Streamer kopen in 2022? De beste audio streamer in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Een streamer is een apparaat dat een uitbreiding is op je hifi systeem. je sluit deze audio streamer namelijk aan op de hifi speakers om deze draadloos te maken. Met deze streamer kan je via programma’s als Spotify en Deezer muziek streamen naar je huidige hifi installatie. Dit kan je doen met de muziek op je laptop of pc maar ook gewoon via je smartphone of tablet.

Deze stuur je door middel van wifi of bluetooth door naar de streamer box die de streaming audio vervolgens afspeelt op de aangesloten speakers. Ook kan je op zoek gaan naar een audio streamer waar je een subwoofer op aan kan sluiten. Hiermee maak jij jou hifi systeem compleet en geniet je eindeloos van je favoriete muziek in een hoge geluidsweergave. Wil je meer lezen over wat audio streamers precies doen dan kan je er onder aan deze pagina meer over lezen in een uitgebreide handleiding.

Wanneer je een zogeheten music streamer in huis haalt is het wel belangrijk dat je beschikt over veel audio bestanden en liedjes. De meeste mensen maken vandaag de dag geen gebruik meer van cd’s maar daarvoor heb je de handige apps zoals Spotify. Via jou telefoon, tablet of laptop stream jij de muziek van deze gewoon op je hifi streamer.

Door apps als Spotify en Deezer is het eenvoudig om over veel liedjes te beschikken waardoor je eindeloos geniet van nieuwe muziek die je gemakkelijk streamt op uw hifi set. Bij het aanschaffen van een audiostreamer moet je letten op bepaalde specificaties van de audio streamers. Om jou een handje te helpen hebben wij hieronder een top 5 van beste audio streamers op dit moment. Wij raden je aan om deze goed door te nemen om je een klein beetje te helpen bij het maken van een keuze.

1. Bluesound NODE 2i

Met de Bluesound NODE 2i audio streamer geniet je eindeloos lang van je favoriet muziek. Met deze draadloze hifi streamer creëer je een Multiroom systeem van al jouw hifi speakers in huis.

Zo heb je door heel het huis jouw favoriete muziek waar je dus ook overal in huis van geniet. Door je smartphone of tablet te koppelen aan de streamer box speel jij de muziek vanaf je eigen telefoon draadloos af door heel het huis.

Verder kan je ook nog de Bluesound app downloaden waarmee je ook de speakers draadloos aan kan sturen, zo bepaal je zelf waar de muziek wordt afgespeeld. Geniet ook tevens van de heldere geluidsweergave die je gewend bent van de hifi speakers.

Daarbij speelt lossless bestanden af wat betekent dat de geluidsweergave kristalhelder is. Ook is het mogelijk om bij deze audiostreamer een subwoofer aan te sluiten dankzij de aansluitmogelijkheden.

Voor- en nadelen NODE 2i

Bij de Bluesound NODE 2i hifi streamer worden altijd een aantal spullen meegeleverd. Zo ontvang je om t beginnen de handleiding en de snelstartgids van de streamer die je helpen om er snel mee aan de slag te gaan. Ook worden er 2 stroomkabels meegeleverd in de doos. Je ontvangt namelijk één 120V AC stroomkabel en één 230V AC stroomkabel.

Daarnaast wordt er ook altijd een ethernetkabel meegeleverd. Tot slot wordt er ook nog een ‘RCA naar RCA kabel’ en een zogeheten ‘Toslink optische naar 3,5 mm adapter’ meegeleverd.

 Creëer een multiroom systeem van speakers in huis doordat je elke speaker kan toevoegen
 Ook speelt dit apparaat losless bestanden af waardoor het geluid helder en gedetailleerd weergegeven wordt
 Speel muziek vanaf je smartphone of tablet af via wifi, bluetooth of AirPlay
⨯ De ontvanger moet met een netwerkkabel op het netwerk worden aangesloten

2. Logitech Bluetooth Audio

De Logitech Bluetooth Audio Adapter is een high end streamer waarmee je altijd naar je favoriete muziek luistert. Speel je muziek eenvoudig af via bluetooth op bijna alle speakers in huis. Bovendien koppel je daarom al je bluetooth apparaten met deze music streamer zoals je laptop, smartphone, tablet en andere bluetooth apparaten.

Verder is het niet nodig om software te downloaden op deze hifi streamer. Je kan deze namelijk direct uit de verpakking aansluiten op de speakers en meteen geniet van je muziek. Ook heeft deze audiostreamer een mooi compact design. Hierdoor is het eenvoudiger om deze uit het zicht te plaatsen.

Voor- en nadelen Logitech Bluetooth Audio Adapter

Met de Logitech Bluetooth Audio Adapter worden altijd een aantal spullen standaard meegeleverd in de doos. Zo ontvang je als eerst de handleiding om je bijvoorbeeld te helpen bij het verbind van je speakers.

Daarnaast wordt er ook altijd een stroomadapter meegeleverd die de music streamer voorziet van stroom. Verder wordt er ook nog een RCA naar 3,5mm kabel standaard meegeleverd in de doos. Natuurlijk zit ook de Logitech Bluetooth Audio Adapter zelf in de doos.

 Je koppelt eenvoudig meerdere apparaten tegelijk
 Makkelijk om het apparaat uit het zicht te plaatsen dankzij het strakke en compacte design
 Box is geschikt voor ieder bluetooth apparaat dat je maar kan bedenken
⨯ Helaas niet mogelijk om door muren heen te verbinden

3. Bowers & Wilkins Formation Audio

De Bowers & Wilkins Formation Audio streamer is een echte high end streamer als je gaat kijken naar het design. Hiermee creëer je ook van je huidige speakersysteem een multiroom systeem. Je verbindt de luidsprekers namelijk allemaal met deze streamer waardoor je jou eigen muziek afspeelt door heel het huis of kamer.

