Wifi access point kopen in 2019? De beste wifi access point in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze handige access point review en kijk welk model het beste bij je past.

Een wifi access point is onderdeel van een wifi netwerk en is in feite eigenlijk een draadloos toegangspunt. Het werkt als volgt: het wifi access point fungeert als een draadloze server, welke vervolgens via het bedrade UTP netwerk data ontvangt. Het access point wifi beschikt over een antenne welke deze data middels radiogolven verzend naar jouw aangesloten apparaten. In de volksmond wordt dit ook wel wifi genoemd. Een trage internetverbinding willen we allemaal voorkomen waardoor een wifi access point kopen wellicht een slimme keuze kan zijn voor jouw situatie.

Houdt er rekening mee dat te verbinden apparaten zoals een laptop of tablet moeten beschikken over een draadloze wifi netwerkkaart. Enkel dan is het mogelijk om de wifi uitbreiden met access point. Simpelweg omdat de apparaten zonder deze kaart geen verbindingen kan leggen met het access point.

Echter is het wel slim om jezelf nog even in te lezen wanneer je zeker wilt weten dat je over de beste wifi access point beschikt. Zonde als je een relatief prijzig product aanschaft en vervolgens nog niet kunt beschikken over goed werkend internet en nog steeds zit met langzaam internet. We gaan dan ook snel verder. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij alvast een top 5 beste wifi access point voor je op een rijtje gezet. Ook kun je internet vergelijken om direct hierop ook te besparen. 

1. Ubiquiti UniFi AP-AC-PRO

Creeër voortaan een groot draadloos netwerk voor thuis of op kantoor met access point van Ubiquiti, namelijk met de UniFi AP-AC-PRO. Het is mogelijk om meerdere stations te koppelen aan je draadloze netwerk waardoor iedere verdieping in huis of op kantoor wordt voorzien van een snelle en stabiele internetverbinding.

De Ubiquiti UniFi AP-AC-PRO access points communiceren met elkaar om te bepalen welk station de sterkste verbinding levert, vervolgens koppelen jouw apparaten zich aan het station met de beste verbinding om altijd en overal een goede verbinding te ontvangen.

Een groot voordeel van deze specifieke access points is dat je ze zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Heb je dus bijvoorbeeld buiten een goede verbinding nodig? Plaats dan gewoon een extra access point om dit te realiseren.

Het is mogelijk om de wifi access points van Ubiquiti te bedienen met de handige UniFi software. Je kunt gemakkelijk en snel alle access points beheren en aanpassen zoals jij dat graag wilt. Per access point is het mogelijk om zelf de instellingen te bepalen, handig als je bijvoorbeeld wifi mogelijk wilt maken voor alleen klanten.

Voor- en nadelen UniFi AP-AC-PRO

De Ubiquiti UniFi AP AC PRO brengt vele voordelen met zich mee bij aanschaf. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een simultaneous dual-band frequentieband waarmee snelheden van 450 Mbit/s bereikt kunnen worden met de 2,4 GHz band en zelfs snelheden tot 1300 Mbit/s met de 5 GHz-band. Enorm snel internet dus. Installatie is gemakkelijk met de handleiding en is zo geregeld.

Bij aanschaf krijg je meegeleverd een ophangsysteem voor montage met daarbij drie pluggen en moeren. Ook krijg je zes schroeven meegeleverd zodat je zelf niet meer naar de bouwmarkt hoeft voor de montage. Hieronder hebben we een rijtje van de grootste voordelen:

✓ De UniFi AP AC PRO is waterdicht en kan dus ook buiten gebruikt en gemonteerd worden, ideaal als je graag buiten internet wilt ontvangen. 
Software om alle access points tegelijk te bedienen.
Access points van Ubiquiti zijn eenvoudig te installeren met een smartphone of tablet.
Wifi netwerk uitbreiden is mogelijk met meerdere access points
Aangesloten apparaten op de access points moeten een 5 GHz verbinding kunnen ondersteunen om de hoogste snelheden te kunnen behalen.
Een netwerkkabel wordt niet meegeleverd bij aanschaf, deze moet je dus al hebben of aanschaffen.

2. TP-Link Omada EAP245

Heb je een grote woning of een kantoor wat op elke verdieping moet worden voorzien van een goed werkend draadloos netwerk? Dan is de TP-Link Omada EAP245 access point waarschijnlijk de beste keus voor jou. Installatie van de Omada EAP245 is gemakkelijk te realiseren met de TP-Link software die wordt meegeleverd, ook kun je extra access point van TP-link toevoegen met deze software om een groter dekkend wifi netwerk te creëren.

Deze access points communiceren continu met elkaar, hierdoor verbinden jouw apparaten direct met het wifi access point dat de beste verbinding aanbiedt. Op deze manier is er overal in huis of kantoor een stabiele en snelle internetverbinding mogelijk.

Het access point wifi kun je ook apart van elkaar instellen, op deze manier kun je bijvoorbeeld netwerken creëren met minder mogelijkheden voor gasten. De handige software van TP-Link maakt het allemaal mogelijk voor je.

