Asus router in 2022? De beste Asus router in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Iedereen kent het merk Asus tegenwoordig uit de computer en elektronicamarkt, maar ook Asus routers zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De modellen van deze enorme producent uit Taiwan zorgen er voor dat je met meerdere mensen tegelijk gebruik kunnen maken van het internet. Met een modem zorg je ervoor dat de internetverbinding tot stand komt. Deze modem kan een los apparaat zijn maar vandaag de dag wordt bij de meeste providers de router met een ingebouwde modem geleverd.

In een Asus router zitten ook een aantal zogeheten LAN poorten. Dit zijn netwerkaansluitingen voor internetkabels waarmee je gemakkelijk jou pc verbind met de router door middel van een kabel. De meeste routers beschikken over 4 LAN poorten. Ook heeft de router een WAN poort die gebruikt wordt om de router aan te sluiten op de modem en zo dus ook op het internet. Als laatst heeft de Asus router meestal nog een antenne voor de WiFi.

Het aantal kan per model verschillen en kan in de meeste gevallen oplopen tot maar liefst 3 antennes. Voor een uitgebreidere handleiding kan je onder aan deze pagina meer lezen over wat een router nou precies is. Hieronder hebben wij een top 5 van Asus routers voor je geselecteerd.

[toc]

1. Asus BRT-AC828

Deze Asus BRT-AC828 is een Asus ac router waarmee je nooit meer offline raakt. Je sluit namelijk 2 netwerkkabels aan op de router maar zijn deze verbindingen niet goed dan is er ook nog de mogelijkheid om via 4G op internet te gaan. De router is goed geschikt voor bijvoorbeeld een restaurant of iets dergelijks want hij kan tot maximaal 250 apparaten verbinden.

Ook kan je een SSD geheugen kaart plaatsen waarmee je jouw foto’s en video’s eenvoudig in je netwerk opslaat. Door de VLAN functie bepaal jij ook zelf wie er toegang heeft tot bepaalde delen van je netwerk.

Voor- en nadelen BRT-AC828

Naast de Asus BRT-AC828 ontvang je ook nog een aantal standaard meegeleverde spullen. Om te beginnen ontvang je een handleiding om je op weg te helpen met het installeren van de router.

Daarnaast ontvang je nog een cd-rom met instructievideo’s. Bovendien ontvang je ook natuurlijk een stroomadapter die je zeker nodig zal hebben. Als laatst wordt er ook nog een netwerkkabel meegeleverd.

 De router produceert een sterk en stabiel wifi signaal door de MIMO antennes die ingebouwd zijn.
 Maar liefst 8 netwerkpoorten om zo meerder apparaten tegelijk te verbinden
 Door de ‘beamforming’ wordt een breder en stabieler signaal geproduceerd
 De router ondersteunt maar één wifi netwerk op 5 GHz doordat het een dual band router is en geen tri-band router
Wanneer de apparaten die verbonden zijn 5GHz ondersteunen zal de snelheid van de router op zijn hoogst zijn

2. Asus GT-AX11000

De Asus ROG Rapture GT-AX11000 is een echte Asus gaming router die hoge internetsnelheden bereikt. Door de Wireless AX standaard levert deze router tot 2,5 keer snellere draadloze verbindingen dan bij een normale Wireless AC router. Hiermee worden updates snel gedownload en wordt je tijdens het gamen niet gestoord door lag.

Ook wordt je door de WTFast technologie altijd met de snelste server van jouw favoriete game verbonden. Het is ook mogelijk om meerdere van dit soort routers met elkaar te verbinden door AiMesh. Hiermee wordt je netwerkbereik groter en tevens ook stabieler.

Voor- en nadelen Rapture GT-AX11000

Je ontvangt niet alleen de Asus ROG Rapture GT-AX11000, je ontvangt namelijk ook een aantal meegeleverde items. Zo ontvang je als eerst een handleiding die je op weg helpt.

Daarnaast ontvang je de broodnodige stroomadapter voor het leveren van stroom aan de router. Verder wordt er ook nog één netwerkkabel meegeleverd bij deze router.

 Je kan via AiMesh meerdere asus routers verbinden met elkaar om zo een multiroom netwerk op te zetten met hoge snelheden
 Koppel door middel van LACP meerdere netwerkaansluitingen aan op één apparaat voor hogere snelheden
 Games krijgen voorrang op het netwerk door de Game Boost technologie, het is dus een echte Asus gaming router
Voor de meest optimale snelheid moeten de aangesloten apparaten Wireless AX ondersteunen

3. Asus RT-AC88U

De Asus RT-AC88U is een Asus wireless router waarmee je niet bang hoeft te zijn op lag tijdens het gamen of het streamen van hoge kwaliteit beelden zoals 4K streams. Deze Asus WiFi router is er een waarmee je heel je huis voorziet van snelle wifi voor bijvoorbeeld je pc, playstation en telefoons. Ook beveilig je jou thuis netwerk tegen hackers en andere bedreigingen door de AiProtection technologie.

Het is ook mogelijk om meerdere Asus routers te verbinden met elkaar om zo een Multiroom netwerk op te zetten voor hogere snelheden groter bereik. Bovendien beschikt deze asus gaming router ook over 8 netwerkpoorten voor bekabelde verbinding om bijvoorbeeld je playstation of xbox op aan te sluiten.

Voor- en nadelen RT-AC88U

Je ontvangt naast de Asus RT-AC88U ook nog wat standaard meegeleverde items. Zo ontvang je als eerst de handleiding die je zeker nodig zal hebben. Verder wordt er natuurlijk ook een netstroomadapter meegeleverd. En als laatst ontvang je ook nog een netwerkkabel voor een bekabelde verbinding.

