Internet provider vergelijken?

Internet is tegenwoordig enorm populair, vul je postcode in en kijk of jij ook gemakkelijk 180 euro per jaar kan besparen

Onafhankelijk aanbieders reviewen of internet provider vergelijken

Alle informatie op 1 centrale website bij elkaar

Lees onafhankelijk reviews over alle aanbieders

Alles wat met internet te maken heeft op 1 centrale plek

Alleen Internet

Internet, een leven zonder is niet meer voor te stellen. Iedereen maakt er gebruik van met e-mailen, shoppen of het downloaden van allerlei zaken zoals e-books en muziek. Maar ook het terugkijken van programma’s met aflevering gemist of Netflix is mogelijk met goed internet.

 • Omdat we deze diensten dagelijks gebruiken hebben we dus een goede en stabiele internetverbinding nodig, het is dan ook niet meer dan logisch dat er allerlei aanbieders zijn die verschillende internet pakketten aanbieden.
 • Dit doen de internet aanbieders om uw wensen perfect in te vullen. Iedereen heeft natuurlijk verschillende wensen, de een wil razendsnel internet of glasvezel en de anders is gelukkig met een minimale verbinding. Op zoek naar een ander soort pakket? Bekijk dan de mogelijkheden voor internet vergelijken, alles in 1, internet en bellen, internet en tv of glasvezel.

Internet providers vergelijken

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen wensen en behoeften, sommige mensen willen liever het profiteren van een internet aanbieding om zo weinig mogelijk te betalen terwijl anderen het erg belangrijk vinden om betrouwbaar en razendsnel internet te hebben. 

 • Je vraagt je misschien af waarom een postcode zo belangrijk is om het juiste internet thuis te vinden. We doen namelijk een postcodecheck voor beschikbaarheid om er zeker van te zijn dat alle aanbiedingen aansluiten op jouw postcode en voorkeuren. Om het internet aanbiedingen vergelijken nog makkelijker te maken tonen wij ook speciale aanbiedingen en kortingen, zo kun je nog meer besparen.

Internet aanbieders vergelijken checklist

Het beste internet vinden kan nog wel eens lastig en behoorlijk persoonlijk zijn, dat komt omdat iedereen natuurlijk eigen wensen en behoeften heeft. Je kijkt meestal naar een aantal factoren zoals internetsnelheid, de prijs die een internet provider vraagt en of het internet pakket wel beschikbaar is op je adres.

 • Denk bijvoorbeeld goed na over de download- en uploadsnelheid en eventuele andere voorkeuren die je hebt als je begint met internet provider kiezen.
 • Wil jij weten hoe je de makkelijkste keuze kunt maken? Lees dan verder over het beste internet en vul daarna al je voorkeuren in bij de internet providers check om de beste provider te vinden.

Hoe werkt internet providers vergelijken?

Je kunt bij ons de meest bekende internet pakketten van alle grote providers om te bekijken. Zo bieden wij internet pakketten aan van de providers Caiway, KPN, NLE, Online, T-Mobile, Telfort, XS4ALL en Ziggo.

 • Samen bieden deze internet providers 281 abonnementen aan over ADSL, VDSL, kabel en glasvezel.
 • Het bestellen van een internetpakket is tegenwoordig ook zo geregeld. Als je bijvoorbeeld alleen internet besteld kun je na het vergelijken direct een aanvraag indienen bij de desbetreffende internetprovider.
 • Als deze aanvraag is afgerond heb je 14 dagen wettelijke bedenktijd waarin je de aanvraag zonder enige reden mag annuleren.

 

Hoe kom ik er achter wat de snelheid van mijn internet is?

Veel mensen willen onderzoek doen naar internet snelheid of graag online kijken hoe snel hun internet werkelijk is. Dat is logisch want het kan zijn dat je last hebt van traag internet en dat je dit wil bevestigen met een eigen onderzoekje. Ook zijn er veel mensen die graag willen begrijpen hoe internet snelheid tot stand komt en waar je rekening mee moet houden.

Checklist om je snelheid te checken

 1. Als je wil beginnen met internet afsluiten is het ook handig om te weten hoe de internetsnelheid nu eigenlijk tot stand komt en waarom je voor een bepaalde snelheid wil kiezen.
 2. Als je bijvoorbeeld veel aan het gamen bent of als je eindeloos wil streamen op 4K heb je wel een internet verbinding nodig die stabiel is en die beschikt over flink wat capaciteit om stabiel aan de slag te gaan.
 3. Lees hier verder over internet snelheid of begin direct met de internet postcode check om te kijken welke provider het beste bij je past.

Veel mensen hebben last van trage verbindingen

Tegenwoordig klagen mensen al snel over traag internet, dat is ook niet zo gek want het is een vervelend probleem en veel mensen kunnen niet meer zonder internetverbinding.

