Internet providers vergelijken of handige tips en oplossingen nodig?

Internet is tegenwoordig onmisbaar geworden, toch zijn sommige onderwerpen ingewikkeld of zoeken mensen naar oplossingen voor problemen die met internet te maken hebben. Bekijk het hier direct.

Onafhankelijk aanbieders reviewen of internet provider vergelijken

Alle informatie op 1 centrale website bij elkaar

Lees onafhankelijk reviews over alle aanbieders

Alles wat met internet te maken heeft op 1 centrale plek

Alles in 1

Internet & TV

Internet & Bellen

Glasvezel

Meest gestelde vragen over internet

Hoe zit het met internet snelheid en waar moet ik op letten?

Veel mensen willen onderzoek doen naar internet snelheid of graag online kijken hoe snel hun internet werkelijk is. Dat is logisch want het kan zijn dat je last hebt van traag internet en dat je dit wil bevestigen met een eigen onderzoekje.

Ook zijn er veel mensen die graag willen begrijpen hoe internet snelheid tot stand komt en waar je rekening mee moet houden. Als je wil beginnen met internet afsluiten is het ook handig om te weten hoe de internetsnelheid nu eigenlijk tot stand komt en waarom je voor een bepaalde snelheid wil kiezen.

Als je bijvoorbeeld veel aan het gamen bent of als je eindeloos wil streamen op 4K heb je wel een internet verbinding nodig die stabiel is en die beschikt over flink wat capaciteit om stabiel aan de slag te gaan. Lees hier verder over internet snelheid of begin direct met de internet postcode check om te kijken welke provider het beste bij je past.

Internet gebruiken met een schotel, hoe werkt dat precies?

Tegenwoordig kijken veel mensen raar op als je nog een internet schotel gebruikt. Vroeger was dit doodnormaal en had iedereen er een, daarbij denken veel mensen dat je alleen televisie kunt kijken via zo’n schotel maar je kunt er dus ook internet op ontvangen. Tegenwoordig is het ontvangen via een schotel vooral geschikt voor mensen die in een buitengebied leven of als je beschikt over een boot of eigen camper.

Soms zien we het ook nog voor komen dat een schotel gebruikt wordt als back-up verbinding. Maar hoe zit het eigenlijk met internet bestellen voor een schotel. Waar moet je allemaal op letten en zijn er speciale voorwaarden verbonden aan het gebruiken van zo’n schotel? Lees hier alles over de internet schotel of begin direct met de internet providers check om er achter te komen of je provider ondersteuning biedt.

Hoe werkt dat ADSL internet eigenlijk precies en is het iets voor mij?

ADSL internet is de afgelopen jaren natuurlijk enorm bekend geworden. ADSL was de allereerste technologie waar je met een vaste telefoonlijn gebruik kon maken van het internet. De telefoonlijn bestaat uit koper en daardoor was het mogelijk om data te sturen en ontvangen.

Je kent het wellicht nog wel van vroeger waarbij je niet tegelijk kon telefoneren en internetten, tegenwoordig is dat wel anders geregeld en kun je gebruik maken van beide functies op dezelfde ADSL verbinding. Lees hier alles over ADSL internet.

Internet leveranciers maken nog steeds gebruik van deze DSL techniek waarbij je data kunt verdelen in verschillende frequentiesegmenten. Om het gemakkelijk te maken, de data wordt op de koperdraad verdeeld in internet- en telefoonverkeer. Dat wordt gedaan met een splitter waardoor beide dienten tegelijk gebruikt kunnen worden. Begin direct met het bekijken van alle mogelijkheden en vergelijk internet aanbieders op deze verbindingsvorm.

Hoe zit het met DSL internet en is dat geschikt voor mij?

Internet via de kabel, hoe werkt het en wat is het precies?

Internet via stopcontact, hoe kun je dit aansluiten en is het een slimme optie?

Internet kopen is een ding, maar veel mensen zoeken naar oplossingen om internet thuis een stuk makkelijker te maken. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld gebruik maken van internet via het stopcontact door een powerline adapter te gebruiken. Het leggen van draden en het aanschaffen van een dure router is helemaal niet nodig.

