Telfort Review - Is dit de beste aanbieder?

Lees hier alles over Telfort
Lees reviewTelfort vergelijken
telfort review
  • Klantenservice 70%
  • Prijs 90%
  • Aanbod 70%
  • Dekking / Keuzemogelijkheden 60%

Contactgegevens Telfort

Teleportboulevard 121

1043 EJ Amsterdam

0900 9596

Telfort Producten in de vergelijker

Telfort Review

Telfort review – Is dit de beste keuze voor jou?

Telfort is een typische recht voor zijn raap provider, ze bieden meerde pakketten aan met een goede prijs/kwaliteit verhouding. U moet wel weten dat dit gaat om de informatie die op het contract staat, men ervaart dit in de praktijk nog wel eens anders.

DSL en Glasvezel

Telfort biedt haar internetpakketten via twee verschillende verbindingen namelijk, DSL en Glasvezel. De internetsnelheid die worden geboden via de DSL verbinding bedraagt 50 MB/s download en 5 MB/s upload, bovendien kun je bij Telfort kiezen voor een snellere verbinding via DSL met 100 MB/s download en 10 MB/s upload. Een gemiddeld gezin heeft meer dan genoeg 50 MB/s downloadsnelheid.

Tevens biedt Telfort haar klanten een internetverbinding via glasvezel, het grootste voordeel van glasvezel is het feit dat de download en upload snelheid op dezelfde waarde liggen.

Deze waarde ligt bij Telfort op een snelheid van 200 MB/s, zowel download als uploadsnelheid. In vergelijking met een DSL verbinding betaal je wel wat meer voor glasvezel, bovendien moet deze verbinding wel mogelijk zijn op uw adres.

Betaal niet voor snelheden die u niet kunt ontvangen

Om nog even terug te komen op de snelheden die op het contract staan. Houd er altijd rekening mee dat de snelheid van de internetverbinding afhangt van hoever de woning van de centrale afligt, hoe dichter bij, hoe sterker de verbinding.

In de praktijk komt het dus vaak voor dat men een abonnement afsluit met een internetverbinding van 100 MB/s en deze snelheid uiteindelijk helemaal niet kan ontvangen. Dit probleem zal uw internetervaring niet minder maken maar mensen betalen simpelweg maandelijks veel geld voor iets dat ze niet ontvangen.

TV mogelijkheden bij Telfort

Telfort biedt erg goede standaard TV pakketten aan. Deze pakketten bevatten altijd een groot aantal zender met een tal van interactieve mogelijkheden, denk hierbij aan pauzeren, gemist of vooruit kijken. Maar maak je de keuze om het pakket uit te breiden of extra tv ontvangers te nemen dan kunnen de maandelijkse kosten nog hoog oplopen.

Ze compenseren de kosten

Telfort wil de kosten die bij uitbreiding ontstaan compenseren door bij een combinatie met een mobiel abonnement gratis extra’s weg te geven. Je kunt hierbij denken aan verdubbeling van de databundel, gratis Fox Sports of uiteindelijke korting op de maandfactuur.

Het internetpakket van Telfort

Telfort biedt in één van haar pakketten enkel alleen internet aan. Dit past natuurlijk perfect bij de tijd van tv kijken via de telefoon en online streaming.

Het mooie van dit pakket is het feit dat je er een gratis telefoonlijn bij krijgt, deze is niet verplicht om te gebruiken. Natuurlijk altijd leuk om iets er gratis bij te krijgen. Het storingspercentage is laag, toch hadden ze laatst last van een grote internetstoring.

De kosten

De maandelijkse kostprijs van het internetpakket van Telfort is €30,- per maand. Deze prijs is in vergelijking met alle aanbieders niet hoog, bovendien ligt de snelheid van Telfort boven het gemiddelde. Maar wat krijg je dan allemaal voor dit geld?

Telfort biedt u de keuze om te kiezen tussen twee verschillende internetsnelheden, namelijk 50 MB/s downloadsnelheid en 5 MB/s uploadsnelheid en het dubbele van deze snelheden.

Houd wel rekening met het feit dat niet ieder huishouden deze snelheden kunnen ontvangen, zo betaalt u niet voor iets wat u toch niet kunt ontvangen. Verder wordt er een gratis Wifi-modem geleverd in bruikleen en zo als eerder vermeld een gratis telefoonlijn.

Hoe is de internetsnelheid van Telfort vergeleken met de anderen op de markt?