 • Gelukkig is het tegenwoordig goed geregeld in Nederland en zijn er bijna geen aanbieders meer die traag internet leveren. Als je goed hebt gekeken welke internet provider je genomen hebt is de kans klein dat je een verkeerd pakket hebt besteld.
 • Internet providers in Nederland bieden tegenwoordig hun eigen speedtest of snelheidstesten aan om te kijken hoe het gesteld is met je upload- en downloadsnelheid.
 • Daarmee kun je je eigen internet pakket langs de waarden uit je test houden om te kijken of er iets mis is met je verbinding. Wil je meer weten over problemen met internet of meer achtergrondinformatie hebben? Lees dan over traag internet.

Hoe kan ik mijn internet sneller en stabieler maken?

Je kent het wel, je hebt internet voor thuis afgesloten maar de internet verbinding is helaas niet dekkend door heel het huis. Vaak is dit een grote irritatie, je hebt de moeite gedaan om een goed internetpakket te kiezen en wellicht heb je zelfs internet provider vergelijken toegepast.

 • Gelukkig is er een oplossing als je internetverbinding niet dekkend is, zo kun je gebruik maken van een internet versterker. Er zijn diverse mogelijkheden om je internetdekking een stuk beter te maken.
 • Als je gebruik maakt van zo’n internet versterker is een ding zeker, de dekking en het bereik van je verbinding zal sterk verbeteren. Wil je alle mogelijkheden bekijken, lees dan onze gids over de internet versterker.

 

Waar kan ik de goedkoopste variant vinden?

Alle internet providers zijn tegenwoordig verwikkeld in een flinke concurrentiestrijd. Dat is voor jou als consument helemaal niet erg want dat betekent dat je makkelijk een internet aanbieding kan verzilveren en dat de prijzen over het algemeen behoorlijk concurrerend zijn.

 • Je ziet dit terug aan de talloze aanbieingen, cadeau’s en de welkomstkortingen die worden gegeven door internet leveranciers.
 • Lees snel verder over het goedkoopste internet om direct alle providers langs elkaar te leggen en kom er achter waar je allemaal op moet letten als je op zoek bent naar de goedkoopste online internet provider.
 • Door gebruik te maken van onze internetprovider vergelijker kun je gemakkelijk alle aanbieders langs elkaar leggen en de beste internet aanbieding verzilveren. 

Hoe kun je het snelste internet vinden

Bekijk direct het snelste internet of begin met het gebruiken van onze internet postcodecheck om de snelste providers te vinden.

 • Draadloos internet moet natuurlijk wel snel zijn en er zijn talloze mensen die kiezen voor het snelste internet. Er zijn namelijk behoorlijk wat verschillende pakketten beschikbaar die allemaal varieren in internet snelheid.
 • Kijk goed naar de download- en uploadsnelheid om een goede keuze te maken, de snelheid van je internet is natuurlijk een van belangrijkste onderwerpen als je bezig bent met internet provider kiezen.
 • Kijk altijd goed naar de downloadsnelheid, dat is namelijk de snelheid waarmee een apparaat beschikbare data binnen trekt. Denk daarbij aan het laden van foto’s of het downloaden van muziek of films.
 • Daarnaast is de uploadsnelheid ook belangrijk, je internet verbinding beschikt namelijk ook over een tweede snelheidsfactor. De uploadsnelheid is namelijk belangrijk bij het versturen van data naar een andere partij op het internet. 

 

Welke soorten internet zijn er allemaal?

ADSL internet is de afgelopen jaren natuurlijk enorm bekend geworden. ADSL was de allereerste technologie waar je met een vaste telefoonlijn gebruik kon maken van het internet. De telefoonlijn bestaat uit koper en daardoor was het mogelijk om data te sturen en ontvangen.

 1. Je kent het wellicht nog wel van vroeger waarbij je niet tegelijk kon telefoneren en internetten, tegenwoordig is dat wel anders geregeld en kun je gebruik maken van beide functies op dezelfde ADSL verbinding.
 2. Internet leveranciers maken nog steeds gebruik van deze DSL internet waarbij je data kunt verdelen in verschillende frequentiesegmenten. Om het gemakkelijk te maken, de data wordt op de koperdraad verdeeld in internet- en telefoonverkeer.
 3. Dat wordt gedaan met een splitter waardoor beide dienten tegelijk gebruikt kunnen worden. Begin direct met het bekijken van alle mogelijkheden en vergelijk internet aanbieders op deze verbindingsvorm.

Kun je gebruik maken van internet door het stopcontact?

Wil jij alles weten over deze oplossing? Lees dan onze gids over internet via stopcontact om alles te weten te komen over deze manier van internet aansluiten. De internet verbinding hoeft hier helemaal niet onder te leiden en steeds meer mensen kiezen voor deze manier van internet aansluiten.

