Wifi weerstation kopen in 2022? De beste wifi weerstation in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Een weerstation wifi is zo als de naam al zegt een weerstation met wifi. Met zo’n wifi weerstation meet jij de gegevens van het weer uit jou omgeving en je weerstation wifi slaat deze allemaal op. Hierdoor kan je heel veel data rondom het weer in jou buurt opslaan en deze op latere tijden weer terug zien. Voorheen waren er alleen nog maar normale weerstations die je met een kabel moest aansluiten. Vandaag de dag is technologie zo vooruit gegaan dat dit voor de wifi weerstations ook niet meer nodig is. Wil je meer weten over de weerstation thuis wifi, dan kan je er onder aan deze pagina meer over lezen.

Met de weerstation wifi app krijg je in één oogopslag overzicht in het weer. Je ontvangt namelijk bij de meeste internet weerstations een zogeheten ‘gateway’. Hierdoor kan je via wifi je telefoon of tablet verbinden waardoor je al je gegevens via een app kan inzien. Bij de meeste uitvoeringen kan je de gegevens alleen via de app inzien. Bij andere modellen krijg je nog een basisstation meegeleverd. Hieronder hebben wij voor jou de beste weerstation met wifi op dit moment op een rijtje gezet.

1. Netatmo NWS01-EC

De Netatmo NWS01-EC is een internet weerstation waarmee je meer inzicht krijgt in het weer en jouw persoonlijke omgeving. Zo meet je naast de temperatuur ook onder ander de luchtvochtigheid CO2 uitstoot en de omgevingsgeluiden. Deze gegevens kan je eenvoudig terugvinden in de app voor IOS en Android.

Hierin worden de gegevens in grafieken getoond waardoor je in een oogopslag inzicht krijgt in je persoonlijke omgeving. Je kan met dit pakket zowel binnen als buiten metingen doen. Je kan dit weerstation met wifi ook koppelen aan de IFTTT app.

Voor- en nadelen NWS01-EC

Bij de Netatmo NWS01-EC worden ook een aantal items standaard in de doos meegeleverd. Zo ontvang je als eerst de handleiding om de stations goed te installeren.

Verder ontvang je een module voor zowel binnen als buiten. Hiermee kan je heel je omgeving in kaart brengen. Daarnaast ontvang je natuurlijk ook de USB stroom adpater en de USB kabel. Als laatst worden er ook nog 4 AAA-batterijen meegeleverd.

 Via de weerstation wifi app worden de gegevens die je hebt gemeten in een eenvoudige omgeving weergegeven
 Ook zijn de eerder gemeten gegevens zoals luchtvochtigheid en temperatuur gemakkelijk terug te vinden
 Je meet zowel binnen als buiten met de 2 handige modules
Je hebt de Netatmo regenmeter nodig om ook regen op te meten
Voor Android gebruikers is het noodzakelijk om over een nieuwere versie dan 4.0 te beschikken

2. Alecto WS-4800

De Alecto WS-4800 is ook een wifi weerstation waarmee je vooral meet hoeveel regen er is gevallen. Hierdoor weet je altijd wanneer jij jouw regenjas uit de kast moet trekken. Ook weet je hierdoor altijd wanneer er plassen ontstaan of wanneer er hoog water staat.

Je kunt met dit weerstation wifi ook nog andere dingen meten. Zo meet je namelijk de exacte actuele luchtdruk en ook de luchtvochtigheid. Verder wordt je ook op de hoogte gesteld van de windrichting en de windsnelheid. De temperatuur wordt ook opgemeten en deze wordt nog aangevuld met de gevoelstemperatuur.

Voor- en nadelen WS-4800

Bij de Alecto WS-4800 worden ook een aantal spullen standaard meegeleverd. Als eerst ontvang je namelijk de handleiding voor het wifi weerstation waarmee jij jou weerstation internet in één keer goed installeert.

Verder wordt er ook een indoorunit standaard meegeleverd in de doos. Deze zorgt ervoor dat je vanuit binnen ook gegevens op kan meten. Bovendien ontvang je natuurlijk ook een buitenunit waarmee je vooral regenval en windsnelheden opmeet.

 Het is mogelijk om het basisstation te gebruiken als wekker
 Met dit wifi weerstation meet je de actuele luchtdruk, regenval, temperatuur, windsnelheid, windrichting en nog veel meer
 De buitensensor werkt op batterijen waardoor je deze over zou kunnen plaatsen
Het wifi weerstation beschikt niet over een micro SD-slot waardoor je opgemeten gegevens niet op een pc over kan zetten

3. Alecto WS-5500

Het Alecto WS-5500 weerstation internet is er een die je meer inzicht geeft in de weersomstandigheden. Deze gegevens deel je en vergelijk je eenvoudig via de Weather Underground app. Dit weerstation wifi is voorzien van sensoren die verschillende gegevens opmeten zoals UV- en zonnestraling.

