de Direct Full Array 6x. Deze achtergrondverlichting zorgt er voor dat donkere scene’s levensecht zijn. Op zoek naar de nieuwste generatie? Bekijk dan de 8K televisies uit 2019.

Deze Full array achtergrondverlichting zorgt er voor dat je scherm op specifieke delen zwart is terwijl lichte delen daaromheen helder worden. Dat zorgt voor een speciaal effect en is een echte toevoeging voor deze QLED televisie. Alvast een kijkje nemen? Bekijk de handleiding.

Voor- en nadelen Samsung QE65Q80R

Je kunt ook beschikken over de Ambient mode, daardoor toont je QLED kunst, foto’s of handige informatie op je beeldscherm, daardoor staat er nooit meer een zwart scherm in je huiskamer.Door integratie van Apple TV bekijk je alle films en series in je iTunes bibliotheek. Met eenvoud stream je via AirPlay 2 video’s van je iPhone, iPad of Mac naar de tv.

Quantum Dot paneel levert hoogwaardige, kwalitatieve beelden met kleur
 Direct Full Array 6x local dimming zorgt voor sublieme donkere beelden
Kijk je geen QLED tv? Gebruik dan Ambient mode om kunst te tonen
Deze QLED televisie beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting.

5. Samsung QE65Q7F

De Samsung QE65Q7F zorgt er voor dat je ieder detail kan zien in je favoriete film of serie. Je kunt ook bij dit QLED scherm genieten van de Quantum Dots technologie. Daardoor produceert je scherm hoogwaardige en scherpe beelden met een kleurvolume van 100%. Daardoor is elk subtiel kleurverschil direct zichtbaar, het prettige van deze QLED is dat het ontwerp naadloos overgaat in iedere woonkamer.

Door gebruik te maken van de unieke Ambient mode toont je QLED televisie kunst, foto’s en andere handige informatie op het scherm als je geen televisie aan het kijken bent. De zwarte schermen in je woonkamer zijn verleden tijd. Daarnaast kun je beschikken over een aantal slimme functies en kun je gemakkelijk navigeren met de Smart Hub van Samsung. Alvast een kijkje nemen? Bekijk de handleiding.

Voor- en nadelen Samsung QE65Q7F

Door de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden ook nog eens bizar vloeiend weergegeven. Je krijgt de premium One Remote Control, batterijen, voetjes, invisible cable en stroomkabel meegeleverd

Scherp beeld met Quantum Dot paneel, rijke kleuren en hoge schermhelderheid
 Ambient mode toont allerlei kunst, informatie en foto’s op je QLED scherm
Samsung Smart Hub brengt live televisie, apps en internet samen
Deze QLED televisie beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting.

Wat is een QLED TV?

Tegenwoordig hoor je steeds meer over de QLED televisie. Dat is ook niet zo gek want Samsung heeft unieke modellen op de markt gebracht. Op QLED televisies wordt er gebriik gemaakt van een extra laag op het beeldscherm, deze laag bestaat uit de zogenoemde Quantum Dots. Dat zijn kleine nanokristallen van ongeveer 2 tot 10 nanometer.

Het is dus niet dat je de beschikking hebt over een totaal nieuw scherm, het gebruik van Quantum Dots is een toevoeging op de bestaande LCD schermen.

De nanokristallen gebruikt worden door de QLED techniek verlichten niet zelf, ze geven de bestaande kleuren echter extra intense effecten en beelden worden velen malen realistischer. Het lijkt daardoor alsof je bijvoorbeeld alsof je uit het raam kijkt, in plaats naar een televisiescherm.

De nieuwe paneelstructuur met Quantum Dots zorgen er voor dat je kijkhoek ook sterk verbeterd wordt. Dat komt door de metaallegering die op de nanokristallen is aangebracht. Het licht van de achterliggende leds wordt niet meer naar een kant uitgestraald, maar naar meerdere richtingen. De reflecties van daglicht op je scherm zijn ook een stuk minder omdat de Samsung QLED televisies beschikken over anti-reflectielagen.

Op dit moment claimt Samsung dat de nieuwe QLED televisies een maximale helderheid van 1500 tot 2000 nits te halen. Om je daar een gevoel bij te geven, het Ultra HD Premium certificaat behalen met een televisie betekent dat je minimaal 1000 nits moet produceren.

De nieuwste Samsung QLED televisie verdubbeld dus het aantal nits in vergelijking met een UHD televisie, je kunt je dus voorstellen dat QLED televisies sublieme resultaten leveren.

Is er vaak een QLED TV aanbieding?

