3D Beamer kopen in 2022? De beste 3D beamer in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Een 3D beamer is een beamer die (de naam zegt het al) beelden in 3D projecteert. Deze 3D projectors mogen dan wel in 3D projecteren toch heb je een 3D bril nodig om de beelden ook echt in 3D te kijken. Dankzij de 3D technologie in de beamer kan je extra intens genieten van je favoriete films en series op een groot scherm. Ook is het handig om te weten dat de beamer die in 3D kan projecteren ook beschikt over een lichtopbrengst van minimaal 2.500 ANSI Lumen. Wil je meer te weten komen over de 3D beamers dan raden wij jou aan om onder aan deze pagina verder te kijken, daar vind je een uitgebreide handleiding.

De 3D beamers zijn alleen te onder scheiden in Full 3D beamers en 3D-ready beamers. Bij een Full 3D beamer worden de 3D beelden die de beamer ontvangt ook daadwerkelijk in 3D geprojecteerd. Van deze Full 3D beamers zijn er niet heel veel. Je zal er vaker een tegen komen zoal de 3D-ready beamers. Deze beamers zie je veel vaker maar heeft ook nog een andere grafische kaart of speler nodig om 3D te kunnen projecteren.

Dit zijn ook meestal gewoon normale Full HD beamers waarmee het mogelijk is om 3D te projecteren mits je er bijvoorbeeld een Nvidia grafische kaart in plaatst. Ben je nou van plan om een 3D projector aan te schaffen dan hebben wij iets voor jou. Wij hebben hieronder namelijk een top 5 geschreven van de beste 3D beamers van dit moment. Deze kunnen jou wellicht helpen met je keuze.

1. BenQ MH733

De BenQ MH733 is een 3D HD beamer waarmee je de gordijnen niet dicht hoeft te doen. Deze beamer heeft namelijk een lichtopbrengst van maar liefst 4.000 ANSI Lumen.

Hierdoor blijven de beelden in een verlichte kamer nog steeds duidelijk zichtbaar en valt de kwaliteit van het beeld ook niet weg. Verder beschikt deze beamer over de 3D technologie waarmee je 3D content projecteert.

Let hierbij wel op dat je nog steeds een 3D bril nodig hebt om de films ook echt in 3D te bekijken. Zit je toevallig net in een ruimte waar je geen laptop kan aansluiten dan is dat geen probleem.

Je sluit namelijk ook gewoon een USB-stick aan dankzij de ingebouwde mediaspeler. Hiermee kan je ook presentaties geven en de kleine lettertjes en cijfers zijn door de Full HD resolutie zeer scherp en duidelijk zichtbaar.

Voor- en nadelen MH733

Bij de BenQ MH733 3D HD projector worden ook een aantal spullen standaard meegeleverd in de doos. Ook kunnen we je alvast vertellen dat er geen 3D brillen worden meegeleverd. Veder wordt er wel een handleiding en snelstartgids meegeleverd waardoor je snel aan de slag kan gaan met de beamer.

Bovendien wordt deze handleiding ook op cd meegeleverd. Daarnaast ontvang je natuurlijk ook nog de stroomkabel én een VGA-kabel om een laptop aan te sluiten. Als laat wordt er ook nog een afstandbediening meegeleverd in de doos inclusief de batterijen.

 Je projecteert beelden direct vanaf een USB stick dankzij de ingebouwde mediaspeler
 Sluit een computer aan op de beamer door middel van de meegeleverde VGA- kabel
 Ook in een verlichte ruimte geniet je van de scherpe en gedetailleerde beelden dankzij de hoge lichtopbrengst van 4.000 ANSI Lumen
Het is niet mogelijk om video’s te bekijk vanaf een USB stick
 Er worden geen 3D brillen meegeleverd bij deze projector

2. Optoma HD144X

Met de Optoma HD144X 3D HD projector breng je beelden echt tot leven. Dankzij de DLP en 3D technologie bekijk je content in 3D wanneer je een 3D bril op hebt.

Hierdoor worden beelden als levensecht ervaren en geniet je nog meer van films en series. Daarnaast geniet je ook van natuurgetrouwe kleuren door de contrastverhouding van 23.000:1.

Hierdoor heeft de 3D beamer een breder kleurenbereik en worden zwarte beelden echt zwart. Ook sluit je 2 HDMI apparaten tegelijkertijd aan op deze 3D HD beamer, denk hierbij aan bijvoorbeeld een Playstation en een Blu-ray speler.

Wanneer je kiest om te gaan gamen geniet je beter door de lage input lag. Deze zorgt ervoor dat de reactie tussen het indrukken van een knop en de reactie op het scherm heel klein is waardoor je altijd alert bent.

Voor- en nadelen HD144X

Naast de Optoma HD144X 3D beamer ontvang je ook nog een aantal standaard meegeleverde items. Zo ontvang je als eerst de handleiding die je op weg je helpt met het installeren van de beamer.

Daarnaast wordt er ook altijd een stroomkabel standaard meegeleverd in de doos, deze zal je namelijk nodig hebben voor de stroomtoevoer naar de 3D projector. Als laats zal je ook de afstandsbediening aantreffen in de doos samen met de beamer zelf. Ook worden bij deze beamer geen 3D brillen meegeleverd.

 Het is niet nodig om de filter van deze 3D beamer schoon te maken
 Dankzij de lage input lag wordt de vertraging tussen de druk op de knop en de actie scherm kleiner en dat is handig voor de gamers
Er wordt geen lensdop meegeleverd bij deze beamer
 Het is niet mogelijk om bestanden af te spelen vanaf een USB stick

3. Epson EH-TW6700

De Epson EH-TW6700 is de basis van jou eigen thuisbioscoop. Met deze 3D HD projector bekijk je content in zowel 2D als in 3D in Full HD resolutie. Hierdoor worden films nog intenser ervaren en geniet je nog meer van het kijken ernaar. Ook worden snelle beelden dankzij de detailversterking en de frame interpolatie extra vloeiend weergegeven waardoor je geen een actie meer mist.

