Goedkoop internet, alles van A-Z!

apr 15, 2019 | Internet

apr 15, 2019 | Internet

Goedkoop internet is natuurlijk wel zo fijn thuis, maar de kwaliteit van het internet mag dit niet teniet doen uiteraard. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten goedkope internet providers, maar welke is nou precies het beste? Wij gaan je helpen om tot het goedkoopste internet te komen met de allerbeste kwaliteit. Dit kun je door middel van onze handige internet vergelijker doen en met de handige informatie. Door jouw gegevens zoals je postcode in te vullen krijg je het voor elkaar dat de vergelijker gaat zoeken voor het goedkoopste internet thuis.

Naast het vergelijken raden we ook zeker aan om jezelf in te lezen over de verschillende soorten internet. Denk hierbij aan glasvezel of een ADSL verbinding, maar zo kun je naast voordelig internet ook kijken naar de klantenservice en looptijd. Zelfs extra’s van alle goedkoopste internet aanbieders zijn in te zien. Op deze manier ben je verzekerd van internet met de beste prijs- en kwaliteit verhouding. Ga dus direct na het lezen voor goedkoper internet en bespaar!

goedkope internet
AanbiederPrijs per maandPrijs per jaarDownloadsnelheidUploadsnelheidActie's Eenmalige kosten
Tele2 €25,-
€312,- 20 Mb/s 2 Mb/s 6 maanden voor €22,- per maand €30,-Vergelijken
T-Mobile €27,-
€324,- 20 Mb/s 2 Mb/sGratis WiFi-repeater, inclusief monteur €0,-Vergelijken
Youfone €29,50,-
€324,- 50 Mb/s 8 Mb/s3 maanden voor €14,50,- per maand €15,-Vergelijken
Online.nl €32,-
€354,- 100 Mb/s 30 Mb/s3 maanden met €10,- korting €30,-Vergelijken
NLEx €35,-
€379,60,- 100 Mb/s 10 Mb/s8 maanden voor €29,95,- per maand €0,-Vergelijken
Telfort €35,-
€405,- 50 Mb/s 5 Mb/s3 maanden voor €30,- per maand €30,-Vergelijken
Caiway €39,95,-
€434,55,- 150 Mb/s 150 Mb/s3 maanden voor €25,- per maand €19,95,-Vergelijken
KPN €41,50,-
€460,50,- 50 Mb/s 5 Mb/s3 maanden voor €29,- per maand €35,-Vergelijken
Ziggo €43,95,-
€481,44,- 50 Mb/s 5 Mb/s3 maanden voor €21,98,- per maand €19,95,-Vergelijken
XS4ALL €38,50,-
€497,- 20 Mb/s 2 Mb/sGratis WiFi-repeater, inclusief monteur €35,-Vergelijken

Goedkoopste internet provider, welke is dat eigenlijk?

Welke provider is dan de goedkoopste internet provider? Een vraag die we vaak gesteld krijgen. Aan een goedkope internet provider is geen gebrek en er zijn er dan ook erg veel in Nederland waaruit je kunt kiezen. Vaak ben je automatisch verzekerd van snel internet als je kiest voor een goedkope internet provider. Echter is dit voor iedereen verschillend aan de hand van jouw wensen. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld goedkoop internet wilt met een glasvezelaansluiting, maar op sommige locaties in Nederland is dit helaas nog niet mogelijk. Het is dan eenmaal zo dat je voor een andere aansluiting moet kiezen.

Bekijk de vergelijker en vul je gegevens in om direct achter de goedkoopste internet aanbieders te komen afgestemd op locatie van jouw huishouden. Zorg er dus voor dat je weet wat je wensen zijn en van welke internetaansluiting je gebruik wilt maken om tot de beste deal te komen.

Het goedkoopste internet abonnement

Naast een goedkope provider is het van belang dat je het goedkoopste internet abonnement uitkiest. Zoals dat er ook veel goedkope internet providers zijn, is er ook veel keus uit een goedkoop internet abonnement.  Zo is het mogelijk om te kiezen uit een abonnement met alleen internet, maar ook uit goedkope abonnementen met andere diensten erbij zoals bellen en televisie. Dit wordt ook wel een alles in 1 pakket genoemd.

De bekende aanbieders zoals Tele2 en Online.nl zijn providers die vaak goedkope internet abonnementen aanbieden in verhouding met andere aanbieders zoals KPN of NLEx. Het is belangrijk dat je niet alleen naar het goedkoopste internet abonnement kijkt, maar ook naar de klantenservice en levertijd. Erg vervelend als je een paar weken zonder internet thuis zit.

Ideaal is natuurlijk een goedkoop internet abonnement om zoveel mogelijk geld te besparen op de maandelijkse vaste kosten. Je kunt dit direct inzien door gebruik te maken van de vergelijker. Deze vergelijker gaat na het invullen van jouw gegevens direct op zoek naar een goedkoop internet abonnement die ideaal aansluit op jouw thuissituatie. Zo wordt er gekeken naar de locatie en mogelijkheid tot verschillende soorten aansluitingen. Uiteindelijk komen de goedkoopste internet aanbieders bovenaan te staan, die je uiteindelijk ook nog eens met elkaar kunt vergelijken om tot de beste keus te komen.