Kun je gebruik maken van een schotel voor internet?

Tegenwoordig kijken veel mensen raar op als je nog een internet schotel gebruikt. Vroeger was dit doodnormaal en had iedereen er een, daarbij denken veel mensen dat je alleen televisie kunt kijken via zo’n schotel maar je kunt er dus ook internet op ontvangen.

Tegenwoordig is het ontvangen via een schotel vooral geschikt voor mensen die in een buitengebied leven of als je beschikt over een boot of eigen camper.

Soms zien we het ook nog voor komen dat een schotel gebruikt wordt als back-up verbinding. Maar hoe zit het eigenlijk met internet bestellen voor een schotel. Waar moet je allemaal op letten en zijn er speciale voorwaarden verbonden aan het gebruiken van zo’n schotel? Lees hier alles over de internet schotel of begin direct met de internet providers check om er achter te komen of je provider ondersteuning biedt.

Meest gestelde vragen over internet

Ben jij op zoek naar extra informatie over internet? Dat kunnen we ons voorstellen, gelukkig hebben we een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen.

Internet voor zakelijke markt, waar moet je op letten en wat is er nodig?

Internet voor de zakelijke markt is natuurlijk ook behoorlijk in trek, dat komt omdat zakelijke gebruikers andere wensen en behoeften hebben. Zo kan een bedrijf natuurlijk niet zomaar zonder internet komen te zitten en is het goed mogelijk dat ze diensten zoals pinnen, extra beveiliging en een eigen intranet nodig hebben. Een internet provider kiezen is dus een belangrijk onderwerp voor ondernemers en bedrijven.

Voordelen van zakelijke pakketten

Zakelijk internet is ook handig voor ondernemers omdat je de beschikking hebt over zakelijke facturatie, persoonlijke service en andere aspecten die voor ondernemingen van groot belang zijn. Lees snel verder over zakelijk internet en bekijk direct welke internet provider het beste bij je bedrijf of ondernemingsdoelen past.

Versnelde levering internet pakket door provider, is het mogelijk?

Als je snel internet wil aanvragen kun je de bedenktijd schrappen met versnelde levering, daardoor krijg je het nieuwe internet sneller geleverd dan normaal. Je kunt deze optie in onze vergelijker makkelijk uitfilteren.

 • Op het moment hebben zijn er afspraken met Online.nl, XS4ALL en Ziggo gemaakt over de mogelijkheid tot versnelde levering. Voor andere providers gelden de normale levertijden, deze vindt u altijd terug in de specificaties van een contract. Ideaal voor mensen die niet van wachten houden, met versnelde levering ben je dus 14 dagen sneller aangesloten dan normaal.

Let goed op de voorwaarden

Het is wel belangrijk om op te merken dat wanneer je gebruikmaakt van versnelde levering en je er alsnog voor kiest om de bestelling te annuleren, er gedeeltelijke abonnementskosten en eventuele aansluit- en gemaakte verbruikskosten door de provider in rekening zullen worden gebracht.

Internet aansluiten voorwaarden, waar op letten?

Om het internet aan te sluiten zult u begrijpen dat er een aantal voorwaarden zijn. U moet namelijk een computer hebben met het besturingssysteem Windows 98. Dit zal nog niet zo’n probleem zijn vermoeden we. Er is daarbij ook nog een netwerkkaart en een aansluitmogelijkheid zijn voor de internet stekker. Tot slot heeft u ook een werkende telefoonlijn nodig. Als u deze nog niet hebt, dan regelt de internet provider een telefoonlijn.

Zelf aansluiten of een monteur?

Bent u handig en kunt u zelf de internetverbinding aansluiten? Dan kunt u eenvoudig een installatiepakket aanvragen bij de internetaanbieder. Deze sturen dan een doe-het-zelf pakket naar uw adres zodat de installatie kan beginnen.

U kunt natuurlijk kiezen voor de monteur

Na het aanvragen van een internet pakket kunt u eenvoudig een monteur laten langskomen die de gehele internet verbinding in een keer komt aansluiten. Dan heeft u al helemaal nergens meer omkijken naar.

Wat is internet eigenlijk?

Iedereen weet natuurlijk wat internet is, het blijft een van de meest revolutionaire mediums voor de gehele mensheid. Het heen en weer sturen van een foto, video of data is tegenwoordig een fluitje van een cent en gebeurt in milliseconden. Daarnaast stelt het internet je natuurlijk in staat om enorm makkelijk en snel te communiceren met mensen over de hele wereld. Ook het shoppen en verzamelen van informatie is zo geregeld. Kortom, een leven zonder internet is je eigenlijk niet voor te stellen en een goede internetverbinding is dus van groot belang.