Wifi adapter kopen in 2022? De beste wifi adapters in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Met een wifi usb adapter, ook wel wifi dongle genoemd, wordt het mogelijk om een laptop of pc gereed te maken voor verbinding met een draadloos wifi netwerk. Sommige laptops of computers zijn wat ouder en beschikken soms helaas niet over de netwerkmogelijkheid om te verbinden met een draadloos netwerk, dit wordt met een wifi usb adapter mogelijk. Internet ontvangen met een adapter is dus geen probleem.

Daarnaast is het mogelijk om internetsnelheid van de draadloze verbinding te verhogen door je computer of laptop te koppelen met een wifi adapter usb. Je hebt verschillende soorten wifi adapters waaruit je kunt kiezen, zo heb je grote en kleine die uitermate geschikt zijn voor gebruik in een laptop. 

Om het je gemakkelijker te maken hebben we een top 5 beste wifi adapter opgesteld met een handige review, ook kun je onderaan in de pagina alle informatie vinden over wifi adapters die je moet weten. Op deze manier kun jij direct een weloverwogen keuze maken en de beste wifi adapter kopen.

1. TP-Link Archer T2U

Heb je een laptop of pc zonder netwerkmogelijkheden en wil je toch graag gebruik maken van het draadloos netwerk? Dan is de TP-Link Archer T2U wifi adapter hoogstwaarschijnlijk de beste keus voor jou. Het wordt mogelijk om jouw pc of laptop met een druk op de knop te verbinden met het aanwezige draadloze netwerk, ideaal als je een al wat oudere laptop gebruikt.

Qua internetsnelheid presteert de TP Link wifi adapter niet slecht, zo werkt deze het beste wanneer er verbinding gemaakt kan worden met een router met wifi standaard AC.

Je kunt met de TP-Link Archer T2U ervoor zorgen dat je sneller internet krijgt doordat er gebruik gemaakt wordt van wifi standaard AC, dit is 3 keer sneller in vergelijking met de oude wifi standaard C. Een goede wifi adapter pc en laptop voor mensen die snel verbinding willen maken met een draadloos netwerk.

Voor- en nadelen Archer T2U

De installatie van de Archer T2U van TP-Link wordt vaak als eenvoudig gezien en heb je dus geen echte kennis nodig om te verbinden met een draadloos netwerk. Er kan verbonden worden met drie verschillende wifi standaarden, namelijk Wireless AC, Wireless G en Wireless N.

Als we kijken naar de frequentiebanden, dan zien we dat er gebruik gemaakt wordt van een simultaneous dual-band. Dit betekent dat er een 2,4 GHz en 5 GHz band aanwezig is waarmee verschillende internetsnelheden behaald kunnen worden.

150 Mbit/s met de 2,4 GHz band en met de 5 GHz band snelheden van 433 Mbit/s. Meegeleverd wordt een cd-rom met software en een handige startersgids voor installatie.

 Wifi snelheden van 433 Mbit/s worden bereikt door Wireless AC wifi
 Vergeleken met overeenkomende wifi adapters een stuk sneller
 Erg gemakkelijk te gebruiken
⨯ Een usb 3.0 aansluiting is niet ingebouwd in de adapter

2. Asus USB-AC68

Wil je graag jouw laptop of pc verbinden met een supersterk draadloos internet signaal? Dan is deze krachtige Asus USB-AC68 usb wifi adapter de beste voor jou. Het is een wifi adapter met dual-band frequentiebanden voor een stabiele en snelle verbinding. Ook heb je handige extra’s zoals de AiRadar technologie en meegeleverde MIMO antennes voor een nog sterkere en stabielere draadloze internetverbinding.

Je kunt met de MIMO antennes een beter bereik krijgen door de antennes de goede kant op te richten. Daarnaast is dit de ideale usb wifi adapter voor mensen die veel werken met internet of fanatieke gamers.

Doordat er gebruik gemaakt wordt van de wifi standaard AC kunnen er voortaan 3 keer snellere internetverbindingen worden gerealiseerd. Nooit meer last van traag internet of haperende games dus.

Voor- en nadelen USB-AC68

De ASUS USB-AC68 beschikt over een simultaneous dual frequentieband. Een van 2,4 GHz waarmee wifi snelheden van 600 Mbit/s gehaald kunnen worden, ook een 5 GHz band waarmee zelfs snelheden van 1300 Mbit/s gehaald kan worden. Daarnaast ben je altijd goed beveiligd tegen hackers en virussen met de goede WLAN-beveiliging.

 Stabieler en sneller wifi signaal door de AiRadar technologie
 Wireless AC wifi standaard waarmee internetsnelheden van 1300 Mbit/s bereikt kunnen worden
 Geen compacte wifi adapter, geen wifi adapter pc dus. 
 Driver bestanden voor Windows 10 worden niet meegeleverd, deze moet je installeren en downloaden op de website van Asus na aanschaf.

3. TP-Link Archer T9UH

Jouw computer of laptop voorzien en verbinden met een goed werkend draadloos wifi netwerk wordt een makkie met de TP-Link Archer T9UH wifi usb adapter. Het is de bedoeling dat je de software installeert en vervolgens kun je gebruik maken van wifi snelheden met een maximale snelheid van 1300 Mbit/s.