Ook worden kleuren op een natuurlijke wijze weergegeven dankzij de hoge contrastratio. De zwarte beelden worden ook beter weergegeven en je ziet echt verschil in verschillende zwart tinten.

Door de lens shift functie worden beelden ook duidelijk geprojecteerd wanneer je deze onder een hoek projecteert. Verder bedien je de beamer met de handige Epson app of gewoon met meegeleverde afstandsbediening.

Voor- en nadelen EH-TW6700

Er zitten altijd nog een aantal spullen in de doos bij de Epson EH-TW6700 3D beamer. Er wordt namelijk als eerst een handleiding meegeleverd, deze zal je helpen met het juist instellen van de 3D projector.

Daarnaast zal deze er ook bij helpen om zo snel mogelijk te genieten van de unieke beelden die deze beamer toont. Verder wordt er ook altijd een stroomkabel meegeleverd in de doos. Ook ontvang je de afstandsbediening van deze 3D HD beamer inclusief de batterijen.

 Je projecteert onder een hoek ook duidelijk en scherpe beelden dankzij de lens shift mode van de beamer
 Geniet van gedetailleerd beelden met felle en scherpe kleuren dankzij de hoge contrastratio
Het is niet makkelijk om de 3D beamer mee te nemen door het hoge gewicht ervan.

4. Optoma UHD370X

Met deze Optoma UHD370X beamer haal je pas echt de bioscoop naar huis toe. Met deze beamer kijk je namelijk naar beelden die in 4K kwaliteit getoond worden.

Ook geeft deze 3D beamer moeiteloos HDR beelden weer. Wanneer je beschikt over 3D brillen is het ook mogelijk om content in 3D te bekijken dankzij de 3D technologie waar deze projector over beschikt. Dan kan je thuis gewoon genieten van 3D films in 4K kwaliteit, wat wil je nog meer?

Ook wordt het contrast tussen donkere en lichte beelden krachtig weergegeven dankzij het hoge contrast dat deze 3D projector produceert. Hierdoor worden ook de details van bijvoorbeeld een vacht van een dier duidelijk zichtbaar. Wanneer het beeld te hoog voor je scherm geprojecteerd wordt dan kan je met verticale lens shift het beeld nog 10% verlagen zonder kwaliteitsverlies.

Voor- en nadelen UHD370X

Naast de Optoma UHD370X worden er ook nog een aantal spullen standaard in de doos meegeleverd als aanvulling van de beamer. Zo ontvang je natuurlijk de handleiding die je op weg zal helpen. Verder wordt er ook nog een lensdop meegeleverd voor wanneer de 3D HD projector niet gebruikt wordt.

Daarbij wordt er natuurlijk een stroomkabel altijd meegeleverd die de beamer voorziet van stroom. Bovendien wordt er ook nog een afstandsbediening meegeleverd waarmee je de beamer gewoon vanaf de bank mee bediend. Ook worden de batterijen voor deze afstandsbediening meegeleverd in de doos.

 Geniet van een natuurgetrouwe beeld- en kleur weergave dankzij de hoge contrastratio die deze beamer produceert
 Ook projecteer je duidelijk beelden onder een hoek dankzij de lens shift functie
 De 4K beelden van deze beamer zijn haast niet te onderscheiden van echte 4K beelden dankzij de DLP 4K UHD chip
Het is niet mogelijk om de hoeken van de beamer aan te passen doordat deze niet beschikt over keystone correctie

5. BenQ W2700

Deze BenQ W2700 beamer kies je wanneer je echt gaat voor kwaliteit. Dankzij de 4K UHD resolutie geniet je van levensechte beelden waarvan ieder detail duidelijk zichtbaar is.

Ook is het mogelijk om met deze beamer naar HDR beelden te kijken waarmee je echt alles uit de 3D beamer haalt. Hierdoor worden de kleuren namelijk helder en duidelijk weergegeven en ligt het kleuren contrast erg hoog.

Verder kan je er voor kiezen om content in 3D te kijken waardoor je een echte bioscoopervaring creëert. Hiervoor heb je alleen wel 3D brillen nodig maar deze worden niet meegeleverd. Dankzij de zoom- en lens shift functie wordt het heel gemakkelijk om het beeld aan te passen. Hiervoor hoef je de 3D HD projector niet te verplaatsen en kan je deze gewoon op zijn plek laten staan.

Voor- en nadelen W2700

Bij de BenQ W2700 worden ook een aantal items standaard meegeleverd. Je ontvangt namelijk als eerst een handleiding en een snelstartgids voor de 3D beamer waarmee jij de beamer in no time installeert. Daarnaast ontvang je ook een afstandsbediening waarmee je de beamer gewoon vanaf de bank bediend.

Daarbij wordt de batterij voor de afstandsbediening meegeleverd in de doos. Als laatst ontvang je natuurlijk ook nog een stroomkabel die zal zorgen voor de stroomtoevoer naar de 3D beamer.

 Dankzij de HDR techniek bekijk je beelden in natuurgetrouwe kleuren en duidelijk zichtbare details
 Ook projecteer je met deze beamer onder een hoek dankzij de lens shift functie
 Door de 4K UHD resolutie worden de kleinste details van een film duidelijk zichtbaar en hoef je nooit meer iets te missen
 Met deze beamer kan je geen apps, games of ander online entertainment spelen of downloaden

Laatst geüpdatet