Wil jij alles weten over deze oplossing? Lees dan onze gids over internet via stopcontact om alles te weten te komen over deze manier van internet aansluiten. De internet verbinding hoeft hier helemaal niet onder te leiden en steeds meer mensen kiezen voor deze manier van internet aansluiten.

Beste internet, wat is de beste provider en waar moet ik precies op letten?

Het beste internet vinden kan nog wel eens lastig en behoorlijk persoonlijk zijn, dat komt omdat iedereen natuurlijk eigen wensen en behoeften heeft. Je kijkt meestal naar een aantal factoren zoals internetsnelheid, de prijs die een internet provider vraagt en of het internet pakket wel beschikbaar is op je adres.

Denk bijvoorbeeld goed na over de download- en uploadsnelheid en eventuele andere voorkeuren die je hebt als je begint met internet provider kiezen. Wil jij weten hoe je de makkelijkste keuze kunt maken? Lees dan verder over het beste internet en vul daarna al je voorkeuren in bij de internet providers check om de beste provider te vinden.

Het goedkoopste internet, waar kan ik dat precies vinden en waar moet ik op letten?

Alle internet providers zijn tegenwoordig verwikkeld in een flinke concurrentiestrijd. Dat is voor jou als consument helemaal niet erg want dat betekent dat je makkelijk een internet aanbieding kan verzilveren en dat de prijzen over het algemeen behoorlijk concurrerend zijn. Je ziet dit terug aan de talloze aanbieingen, cadeau’s en de welkomstkortingen die worden gegeven door internet leveranciers.

Lees snel verder over het goedkoopste internet om direct alle providers langs elkaar te leggen en kom er achter waar je allemaal op moet letten als je op zoek bent naar de goedkoopste online internet provider. Door gebruik te maken van onze internetprovider vergelijker kun je gemakkelijk alle aanbieders langs elkaar leggen en de beste internet aanbieding verzilveren.

Internet voor zakelijke markt, waar moet je op letten en wat is er nodig?

Internet voor de zakelijke markt is natuurlijk ook behoorlijk in trek, dat komt omdat zakelijke gebruikers andere wensen en behoeften hebben. Zo kan een bedrijf natuurlijk niet zomaar zonder internet komen te zitten en is het goed mogelijk dat ze diensten zoals pinnen, extra beveiliging en een eigen intranet nodig hebben. Een internet provider kiezen is dus een belangrijk onderwerp voor ondernemers en bedrijven.

Zakelijk internet is ook handig voor ondernemers omdat je de beschikking hebt over zakelijke facturatie, persoonlijke service en andere aspecten die voor ondernemingen van groot belang zijn. Lees snel verder over zakelijk internet en bekijk direct welke internet provider het beste bij je bedrijf of ondernemingsdoelen past.

Wat is de internet versterker en waarvoor kan ik deze gemakkelijk inzetten?

Je kent het wel, je hebt internet voor thuis afgesloten maar de internet verbinding is helaas niet dekkend door heel het huis. Vaak is dit een grote irritatie, je hebt de moeite gedaan om een goed internetpakket te kiezen en wellicht heb je zelfs internet provider vergelijken toegepast.

Gelukkig is er een oplossing als je internetverbinding niet dekkend is, zo kun je gebruik maken van een internet versterker. Er zijn diverse mogelijkheden om je internetdekking een stuk beter te maken. Als je gebruik maakt van zo’n internet versterker is een ding zeker, de dekking en het bereik van je verbinding zal sterk verbeteren. Wil je alle mogelijkheden bekijken, lees dan onze gids over de internet versterker.

Internet providers vergelijken, welke zijn er allemaal beschikbaar?

Je kunt bij ons de meest bekende internet pakketten van alle grote providers om te bekijken. Zo bieden wij internet pakketten aan van de providers Caiway, KPN, NLE, Online, T-Mobile, Telfort, XS4ALL en Ziggo. Samen bieden deze internet providers 281 abonnementen aan over ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Klik hier om te beginnen met internet vergelijken.

Het bestellen van een internetpakket is tegenwoordig ook zo geregeld. Als je bijvoorbeeld alleen internet besteld kun je na het vergelijken direct een aanvraag indienen bij de desbetreffende internetprovider. Als deze aanvraag is afgerond heb je 14 dagen wettelijke bedenktijd waarin je de aanvraag zonder enige reden mag annuleren.