Bovendien kun je ook nog eens de extra’s bekijken van de internet providers. Hierbij kun je denken aan extra gratis opties, kortingen of zelfs een gratis aansluitservice. Je kunt dan kiezen voor een doe-het-zelf pakket of een monteur die graag langs jouw huis komt om alles netjes te installeren. Ga dus snel kijken om een internet abonnement goedkoop voor jezelf of het gezin te regelen!

Goedkoop internet thuis

Goedkoop internet thuis is wel zo ideaal als je bijvoorbeeld vaak thuis werkt of graag series streamt of download. Maar wat is nou het goedkoopste internet thuis? Ook dit is wederom afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en thuissituatie. Ben je bijvoorbeeld alleen thuis? Of woon je met meerdere mensen die gebruik maken van het internet? Allemaal factoren die meetellen bij het kiezen van het goedkoopste internet thuis.

Zoals net gezegd heeft ook niet ieder huishouden in Nederland al de mogelijkheid om te kiezen voor bijvoorbeeld het pijlsnelle glasvezel internet. Over het algemeen kun je dan sowieso kiezen voor een kabelverbinding, die zeker ook niet onder doet voor de glasvezelaansluiting. Goedkoop internet abonnement thuis is zeker mogelijk, let er dus op dat je niet onnodig voor een te duur pakket kiest. Nogmaals val alleen niet blindelings voor voordelig internet, er zijn namelijk veel verschillen tussen voordelige internet abonnementen.

Voordelige internet providers met verschillende soorten internet

We hebben al verteld dat er veel verschillende soorten voordelige internetproviders zijn, maar er zit wel degelijk verschil tussen al deze aanbieders. Voornamelijk heeft dit te maken met de soort service die wordt geboden, maar ook zeker niet te vergeten de verschillende internetaansluitingen. Je hebt bijvoorbeeld aanbieders die goedkoop internet aanbieden met een kabel internet, maar ook zijn er die ADSL internet aanbieden.

Over het algemeen kiezen mensen vaak voor ADSL internet bij goedkope internet aanbieders in plaats van kabelinternet. Echter worden er vaak wel snellere internetsnelheden aangeboden bij keuze voor kabelinternet. Naast goedkoop kabelinternet en goedkoop ADSL internet is er natuurlijk ook nog de welbekende glasvezelaansluiting.

Houdt er wel rekening mee dat glasvezel internet vaak het snelst is, maar helaas niet het allergoedkoopst. Ook dit hoeft geen probleem te zijn doordat je al gauw een goede balans kunt vinden tussen de prijs van internet en de snelheid hiervan. In sommige huishoudens in het nogmaals niet altijd mogelijk om te kiezen voor goedkoop glasvezel internet.

Voordelen en nadelen van goedkoop internet

In de meeste gevallen kiezen mensen voor goedkoop internet omdat ze graag wat minder maandelijkse vaste kosten willen hebben, maar wat zijn de voordelen en nadelen van het hebben of kiezen voor voordelig internet? Er zitten een paar flinke voordelen vast aan hebben van een voordelig internet abonnement, maar helaas ook wat nadelen waar rekening mee gehouden moet worden. Naast het kiezen van het goedkoopste internetabonnement is het zeer verstandig om ook te kijken naar de klantenservice, betrouwbaarheid van het internet en de snelheid. Om het wat duidelijker te maken hebben we hieronder de voordelen en nadelen uiteengezet.

De voordelen van goedkoop internet

  • Vanzelfsprekend is een van de grote voordelen natuurlijk dat de maandelijkse kosten van internet worden gedrukt en dat je dus minder hoeft te betalen. Iedereen bepaalt voor zichzelf wat hij of zij lage kosten vindt. In de meeste gevallen betekent dit dat iemand vaak kiest voor het instapabonnement van een goedkope internet aanbieder.
  • Je kunt al snel gebruik maken van internet met een goede snelheid als je kiest voor een voordelig internet abonnement. Daarnaast worden snelheden van internet vaak aangepast door de aanbieder en worden er vaak goede verbeteringen doorgevoerd. Genieten van goed en snel internet voor een prikkie dus!

