Mifi router kopen in 2019? De beste mifi routers in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Op zoek naar een goede mifi router? Dan ben je hier aan het goede adres. Het wordt mogelijk om een draadloos netwerk op te zetten waar je maar wilt met een goede mifi router. Het zijn routers die je overal mee naartoe kan nemen en vervolgens kan verbinden met het 4G-netwerk van jouw mobiele aanbieder. Dit betekent dat je dus wel altijd in het bezit moet zijn van een simkaart met daarop een databundel, wil je gemakkelijk gebruik maken van een 4G mifi router. We raden dan ook aan om te kijken naar een goede internet provider waardoor je altijd gebruik kunt maken van een goed werkende mifi router.

Door een mifi router 4G wordt het mogelijk om snel en eenvoudig meerdere apparaten tegelijk te verbinden met het netwerk. Ideaal als je vaak met grote groepen buiten bent of wanneer je naar de camping gaat in Zuid-Frankrijk. Hieronder hebben we voor jou een top 5 beste mifi router op een rijtje gezet met review, zo zie je direct waar je aan toe bent en of het de beste mifi router is voor jouw situatie.

1. TP-Link M7350

Wil je niet meer afhankelijk zijn van openbare wifi-netwerken en altijd en overal gebruik kunnen maken van een snel en stabiel 4G netwerk? Dan is de TP-Link M7350 mifi router waarschijnlijk de beste keus voor jou. De M7350 is een 4G mifi router die ervoor zorgt dat je een wifi-hotspot kan opzetten met het 4G netwerk van jouw mobiele telefoon.

Doordat de TP-Link M7350 klein van formaat is, is het erg gemakkelijk om deze mee op reis te nemen. Bijvoorbeeld in de trein waar je vaak last hebt van slechte wifi-verbindingen. Ook heb je een stuk meer overzicht en inzicht met deze goede mifi router, zo kun je op het display zien van welke verbinding er gebruik gemaakt wordt.

Maar ook kun je hier de accuduur en het dataverbruik terugvinden. Door de mifi router van TP Link is het mogelijk om maximaal 10 gebruikers te laten verbinden met het netwerk. . 

Voor- en nadelen TP-Link M7350

Het installeren en gebruiken van deze mifi router wordt door veel mensen ervaren als zeer eenvoudig. De internetsnelheden die deze router levert zijn van een aardig niveau en daarom valt deze in de basisklasse, zo wordt er namelijk alleen gebruik gemaakt van een enkele frequentieband. Een 2,4 GHz band die snelheden kan halen van 150 Mbit/s met daarbij twee wifi standaarden: Wireless G en Wireless N.

Meegeleverd krijg je een handige Usb-kabel, een handige startersgids en simadapter. Om het je overzichtelijk te maken hebben we hieronder de belangrijkste voordelen nog even onder elkaar gezet:

 Duidelijk overzicht en inzicht in dataverbruik, accuduur en verbindingen middels het handige display.
 Bij verbinding met een 4G-netwerk zijn snelheden van 150 Mbit/s mogelijk.
✓ Mogelijkheid om maximaal 10 verschillende apparaten tegelijk te verbinden met de mifi router.
 Alleen microSD kaarten tot maximaal 32 GB kunnen gebruikt worden.

2. Netgear Nighthawk M1

Wil je graag een goed werkende wifi-hotspot opzetten met een mifi router met twee frequentiebanden? Dan is de Netgear Nighthawk M1 een ideale keus voor jou. Met deze 4G mifi router van Netgear is het mogelijk om een hotspot op te zetten waarbij downloadsnelheden van maar liefst 1 Gbps behaald kunnen worden. Zware netwerktaken en veel verbonden apparaten zorgt dus niet voor problemen.

Je kunt dus ongestoord streamen, downloaden en op een afstand werken. Door de ingebouwde display krijg je direct toegang tot belangrijke informatie. Hierbij moet je denken aan de al verbruikte data, download- en uploadsnelheden en de accuduur.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van twee frequentiebanden, een 2,4 GHz en 5 GHz band, kunnen meerdere apparaten zoals een smartphone en laptop verbinden zonder dat hierdoor de verbinding verslechtert. Ook is het mogelijk om de Netgear mifi router aan te sluiten op een usb stick, sd kaart of een aparte harde schijf om bijvoorbeeld direct films op alle verbonden apparaten te streamen.

Voor- en nadelen Nighthawk M1

Installatie van routers vinden veel mensen vaak lastig, zo wordt dit vaak ook ervaren bij de Nighthawk M1 van Netgear. Zo is er toch wat kennis nodig om de installatie gemakkelijk en snel te voltooien, houdt hier rekening mee.