We krijgen nog regelmatig de vraag of er vaak een QLED tv aanbieding beschikbaar is. Daar kunnen we snel antwoord op geven. Er is elke dag wel een QLED tv aanbieding te vinden op het internet, bij ons ben je aan het juiste adres om altijd op de hoogte te zijn van deze prijsknallers. Bekijk regelmatig onze pagina om de meest interessante aanbieding QLED televisies te vinden.

Bekijk de TOP 5 QLED Televisie voor aanbiedingen

Bekijk onze top 5 en kijk of er een aanbieding QLED tv beschikbaar is. Je kunt bij ons direct alle prijzen van populaire QLED televisies vergelijken, we hebben de grote retailers zoals BOL.com, Coolblue en Mediamarkt langs elkaar gehouden.

Al deze retailers hebben ook regelmatig QLED televisie aanbiedingen beschikbaar, het is alleen soms lastig om deze te vinden en er is niet overal een overzicht beschikbaar.

Gemakkelijk QLED TV aanbieding vinden

Wij maken het direct makkelijk voor je, we hebben de 5 beste QLED televisies geselecteerd zodat je direct een overzicht hebt van de modellen die veel aangeschaft worden. Als er een aanbieding QLED televisie beschikbaar is zetten we die direct in onze QLED tv review zodat je meteen een kijkje kan nemen bij de aanbieder die deze actie beschikbaar heeft gesteld.

Kun je geen interessante aanbieding vinden in onze TOP 5 van beste QLED televisies? Om het je gemakkelijk te maken hebben we alle verschillende aanbiedingen samengebracht. Klik op een link om direct naar de aanbiedingen pagina van een retailer te gaan zodat je direct inzicht hebt in de huidige acties.

Welke groottes QLED televisies zijn er?

Er zijn tegenwoordig enorm veel QLED televisies beschikbaar in Nederland. Het prettige is dat je kunt kiezen uit een breed scala groottes. Dat is aan de ene kant fijn omdat je zo kunt kiezen tussen een goedkope QLED tv of een wat duurder model met een groot scherm.

Om je een idee te geven van de mogelijkheden hebben we alle verschillende groottes onder elkaar gezet. We hebben per scherm een kijkafstand beschreven en een advies gegeven over de ruimte waar je de televisie kunt gebruiken.

65 inch QLED Televisie

Wil je beschikken over de grootste QLED televisie? Dan moet je al snel gaan kijken in de klassen QLED TV 65 inch. Dit zijn de grootste modellen die momenteel beschikbaar zijn. Door te kiezen voor 65 inch weet je zeker elke film of voetbalwedstrijd maximaal intens beleefd kan worden.

Als je een 65 inch QLED televisie wil aanschaffen raden we aan om eerst een goede inschatting te maken van je kijkafstand. Doorgaans wordt er bij een 65 inch QLED tv geadviseerd om een kijkafstand van 3,25 meter te hanteren.

Doorgaans heeft het toestel een breedte van ongeveer 147,5 centimeter. Een 65 inch QLED televisie komt het beste tot zijn recht in een middelgrote tot grote woonkamer.

55 inch QLED Televisie

Wil jij beschikken over een grote QLED tv zonder het gevoel te hebben dat je een halve bioscoop in huis hebt gehaald? Dan is de QLED TV 55 inch misschien een goede oplossing voor jou. Dit zijn de een na grootste modellen die momenteel beschikbaar zijn. Door te kiezen voor een 55 inch QLED tv weet je zeker dat je een geweldige kijkervaring hebt voor iedere film of sportwedstrijd.

Als je een 55 inch QLED televisie wil aanschaffen raden we aan om eerst een goede inschatting te maken van je kijkafstand. Doorgaans wordt er bij een 55 inch QLED tv geadviseerd om een kijkafstand van 2,75 meter te hanteren. Doorgaans heeft het toestel een breedte van ongeveer 125 centimeter. Een 55 inch QLED HD televisie komt het beste tot zijn recht in een middelgrote tot grote woonkamer.

49inch QLED Televisie

Wil jij beschikken over een middelgrote QLED tv die je in iedere ruimte van je woning kan plaatsen? Dan is de QLED TV 49 inch misschien een goede oplossing voor jou. Dit zijn de twee na grootste modellen die momenteel beschikbaar zijn. Door te kiezen voor een 49 inch QLED tv weet je zeker dat je een geweldige kijkervaring hebt voor iedere film of sportwedstrijd.