Hierdoor wordt het mogelijk om meerdere zware netwerk taken tegelijk uit te voeren, hierbij moet je denken aan een film streamen terwijl je tegelijk aan het gamen bent.

Ook kun je een groter draadloos netwerk creëren met de TP-Link Archer door de handige meegeleverde usb houder, deze beschikt namelijk over een extra antenne. Deze usb wifi adapter van TP-Link is uitgerust met WPS, dit betekent dat je met 1 druk op de knop gelijk verbonden bent met het aanwezige draadloze netwerk in je omgeving.

Qua veiligheid zit je gebakken doordat alle vormen van encryptie worden ondersteunt, geen last van vervelende hackers dus.

Voor- en nadelen Archer T9UH

 4 verschillende antennes die altijd zorgen voor een groot bereik en een stabiele draadloze verbinding
 Snel verbinden met het draadloze netwerk door het ingebouwde WPS systeem in de wifi adapter
 Zware netwerk taken zijn geen probleem met de maximale wifi snelheid van 1300 Mbit/s
 Geen compacte wifi adapter, wat lastiger voor gebruik met een laptop dus

4. Linksys WUSB6300

Maakt jouw laptop of pc helaas nog gebruik van oude wifi standaarden waardoor je trager draadloos internet ontvangt? Dan is de Linksys WUSB6300 wifi adapter de geschikte kandidaat om de wifi standaard omhoog te tillen naar AC.

Hierdoor ontvang je een stuk sneller internet en is dit mogelijk met meerdere routers door de aanwezigheid van een usb 3.0 die gebruik maken van de Wireless AC wifi standaard.

Er wordt gebruik gemaakt van twee verschillende frequentiebanden. Een van 2,4 GHz waarmee snelheden van 300 Mbit/s gehaald kunnen worden. Ook heb je de 5 GHz band waar hogere internetsnelheden van 867 Mbit/s gehaald kunnen worden.

Al met al betekent dit dus dat de Linksys AC1200 WUSB6300 Wireless AC wifi adapter de perfecte keus is voor de persoon die graag series streamt of gamed.

Voor- en nadelen Linksys WUSB6300

 Samenwerking met alle Wireless AC-routers is mogelijk waardoor een snelle draadloze verbinding mogelijk is
 Installatie is erg eenvoudig door gebruik van een CD en setup wizard
 Usb 3.0 aanwezig waardoor data vervoer zo geregeld is
 Deze wifi adapter van Linksys kan alleen gebruikt worden met Windows, helaas niet geschikt voor MAC OS.

5. Linksys WUSB6400M

Wil je graag jouw laptop of pc verbinden met een sneller draadloos netwerk? Dan is de Linksys WUSB6400M wifi adapter een optie om naar te kijken. Deze usb wifi adapter van Linksys ondersteunt wifi routers die gebruik maken van MU-MIMO, hierdoor heb je altijd een snelle en stabiele draadloze verbinding.

Zelfs wanneer er veel mensen verbonden zijn met hetzelfde netwerk. Ook is er sprake van beamforming waardoor signalen beter gericht zijn en zorgt voor een snellere verbinding.

De ingebouwde 3.0 usb zorgt ervoor dat je met een rap tempo kunt downloaden of data kunt versturen. Er kunnen snelheden bereikt worden van 867 Mbit/s als er verbinding wordt gemaakt met de 5 GHz frequentieband. Een ideale Linksys wifi adapter voor de liefhebber van streamen.

Voor- en nadelen Linksys WUSB6400M

 Altijd een stabiele en snelle verbinding door ondersteuning van MU-MIMO
 Ontvangst is altijd goed door beamforming
 Snelle installatie en verbinding met netwerk met de handige WPS knop
 Geen wifi adapter laptop door de grootte.

Wat is een wifi adapter?

Met een wifi adapter wordt het mogelijk om bijvoorbeeld jouw laptop of pc te verbinden met een draadloos netwerk. De wifi adapter sluit je aan op je laptop via de usb poort en vervolgens maakt deze verbinding met de router zodat je verbonden bent met het internet. Je hebt de keus uit veel verschillende soorten wifi adapters. Je hebt bijvoorbeeld ruime keus uit soorten usb aansluiting zoals een usb, pci-e, pci en pcmcia. Ook heb je een 5GHz wifi adapter, 2,4 GHz wifi adapter en adapters met beide frequentiebanden.

Tegenwoordig zijn de nieuwste laptops en computers al uitgerust met een eigen draadloze adapter, dit betekent vanzelfsprekend dat je geen wifi adapter meer hoeft aan te schaffen als dit het geval is. Wel kun je de internetsnelheid van je wifi vergroten door gebruik van een usb wifi adapter. Je kunt namelijk de wifi standaard hierdoor veranderen waardoor snellere en stabielere wifi verbindingen mogelijk zijn.

Aansluiten van een wifi adapter

De meeste usb wifi adapters zijn uitgerust met een usb-aansluiting, dit betekent dat je de usb gewoon kunt koppelen met de vrije usb-poort in je laptop of computer. Bij de meeste apparaten die een verbinding vereisen is het mogelijk om de adapter aan te sluiten middels een vrije usb poort. Vanzelfsprekend zorgt dit ervoor dat installatie zeer gemakkelijk wordt, er is vrijwel nooit extra software nodig om de adapter te laten werken.

Laatst geüpdatet