Qua snelheid valt deze mifi router in de basisklasse en kunnen er hoge download- en uploadsnelheden bereikt worden. Ook krijg je de beschikking over een ethernet poort om met een netwerkkabel een bedrade verbinding op te zetten.

 Er kunnen hoge internetsnelheden van 1166 Mbit/s bereikt worden, dit is in vergelijking met andere overeenkomende mifi routers erg snel.
 Gebruik van wifi standaard Wifi AC zorgt voor sneller internet.
 Bestanden delen wordt mogelijk door de ingebouwde MicroSD ingang.
 Je kunt deze mifi router alleen in Europa, delen van Afrika en het Midden-Oosten gebruiken.
 Helaas is het niet mogelijk om een smartphone of tablet op te laden door aansluiting op de mifi router.

3. Huawei E5885Ls-93a

Het wordt mogelijk met een Huawei e5885Ls-93a mifi router om overal waar je maar wilt een draadloos 4G netwerk op te zetten. Deze Huawei mifi router zorgt ervoor dat je meerdere apparaten kunt verbinden op een 3G of 4G netwerk, ideaal als je bijvoorbeeld met een grote groep mensen op vakantie bent in het buitenland.

Er kunnen internetsnelheden bereikt worden van 300 Mbit/s, hiermee kun je gemakkelijk streamen terwijl iemand anders een groot bestand aan het downloaden is. Nooit meer last van vervelende haperingen tijdens het kijken dus.

Doordat er een ethernet poort is ingebouwd wordt het mogelijk om jouw laptop te verbinden met internet middels een netwerkkabel. Ook kom je vrijwel nooit zonder internet te zitten door de grote accuduur van deze mifi router Huawei.

Je hebt namelijk de beschikking over een accu die gemakkelijk 25 uur mee kan en is het ook mogelijk om je smartphone en tablet op te laden doordat de mifi router ook als powerbank kan dienen.

Voor- en nadelen Huawei E5885Ls-93a

Het installeren en gebruiken van de E5885Ls-93a wordt door gebruikers als eenvoudig ervaren waardoor kennis niet echt nodig is. Qua snelheid valt deze mifi router van Huawei in de basisklasse en kunnen er snelheden van maximaal 350 Mbit/s bereikt worden.

Ook krijg je zoals verteld de beschikking over 1 ethernet poort voor een bekabelde verbinding en wordt er gebruik gemaakt van twee verschillende frequentiebanden.

 Je krijgt de mogelijkheid om 32 verschillende apparaten tegelijk te verbinden met deze Huawei mifi router.
 Grote accuduur van 25 uur waardoor er heel de dag gebruikt kan worden gemaakt van een stabiele en snelle internetverbinding.
 Downloadsnelheden van 300 Mbit/s zijn mogelijk met verbinding met een 4G-netwerk.
 Aangesloten apparaten moeten een 5 GHz verbinding ondersteunen om de maximale internetsnelheden te behalen.

4. Netgear AirCard 810S

Graag een dual band mifi router aanschaffen? Kijk dan eens naar de Netgear AirCard 810S mifi router. Doordat de AirCard 810S 4G mifi router net iets groter is als een pakje kaarten is het mogelijk om deze overal mee naartoe te nemen. Door de aanwezigheid van de ingebouwde display op de Netgear router wordt je continu voorzien van informatie over de accuduur, verbindingen, dataverbruik en inloggegevens.

Ook kan deze mifi router 4G van Netgear gebruikt worden als een powerbank voor jouw smartphone of tablet. Zo heb je niet per se een stopcontact nodig om snel even de accu op te laden. Hiervoor krijg je een kabel meegeleverd die je kunt koppelen aan de AirCard 810S om jouw andere accu’s op te laden.

Voor- en nadelen AirCard 810S

Voor het installeren van de AirCard 810S is helaas wel wat kennis vereist en is het vaak wat lastiger voor de leek op het gebied van mifi routers. Qua snelheid valt deze mifi router in de basisklasse en kunnen er snelheden bereikt worden van maximaal 300 Mbit/s op de 2,4 GHz frequentieband.

Meegeleverd krijg je een lithium ion batterij, voedingskabel en een kabel om de mifi router als powerbank te kunnen gebruiken.

 Gebruik van Wifi standaard AC wat 3 keer sneller is in vergelijking met de wifi standaard N.
 Lange accuduur van 11 uur waardoor je de hele dag verbonden kunt blijven met het 4G netwerk.
 Downloadsnelheden van 200 Mbit/s zijn mogelijk met een 4G verbinding
 Helaas kun je geen bestanden delen via een MicroSD slot

5. Huawei E5785Lh-22c

Wil je op iedere plek een wifi hotspot opzetten? Dat kan met de mifi router Huawei E5785Lh-22c. Het is mogelijk om de mifi router te verbinden met een 4G netwerk waardoor maximaal 10 verschillende apparaten verbonden kunnen zijn op dit netwerk. Ideaal als je bijvoorbeeld met een grote groep op vakantie gaat.