Het snelste internet, hoe snel internet nodig en waar moet je op letten?

Draadloos internet moet natuurlijk wel snel zijn en er zijn talloze mensen die kiezen voor het snelste internet. Er zijn namelijk behoorlijk wat verschillende pakketten beschikbaar die allemaal varieren in internet snelheid. Kijk goed naar de download- en uploadsnelheid om een goede keuze te maken, de snelheid van je internet is natuurlijk een van belangrijkste onderwerpen als je bezig bent met internet provider kiezen.

Kijk altijd goed naar de downloadsnelheid, dat is namelijk de snelheid waarmee een apparaat beschikbare data binnen trekt. Denk daarbij aan het laden van foto’s of het downloaden van muziek of films. Daarnaast is de uploadsnelheid ook belangrijk, je internet verbinding beschikt namelijk ook over een tweede snelheidsfactor.

De uploadsnelheid is namelijk belangrijk bij het versturen van data naar een andere partij op het internet. Bekijk direct het snelste internet of begin met het gebruiken van onze internet postcodecheck om de snelste providers te vinden.

Traag internet, wat kun je er aan doen en komt het vaak voor?

Tegenwoordig klagen mensen al snel over traag internet, dat is ook niet zo gek want het is een vervelend probleem en veel mensen kunnen niet meer zonder internetverbinding. Gelukkig is het tegenwoordig goed geregeld in Nederland en zijn er bijna geen aanbieders meer die traag internet leveren. Als je goed hebt gekeken welke internet provider je genomen hebt is de kans klein dat je een verkeerd pakket hebt besteld.

Internet providers in Nederland bieden tegenwoordig hun eigen speedtest of snelheidstesten aan om te kijken hoe het gesteld is met je upload- en downloadsnelheid. Daarmee kun je je eigen internet pakket langs de waarden uit je test houden om te kijken of er iets mis is met je verbinding. Wil je meer weten over problemen met internet of meer achtergrondinformatie hebben? Lees dan over traag internet.

Versnelde levering door online internet provider, is het mogelijk?

Als je snel internet wil aanvragen kun je de bedenktijd schrappen met versnelde levering, daardoor krijg je het nieuwe internet sneller geleverd dan normaal. Je kunt deze optie in onze vergelijker makkelijk uitfilteren.

Op het moment hebben zijn er afspraken met Online.nl, XS4ALL en Ziggo gemaakt over de mogelijkheid tot versnelde levering. Voor andere providers gelden de normale levertijden, deze vindt u altijd terug in de specificaties van een contract. Ideaal voor mensen die niet van wachten houden, met versnelde levering ben je dus 14 dagen sneller aangesloten dan normaal.

Let goed op de voorwaarden

Het is wel belangrijk om op te merken dat wanneer je gebruikmaakt van versnelde levering en je er alsnog voor kiest om de bestelling te annuleren, er gedeeltelijke abonnementskosten en eventuele aansluit- en gemaakte verbruikskosten door de provider in rekening zullen worden gebracht.

Internet aansluiten voorwaarden, waar moet ik allemaal op letten?

Om het internet aan te sluiten zult u begrijpen dat er een aantal voorwaarden zijn. U moet namelijk een computer hebben met het besturingssysteem Windows 98.

Dit zal nog niet zo’n probleem zijn vermoeden we. Er is daarbij ook nog een netwerkkaart en een aansluitmogelijkheid zijn voor de internet stekker. Tot slot heeft u ook een werkende telefoonlijn nodig. Als u deze nog niet hebt, dan regelt de internet provider een telefoonlijn.

Zelf internet aansluiten of een monteur?

Bent u handig en kunt u zelf de internetverbinding aansluiten? Dan kunt u eenvoudig een installatiepakket aanvragen bij de internetaanbieder. Deze sturen dan een doe-het-zelf pakket naar uw adres zodat de installatie kan beginnen.

U kunt natuurlijk kiezen voor de monteur

Na het aanvragen van een internet pakket kunt u eenvoudig een monteur laten langskomen die de gehele internet verbinding in een keer komt aansluiten. Dan heeft u al helemaal nergens meer omkijken naar.

Laatst geüpdatet op