Verder krijg je ook meer inzicht in de windsnelheid, luchtvochtigheid, luchtdruk, neerslag, binnen- en buten temperatuur en krijg je een waarschuwing bij kan op ijzel.

Al deze gegevens kan je aflezen op de kleuren display van het station of in handige grafieken via de Android en IOS weerstation wifi app. Dit weerstation met wifi installeer je eenvoudig en voorziet zichzelf van stroom door een ingebouwd zonnepaneel.

Voor- en nadelen WS-5500

Je ontvangt niet alleen de Alecto WS-5500 maar ook nog een aantal items die standaard mee worden geleverd. Zo ontvang je om te beginnen een handleiding om het apparaat gemakkelijk te installeren. Verder ontvang je de binnenunit die gegevens van binnenuit op kan meten.

Bovendien worden de buitensensoren ook meegeleverd in de doos. Als laatst ontvang je ook nog de stroomadapter die je zeker nodig gaat hebben en het bevestigingsmateriaal om het weerstation wifi te plaatsen.

 Je meet eenvoudig de luchtdruk, luchtvochtigheid en de temperatuur in jou omgeving op
 Ook in het donker lees jij de gegevens eenvoudig van de display af doordat het een kleurendisplay is
 De buitensensoren werken op batterijen waardoor je deze overal kan plaatsen
Voor Android moet je een versie hoger hebben dan 2.3.5
Voor IOS moet je een versie hoger hebben dan 4.1.2

4. Alecto WS-3800

Het Alecto WS-3800 wifi weerstation is er een met een extra grote display waardoor je eenvoudig de gegevens van je omgeving afleest. Het wifi weerstation bestaat uit de binnenunit met een grote display, de buitensensoren en de regen- en windmeter.

Ook lees je op de display de luchtvochtigheid, luchtdruk, windsnelheid, windrichting, de binnen- en buitentemperatuur en natuurlijk hoeveel neerslag er is gevallen.

Verder kan je ook nog de DFC-aangestuurde tijd en de maanstand aflezen op de display. Bovendien kan je ook al de weersvoorspelling van morgen bekijken naast de actuele gegevens. De display en de buitensensoren werken beide op batterijen. Wanneer zij allebei voorzien zijn van batterijen staan ze automatisch in verbinding met elkaar.

Voor- en nadelen Alecto WS-3800

In de doos van de Alecto WS-3800 zitten ook nog een aantal extra spullen die standaard worden meegeleverd. Om mee te beginnen ontvang je de handleiding voor het weerstation met wifi.

Daarnaast wordt de grote display ook standaard meegeleverd. Verder zitten de buitensensoren ook inbegrepen bij dit weerstation internet. Als laatst wordt bij dit wifi weerstation ook nog een wind- en regenmeter standaard meegeleverd.

 Je weet altijd precies hoe hard de wind waait door de externe schep die bij dit internet weerstation zit.
 De tijd staat altijd op de seconde nauwkeurig doordat de DFC-klok direct in verbinding staat met de Atoomklok in Frankfurt
 Neerslag wordt gemeten door een opvangbakje die bij het wifi weerstation zit
Niet mogelijk om de gegevens via een weerstation wifi app af te lezen

5. TFA Spring Breeze

Het TFA Spring Breeze internet weerstation is een modern en draadloos weerstation wifi. Je leest op de kleurendisplay gegevens af zoals de tijd en datum. Ook kan je aflezen wat de temperatuur binnen en buiten is maar ook wat de luchtdruk, windsnelheid en luchtvochtigheid is. Je kan er voor kiezen om de display op de muur te plaatsen maar ook op je nachtkastje.

Er zit namelijk een ingebouwde alarmfunctie op die je kan gebruiken als wekker. Ook geeft dit wifi weerstation een voorspelling voor het weer van de volgende dag. Display van het weerstation wifi functioneert op zowel batterijen als op netstroom.

Voor- en nadelen TFA Spring Breeze

Het TFA Spring Breeze wifi weerstation komt met een aantal standaard meegeleverde items. Zo zit er een handleiding in de doos die je helpt bij het instellen en installeren van het weerstation wifi.

Voor het weerstation thuis wifi ontvang je ook nog de netstroom adapter voor als je ervoor kiest om het te plaatsen in de buurt van een stopcontact. Wil jij het liever ergens anders hebben maar zit daar geen stopcontact dan kan je er ook voor kiezen om er batterijen in te doen voor draadloos gebruik.

 Altijd op de hoogte van de binnen temperatuur door de ingebouwde thermometer
 Ook altijd op de hoogte van luchtvochtigheid binnenshuis door de ingebouwde hygrometer
 Op de display lees je de metingen nauwkeurig en eenvoudig af door de digitale getallen
Er zitten geen buitensensoren bij dit wifi weerstation
Je kan op dit weerstation wifi geen app koppelen waarin je de gegevens afleest

Laatst geüpdatet