Telfort is aangesloten bij het zeer betrouwbare en ervaren netwerk van KPN en biedt internetsnelheden die hoger liggen dan het gemiddelde. Een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, maar wij willen u nogmaals duiden op de internetsnelheden die beloofd worden en niet altijd bereikt kunnen worden.

Om dit probleem te verhelpen hebben wij een postcodechecker in de vergelijker gebouwd. De vergelijker filter de beste pakketten met bereikbare snelheden voor uw locatie, uw perfecte deal. 

Wat zijn de extra’s van het Telfort internetabonnement?

Telfort is recht voor zijn raap en biedt hierom ook niet veel extra’s, gewoon een scherpe prijs voor een goed internetabonnement. Dit heeft natuurlijk niet alleen maar nadelen, zo ben je er van verzekerd dat het allemaal lekker simpel blijft.

Een extra die we natuurlijk niet moeten vergeten is de gratis telefoonlijn, klinkt leuk maar heeft ook zijn mindere kanten. Het is namelijk zo dat er kosten voor de belminuten in rekening worden gebracht, dit kost €0,12 cent starttarief en vervolgens weer €0,12 per gebelde minuut. Kosten die snel op kunnen lopen terwijl je het niet door hebt. Het nummerbehoud van deze telefoonlijn is overigens gratis.

Er zijn ook geen WiFi-hotspots wat een minpunt is, maar zoals we al zeiden, niet teveel gekke fratsen. Ook is er geen mogelijkheid tot een speciale beveiligingssoftware van Telfort. Maar daarentegen begrijpt Telfort dat klanten het lastig vinden om zomaar over te stappen naar een andere aanbieder, hiervoor hebben ze 14 dagen bedenktijd en hoef je pas daadwerkelijk te betalen als je aangesloten bent.

Benieuwd of Telfort de goedkoopste is? vergelijk hier

Het TV pakket van Telfort

Tegenwoordig is het zo dat bijna iedere aanbieder de mogelijkheid biedt om te kiezen voor interactieve TV, je kunt hierbij denken aan functies zoals vooruitkijken of pauzeren. Maar hoe presteert het TV pakket van Telfort tegenover haar concurrenten?

Wat is de inhoud van het TV pakket?

Heb je de keuze gemaakt voor het Internet & TV pakket of toch het Alles-in-1 pakket krijg je 1 gratis interactieve TV-ontvanger. De TV ontvanger bevat een zenderpakket van 60 zenders uit binnen en buitenland, hiervan zijn er 30 in HD-kwaliteit. Tevens zitten de functies als 7 dagen terugkijken en TV pauzeren hier ook bij.

Telfort blijft niet achter op haar concurrentie en biedt haar klanten een online mobiel platform om online tv te kunnen kijken. Met deze app is het ook mogelijk om programma’s terug te kijken.

Het standaard pakket is in verhouding met concurrenten erg mager, wanneer we naar het TV-abonnement van KPN kijken heb je toch iets meer functies waar je bij Telfort moet bijbetalen.

Mocht je toch de keuze maken meer functionaliteiten toe te voegen is dit zeker mogelijk, helaas wel tegen een meerprijs. Dit komt bijvoorbeeld goed uit wanneer u ook op de bovenverdieping televisie wilt kijken, u hebt hier immers een extra interactie ontvanger voor nodig. Deze toevoeging zou €5,- euro per maand extra op het abonnement kosten.

De keuze voor meer zenders is ook zeker mogelijk, er wordt bij deze keuze een pakket aangeboden van maar liefst 40 extra zenders, 20 films en wel 400 uur aan series. Deze toevoeging kost €10,- extra per maand. Wanneer je gebruikt maakt van combi-voordeel krijg je van Telfort FOX Sports of de functie gratis opnemen gratis. Het gratis opnemen kost overigens €5,- euro extra per maand.

Alles bij elkaar geteld kom je op een flinke maandprijs, wanneer je een simpele tv kijker bent is Telfort een weloverwogen optie. Wanneer u gebruikt maakt van veel functies en dit erg fijn vindt kan Telfort alsnog erg duur worden en kunt u beter verder kijken naar andere aanbieders.

De extra interactieve TV ontvanger

Telfort biedt de mogelijkheid om een extra TV ontvanger te ontvangen, erg fijn natuurlijk want zo kun je ook op de bovenverdieping TV kijken. Helaas komt men in de praktijk vaak bedrogen uit, ze komen erachter dat de ontvanger voor de bovenverdieping verbinden moet worden met het modem. Klinkt op zichzelf niet heel erg als een probleem, maar dit moet met een kabel gebeuren en als u een ding niet wilt is het een kabelboom door heel uw huis.