 De Asus router heeft maar liefst 8 netwerkpoorten, dat zijn er 3 meer dan de meeste vergelijkbare routers
 Dankzij AiMesh verbindt je meerder asus routers waarmee je hogere internetsnelheden behaalt en een groter bereik creëert
 Deze router is sneller dan de gemiddelde router met een snelheid van maar liefst 2167 Mbps
 Als je een optimale internetsnelheid wilt behalen is het noodzakelijk dat jouw apparaten 5GHz ondersteunen
Doordat het een dual band router is heeft het maar een WiFi netwerk dat 5GHz ondersteunt, dit is bij een tri-band router anders

4. Asus RT-AC68U

De Asus RT-AC68U is een router asus die snelheden van maximaal 1300 Mbps levert op het 5GHz WiFi netwerk. Met deze asus router voorzie jij jouw huis van een snel Wifi netwerk waarmee je makkelijk een HD film stremt terwijl je ondertussen een spel speelt.

Ook kan je deze router verbinden met andere asus routers via AiMesh. Hiermee creëer je een groter bereik en behaal je hogere internetsnelheden. Verder bescherm je jouw thuisnetwerk tegen hackers en andere bedreigen door de AiProtection.

Bovendien kan je door Quality of Service bepaald internetverkeer voorrang geven waardoor je bijvoorbeeld tijdens het streamen van een film niet gestoord wordt.

Voor- en nadelen RT-AC68U

Naast de Asus RT-AC68U ontvang je ook nog een aantal andere spullen zoals om mee te beginnen de snelstartgids of terwijl de handleiding. Daarnaast ontvang je de netstroomadapter die je zeker nodig zal hebben.

Ook ontvang je een internetkabel waarmee je een bekabelde verbinding tot stand brengt. Als laatst ontvang je nog een cd met een handleiding en waarmee je de software kan downloaden.

 Dankzij de beamforming creëert deze router een groot en stabiel bereik in je huis
 Op het 2.4 GHz haalt deze router een snelheid van 600 Mbps, wat meer is dan bij een gemiddelde router
 Met het 5GHz netwerk behaal je zelfs een snelheid van 1300 Mbps wat ook meer is dan bij vergelijkbare routers
Het is noodzakelijk dat de apparaten die je verbind 5GHz ondersteunen wanneer je een optimale internetsnelheid wilt behalen

5. Asus RT-AC86U

Met de RT-AC86U Asus gaming router behaal je hoge internetsnelheden van maar liefst 2167 Mbps die ideaal zijn voor tijdens het gamen. Ook is het handig tijdens het gamen dat deze router voorrang geeft aan internetverkeer voor games. Wil je liever een 4K film streamen dan kan je door Quality of Service deze stream ook voorrang geven waardoor je geen seconde van de actie mist.

Verder kan je ook bij deze router meerder Asus routers koppelen en zo een Multiroom netwerk opzetten voor hogere snelheden en natuurlijk een groter bereik. Ook bescherm je je netwerk tegen virussen en hackers dankzij de AiProtection technologie. Als laatst is deze router voorzien van MU-MIMO wat inhoudt dat elk apparaat een aparte verbinding maakt met de router.

Voor- en nadelen RT-AC86U

Je ontvangt niet allen de Asus RT-AC86U maar ook een aantal standaard meegeleverde items. Zo ontvang je natuurlijk de handleiding voor de asus wifi router om je op weg te helpen.

Verder wordt de stroomadapter voor de asus wifi router ook meegeleverd. Als laatst ontvang je ook nog een netwerkkabel om een bekabelde verbinding tot stand brengt.

 Wanneer je aangesloten apparaten 5GHz ondersteunen dan kunnen de verbindingssnelheden oplopen tot maar liefst 2167 Mbps
 Er wordt een stabiele verbinding tot stand gebracht doordat er gebruik wordt gemaakt MU-MIMO
 Het is mogelijk om meerdere asus routers met elkaar te koppelen via AiMesh, hierdoor wordt er een sneller en breder bereik gecreëert
Het is noodzakelijk dat de aangesloten apparaten 5GHz ondersteunen voor een optimale verbinding
 Het is niet mogelijk om deze router aan een muur te monteren

Router Asus AiMesh, wat is het precies?

Bij de Asus gaming router en Asus wifi router wordt gebruik gemaakt van AiMesh. AiMesh houdt in dat je meerdere routers met elkaar kan verbinden. Let hierbij wel op dat het alleen mogelijk is om andere Asus routers met elkaar te verbinden.

Met de AiMesh creëer je een zogeheten Multiroom netwerk waardoor het bereik groter wordt en stabieler. Ook kunnen er hogere internetsnelheden worden behaalt door het koppelen van Asus routers.

Wat is een Asus gaming router?

Een Asus gaming router is een router die net wat anders in elkaar zit dan een standaard Asus router. Ten eerste leveren deze routers meestal hogere internetsnelheden in vergelijking met de meeste Asus routers.

Bovendien hebben deze Asus gaming routers nog wat extra functies die speciaal voor het gamen zijn gemaakt. Zo zit er een ingebouwde functie in de Asus gaming router. Deze functie zorgt ervoor dat je games altijd voorrang krijgen op het andere internetverkeer. Zo heb je nooit meer last van lag en ben jij jou tegenstander altijd een stapje voor.

Wat is het verschil tussen een AC- en een AX router?

Een Asus AC router is een router die redelijk hoge snelheden levert vandaag de dag. Maar er is tegenwoordig ook een nieuwe technologie. Namelijk de AX routers die gemiddeld 2,5 keer zo snel zijn dan de meeste routers. De prijs voor een AX router ligt daarom ook een stukje hoger maar dan heb je ook wat. Bovendien kan een AX router ook meer apparaten tegelijk verbinden.

Laatst geüpdatet