Als je een 49 inch QLED HD televisie wil aanschaffen raden we aan om eerst een goede inschatting te maken van je kijkafstand. Doorgaans wordt er bij een 55 inch QLED tv geadviseerd om een kijkafstand van 2,5 meter te hanteren. Doorgaans heeft het toestel een breedte van ongeveer 110 centimeter. Een 49 inch QLED televisie komt het beste tot zijn recht in een middelgrote kamer of slaapkamer.

43 inch QLED Televisie

Wil jij beschikken over een middelgrote QLED tv die je in iedere ruimte van je woning kan plaatsen? Dan is de QLED 43 inch misschien een goede oplossing voor jou. Dit zijn de twee na grootste modellen die momenteel beschikbaar zijn. Door te kiezen voor een 43 inch QLED tv weet je zeker dat je een geweldige kijkervaring hebt voor iedere film of sportwedstrijd.

Als je een 43 inch QLED HD televisie wil aanschaffen raden we aan om eerst een goede inschatting te maken van je kijkafstand. Doorgaans wordt er bij een 43 inch QLED tv geadviseerd om een kijkafstand van 2,25 meter te hanteren. Doorgaans heeft het toestel een breedte van ongeveer 97,5 centimeter. Een 43 inch QLED televisie komt het beste tot zijn recht in een kleine tot middelgrote kamer.

40 inch QLED televisie

Wil jij beschikken over een kleine QLED tv die je in iedere ruimte van je woning kan plaatsen? Dan is de QLED TV 40 inch misschien een goede oplossing voor jou. Dit zijn de twee na grootste modellen die momenteel beschikbaar zijn. Door te kiezen voor een 40 inch QLED tv weet je zeker dat je een geweldige kijkervaring hebt voor iedere film of sportwedstrijd.

Als je een 40 inch QLED Ultra HD televisie wil aanschaffen raden we aan om eerst een goede inschatting te maken van je kijkafstand. Doorgaans wordt er bij een 40 inch QLED tv geadviseerd om een kijkafstand van 2 meter te hanteren. Doorgaans heeft het toestel een breedte van ongeveer 92,5 centimeter. Een 40 inch QLED televisie komt het beste tot zijn recht in een kleine tot middelgrote kamer.

Goedkope QLED televisie

Ben jij op zoek naar een goedkope QLED tv? Dan raden we je aan om altijd te kijken naar een scherm tussen de 40 inch en 43 inch. Deze modellen zijn over het algemeen de meest goedkope QLED televisies, toch raden we je aan om deze pagina goed in de gaten te houden omdat we regelmatig mooie aanbiedingen hebben voor grote displays. Met wat geluk heb je voor dezelfde prijs een 49 inch scherm te pakken.

Nieuwe QLED TV kopen en overstappen van internet en televisie provider?

We hopen dat we je geholpen hebben bij het vinden van een geschikte QLED TV, door onze top 5 QLED TV review te bekijken heb je in iedere geval een goed beeld gekregen van de mogelijkheden. We raden je aan om deze pagina regelmatig in de gaten te houden als je nog geen geschikt model hebt gevonden. We updaten de top 5 regelmatig met nieuwe modellen en QLED TV aanbieding(en).

Veel mensen vergeten dat ze een abonnement hebben

Zo weet je zeker dat je de beste QLED TV kunt vinden en dat je binnen een handomdraai een goedkope QLED TV hebt gevonden. Maar wist je dat er nog een manier is om flink te besparen? Als je een nieuwe QLED televisie hebt aangeschaft kun je wellicht eens een oog werpen op je huidige internet en televisie pakket. Doorgaans vergeten veel mensen dat ze al lange tijd bij dezelfde internet en tv provider zitten, terwijl je makkelijk geld kunt besparen door jaarlijks over te stappen.

Gemakkelijk besparen op je QLED televisie met een nieuw pakket

Een QLED TV kopen is natuurlijk geweldig, je kunt waarschijnlijk niet wachten tot je nieuwste aanwinst in je woning staat. Misschien is het ook wel tijd voor een verhuizing van internet en televisie provider, daardoor kun je namelijk tot 200 euro per jaar besparen.

Binnen 3 minuten heb je een onafhankelijk vergelijking gemaakt van alle aanbieders. Vul je postcode in en vergelijk je huidige aanbieder met de actuele prijzen, wie weet sla je wel twee vliegen in een klap. Een van de beste QLED televisies tegen de beste prijs, en een gloednieuw internet en televisiepakket met betere voorwaarden, wat wil je nog meer?

Meest gestelde vragen over QLED televisies

Hoe zit het met kleurvolume en QLED TV's?