Als oplossing voor dit probleem heeft Telfort een dergelijke verbinding set geïntroduceerd. Deze set maak het mogelijk om via de stopcontacten kabelverbinding te maken. Het signaal wordt met dit proces via uw stroomnetwerk verstuurt.

Een erg goede oplossing voor dit vervelende probleem maar niet alleen Telfort heeft hierop ingespeeld. Meerdere aanbieders, niet alleen providers, hebben verschillende verbinding sets geproduceerd.

Het Alles-in-1 pakket van Telfort

Wanneer u een echt voordelig maandelijks aanbod wilt kunt u het beste kiezen voor een Alles-in-1 pakket, combineren levert nou eenmaal voordeel op.

Telfort biedt haar pakket aan voor een prijs van €42,50 per maand, dit is niet extreem goedkoop of extreem duur. Houdt rekening met het feit dat maandelijkse kosten kunnen oplopen wanneer u kiest voor extra functionaliteiten.

Wat krijg je van Telfort?

We zullen eerst het standaard Alles-in-1 pakket van Telfort met u bespreken, wat krijgt u aangeboden? Allereerst een internetsnelheid van 50 MB/s download en 5 MB/s upload met een gratis bijgeleverd WiFi-modem, deze heb je tevens wel in bruikleen.

Om TV op een ontspannende manier te kunnen kijken krijgt u van Telfort een Gratis interactieve TV-ontvanger met een zenderpakket van maar liefst 60 zenders waarvan 30 in HD kwaliteit. Één handige functie die u er gratis bij krijgt is het 7 dagen terug kijken van alles wat er op de televisie is geweest. Tevens kunt de TV zender pauzeren en via een mobiele app online tv kijken.

U krijgt van Telfort een gratis telefoonlijn aangeboden, deze hoeft niet verplicht gebruikt te worden. Zoals eerder besproken zitten hier wel wat haken en ogen aan. Wanneer u overstapt is het nummerbehoud overigens gratis.

Uitbreiding van de internetsnelheid

Wanneer u geen genoegen neemt met de internetsnelheid die het standaardpakket biedt kunt ervoor kiezen om deze uit te breiden. Je kunt een upgrade laten uitvoeren over uw huidige DSL verbinding naar een snelheid van 100 MB/s en 10 MB/s uploadsnelheid.

Wanneer u over wilt stappen van een DSL verbinding naar glasvezel is dit zeker mogelijk, mits dit op uw locatie mogelijk is.

Dit is helaas nog niet overal het geval. Het grote voordeel van Glasvezel is het feit dat downloadsnelheid en uploadsnelheid op dezelfde waarde liggen. Telfort biedt dan ook een

glasvezel internetverbinding aan met een snelheid van 200 MB/s. Dit kost €12,50 per maand.

Uitbreiding van het TV pakket

Zoals al eerder besproken is het mogelijk om een extra interactieve TV ontvanger te nemen, voor bijvoorbeeld uw bovenverdieping. Denk nog wel even terug aan het feit dat deze ontvanger verplicht gekoppeld moet worden aan het modem, met de kabel of een verbinding set.

Ook is er de mogelijkheid om diverse functionaliteiten bij te kopen zoals programma’s opnemen ter waarde van €5,- per maand of een extra zenderpakket ter waarde van €10,- per maand. In deze extra zenderpakketten zit ook nog verschillen en deze verschillen dan ook logischerwijs van prijs

Uitbreiding van het bel pakket

U kunt bij Telfort uw vaste lijn uitbreiden naar onbeperkt bellen naar de vaste lijnen, dit kan voor een prijs van €5,- per maand. Wanneer u vaker naar mobiele nummers belt kunt ervoor kiezen om hierop een uitbreiding te nemen, dit kost wederom €5,- euro per maand.

Wanneer u bijvoorbeeld veel familieleden of vrienden in het buitenland heeft wonen is het erg handig om een extra uitbreidingspakket te nemen op het bellen naar het buitenland.

De kosten voor bellen naar het buitenland zijn zonder pakket erg duur en dat kan door middel van een pakket van €5,- per maand bespaard worden. Tevens kan je bij uitbreiding onbeperkt bellen naar het buitenland.

