Internet signaal versterker nodig? Lees alles in onze mega gids

apr 16, 2019 | Internet

apr 16, 2019 | Internet

Tegenwoordig zoeken steeds meer mensen naar een internet versterker. Dat is soms nodig omdat het bereik van de WiFi verbinding in huis behoorlijk tegenvalt. Gelukkig heb je allerlei internet versterkers of WiFi versterkers om dit bereik een stuk stabieler en groter te maken. Een aantal jaren geleden was dit nog best wel een uitdaging omdat er weinig manieren waren om de verbinding stabieler te maken, gelukkig zijn er tegenwoordig talloze manieren om gebruik te maken van een internet versterker.

De eerste mogelijkheid om gebruik te maken van een internet versterker is de WiFi repeater, deze wordt in de volksmond ook wel range extender genoemd. Deze internet versterker zorgt er voor dat je apparaten kunt verbinden met je draadloze router en dat het signaal een stuk sterker wordt doorgezonden.

wifi versterker

Nadelen van een versterker internet gebruiken

Toch zitten er wel nadelen aan het gebruik van deze internet versterker, zo gaat er bandbreedte verloren en je hebt te maken met het feit dat er maar 1 radio in deze repeaters aanwezig is. Het nadeel daar aan is dat je maar een ding tegelijk kunt regelen,of er wordt verbonden met de router, of er wordt een signaal doorgezonden. Het gevolg hiervan is dat de snelheid van het draadloze netwerk verlaagd wordt.

Als je snel internet hebt kan een internet versterker dus een goede oplossing zijn om het bereik te vergroten, het wordt minder leuk als je beschikt over een relatief simpele internetverbinding omdat je dus behoorlijk wat snelheid inlevert. Een oplossing is om dan een kwalitatieve WiFi router aan te schaffen die er voor zorgt dat je snelheid op peil blijft, combineer deze met een internet versterker en je hebt direct meer bereik in huis. Tijdens internet vergelijken moet je jezelf niet dood staren op de hoogte van de internet snelheid, bij verschillende verbindingen is de kans nihil dat je deze ontvangt.

Populaire internet versterker, maak gebruik van een router met hoog zendvermogen

Nog een internet versterker is een router met een hoger zendvermogen, als je een standaard modem gebruikt die je geleverd krijgt van KPN of Ziggo is de kans aanwezig dat je een relatief zwak signaal door je huis heen krijgt, als je gebruik maakt van een router met een hoger zendvermogen is de kans groter dat je een stabieler bereik hebt, je hebt dan in principe geen internet versterker meer nodig. Doorgaans zie je veel mensen in flats of appartementen gebruik maken van dit soort routers omdat je met meerdere verdiepingen en beton te maken krijgt.

Doorgaans kom je met een goede WiFi router een heel eind, de standaardmodems die meegeleverd worden hebben vrijwel altijd een internet versterker nodig en krijgen die soms zelfs standaard meegeleverd. Denk ook goed na over de ontvangers, deze moeten namelijk wel voldoende vermogen hebben om signaal terug te zenden.

Internet versterker nodig? Maak gebruik van losse access points

Nog een internet versterker is het gebruik maken van losse access points, deze optie wordt de afgelopen jaren steeds vaker gebruikt. Je kunt dan een router plaatsen en diverse losse access points aansluiten. Je zorgt er dan voor dat het WiFi gedeelte in de router wordt uitgezet en je gebruik de losse access points als internet versterker. Deze access points zijn namelijk speciaal gemaakt om zich alleen te richten op het versterken van het draadloze signaal. Het lijkt een beetje op internet via stroom.

Dat is een groot voordeel, deze apparaatjes zijn namelijk alleen maar bezig om de WiFi dekking te verbeteren en je kunt ze door heel het huis heenplaaten voor een beter bereik. Het is dan ook niet gek dat de access points de afgelopen jaren zijn uitgegroeid tot een van de favoriete internet versterkers.

Internet versterker kopen

Een internet versterker kopen? Dat is tegenwoordig gelukkig heel makkelijk geworden, zo kun je bij speciale WiFi winkels kijken om alle beschikbare modellen te bekijken. Ook kun je terecht bij alle bekende retailers zoals Coolblue, Mediamarkt of BOL.com, deze hebben vaak een behoorlijk groot aanbod voor de beste wifi versterker, wifi repeater of wifi extender. Daarnaast heb je nog andere oplossingen om je internet thuis te verbeteren, zo heb je ook voortaan multiroom wifi, wifi access points of wifi adapters

Over het algemeen kun je een internet versterker kopen in diverse prijsklasses, zo heb je ze al vanaf 40 euro en kan dit bedrag oplopen tot 200 euro. De prijs verschilt vooral op functionaliteit, het ligt er namelijk maar net aan wat je precies nodig hebt en wat je behoeften zijn.

