Glasvezel in Almere, hoe zit het?

nov 20, 2018 | Glasvezel | 0 Reacties

nov 20, 2018 | Glasvezel | 0 Reacties

Maak kennis met Almere, daar waar 94% gelukkig eigenaar is van een glasvezelaansluiting. Ongeveer 77.600 huishouden kunnen een glasvezel verbinding afsluiten bij een van de mogelijke breedband aanbieders. Wanneer we alle glasvezel pakketten bij elkaar optellen komen we uit op een aantal van wel 84 verschillende glasvezel abonnementen.

Het kan zijn dat je woonachtig bent in Almere maar nog niet beschikt over een glasvezel aansluiting, doe daarom de postcode check en kom erachter of jouw adres glasvezel kan ontvangen. Als alternatief kun je in Almere altijd nog kiezen voor ADSL en kabel internet.

glasvezel almere

Almere staat in de breedband branche bekend om haar glasvezel internet

In de breedband branche staat Almere bekend als één van de weinige grotere steden die beschikt over glasvezel internet en aansluitingen. Almere is een relatief nieuwe en jonge stad waar bij de bouw rekening is gehouden met de toekomst, ieder huishouden heeft namelijk een aansluiting. 94% van de woonadressen in Almere is in de mogelijkheid om pijlsnel glasvezel internet af te nemen.

Niet alleen Almere stad profiteert van deze glasvezelnetwerken maar ook Almere haven, Poort en delen van Almere Buiten kunnen gebruik maken van het glasvezel internet. Het enigste deel dat nog niet volledig voorzien is van een glasvezelinternet aansluiting is het overgrote deel van Almere West.

KPN die momenteel het beheer en zeggenschap heeft over het glasvezel netwerk heeft nog niet gepubliceerd wanneer de laatste stukken van Almere worden aangepakt. KPN heeft daarentegen wel laten weten dat de Vogelhorst buurt in Almere als volgende wijk aan de beurt is voor de aanleg van glasvezel. Het is momenteel dan ook mogelijk om je als bewoner van deze wijk in  te schrijven voor een aansluiting.

Glasvezel leveranciers in Almere

Bijna heel Almere is voorzien van glasvezelkabels waardoor de vraag naar glasvezel sterk is gestegen, gelukkig is dit geen probleem want er zijn meerdere aanbieders die dit soort pakketten bieden. Zoals je wellicht weet is het glasvezel netwerk in Nederland in 2014 overgenomen door KPN. Hierdoor kwam het volledige beheer bij KPN te liggen, zij hebben dan ook de volledige zeggenschap over de aanleg van glasvezel netwerken in Nederland.

Doe de postcodecheck in de vergelijker en zien welke aanbieders op jouw adres glasvezel kunnen leveren!

Alternatieven van glasvezel internet in Almere

Je hebt wellicht gelezen dat het nog niet overal in Almere mogelijk is om glasvezel internet te ontvangen, je zult op zoek moeten naar een alternatief. Gelukkig zijn deze er ook, je kunt namelijk kiezen uit traditionele ADSL en kabel internet. Kies je voor ADSL internet dan is het mogelijk om een (download) snelheid te krijgen van 100 MB/s, hierbij zul je 10 MB/s uploadsnelheid ontvangen. In principe is dit niet heel snel, wil je een snelheid die dichter in de buurt komt bij de snelheden van glasvezel dan raden wij je aan om voor kabelinternet te kiezen.

Maar wacht nog even, misschien kun je wel nog sneller internet ontvangen. Ziggo biedt geen glasvezel internet aan de consument maar laat haar verbindingen wel lopen via glasvezelverbinding, het Ziggo netwerk bestaat dan ook voor 96% uit glasvezelverbinding. Maar wat heb ik hier als bewoner van Almere nu aan? Wellicht kun je een kijkje nemen bij het internetabonnement via de kabel van Ziggo, zij kunnen je snelheden bieden tot 400 MB/s. De goedkoopste kabel internet van Ziggo ligt op een snelheid van 40 MB/s.

Wanneer je liever toch voor een ADSL verbinding kiest raden wij het je aan om de postcodecheck in de vergelijker uit te voeren. Hierdoor zie je precies wat er voor jouw huishouden te ontvangen is, lekker makkelijk, snel en overzichtelijk alle aanbieder van glasvezel, kabel en ADSL internet vergelijken!

glasvezel internet almere
glasvezel aansluitingen

Handige & leuke Video’s

Glasvezelkabel in 2022? | Lees hier alles van A-Z!

Glasvezelkabel in 2022? | Lees hier alles van A-Z!

Het wordt steeds gebruikelijker dat mensen kiezen voor internet via glasvezel, glasvezel zorgt er namelijk voor dat je nog sneller en beter internet hebt. Omdat de netwerken van de meeste mensen steeds groter worden en er steeds meer online gewerkt kan worden...