Tegenwoordig zijn wij allemaal online te vinden. Er zijn maar weinig huishoudens te vinden waar de bewoners geen internetverbinding hebben. De providers spelen daarin een belangrijke rol en concurrenten voor het grootste marktaandeel. Dat doen zij mede door een hoge internetsnelheid aan te bieden, al lijkt daar in sommige gevallen weinig van terecht te komen. Kies dan niet direct voor een duurder abonnement, maar bekijk naar enkele andere manieren om de internetsnelheid van een boost te voorzien.

1. Meten is weten

Traag internet kan voor grote irritaties zorgen, zeker nu vele van ons thuiswerken. Begin als eerste met meten, want meten is weten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om via ‘speedtest.net’ een meting te doen. De metingen worden ook vaak aangeboden door de internetproviders. Je weet dan ook gelijk of het daadwerkelijk aan de verbinding ligt. Het kan ook zomaar voorkomen dat er beperkingen zijn, waar ook de providers weinig aan kan doen.

2. Plaats de router op een slimme plek

De router of het modem speelt een essentiële rol in de snelheid van het internet. Je moet allereerst weten dat een router enkele tientallen meters kan coveren. Hoe dichterbij jij bij de router bent, des te sterker het signaal. Echter plaatsen veel mensen de router in de meterkast. Dat lijkt handig, maar het zal de internetsnelheid niet ten goede komen. Plaats het apparaat op een betere plek, waar er zo minimaal mogelijk verstoringen zijn. Een muur, een plafond en andere grote objecten kunnen voor verstoringen zorgen.

3. Koop een WiFi-range Extender

Een WiFi-range Extender kan eveneens de helpende hand bieden. Dit apparaat kan jij zien als een steuntje in de rug van de zender. Het apparaat zal het signaal oppikken en versterken. Daardoor kan jij in meerdere kamers genieten van een optimale internetsnelheid. Dat is onwijs handig voor gebruikers die graag films streamen of wel eens online gokken. Een WiFi-range Extender staat ook bekend als een repeater.

4. Adblocker installeren

Een Adblocker is vrij eenvoudig te installeren op jouw computer en kan voor een verhoogde internetsnelheid zorgen. Tenminste, zo zal jij dat ervaren. De meeste websites beschikken over banners, zoals reclames. Deze banners zorgen ervoor dat het laden van een pagina nog veel langer duurt. Simpelweg door een Adblocker te gebruiken, kan jij meer dan twee keer zo snel surfen op het internet.

5. Overstappen

Er zijn meerdere internet providers actief en die bieden allemaal ‘razendsnel’ internet aan. Echter kan de ene provider zijn diensten beter verlenen in een bepaald gebied dan de andere provider. Vergelijk dit, kies de beste prijs en stap over van internetprovider.