Glasvezel internet vergelijken en snel besparen in 3 minuten zonder gedoe?

Glasvezel vergelijken en geld besparen is helemaal niet moeilijk, doe de check en kijk of je kunt beschikken over deze pijlsnelle verbinding.

Onafhankelijk aanbieders reviewen of glasvezel vergelijken

Alle informatie op 1 centrale website bij elkaar

Lees onafhankelijk reviews over alle aanbieders

Alles wat met glasvezel
te maken heeft op 1 centrale plek

Glasvezel internet vergelijken en kosten besparen

Glasvezel internet is de afgelopen jaren natuurlijk steeds populairder geworden, dat is natuurlijk niet gek want de snelheid die je met deze internetsoort kan behalen is veel sneller als een reguliere verbinding. De enigste reden waarom nog niet iedereen een glasvezel abonnement heeft is ook relatief logisch, de dekking is nog niet optimaal en nog niet iedereen kan genieten van glasvezel internet.

Iedere internetprovider is het er over eens dat glasvezel internet het nieuwe internet van de toekomst gaat worden, het is niet alleen de snelheid die het verschil maakt maar ook de betrouwbaarheid en de stabiliteit van deze verbinding is over het algemeen subliem ten opzichte van de traditionele verbindingen.

Doe de glasvezel check en kijk of jij ook aangesloten kunt worden

Het is dus helaas nog niet mogelijk om voor iedereen een glasvezel abonnement te realiseren, doe daarom de glasvezel check om er achter te komen of je op jouw postcode gebruik kunt maken van glasvezel internet. Door de postcodecheck te doen kun je kijken naar de beschikbaarheid en weet je direct of het handig is om te beginnen met glasvezel internet vergelijken. Op zoek naar pakketten? Bekijk dan alles in 1, internet en tv, internet en bellen of internet.

Heb je nog vragen of meer weten over aanbieders glasvezel

 Op deze pagina kun je alle meest gestelde vragen over glasvezel internet terugvinden en is het mogelijk om alle aanbieders te reviewen, daardoor weet je direct alles over glasvezel en kun je zien welke glasvezel aanbieders het beste bij je passen.

Wil je eerst meer te weten komen over een glasvezel provider? Ook dat is mogelijk, je wil natuurlijk wel weten met welke partij je eigenlijk zaken gaat doen. Dan ben je bij ons aan het juiste adres, kies een van de providers uit en lees de reviews om direct inzicht te krijgen in alle aangeboden diensten en ervaringen van andere klanten.

Alles in 1

Internet & TV

Internet & Bellen

Internet

Meest gestelde vragen over glasvezel internet vergelijken

Wat is glasvezel precies?

Je zult je wellicht afvragen wat glasvezel dan precies is, we kunnen het je vrij makkelijk uit leggen. Een glasvezelverbinding wordt bij uw huis bezorgd middels een glazen draad van een zeer hoge kwaliteit.

Doordat de glazen draad van hoge kwaliteit is wordt er een snellere en gemakkelijkere internetverbinding bewerkstelligt. Glasvezel is dan al wel uit haar kinderschoenen maar nog steeds kan niet ieder huishouden in Nederland profiteren van de vele voordelen van glasvezel internet.

Wat is de glasvezel check?

Zoals we net al hadden benoemd is het helaas nog niet voor ieder huishouden mogelijk om glasvezel internet te ontvangen, inmiddels is meer dan de helft van de huishoudens in Nederland aangesloten.

Zo is bijvoorbeeld Almere en haar glasvezel een goed voorbeeld waarbij het netwerk al wel is aangelegd. De glasvezel check is een vereiste om te controleren of u in uw wijk beschikt over een glasvezel netwerk.

Aan de hand van jouw postcode wordt het gebied waar je woonachtig bent inzichtelijk gemaakt. Vervolgens zullen alle glasvezel aanbieders tevoorschijn komen. De glasvezel check is essentieel om erachter te komen of u op uw huishouden een glasvezel internetverbinding af te nemen. Naast glasvezel kun je ook kiezen voor het vergelijken van internet via de traditionele ADSL verbinding.

Welke glasvezel aanbieders zijn er precies?

Je hebt in de markt van glasvezel ontzettend veel keuze in aanbieders. Het glasvezelnetwerk is in bezit van Reggefiber, ieder provider mag via het glasvezel netwerk internet, tv en bellen aanbieden. Het glasvezel netwerk is dan ook een open netwerk. Er heeft echter wel een belangrijke ontwikkeling plaatsgevonden in de markt van glasvezel, KPN heeft namelijk Reggefiber overgenomen. KPN glasvezel kan in de toekomst wat problemen opleveren.

