Ubiquiti router kopen in 2022? De beste Ubiquiti wifi router in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Aan het denken om een Ubiquiti router te kopen? Dan ben je hier op het goede adres. We hebben 5 Ubiquiti router reviews opgesteld. Tegenwoordig kun je namelijk uit veel verschillende Ubiquiti wifi routers kiezen, maar welke is dan het beste?

Om het dus wat gemakkelijker te maken voor je hebben we een top 5 opgesteld, met daarbij reviews en voor- en nadelen. Lees jezelf goed in om de beste Ubiquiti router te kopen!

1. Ubiquiti AmpliFi AFi-HD Multiroom wifi

Met de Ubiquiti AmpliFi AFi-HD Multiroom wifi ben je er zeker van dat al jouw kamers zijn voorzien van een stabiele internetverbinding. Je plaatst het basisstation van de Ubiquiti AmpliFi naast het modem van je provider en de andere satellieten plaats je in verschillende kamers over het hele huis. Op deze manier creëer je een mesh netwerk, waardoor je overal in huis een stabiele en snelle internetverbinding hebt.

Omdat alle satellieten met elkaar communiceren zal jouw apparaat altijd met het beste uitgangspunt verbinden. Je kunt dus gemakkelijk van beneden naar boven lopen terwijl je aan het internetten bent, er wordt namelijk automatisch van satelliet gewisseld.

Dit totale pakket bestaat uit een basisstation met daarbij een scherm waarop je verschillende statistieken kunt bekijken, en 2 satellieten die je in verschillende kamers kunt plaatsen.

Voor- en nadelen Ubiquiti AmpliFi AFi-HD Multiroom wifi

Bij de Ubiquiti AmpliFi AFi-HD Multiroom wifi ontvang je standaard AmpliFi basisstation, AmpliFi satellieten en een voedingskabel zodat je alle benodigdheden kunt aansluiten.

Als laatste natuurlijk niet te vergeten de handleiding met daarin een uitgebreide uitleg over alle specificaties van dit handige product.

Door de ouderlijke controle kun je bepaalde sites blokkeren voor kinderen
Met de app kun je instellingen gemakkelijk aanpassen
Met multiroom wifi creëer je een sterk wifi signaal in je hele huis
Om alles uit dit systeem te halen moeten de apparaten over 5GHz beschikken

2. Ubiquiti UniFi Dream Machine

De Ubiquiti UniFi Dream Machine is erg geschikt voor degenen die vaak met veel apparaten tegelijk op het internet zitten. Met dank aan de quad core processor kun je met tientallen apparaten tegelijk internetten zonder dat dit ten kostte gaat van de snelheid.

Het installeren van dit systeem is erg eenvoudig en dit kan iedereen zelf doen. Op het moment dat je graag wat meer geavanceerde opties wilt gebruiken kun je gebruik maken van Ubiquiti UniFi functie.

Dit model is standaard uitgerust met een ingebouwd UniFi acces point, UniFi cloud key en UniFi Security, waardoor niemand met foute bedoelingen zomaar toegang heeft tot jouw internetverbinding . Op het moment dat je jouw internetverbinding nog stabieler wilt hebben kun je deze uitbreiden door simpelweg een UniFi acces point toe te voegen.

Voor- en nadelen Ubiquiti UniFi Dream Machine

Bij de Ubiquiti UniFi Dream Machine ontvang je standaard een stroomadapter zodat je de router kunt aansluiten op de stroom. Tot slot natuurlijk niet te vergeten de handleiding met daarin een uitgebreide uitleg over alle specificaties van dit geweldige product.

Voor een stabielere verbinding kun je een acces point toe voegen
Via de app op je smartphone kun je eenvoudig instellingen aanpassen
Dit apparaat bevat meerdere uitgebreide instellingen die je kunt gebruiken
Met 5GHz apparaten haal je het maximale uit de router

3. Ubiquiti AmpliFi Instant Wi-Fi System

Met de Ubiquiti AmpliFi Instant Wi-Fi System in huis ben je er zeker van dat je op elke verdieping een stabiele draadloze internetverbinding hebt. Deze set bevat een basisstation en één satelliet die je in een andere kamer kunt plaatsen zodat je overal goede wifi hebt.

