Glasvezel internet abonnementen binnen 3 minuten vergelijken

Alle aanbieders en onafhankelijke informatie op één centraal punt.

Gemakkelijk alle Glasvezel providers vergelijken

Alles op 1 centrale website bij elkaar

Lees onafhankelijke reviews over alle aanbieders

Het ideale startpunt voor Glasvezel internet

Glasvezel internet

Tegenwoordig kun je bij tal van aanbieders een glasvezel abonnement af sluiten, het is het “nieuwe” internet en biedt dan ook flink wat voordelen. Het houdt allereerst in dat je je internet niet meer zult ontvangen van de traditionele ADSL verbinding of kabel, je wordt aangesloten op het recent aangelegde glasvezelnetwerk bij u in de wijk.

Vrijwel iedere internetprovider is het erover eens dat glasvezel internet het nieuwe internet voor de toekomst is, het biedt dan ook niet alleen een pijlsnelle verbinding maar ook de betrouwbaarheid van de verbinding stijgt enorm.

Helaas is nog niet ieder huishouden in de mogelijkheid om een glasvezel internet verbinding af te nemen, door middel van de handige postcode vergelijker zie je binnen een paar klikken of jij over een glasvezel verbinding kunt beschikken. Je zult je wellicht al hebben ingedacht dat glasvezel in Amsterdam installeren lastiger is dan op andere locaties.

We zullen op deze pagina alles over glasvezel met je bespreken, lees snel verder en wordt een echte glasvezel expert, men laat zich namelijk nog wel eens goed voor de gek houden door internetproviders.

glasvezel check

Aanbieders

Pakketten

Snelste internet (MB/s)

€ Laagste prijs

beste glasvezel provider
glasvezel aanbieding

Top 3 beste Glasvezel Providers

 

✔ Groot netwerk
✔ Vertrouwd
✔ Marktleider
✔ Enorm veel keuze
✔ 4K TV 

Onze waardering

✔ Vaak actieprijzen
✔ Geen eenmalige kosten
✔ Complete pakketten
✔ Goed partnernetwerk
✘ Weinig keuze
✘ Relatief veel storing

Onze waardering

✔ Sterk klantenplatform
✔ Veel keuze
✔ Voordelige acties
✔ Weinig storingen
✘ Matige klantenservice
✘ Weinig zenders

Onze waardering

Wat is glasvezel?

Je zult je wellicht afvragen wat glasvezel dan precies is, we kunnen het je vrij makkelijk uit leggen. Een glasvezelverbinding wordt bij uw huis bezorgd middels een glazen draad van een zeer hoge kwaliteit.

Doordat de glazen draad van hoge kwaliteit is wordt er een snellere en gemakkelijkere internetverbinding bewerkstelligt. Glasvezel is dan al wel uit haar kinderschoenen maar nog steeds kan niet ieder huishouden in Nederland profiteren van de vele voordelen van glasvezel internet.

Glasvezel check

Zoals we net al hadden benoemd is het helaas nog niet voor ieder huishouden mogelijk om glasvezel internet te ontvangen, inmiddels is meer dan de helft van de huishoudens in Nederland aangesloten. Zo is bijvoorbeeld Almere en haar glasvezel een goed voorbeeld waarbij het netwerk al wel is aangelegd. De glasvezel check is een vereiste om te controleren of u in uw wijk beschikt over een glasvezel netwerk.

Aan de hand van jouw postcode wordt het gebied waar je woonachtig bent inzichtelijk gemaakt. Vervolgens zullen alle glasvezel aanbieders tevoorschijn komen. De glasvezel check is essentieel om erachter te komen of u op uw huishouden een glasvezel internetverbinding af te nemen. Naast glasvezel kun je ook kiezen voor het vergelijken van internet via de traditionele ADSL verbinding.

glasvezel abonnement
waar ligt glasvezel

Top 3 goedkoopste Glasvezel internet aanbieders

 

✔ Gratis WiFi-versterker
✔ Betrouwbaar netwerk
✔ Gratis installateur
✔ Voordelige acties
✘ Matige klantenservice
✘ Niet bereikbaar via de mail
✘ Matige overstapservice

Onze waardering

✔ Sterk klantenplatform
✔ Flexibel samenstellen
✔ Goede installatieservice
✔ Gratis Fox Sports 1
✘ Eenmalige kosten
✘ Matige klantenservice

Onze waardering

✔ Betrouwbaar KPN netwerk
✔ Goede installatieservice
✔ WiFi-modem in bruikleen
✔ Gratis overstapservice
✘ Matige service
✘ Slechte communicatie
✘ Veel overstap problemen

Onze waardering

Glasvezel aanbieders

Je hebt in de markt van glasvezel ontzettend veel keuze in aanbieders. Het glasvezelnetwerk is in bezit van Reggefiber, ieder provider mag via het glasvezel netwerk internet, tv en bellen aanbieden. Het glasvezel netwerk is dan ook een open netwerk. Er heeft echter wel een belangrijke ontwikkeling plaatsgevonden in de markt van glasvezel, KPN heeft namelijk Reggefiber overgenomen. KPN glasvezel kan in de toekomst wat problemen opleveren.