De nadelen van goedkoop internet

  • Helaas heb je vaak bij een goedkoop internet abonnement niet de mogelijkheid om optimaal te profiteren van de allerbeste en snelle internetsnelheid. Ben je thuis dus met veel mensen die van het internet gebruik maken of moet je voor het werk veel van het internet gebruik maken? Dan is vaak voordelig internet niet voldoende om aan je wensen te voldoen. Dit heeft alles te maken met de internetsnelheden.
  • Vaak krijg je geen mogelijkheid over handige extra’s van de goedkope internet provider. Over het algemeen worden deze ook niet altijd meegeleverd als je alleen kiest voor een internet abonnement. Wil je wel van extra’s profiteren? Dan raden we aan om te kijken naar de alles in 1 pakketten.
  • Gebruik van meerdere apparaten met internet zorgt vaak voor een trage internetverbinding. Voornamelijk is dit het geval als er meerdere mensen in huis tegelijkertijd gebruik maken van het internet. Denk hierbij aan het streamen van series of het downloaden van muziek en films. Ook dit heeft weer te maken met de hoogte van de internetsnelheid. Houdt dus bij het kiezen van goedkoop internet met hoeveel mensen je ervan gebruik wilt gaan maken.

Waarom kiezen voor goedkoop internet?

Veel mensen vragen zich af waarom ze eigenlijk moeten kiezen voor goedkoop internet of voor een goedkope internet provider. Eigenlijk is dit erg simpel, je bespaart namelijk enorm veel geld op de maandelijkse vaste kosten. Dit niet alleen, want woon je bijvoorbeeld alleen dan heb je vaak al genoeg aan de internetsnelheid van een goedkoop internet abonnement in plaats van een duurdere. Daarnaast is goedkoop internet steeds bereikbaarder door de vele aanbieders en de mooie acties.

Goedkoop internet vergelijken

Tegenwoordig is het niet meer nodig om alle aanbieders zelf langs elkaar te leggen om tot het goedkoopste internet te komen. Je kunt namelijk simpel gebruik maken van de handige internet vergelijker. Zo vul je jouw gegevens in, waardoor de vergelijker direct het beste aanbod gaat zoeken perfect afgestemd op jouw persoonlijke wensen en eisen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de levertijd, kwaliteit, verbinding, maar ook alle aanbieders met elkaar vergelijken. Door het vergelijken van alle aanbieders met elkaar ben je verzekerd van het goedkoopste internet aanbod.

Tips voor goedkoop internet

Altijd handig om tijdens het kiezen van goedkoop internet wat tips mee te krijgen om de keus toch nog wat makkelijker te maken. Daarom hieronder voor jou handige tips om te kunnen toepassen.

Vergelijk ook nog eens de goedkoopste aanbieders

Naast het vergelijken van alle goedkope internet aanbieders is het ook verstandig om uiteindelijk de top 3 goedkoopste ook nog eens met elkaar te vergelijken. Het kan zomaar zijn dat een goedkope provider betere acties of service voorwaarden heeft dan de andere.

Stel je wensen en eisen vast voordat je afsluit

Het is verstandig om voor het vergelijken en afsluiten van goedkoop internet allereerst je wensen en eisen op een rijtje te hebben. Weet je bijvoorbeeld dat veel mensen gebruik gaan maken van het internet? Zorg er dan voor dat je een wat snellere internetsnelheid kiest om optimaal te profiteren. Daarnaast kun je ook alvast kijken naar welke aansluitingen er mogelijk zijn.

Bekijk acties en aanbiedingen

Om echt optimaal te profiteren van internet goedkoop is het slim om eens naar de acties en aanbiedingen van goedkope aanbieders te bekijken. Hierdoor heb je naast de goedkope maandelijkse kosten nog meer profijt door de actie of aanbieding. Ook worden er vaak cadeaus uitgedeeld bij het afsluiten van een goedkoop internet abonnement. Ga voor het beste internet en tegelijkertijd het goedkoopste!

goedkoopste tele2 internet
t mobile goedkoop internet
goedkoop youfone internet

Handige & leuke Video’s

Slimmere Online Gewoontes voor Maximale Productiviteit

Slimmere Online Gewoontes voor Maximale Productiviteit

In de huidige digitale wereld is online productiviteit essentieel geworden. Of je nu een student, ondernemer of freelancer bent, effectief gebruik van het internet kan de kwaliteit van je werk en je welzijn sterk beïnvloeden. Dit artikel bespreekt vijf belangrijke...

Online Geld Verdienen: De Beste Tips en Tricks

Online Geld Verdienen: De Beste Tips en Tricks

In een tijd waarin het internet een integraal onderdeel van ons leven is geworden, openen zich tal van mogelijkheden om online geld te verdienen. Het mooie is dat je niet altijd een expert hoeft te zijn of grote investeringen hoeft te doen. Vanuit het comfort van je...

Alles wat je moet weten over linkbuilding platformen

Alles wat je moet weten over linkbuilding platformen

Als je een website beheert, heb je vast al wel eens gehoord van linkbuilding. Het is een belangrijke strategie om je website hoger in de zoekresultaten van zoekmachines te laten verschijnen. Maar wat is nu eigenlijk een linkbuilding platform en hoe maak je gebruik van...

Verkoop jij je producten al online?

Verkoop jij je producten al online?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun producten ook online te verkopen. Online shoppen heeft een enorme vlucht genomen. De coronaperiode heeft gezorgd voor een flinke boost. Ook nu we allang weer ‘terug naar normaal’ zijn, zijn veel mensen niet gestopt met dingen...