Voor- en nadelen Omada EAP245

Gaan voor de TP-Link Omada EAP245 is een slimme keus, dit brengt namelijk flink wat voordelen met zich mee. Er wordt gebruik gemaakt van een simultaneous dual band. Hierdoor kan de 2.4 GHz band snelheden doorvoeren van 450 Mbit/s en de 5 GHz band kan snelheden doorvoeren van 1300 Mbit/s.

Installatie wordt als gemakkelijk ervaren en natuurlijk krijg je hierbij ook een handleiding meegeleverd. Verder krijg je bij aanschaf montage materiaal, een voedingskabel en een PoE-adapter waardoor dus PoE-ondersteuning ook aanwezig is.

Hieronder nog wat voordelen waarmee je in 1 oogopslag kunt zien of dit wifi access point geschikt is voor jouw situatie:

 Gegarandeerd stabiele draadloze verbindingen door ondersteuning van MU-MIMO.
Stroom verzenden via de netwerkkabel is mogelijk door de PoE ondersteuning.
Wifi uitbreiden met access point, beheren en aankoppelen is zo geregeld met de TP-Link software.
 Bij aanschaf wordt er helaas geen netwerkkabel meegeleverd.
 De wifi access points kunnen alleen de hoogste snelheden doorvoeren als de aangesloten apparaten een 5 GHz verbinding ondersteunen.

3. Netgear WAC124

Wifi access point kopen voor een relatief lage prijs? Dan is de Netgear WAC124 waarschijnlijk het beste wifi access point voor jou. Het is een ideaal wifi access point voor de wat kleinere woningen en kantoren. Het is een gemakkelijk te installeren systeem waarmee je direct een wifi netwerk erbij creëert, ook kun je gebruik maken van de handige Netgear app om het systeem te installeren of gewoon de handleiding.

Je bent ervan verzekerd dat ieder apparaat wordt voorzien van een goede draadloze verbinding door Airtime Fairness. Dit betekent dat je altijd en overal in huis een goede verbinding hebt, zelfs als er meerdere mensen tegelijk gebruik maken van het netwerk. Daarnaast kun je met de snelle verbinding gemakkelijk en snel bestanden versturen en altijd je favoriete serie in de hoogste kwaliteit bekijken.

Voor- en nadelen Netgear WAC124

De WAC124 van Netgear maakt gebruik van een simultaneous dual-band waardoor snelheden van 300 Mbit/s kunnen worden bereikt met de 2,4 GHz band. Ook heb je de 5 GHz band waarmee internetsnelheden van 1733 Mbit/s kunnen worden behaald. Helaas biedt dit wifi access point geen PoE-ondersteuning en ook is montage aan de muur niet mogelijk. Meegeleverd krijg je een netwerkkabel en een stroomadapter.

 Met de 5 GHz frequentieband kunnen snelheden behaald worden van 1733 Mbit/s, in vergelijking met andere wifi access points is dit een stuk sneller. 
Een stabiele draadloze internetverbinding is verzekerd met ondersteuning voor MU-MIMO.
Met de app van Netgear is het mogelijk om de access points te beheren en te installeren.
 Aangesloten apparaten moeten 5 GHz frequentie ondersteunen wil de hoogste snelheid behaald worden.

4. Linksys LAPAC2600 PRO

Een stabiel en snel draadloos netwerk creëren wordt mogelijk met het Linksys LAPAC2600 PRO access point. Het is mogelijk om meerdere apparaten aan te sluiten middels de 2 netwerkpoorten. Ook is het erg eenvoudig om meerdere wifi access point van Linksys te installeren en beheren met een handige interface, daarbij kun je ook aparte wifi netwerken opzetten. Hierbij moet je denken aan wifi netwerken voor gasten op kantoor.

Dit betekent dat de Linksys LAPAC2600 PRO ideaal geschikt is voor zakelijk gebruik. Zo hoeven bezoekers niet gebruik te maken van hetzelfde netwerk als die van het bedrijf zelf. Ook kun je gemakkelijk tot wel 16 access points aansluiten en vervolgens beheren met een handige interface. Meer lezen hierover? Bekijk eens de handleiding.

Voor- en nadelen LAPAC2600 PRO

Dit access point wifi van Linksys maakt gebruik van twee verschillende frequentiebanden. Namelijk een 2,4 GHz en 5 GHz frequentieband. Hiermee kunnen snelheden van 800 Mbit/s bereikt worden met de 2,4 GHz band en met de 5 GHz band 1722 Mbit/s. Daarbij is het zo dat er PoE- ondersteuning wordt geboden en montage aan de muur is mogelijk.

