Glasvezel internet vergelijken?

Glasvezel vergelijken en direct besparen op je abonnement, vul je postcode in en kijk of jij ook gemakkelijk 180 euro per jaar kan besparen

Onafhankelijk aanbieders reviewen of glasvezel vergelijken

Alle informatie op 1 centrale website bij elkaar

Lees onafhankelijk reviews over alle aanbieders

Het ideale startpunt voor een glasvezel check zonder allerlei gedoe

Glasvezel internet

Glasvezel internet is de afgelopen jaren natuurlijk steeds populairder geworden, dat is natuurlijk niet gek want de snelheid die je met deze internetsoort kan behalen is veel sneller als een reguliere verbinding. De enigste reden waarom nog niet iedereen een glasvezel abonnement heeft is ook relatief logisch, de dekking is nog niet 100% en nog niet iedereen in Nederland kan genieten van deze nieuwe verbinding.

  • Toch is er de afgelopen jaren enorm hard gewerkt aan het uitrollen van dit netwerk, in de meeste provincies kun je in grote delen beschikken over glasvezel. Iedere provider is het er over eens dat glasvezel internet het nieuwe internet van de toekomst gaat worden.

Glasvezel postcode check

Nu wordt je misschien duidelijk waarom het zo belangrijk is om een check uit te voeren. Als je op zoek bent naar een pakket vul je de postcode in en checken wij de beschikbaarheid in de regio om er zeker van te zijn dat alle aanbiedingen aansluiten op jouw geselecteerde voorkeuren. Om het alles in een vergelijken nog makkelijk te maken tonen wij ook speciale aanbiedingen en kortingen, zo kun je nog meer besparen.

 

Wat is glasvezel?

Je zult je wellicht afvragen wat glasvezel dan precies is, we kunnen het je vrij makkelijk uit leggen. Een glasvezelverbinding wordt bij uw huis bezorgd middels een glazen draad van een zeer hoge kwaliteit.

  • Doordat de glazen draad van hoge kwaliteit is wordt er een snellere en gemakkelijkere internetverbinding bewerkstelligt. Glasvezel is dan al wel uit haar kinderschoenen maar nog steeds kan niet ieder huishouden in Nederland profiteren van de vele voordelen van glasvezel internet.

Goedkoopste glasvezel abonnement vinden

De kosten voor een glasvezel-abonnement hangt af van het gekozen pakket, daarnaast speelt de keuze voor een provider natuurlijk ook mee. Toch zien we dat glasvezel abonnementen vaak voordeliger zijn dan normale kabel pakketten.

Begin direct en bespaar in 3 minuten

Om het goedkoopste glasvezel te vinden kun je het beste beginnen met glasvezel vergelijken, daardoor krijg je direct de beste deals te zien op jouw adres. Het is erg gemakkelijk om de kosten voor glasvezel-abonnementen langs de reguliere verbindingen te leggen. Begin direct met vergelijken en bekijk het goedkope glasvezel op jouw adres.

 

Welke glasvezel aanbieders zijn er beschikbaar?

In bijna 80% van de gevallen wordt de glasvezel verbinding aangelegd door Reggefiber, dat bedrijf is een onderdeel van KPN. Maak hier geen verwarring in, Reggefiber levert geen diensten zoals internet en bellen maar ze zijn alleen verantwoordelijk voor de aanleg van glasvezel internet en het onderhoud van het netwerk.

  • Als er bij jou in de buurt glasvezel gelegd wordt is Reggefiber het eerste aanspreekpunt in de gebieden waar de glasvezel verbinding wordt aangelegd.
  • Over het algemeen bepalen de aanbieders zelf in welke gemeenten diensten aangeboden gaan worden. Om het je makkelijk te maken kun je gebruik maken van de glasvezel vergelijker om te kijken in welke regio’s Reggefiber precies actief is.

Welke aanbieders zijn er nog meer?

Naast Reggefiber is er nog een bedrijf actief bij het aanleggen van glasvezel internet, investeringsmaatschappij CIF legt glasvezel internet in gebieden waar Caiway actief is. Dat gebeurt vooral in het Westland en bij Twente. Ook zijn er nog een aantal lokale kabelaars zoals Kabelnoord, Stichting Kabelnet Veendam en CAI Harderwijk, deze kabelaars zijn ook druk bezig om het glasvezelnetwerk te  vergroten in de regio.

 

Meest gestelde vragen over glasvezel

Ben jij op zoek naar extra informatie over glasvezel? Dat kunnen we ons voorstellen, gelukkig hebben we een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen.

Heb ik glasvezel?

Het kan zijn dat je glasvezel hebt op je adres, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je over de razendsnelle verbinding beschikt. Bekijk eerst de meterkast om te controleren of je over een glasvezelaansluiting beschikt, hij is vaak oranje van kleur. Als de aansluiting buiten de meterkast geplaatst is kun je er vanuit gaan dat het modem wit is. Nog makkelijker is om een postcodecheck te doen. Als er nog geen glasvezel aanwezig is zul je helaas moeten wachten tot deze aangelegd wordt.

Hoe werkt glasvezel aansluiten?

Op dit moment worden de meeste verbindingen aangelegd door Reggefiber, tegenwoordig zijn er al ruim 3 miljoen huishoudens aangesloten. Indien er in jouw wijk glasvezel aangesloten wordt komen de voorbereiders van Reggefiber langs om de plek voor de aansluiting in je woning te bepalen. Daarna kun je een abonnement afsluiten om te genieten van de razendsnelle verbinding.

Wat is het verschil tussen glasvezel en DSL en kabel?

Wat zijn de verschillen tussen een glasvezelverbinding en het reguliere kabelinternet. Een goede vraag, het grootste verschil zit hem in het feit dat je de volledige kabel voor jezelf hebt. Met glasvezel ontvang je sneller, en verstuur je veel sneller data. Dat komt omdat de uploadsnelheid hetzelfde is als de downloadsnelheid. Wil je meer weten over dit soort dingen? Lees dan de verschillen tussen glasvezel en kabel.