KPN is dan ook de grootste aanbieder van glasvezel abonnementen, na de overname is dit al helemaal een feit. KPN heeft afspraken gemaakt dat het glasvezelnetwerk tot minstens 2020 open wordt gehouden voor andere aanbieders. XS4ALL, Telfort, T-Mobile, Tele2, Online.nl en KPN glasvezel leveren glasvezel abonnementen.

Zij bieden niet alleen glasvezel aan, je kunt ook nog gebruik maken van je traditionele ADSL of kabel verbinding. In de hele markt zijn er wel meer dan 25 aanbieders, hierbij hebben we ook de kleine lokale initiatieven meegerekend. Ziggo is een aparte aanbieder, zij hebben namelijk een monopolie op de kabelverbinding in haar sector. Toch maken zij ook gebruik van glasvezel, kom achter alle feiten over Ziggo glasvezel.

Wat zijn de voordelen van glasvezel internet?

Je zult het wellicht wel eens meegemaakt hebben, uren moeten wachten voordat je eindelijk je nieuwe favoriete game kon spelen of het constant wegvallen van je internetverbinding. Vandaag de dag zijn er nog steeds enorm veel mensen die dit elke dag ervaren, de oplossing is een glasvezel verbinding. We zullen de belangrijkste voordelen van glasvezel internet met je bespreken, lees snel verder!

Stabiele en betrouwbare internetverbinding

Zoals je wellicht al hebt opgemerkt moet de wijk waarin je woont beschikken over een glasvezel netwerk, het voordeel van zo’n netwerk is dat je glasvezel verbinding aan je voordeur ligt, ieder huishouden heeft dan ook haar eigen glasvezel verbinding.
Je hoeft het netwerk dus niet te delen waardoor je beschikt over een echte privé verbinding, je hoeft niets van de kracht te delen. Het grootste voordeel wat hier uit voorkomt is dat je ten alle tijd beschikt over een stabiele en betrouwbare glasvezel verbinding.

Maak gebruik van enorm hoge snelheden

We hebben het er op deze pagina al flink wat keren herhaald, met een glasvezel verbinding beschik je over de hoogst mogelijke internetsnelheid in Nederland. Om een goed voorbeeld te geven, het is mogelijk om een nieuwe game te downloaden en tegelijkertijd met dezelfde console een full HD te streamen, zonder haperingen.

De snelheid van je internet is weerzinwekkend snel en zal je letterlijk omver blazen. Glasvezel internet is niet voor niks de toekomst volgens de grootste providers in ons land.

Gelijke download en upload snelheid

We blijven nog even bij de snelheid van glasvezel internet hangen, een ander voordeel naast de ongelooflijke snelheid beschik je over een gelijke download en uploadsnelheid. Dit klinkt misschien een beetje vaag maar het betekent simpelweg dat je een bestand net zo snel ontvangt als bij het versturen.
Vandaag de dag worden er steeds meer filmpjes en andere bestanden naar het internet verstuurd, het zal voor veel mensen dus een groot pluspunt zijn. Het uploaden van een YouTube video is binnen enkele minuten geregeld.

Altijd een hoge kwaliteit televisie beelden

Naast een pijlsnelle verbinding en tal van andere voordelen geniet je met glasvezel internet te allen tijde van de hoogste kwaliteit van televisie beelden. Je kunt op meerdere apparaten tegelijk televisie beelden kijken zonder de vervelende haperingen.
Ben je een fanatiekeling voor de televisie dan kunnen we je garanderen dat het beschikken over glasvezel internet nog wel eens enorm handig kan zijn. We kunnen stellen dat glasvezel de huidige standaard wordt. Glasvezel internet & TV zijn dan ook een goede combinatie.

Zijn er vaak glasvezel aanbiedingen beschikbaar?

Omdat glasvezel nog vrij nieuw is in Nederland worden er bij een aanleg van een nieuw netwerk vaak voordelige glasvezel aanbiedingen door verschillende providers geboden. Zoals we al meerdere keren hebben herhaald is glasvezel de toekomst en zetten providers hier dan ook vol op in, bij een nieuw project willen providers zo veel mogelijk nieuwe glasvezel klanten werven.

Vaak worden er cadeaus of jaarlijkse kortingen aangeboden en wij spreken dit niet tegen, je gaat immers flink vooruit op je internetsnelheid en de veiligheid en betrouwbaarheid van de internetverbinding worden sterk verhoogd.

Daarnaast komt ook nog eens dat enorm veel providers televisie aanbieden via de internetverbinding, dit betekent dus ook dat u beschikt over de beste kwaliteit televisie. Actuele aanbiedingen kunt u gemakkelijk terugvinden in onze onafhankelijke glasvezel vergelijker. 

Is het ook mogelijk om zakelijk glasvezel af te sluiten of alleen particulier?