Je krijgt dan ook een montagebeugel, voedingskabel en een netwerkkabel meegeleverd bij aanschaf. Hieronder wat voordelen en nadelen zodat je direct ziet of dit systeem geschikt is voor jouw situatie:

 De beschikking over 2 netwerkpoorten om apparaten op aan te sluiten.
De mogelijkheid om 16 Linksys access points aan te sluiten om deze vervolgens met een interface te beheren.
✓ Veiligheid wordt geboden door Mac address filtering, Rogue AP Detection, Wireless Broadcast Scheduling en SSID to VLAN mapping. Geen kans voor hackers dus
Hoogste snelheden kunnen alleen behaald worden als aangesloten apparaten een 5 GHz ondersteuning hebben.
⨯ Een PoE+ switch of speciale injector is nodig bij deze access points om stroom via de netwerkkabel te verzenden.

5. Netgear WAC510

Heb je een kleine onderneming of een huis met maar weinig vierkante meters? Dan is de Netgear WAC510 wifi access point een geschikt product voor jou. Je plaatst het access point op een centrale plek waar je internet wilt ontvangen en vervolgens heb je een geheel dekkend en snel draadloos netwerk.

Er is sprake van MU-MIMO ondersteuning waardoor er per verbonden apparaat een aparte verbinding ontstaat, dit betekent dat je altijd een stabiele en snelle verbinding hebt op elk aangesloten apparaat. Ideaal als je veel werknemers hebt die allemaal gebruik maken van hetzelfde netwerk.

Installatie en het beheren van de Netgear WAC510 wifi access points is gemakkelijk te realiseren met de Netgear Insight app. Zoals de naam al zegt krijg je meteen inzicht in al je punten.

Ook kun je achteraf altijd access points toevoegen om een groter dekkend draadloos netwerk te creëren en heb je geen stopcontact nodig om de WAC510 te laten werken. Stroom wordt namelijk voorzien via de netwerkkabel. Wil je er wat meer over weten? Lees dan de handleiding.

Voor- en nadelen WAC510

Bij de Netgear WAC510 wordt gebruikt gemaakt van 2 frequentiebanden. Snelheden van 300 Mbit/s kunnen bereikt worden met de 2,4 GHz band en met de 5 GHz frequentieband kunnen snelheden van 867 Mbit/s bereikt worden. Verder beschikt de WAC510 over een PoE-ondersteuning en is montage van dit systeem mogelijk.

✓ Je kunt 2 netwerkpoorten gebruiken met de WAC150.
Door de PoE-ondersteuning kan stroom worden verzonden via de netwerkkabel.
Inloggen op een extern bedrijfsnetwerk wordt mogelijk gemaakt door VPN Passthrough ondersteuning.
Wifi netwerk uitbreiden is mogelijk met meerdere access points
Aangesloten apparaten moeten een 5 GHz verbinding kunnen ondersteunen om de hoogste snelheden te behalen.
⨯ Helaas wordt er geen netwerkkabel meegeleverd bij aanschaf.

Wat is een wifi access point?

Een wifi access point kopen? Wel zo fijn als je dan precies weet wat het precies is. Het is eigenlijk een draadloos aansluitpunt waar je al je apparaten mee kunt verbinden. Je kunt met een wifi access point een extra draadloos signaal uitzenden waardoor je een groter draadloos bereik creëert. Je kunt het eigenlijk een beetje zien als een internet signaal versterker, maar toch werkt het net weer wat anders. 

Wanneer is een access point nodig?

Je kunt ervoor kiezen om een access point aan te schaffen als je router het in zijn eentje niet voor elkaar krijgt om een stabiele en snelle internetverbinding te realiseren. Vaak is dit het geval in grote huizen en kantoorpanden. Ook kan het zijn dat de ingebouwde access point in je wifi router geen geweldig bereikt heeft waardoor een wifi access point goed van pas kan komen.

Vaak kan de router niet heel de woning of kantoorpand voorzien van een goede verbinding doordat deze in veel gevallen geïnstalleerd moet worden dicht bij de modem. Over het algemeen moet de verbinding dan door meerdere muren of een dik plafond, hierdoor verzwakt de verbinding. Een wifi access point is dan de oplossing, plaats hem waar je beter internet wilt ontvangen en het is geregeld. Natuurlijk heb je nog andere oplossingen zoals multiroom wifi of een mifi router

Waar op letten bij access points?

Wil je een wifi access point groot bereik of toch met een wat kleiner bereik voor weinig ruimte? En waar moet je nog meer opletten als je op zoek bent naar het beste wifi access point? Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de frequentiebanden waar gebruik van gemaakt wordt. Voornamelijk heeft het te maken met de aantal banden en de snelheid hiervan. Voor een internetverbinding wordt er gebruik gemaakt van twee verschillende banden, namelijk een 2,4 GHz band en een 5 GHz band. Sommige access points hebben maar 1 band, maar zo zijn er ook die beschikken over twee banden. Vaak kunnen er snellere snelheden bereikt worden met de 5 GHz band, maar hiervoor moeten aangesloten apparaten wel beschikken over een 5 GHz ondersteuning. Het grote voordeel van 2 banden is dat meerdere apparaten tegelijk een goede verbinding kunnen ontvangen.

Laatst geüpdatet