QLED TV”s zorgen er voor dat je kunt genieten van 100% kleurvolume. De QLED televisie is de eerste ter wereld die dit kan bereiken. Het is daarom mogelijk om donkere, maar ook zeer heldere beelden met de subtielste kleurschakelingen te tonen.

Nog een groot voordele is de antireflecterende laag die aangebracht is op alle Samsung QLED TV’s. Daardoor heb je geen last meer van storende reflecties en blijf je genieten van een optimale helderheid en contrast.

QLED televisies hebben ook een geweldige nieuwe beeldtechnologie toegevoegd die waarheidsgetrouw beeld weergeeft. De nieuwste QLED televisies hebben een nieuwe standaard neergezet voor maximale helderheid. Door gebruik te maken van HDR 1500 en HDR 2000 is het mogelijk om tot 5x helderder beeld te krijgen in vergelijking met een normaal display.

Welke extra toevoegingen heb je bij Samsung QLED?

Als je je QLED televisie centraal in de woonkamer plaatst is het belangrijk dat deze goed bij je interieur past. Je kunt tegenwoordig beschikken over de Ambient Mode van Samsung, de ingebouwde omgevingslichtsensor zorgt er voor dat het beeld ten alle tijde wordt aangepast. Op een zonnige zomerdag is het beeld helderder en bij sfeerlicht in de avond is het beeld een stuk zachter.

Je kunt al je randapparatuur gemakklijk koppelen aan de One Connect Box. Deze box kun je gemakkelijk verbinden met een transparante kabel van 5 meter. De zogenoemde invisible cable, daardoor zie je geen enkele draad hangen.

Hoe zit het met die Quantum processor bij QLED

De nieuwste Samsung QLED modellen beschikken over een quantum processor. Je hebt namelijk de beschikking over een octa-core ‘Muse’ signaalprocessor. Deze processor is in 2 maatjes te krijgen, je kunt namelijk kiezen voor de 4K processor of de 8K processor.

Door deze quantum processors worden beelden nog makkelijk geupscaled, heb je een razendsnelle QLED en is het makkelijker om content van hoge kwaliteit af te spelen op je scherm. Zaken zoals ruis en compressieartefacten worden effectief weggewerkt door deze processor.

Wat is de No Gap Wallmount bij QLED beeld?

Als je een QLED televisie kopen overweegt kun je ook kijken naar een muurbeugel. De beste muurbeugel voor een QLED scherm is de No Gap Wallmount. Daardoor hangt je TV strak tegen de want zonder dat er ruimte ontstaat tussen je scherm en de muur. Door de universele connectie aan de achterkant van QLED televisies kun je gemakkelijk verschillende muurbeugels of standaarden aansluiten.

De No Gap Wallmount installeren is behoorlijk eenvoudig. Binnen 15 minuten kun je alles geregeld hebben. Het prettige is dat je de QLED achteraf ook nog recht kan hangen met deze muurbeugel.

De eenvoudige installatie van de No Gap Wallmount kan de drempel hopelijk wegnemen. Installatie is dermate eenvoudig dat dit binnen 15 minuten gedaan kan worden waarbij de TV ook achteraf nog rechtgehangen kan worden.

Hebben QLED modellen ook slimme functies?

Ja, alle QLED TV’s hebben slimme functies. Door gebruik te maken van de handige One Remote Control kun je met gemak alle aangesloten apparaten bedienen met de handige afstandsbediening van Samsung.

De meeste QLED televisies kunnen met een handomdraai aangesloten worden op andere apparaten. Het prettige is dat je over een paneel kunt beschikken waar al deze apparaten samenkomen indien deze verbonden zijn. De SmartThings app zorgt er voor dat je moeiteloos gebruik maakt van al je devices.

Ook kun je beschikken over een Smart Hub, daar komt al het entertainment van de QLED televisie samen. Denk daarbij aan games, live televisie, internetapplicaties, streaming en andere externe bronnen.

Ultra Viewing Angle bij een QLED TV

Een van de belangrijkste nieuwe toevoegingen aan de QLED serie is de Ultra Viewing Angle. Deze filter zorgt er voor dat er een extra laag bovenop het LCD paneel terechtkomt. Deze zorgt er voor dat het licht dat door de LCD cellen wordt uitgezonden wijder verspreid wordt.

Daardoor is de kijkhoek van een Samsung QLED zo goed, door de Ultra Viewing Angle blijven het contrast en de kleurweergave op een hoog niveau. De helderheid neemt natuurlijk wel af als je echt schuin gaat kijken.

Laatst geüpdatet