Daarnaast verbindt je dus ook nog je eigen smartphone met de audio streamer waardoor je eindeloos geniet van je eigen afspeellijsten op van jouw audio streaming dienst.

Verder kun je ook nog een app downloaden waarmee je het hele systeem van speakers kan bedienen vanaf je smartphone. Het is ook mogelijk om je multiroom systeem uit te breiden door meerdere Formation Audio speakers toe te voegen.

Voor- en nadelen Bowers & Wilkins Formation 

Ook bij de Bowers & Wilkins Formation Audio worden altijd een aantal items standaard meegeleverd in de verpakking. Nou is het wel zo dat het niet veel is bij deze audio streamer. Je ontvangt namelijk als eerst de handleiding die je helpt bij het installeren van deze high end streamer.

Daarbij ontvang je alleen nog de stroomkabel van deze streamer om hem te voorzien van stroom. Er worden voor de rest geen andere kabels of iets dergelijks meegeleverd. Dit komt omdat dit apparaat bijna volledig draadloos functioneert.

 Voeg eenvoudig nieuwe speakers toe aan deze box en bedien de speakers allemaal vanuit 1 app op je smartphone
 Je luistert naar meer dan 60 verschillende audio streaming diensten zoals Spotify, Soundcloud, Deezer en meer
 Stuur de muziek draadloos naar je huidige hifi speakers dankzij de Formation Audio
⨯ Om muziek te streamen vanaf Spotify is het noodzakelijk dat je Spotify Premium hebt

4. Bluesound Vault 2i

Deze Bluesound Vault 2i audiostreamer zorgt ervoor dat jij jou huidige luidsprekersysteem draadloos op elkaar aansluit. Hierdoor creëer je een multiroom systeem in huis waardoord jij overal geniet van je favoriete muziek. Ook verbindt je via wifi of bluetooth je tablet of smartphone en maak je gebruik van audio streaming diensten of luister je naar je eigen afspeellijsten.

De speakers die zijn aangesloten op de streamer box bedien eenvoudig vanuit één app voor Android en Apple. Ook kan je via Apple apparaten gebruik maken van AirPlay 2 waardoor je jou muziek nog gemakkelijker streamt. Verder heeft dit geweldige apparaat een interne opslag waarmee je nummers van cd opslaat en deze automatisch digitaliseert naar je smartphone. De opslagcapaciteit is maar liefst 2TB waardoor je nooit meer zonder muziek komt te zitten.

Voor- en nadelen Vault 2i

Verder worden er bij de Bluesound Vault 2i ook altijd een aantal spullen meegeleverd in de doos. Zo ontvang je als eerst de handleiding en de snelstartgids die je helpen om de audiostreamer zo snel mogelijk aan te sluiten. Daarnaast worden er 2 stroomkabels meegeleverd.

Je ontvangt namelijk één 120V AC stroomkabel en één 230V AC stroomkabel. Verder wordt er ook nog een netwerkkabel meegeleverd voor de netwerk streamer. Als laatst ontvang je ook nog de ‘Stereo RCA naar RCA kabel’ en de ‘Toslink optische naar 3,5 mm adapter’.

 Je CD collectie volledig digitaliseren dankzij de interne opslag
 Bedien de speakers vanuit de handige Bluesound app
 Stream via bluetooth, wifi of AirPlay muziek draadloos af op je luidsprekers
⨯ Deze netwerkspeler moet met een internetkabel worden aangesloten op het thuis netwerk

5. Cambridge CXN V2

De Cambridge CXN V2 high end is de opvolger van de Stream Magic. Deze uitvoering heeft een nieuw design gekregen bevat meer afspeelmogelijkheden dan eerst. Je kan namelijk naar internetradio luisteren en zelfs via Spotify Connect direct streamen.

Ook is het mogelijk om te streamen via wifi of AirPlay van Apple. Hiermee luister je naar je eigen favoriete muziek in een hoge geluidsweergave.

Je geniet namelijk van een heldere en gedetailleerde geluidskwaliteit dankzij de dubbele Wolfson DAC en de digitale upsampling. De besturing is eenvoudig met de knoppen op het apparaat.

Ook kan je op het kleuren beeldscherm aflezen welke muziek je luistert en zie ja andere informatie zoals het album en de artiest. Bovendien is het ook mogelijk het apparaat te besturen vanuit de app voor Apple en Android.

Voor- en nadelen CXN V2

Bij de Cambridge CXN V2 audiostreamer worden ook nog altijd een aantal items standaard meegeleverd. Je ontvangt namelijk allereerst de handleiding voor de hifi streamer waardoor je snel aan de gang kan gaan met het apparaat.

Daarnaast wordt de netsnoer kabel ook altijd standaard meegeleverd in de doos. Verder ontvang je alleen nog een wifi antenne zodat jij deze draadloos aan kan sluiten op je netwerk.

 Geniet van een hoge en gedetailleerde geluidsweergave dankzij de ingebouwde dubbele Wolfson DAC
 Op het grote kleuren scherm zie je de albumhoes en informatie over het nummer dat je aan het luisteren bent
 Stream jouw eigen muziekcollectie van audio streaming diensten via wifi of AirPlay
⨯ Wil jij ook via bluetooth muziek streamen dan heb je de Cambridge BT100 ontvanger nodig die je er bij kan kopen

Laatst geüpdatet