Deze 2 wifi apparaten staan draadloos in verbinding met elkaar dus je hoeft geen kabels door het huis te leggen. Op het moment dat je bijvoorbeeld naar boven loopt zal jouw apparaat automatisch verbinding maken met het sterkste wifi signaal.

Wat helemaal handig is, is dat je de mogelijkheid hebt om bepaalde instellingen aan te passen via de AmpliFi app, die je kunt downloaden op je smartphone of tablet. Je kunt bijvoorbeeld je gastnetwerk aan- of uit zetten en andere standaard instellingen aanpassen. Omdat deze wifi punten compact ontworpen zijn kun je ze overal plaatsen.

Voor- en nadelen Ubiquiti AmpliFi Instant Wi-Fi System

Bij de Ubiquiti AmpliFi Instant Wi-Fi System wordt standaard een stroomadapter en een netwerkkabel meegeleverd zodat je direct aan de slag kunt gaan met je nieuwe aankoop.

Als laatste niet te vergeten de handleiding met daarin een uitgebreide uitleg over alle specificaties van dit prachtig ontworpen router.

Door ouderlijke toezicht kun je bepaalde sites blokkeren voor je kinderen
Via de AmpliFi app kun je allerlei instellingen aanpassen
Met multiroom creëer je een stabiele internetverbinding door de woning
Voor de beste prestaties heb je apparaten met een 5GHz verbinding nodig

4. Ubiquiti UniFi Security Gateway

Met de Ubiquiti UniFi Security Gateway kun je jouw volledige netwerk beveiligen tegen cyberaanvallen en andere dreigingen van buitenaf. Deze professionele router is voorzien van een firewall waardoor dit niet mogelijk is. Je hebt de mogelijkheid om maar liefst één miljoen pakketjes per seconden te versturen waardoor je eenvoudig een website kunt hosten.

Een ander opvallend voordeel van dit model is de UniFi Security Gateway, deze beschikt over een aantal handige zakelijke functies. Een van die functies is dat je handmatig bepaalde sites kunt blokkeren en een VPN kunt opzetten om veilige verbindingen te creëren.

Voor- en nadelen Ubiquiti UniFi Security Gateway

Bij de Ubiquiti UniFi Security Gateway worden standaard schroeven meegeleverd waarmee je de router aan de muur zou kunnen bevestigen. Als laatste niet geheel onbelangrijk de handleiding met daarin een uitgebreide uitleg over alle specificaties van dit handige product.

Je beheert jouw Gateways vanaf meerdere locaties tegelijk
Mogelijkheid om tot wel 1 miljoen pakketjes per seconde te versturen
Zet een VPN op zodat je geen risico’s loopt op bepaalde sites
Deze uitvoering beschikt niet over een draadloze wifi verbinding

5. Ubiquiti EdgeRouter Lite

De Ubiquiti EdgeRouter Lite is een iets andere router dan dat je waarschijnlijk gewend bent. Dit model beschikt namelijk niet over een draadloze wifi verbinding om jouw apparaten mee te verbinden, maar alleen over een kabel verbinding.

Daarom is deze meer geschikt voor het beveiligen van een bedrijfsnetwerk waarbij je vele dingen moet versturen naar bijvoorbeeld je klanten. Hiervoor heb je de mogelijkheid om data naar duizenden klanten tegelijkertijd te versturen.

Als je zelf een website hebt waarop veel mensen tegelijk bestanden downloaden kun je zelfs je website hosten met dit model. Deze router is volledig handmatig in te stellen waardoor het voor een leek erg lastig wordt om dit te doen. Om alle instellingen te verfijnen moet je wel een beetje verstand hebben van dit soort apparaten.

Voor- en nadelen Ubiquiti EdgeRouter Lite

Bij de Ubiquiti EdgeRouter Lite schroeven zodat je dit model aan de muur kunt bevestigen en een netstroomadapter waarmee je de router kunt aansluiten op de stroom. Als laatste niet te vergeten de handleiding met daarin een uitgebreide uitleg over alle specificaties van dit kwalitatief goede product.

De ethernetpoorten zijn volledig onafhankelijk in te stellen
Met deze router leg je eenvoudig site-to-site VPN verbindingen aan
Dit model kan maar liefst één miljoen pakketten per seconde versturen
Het is niet mogelijk om een draadloze wifi verbinding op te zetten

Laatst geüpdatet