KPN is dan ook de grootste aanbieder van glasvezel abonnementen, na de overname is dit al helemaal een feit. KPN heeft afspraken gemaakt dat het glasvezelnetwerk tot minstens 2020 open wordt gehouden voor andere aanbieders. XS4ALL, Telfort, T-Mobile, Tele2 & Online.nl leveren glasvezel abonnementen.

Zij bieden niet alleen glasvezel aan, je kunt ook nog gebruik maken van je traditionele ADSL of kabel verbinding. In de hele markt zijn er wel meer dan 25 aanbieders, hierbij hebben we ook de kleine lokale initiatieven meegerekend. Ziggo is een aparte aanbieder, zij hebben namelijk een monopolie op de kabelverbinding in haar sector. Toch maken zij ook gebruik van glasvezel, kom achter alle feiten over Ziggo glasvezel.

Top 3 snelste Glasvezel Providers

 

✔ 1000 MB/s
✔ Glasvezel
✔ Geen eenmalige kosten
✔ Snelste internet van NL
✘ Lange wachttijd helpdesk
✘ Lastig aanmelden
✘ Borg voor apparaten

Onze waardering

✔ 750 MB/s
✔ Glasvezel en DSL
✔ Voordelige actie
✔ Gratis overstapservice
✘ Eenmalige kosten
✘ Matige klantenservice

Onze waardering

✔ 500 MB/s
✔ Voordelige actieprijzen
✔ Zeer betrouwbaar
✔ Goed partnernetwerk
✘ Matige router
✘ Matig klantenplatform

Onze waardering

Glasvezel vergelijken

Omdat glasvezel helemaal het nieuwe je van het is zijn er vandaag de dag tal van internetproviders die een glasvezel verbinding aan uw huishouden kunnen bieden. Hierbij combineren ze vaak tv en beldiensten, alhoewel bijna niemand in Nederland nog kiest voor een vaste telefoon abonnement.

Wij streven naar een zo compleet en objectief mogelijk overzicht over alle glasvezel aanbieders. Onze vergelijker is dan ook volledig onafhankelijk.

Door het invoeren van de glasvezel check kom je er gemakkelijk binnen enkele seconden achter of uw wijk over een glasvezelnetwerk beschikt. Het is dus niet zo dat wij aparte contracten hebben gesloten met bepaalde aanbieders om deze vervolgens voor te trekken in de vergelijking. Daarnaast worden alle kosten inclusief getoond en weet u waar u aan toe bent.

Glasvezel aanbieding

Omdat glasvezel nog vrij nieuw is in Nederland worden er bij een aanleg van een nieuw netwerk vaak voordelige glasvezel aanbiedingen door verschillende providers geboden. Zoals we al meerdere keren hebben herhaald is glasvezel de toekomst en zetten providers hier dan ook vol op in, bij een nieuw project willen providers zo veel mogelijk nieuwe glasvezel klanten werven.

Vaak worden er cadeaus of jaarlijkse kortingen aangeboden en wij spreken dit niet tegen, je gaat immers flink vooruit op je internetsnelheid en de veiligheid en betrouwbaarheid van de internetverbinding worden sterk verhoogd.

Daarnaast komt ook nog eens dat enorm veel providers televisie aanbieden via de internetverbinding, dit betekent dus ook dat u beschikt over de beste kwaliteit televisie. Actuele aanbiedingen kunt u gemakkelijk terugvinden in onze onafhankelijke glasvezel vergelijker. Het komt in de praktijk dan ook nog maar zelden voor dat mensen kiezen voor een speciaal internet en bellen pakket.

internet glasvezel
goedkoop glasvezel
glasvezel aanbiedingen
glasvezel internet vergelijken

Glasvezel Internet voordelen

Je zult het wellicht wel eens meegemaakt hebben, uren moeten wachten voordat je eindelijk je nieuwe favoriete game kon spelen of het constant wegvallen van je internetverbinding. Vandaag de dag zijn er nog steeds enorm veel mensen die dit elke dag ervaren, de oplossing is een glasvezel verbinding. We zullen de belangrijkste voordelen van glasvezel internet met je bespreken, lees snel verder!