Weet je nog niet welke internet signaal versterker je wil kopen? Maak dan gebruik van onze handige top 10 om direct inzicht te krijgen in de beste WiFi versterker van dit moment. Nog meer besparen en op zoek naar voordelig internet? Geen enkel probleem, druk op de link en kom terecht op de pagina waar een overzichtelijke top 10 van goedkope providers staat weergeven, dit maakt je keuze een stuk gemakkelijker!

Ziggo internet versterker

Zoals we al besproken hebben in dit artikel zien we de afgelopen jaren dat providers steeds vaker beginnen met het leveren van een internet versterker. Zo heb je tegenwoordig standaard een Ziggo versterker internet die je meegeleverd krijgt bij diverse pakketten. Dat is natuurlijk een goede service omdat Ziggo weet dat een internet versterker tegenwoordig nodig is om een dekkend bereik te hebben in de meeste woningen. Meer weten over de pakketten en mogelijkheden van Ziggo? Lees dan snel verder over Ziggo internet of lees alles over de grootste provider van Nederland in de Ziggo review.

KPN internet versterker

Ook KPN blijft natuurlijk niet achter bij de ontwikkelingen en zorgt er voor dat iedere klant een internet versterker KPN meegeleverd krijgt bij de meeste pakketten. Daardoor weet de provider bijna zeker dat klanten kunnen beschikken over stabiel en goed bereikbaar internet. Meer weten over de pakketten en mogelijkheden van KPN? Lees dan snel verder over KPN internet of lees direct de KPN review of te kijken of deze provider wellicht een interessante optie is voor jou.

Beste wifi versterker top 10

Als je op zoek bent naar de beste internet WiFi versterker is het slim om eerst te kijken naar de problemen en situatie die je in huis ervaart, een internet versterker kan namelijk op verschillende manieren worden ingezet. Een WiFi versterker zoals een repeater zet je vooral in als je weinig dekking hebt in verschillende ruimtes in huis, ook kan het zijn dat je gebruik wil maken van Multiroom WiFi, daarmee vervang je de router en zorg je er voor dat je door heel het huis dekking voor je WiFi hebt. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een top 10 van beste WiFi versterkers voor je samengesteld zodat je een goed beeld hebt van de markt.

 1. TP-Link Deco M9 Plus Smarthome Multiroom Wifi Triple Pack
 2. Netgear Orbi RBK53 Multiroom wifi
 3. Google Wifi GA00158 Multiroom wifi
 4. Ubiquiti AmpliFi AFi-HD Multiroom wifi
 5. Linksys Velop tri-band Multiroom wifi
 6. AVM FRITZ!Box 7530
 7. Asus Lyra Trio MAP-AC1750
 8. Ubiquiti UniFi AP-AC-PRO
 9. Netgear WAC104
 10. TP-Link EAP225

Beste wifi repeater en wifi extender top 4

 1. TP-Link RE450
 2. Netgear Nighthawk EX8000
 3. AVM FRITZ!WLAN 1750E
 4. Asus RP-AC68
wifi versterker
tp-link internetversterker

Handige & leuke Video’s

Hoe is de privacywetgeving op het internet geregeld?

Hoe is de privacywetgeving op het internet geregeld?

In dit artikel onderzoeken we de privacywetgeving met betrekking tot het internet. Met de snelle opkomst van digitale technologieën en het groeiende gebruik van het internet, rijzen er steeds meer vragen over de bescherming van persoonlijke gegevens online. Hoe worden...

Toekomst cryptocurrency: Innovaties en trends

Toekomst cryptocurrency: Innovaties en trends

De wereld van cryptocurrency blijft zich ontwikkelen en veranderen, met nieuwe innovaties en trends die opkomen. Als je geïnteresseerd bent in cryptocurrencies zoals Dogecoin en Ripple, dan wil je waarschijnlijk weten wat de toekomst in petto heeft voor deze munten en...

Altijd online blijven? Zo zit je nooit zonder internet

Altijd online blijven? Zo zit je nooit zonder internet

Het is bijna onmisbaar geworden over de hele wereld, een goede internetverbinding! Voor werk, communicatie en vermaak wordt internet op dagelijkse basis veel gebruikt. En als dit wegvalt, kan dat wel eens nare gevolgen hebben. Zo zou het kunnen zijn dat je zonder...

Mobiele abonnementen zonder toestel vergelijken? Zo doe je dat!

Mobiele abonnementen zonder toestel vergelijken? Zo doe je dat!

Vergelijkend winkelen voor een mobiel abonnement is een belangrijke stap bij het vinden van het beste en meest kosteneffectieve plan dat aan je behoeften voldoet. Maar bij het vergelijken van beschikbare abonnementen kan het moeilijk zijn om alle opties te sorteren...