Ook is er de mogelijkheid om een tweede telefoonnummer te nemen, dit kost u een kleine €2,50 per maand extra.

Benieuwd of Telfort de goedkoopste is? vergelijk hier

Wat zeggen wij over het internetaanbod van Telfort?

Telfort biedt een erg goede prijs/kwaliteit verhouding. Goed internet voor een relatief lage prijs. Uit de ervaring blijkt dat gezinnen meer dan genoeg hebben aan een internetsnelheid van 50 MB/s download en 5 MB/s upload. Telfort biedt haar klanten die sneller internet willen gunstige pakketten. Dit kost maar €5,- per maand en is relatief goedkoop vergeleken met de concurrentie.

Voer altijd een postcodecheck uit

Blijf wel altijd rekening houden met uw locatie. Wij raden u aan om altijd de postcodecheck uit te voeren, we hebben deze functie in onze vergelijker gezet die automatisch de perfecte pakketten voor uw locatie eruit filtert. Zo bent u ervan verzekerd dat u het beste aanbod verkrijgt voor uw locatie. Iedere internsnelheid is immers overal anders.

Glasvezel is niet voor iedereen bereikbaar

Glasvezel is nog niet voor super veel mensen bereikbaar en men verkiest de DSL verbinding puur uit gemak en goede ervaringen nog steeds boven glasvezel. 20 MB/s downloadsnelheid is simpelweg voldoende om goed en snel te kunnen internetten.

Glasvezel is vooral voor de mensen die streven naar een zo snel mogelijk internet, dit is nog een klein selectief groepje. Denk goed na of u wel echt wilt uitbreiden, is het echt nodig? Het kost u €12,50 per maand extra en kan op jaarbasis enorm veel schelen.

Wat zeggen wij over het TV aanbod van Telfort?

Het standaardpakket van Telfort steekt er niet met koppen bovenuit, er zijn providers die in haar standaardpakket vele malen meer bieden. We moeten hier wel van zeggen dat het hier dan vaak gaat om de relatief duurdere aanbieders.

Ze houden het simpel

Telfort biedt haar klanten maar één soort Alles-in-1 pakket en wij zijn van mening dat dit het ook lekker simpel houdt, dat wat Telfort nastreeft. Wij zijn ook van mening dat het pakket voor de prijs die je betaalt erg veel bevat maar moeten wel bekennen dat de maandelijkse prijs bij uitbreiding erg snel en hoog op kan lopen.

Wat zeggen wij over het bel pakket van Telfort?

We moeten eerlijk zijn dat het gebruik van de vaste lijn in de loop der jaren is gaan uitsterven. Steeds minder mensen kopen er een of doen ze juist weg. Maar één ding is zeker, wanneer je nog steeds vasthoudt aan het nostalgische vaste bellen is Telfort zeker iets voor jou.

Je moet veel bellen

Je moet bij Telfort enorm veel bellen om de meerprijzen er uiteindelijk in belminuten uit te halen. Denk hierom goed na over keuzes over uitbreiding van uw pakket en let vooral op wat het u jaarlijks scheelt.

Conclusie Telfort

Wij zijn van mening dat Telfort zeer aantrekkelijke pakketten aanbiedt voor relatief lage prijs. Met name het Alles-in-1 pakket, voor een zeer voordelige prijs heb je alles wat je nodig hebt in huis. Het nadeel van Telfort is hierbij wel dat wanneer uw wensen veranderen en toch wilt uitbreiden de maandelijkse kosten erg snel kunnen oplopen.

U kunt misschien beter overwegen om naar andere pakketten te kijken wanneer u al bijna zeker weet dat u in de toekomst gaat uitbreiden. Wij willen u deze onnodige kosten besparen en willen u hierom aanraden om andere providers met elkaar te vergelijken.

De maandelijkse kosten zijn bij Telfort nog wel te drukken wanneer je ook kiest voor een mobiel abonnement van Telfort. Doordat je deze twee combineert profiteer je van maandelijkse kortingen of acties, het zogeheten ‘combi-voordeel’.

Vergelijk alle aanbieders

Gemakkelijk en snel inschrijven
Gemakkelijk en snel inschrijven
Gemakkelijk en snel inschrijven

Handige links

Blog artikel 1

Blog artikel 2

Blog artikel 3

Blog artikel 4

Blog artikel 5

Top 5 aanbieders

Blog artikel 2

Blog artikel 3

Blog artikel 4

Blog artikel 5