Stabiele en betrouwbare internetverbinding

Zoals je wellicht al hebt opgemerkt moet de wijk waarin je woont beschikken over een glasvezel netwerk, het voordeel van zo’n netwerk is dat je glasvezel verbinding aan je voordeur ligt, ieder huishouden heeft dan ook haar eigen glasvezel verbinding.

Je hoeft het netwerk dus niet te delen waardoor je beschikt over een echte privé verbinding, je hoeft niets van de kracht te delen. Het grootste voordeel wat hier uit voorkomt is dat je ten alle tijd beschikt over een stabiele en betrouwbare glasvezel verbinding.

Maak gebruik van enorm hoge snelheden

We hebben het er op deze pagina al flink wat keren herhaald, met een glasvezel verbinding beschik je over de hoogst mogelijke internetsnelheid in Nederland. Om een goed voorbeeld te geven, het is mogelijk om een nieuwe game te downloaden en tegelijkertijd met dezelfde console een full HD te streamen, zonder haperingen.

De snelheid van je internet is weerzinwekkend snel en zal je letterlijk omver blazen. Glasvezel internet is niet voor niks de toekomst volgens de grootste providers in ons land.

Gelijke download en upload snelheid

We blijven nog even bij de snelheid van glasvezel internet hangen, een ander voordeel naast de ongelooflijke snelheid beschik je over een gelijke download en uploadsnelheid. Dit klinkt misschien een beetje vaag maar het betekent simpelweg dat je een bestand net zo snel ontvangt als bij het versturen.

Vandaag de dag worden er steeds meer filmpjes en andere bestanden naar het internet verstuurd, het zal voor veel mensen dus een groot pluspunt zijn. Het uploaden van een YouTube video is binnen enkele minuten geregeld.

Altijd een hoge kwaliteit televisie beelden

Naast een pijlsnelle verbinding en tal van andere voordelen geniet je met glasvezel internet te allen tijde van de hoogste kwaliteit van televisie beelden. Je kunt op meerdere apparaten tegelijk televisie beelden kijken zonder de vervelende haperingen.

Ben je een fanatiekeling voor de televisie dan kunnen we je garanderen dat het beschikken over glasvezel internet nog wel eens enorm handig kan zijn. We kunnen stellen dat glasvezel de huidige standaard wordt. Glasvezel internet & TV zijn dan ook een goede combinatie.

glasvezel vergelijker

Voordelen van een glasvezel abonnement

Glasvezel is populair Veel mensen maken voortaan gebruik van een glasvezel abonnement. Elk jaar stijgt het aantal mensen die gebruik maken van glasvezel in hun huishouden, maar waarom zijn er zoveel mensen die kiezen voor dit type internet. Wij gaan je in dit artikel...

Glasvezelaansluiting thuis, waar moet je op letten?

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om gebruik te maken van glasvezel, hier hoort dan uiteraard een glasvezelaansluiting bij. Wij hebben voor jou een paar handige punten op een rijtje gezet die belangrijk zijn bij glasvezelaansluiting. Er zijn namelijk een...

Ziggo glasvezel, alles van A-Z

Ziggo is inmiddels wel bekend in de breedband branche en heeft een flink klantenbestand opgebouwd. Steeds meer Nederlanders hebben een grote behoefte aan glasvezel gekregen en vragen zich dan ook af of Ziggo glasvezel biedt? In principe levert Ziggo geen glasvezel...

KPN glasvezel internet, van goede kwaliteit?

De laatste jaren kiezen steeds meer huishoudens voor glasvezel internet, wellicht ben je nog niet overgestapt naar deze pijlsnelle verbinding en is KPN glasvezel iets voor u. Wij snappen dat best lastig is om te kiezen voor welke internetverbinding je moet gaan en dat...

Glasvezel in Almere, hoe zit het?

Maak kennis met Almere, daar waar 94% gelukkig eigenaar is van een glasvezelaansluiting. Ongeveer 77.600 huishouden kunnen een glasvezel verbinding afsluiten bij een van de mogelijke breedband aanbieders. Wanneer we alle glasvezel pakketten bij elkaar optellen komen...

Veilig & 100% onafhankelijk

Je kunt er bij ons vanuit gaan dat je volledig veilig aan de slag kunt. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gedeeld met de aanbieder als je overstapt naar een nieuwe aanbieder.

Alle gegevens worden versleuteld verstuurd over een beveiligde SSL verbinding. Alle aanbiedingen in onze internetvergelijker komen volledig onafhankelijk tot stand, wij hebben geen afspraken met bepaalde leveranciers.