Een glasvezelabonnement is ook voor de zakelijke markt beschikbaar, toch zijn er wel wat aanpassingen gemaakt in deze pakketten, de wensen van een particulier zijn natuurlijk net wat anders als voor een zakelijke gebruiker.

Doorgaans zien we dat de zakelijke glasvezelpakketten wat sneller zijn tegen ietwat lagere kosten, het verschil met particulieren is wel dat de zakelijke glasvezel zonder BTW wordt getoond.

Wil je meer informatie? Lees dan onze pagina met zakelijke glasvezel en bekijk of je beter een particulier of zakelijk contract kunt afsluiten. Het belangrijkste is dat je goed kijkt naar je persoonlijke situatie en vanuit daar bepaalt welke glasvezel abonnementen het beste bij je situatie passen.

Hoe zit het met de snelheid van glasvezel en wat zijn de eigenschappen van deze verbinding?

Als je gaat kijken naar de verschillende snelheden die glasvezel internet kan behalen is het van belang dat je eerst kijkt naar je verbruik. Als je met een tot twee computers op het netwerk zit en afentoe je smartphone gebruikt is 10 tot 20 Mbps een prima snelheid. Als je met meer mensen op het netwerk zit en je download vaak data zoals films en games dan raden we een verbinding aan van minimaal 50 Mbps.

Ben je een echte internetter of zit je met een groot gezin op het glasvezel internet? Dan kun je misschien het beste gaan voor een verbinding die beschikt over 100 Mbps, deze verbindingen worden ook vaak gebruikt voor zakelijke doeleinden en zijn vooral geschikt voor grootgebruikers of grote gezinnen die allemaal gebruik maken van de glasvezel verbinding.

Als je kijkt naar de eigenschappen van glasvezel dan kun je vaststellen dat deze verbinding geen last heeft van storingen door externe factoren zoals elektromagnetische velden. Ook kan er geen data onderschept worden op elektromagnetische wijze en zijn de vezels van glasvezel bestendig tegen hoge hitte en kunnen ze sterkte behouden bij temperaturen tot 300 graden celcius.

Hoe zit het met glasvezel aanleggen en wie doet dit meestal?

In bijna 80% van de gevallen wordt de glasvezel verbinding aangelegd door Reggefiber, dat bedrijf is een onderdeel van KPN. Maak hier geen verwarring in, Reggefiber levert geen diensten zoals internet en bellen maar ze zijn alleen verantwoordelijk voor de aanleg van glasvezel internet en het onderhoud van het netwerk.

Als er bij jou in de buurt glasvezel gelegd wordt is Reggefiber het eerste aanspreekpunt in de gebieden waar de glasvezel verbinding wordt aangelegd. Over het algemeen bepalen de aanbieders zelf in welke gemeenten diensten aangeboden gaan worden. Om het je makkelijk te maken kun je gebruik maken van de glasvezel vergelijker om te kijken in welke regio’s Reggefiber precies actief is.

Naast Reggefiber is er nog een bedrijf actief bij het aanleggen van glasvezel internet, investeringsmaatschappij CIF legt glasvezel internet in gebieden waar Caiway actief is. Dat gebeurt vooral in het Westland en bij Twente. Ook zijn er nog een aantal lokale kabelaars zoals Kabelnoord, Stichting Kabelnet Veendam en CAI Harderwijk, deze kabelaars zijn ook druk bezig om het glasvezelnetwerk te  vergroten in de regio.

Waarom via ons beginnen met glasvezel vergelijken?

Een ding is zeker voor ons, wij zorgen er voor dat je een volledig onafhankelijke glasvezel vergelijking voorgeschoteld krijgt. Op deze manier kun je heel gemakkelijk honderden euro’s per jaar besparen op je vaste lasten.

Wij vinden het belangrijk dat je heel de markt in een klap inzichtelijk hebt en je hebt de mogelijkheid om alle zaken volledig te personaliseren in onze vergelijker. Op deze manier krijg je een glasvezel pakket dat precies is aangepast aan de wensen en behoeften die jij als consument hebt.

Alle glasvezel providers zijn op onze website terug te vinden en je kunt ook de beslissing maken om uitgebreide reviews te lezen zodat je exact weet met wat voor aanbieder je precies te maken hebt.

We hopen dat we je helpen om de vraag, welke provider voor alles in een beantwoord te krijgen. Als je nog aanmerkingen of suggesties hebt horen we dat uiteraard graag, neem direct contact met ons op en we staan je graag te woord.

Glasvezel

Beste glasvezel
Goedkoopste glasvezel
Zakelijk glasvezel
Voordelen glasvezel
Glasvezel aansluiting

Glasvezel provider

KPN glasvezel
Tele2 glasvezel
Telfort glasvezel
T-Mobile glasvezel
XS4ALL glasvezel
Ziggo glasvezel

Laatst geüpdatet op