Er is niet per se een 4G netwerk nodig bij deze Huawei mifi router om een netwerk op te zetten, dit kan ook met 3G en 4G+ waardoor snelheden van 300 Mbit/s gehaald kunnen worden.

Met deze internetsnelheden wordt het mogelijk om zonder haperingen in 4K kwaliteit te streamen, dit betekent dat de zwaarste netwerktaken geen probleem zijn voor de E5785Lh-22c. Daarbij is het ook mogelijk om extra antennes te installeren wanneer je merkt dat de verbinding wat minder wordt, door de antennes wordt de ontvangst beter en dus ook de verbinding.

Met de handige ingebouwde display krijg je informatie over de accuduur, verbruikte data en nog meer. Opladen van je smartphone of tablet is ook mogelijk doordat de Huawei mifi router ook kan dienen als powerbank.

Voor- en nadelen E5785Lh-22c

Het installeren van de mifi router wordt door veel gebruikers ervaren als eenvoudig, echte kennis heb je dus niet echt nodig om de installatie te voltooien. Er wordt gebruik gemaakt van een dual-band frequentieband met 3 wifi standaarden: Wireless G, Wireless AC en Wireless N. Hierdoor kunnen er snelheden bereikt worden van 300 Mbit/s met de 2,4 GHz frequentieband.

 Door de ingebouwde display krijg je continu informatie over de verbruikte data, accuduur en verbindingen.
 De mifi router van Huawei kan ook gebruikt worden als powerbank.
 Downloadsnelheden van 300 Mbit/s zijn mogelijk bij verbinding met een stabiel 4G+ netwerk.
Wifi hotspot opzetten is alleen mogelijk in Europa en delen van Afrika en het Midden-Oosten.

Wat is een mifi router?

Wat is een mifi router? Een vraag die we vaak gesteld krijgen. Want ja, waar staat mifi precies voor? Mifi staat eigenlijk voor mobile en wifi en er wordt mee bedoeld internet voor onderweg of op vakantie. Het is mogelijk om een draadloos netwerk op te zetten met een 3G of 4G mifi router.

Het is de bedoeling dat je jouw simkaart van jouw mobiele provider in de mifi router plaatst, vervolgens kun je verschillende soorten apparaten zoals een smartphone, laptop of tablet verbinden met de router om van het internet gebruik te maken.

Hoe werkt een mifi router?

Maar hoe werkt een mifi router dan precies? Eigenlijk werkt deze hetzelfde als je mobiele telefoon met een sim kaart. Zoals net verteld stop je een sim kaart in de mifi router waardoor vervolgens andere apparaten zich kunnen verbinden. De sim kaart gaat vervolgens verbinding maken met het netwerk van jouw mobiele provider, de mifi router zet deze verbinding om in een wifi netwerk door de wifi zender die is ingebouwd. Als dit gelukt is wordt het mogelijk om met verschillende apparaten te verbinden met de mifi router.

Beste mifi router aanschaffen

Het is vanzelfsprekend dat je de beste mifi router wilt aanschaffen, maar waar moet je dan precies allemaal op letten? Goede vraag, voor iedereen is het namelijk verschillend welke de best mifi router is. Wil je bijvoorbeeld een wifi hotspot die erg lang actief blijft zonder op te laden? Dan is het verstandig om te kijken naar de accuduur van de router. Wil je tegelijkertijd ook profiteren van sneller internet? Bekijk dan mifi routers met een dual-band frequentieband om te profiteren van sneller internet.

Al met al is de beste mifi router dus afhankelijk van jouw eigen persoonlijke wensen en eisen. We raden je aan om te kiezen voor bijvoorbeeld een Huawei mifi router of een van TP-Link om er eigenlijk altijd zeker van te zijn dat je de beste keus maakt. Een goede mifi router aanschaffen is natuurlijk wel zo fijn.

Verbinding maken met een draagbare router veilig?

Vaak vragen mensen zich af of het wel veilig is om te verbinden met een draagbare router. Denk bijvoorbeeld aan het gevaar van hackers en virussen. Maar in de werkelijkheid ben je een stuk beter beveiligd als je verbinding maakt met jouw eigen wifi netwerk, over het algemeen is dit een stuk veiliger als een openbare verbinding waar hackers vaak vrij spel hebben.

Daarnaast kun je kiezen voor een draagbare router met extra beveiliging zoals een firewall, hiermee worden alle verbindingen die schadelijk zijn tegengehouden en hebben hackers dus geen kans om jouw apparaten te hacken.

Laatst geüpdatet