VPN verbinding vinden in 2022? De beste VPN aanbieders in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welke aanbieder het beste bij je past.

Een VPN verbinding wordt tegenwoordig door steeds meer mensen gebruikt in Nederland. Dit doen veel mensen omdat je met een VPN verbinding ervoor zorgt dat je privacy en veiligheid op het internet enorm vooruit gaat. Ook kom je steeds vaker reclames tegen op het internet en televisie over VPN zoals NordVPN of ExpressVPN, maar wat is een VPN verbinding? En wie is de beste VPN aanbieder op het moment?

Vragen waar je op deze pagina direct antwoord op krijgt. Zo hebben we om het gemakkelijk te maken een handige top 5 beste VPN aanbieders met een korte review opgezet, dit betekent dat je zelf niet meer hoeft rond te zoeken op het internet tussen het grote aanbod.

Ook hebben we voor je alle informatie die je moet weten over VPN bij elkaar gezet onderaan de top 5. Op deze manier kun je altijd een weloverwogen keus maken en weet je precies waar je allemaal op moet letten als je uiteindelijk VPN vergelijken overweegt om vervolgens de beste keus te maken. Lees snel verder om erachter te komen!

1. Nord VPN

Nord VPN is een aanbieder die door veel consumenten wordt gekozen, met name door het feit dat er sprake is van veel privacy en een gemakkelijk & vooral goed werkende software die wordt. De hoge mate van privacy wordt mede bewerkstelligt doordat het bedrijf is gevestigd in Panama, tegelijkertijd worden er geen data logs van gebruik opgeslagen.

Verder wordt NordVPN vaak gekozen door de relatief goedkope prijs, ze zijn niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste in de markt. Als we kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding zien we direct een goede deal, voor zowel beginnende als ervaren gebruikers van een VPN.

Met NordVPN geniet je altijd van een snelle en stabiele verbinding welke je overal kunt opzetten met wereldwijde servers. Niet voor niets staat NordVPN bij ons op 1!

Netflix liefhebber?

Ben je een fan van Netflix en wil je graag tegelijkertijd gebruik maken van een VPN verbinding? Dan is NordVPN de zeker de beste keus voor jou:

Zo worden normale VPN verbindingen over het algemeen geblokkeerd door Netflix, dit is bij Nord VPN niet het geval doordat er continu gewisseld wordt tussen verschillende IP-adressen. Ook kun je een zogenoemde ‘’dedicated IP adres” aanvragen en gebruik maken van Smart DNS om Netflix content van over heel de wereld te kunnen bekijken.

Voordelen NordVPN

Gebruik je vaak BitTorrent en andere soort p2p diensten op het internet? Ook dan zul je geen spijt krijgen van NordVPN. Downloaden van dit soort content wordt namelijk toegelaten in speciaal opgezette servers. Mede hierdoor zijn ook films en games binnen een mum van tijd beschikbaar, de downloadsnelheid was van hoge kwaliteit en zeker snel te noemen.

De software en apps die worden geleverd door Nord VPN zijn van hoge kwaliteit en compatibel met verschillende soorten software zoals Windows, Android, Apple en IoS. Overal ter wereld snel en gemakkelijk een VPN verbinding aanmaken dus.

 Apps en software zijn van hoge kwaliteit en kan op vrijwel ieder systeem gebruikt worden.
 Mogelijkheid om 6 verschillende apparaten tegelijkertijd aan te sluiten op 1 VPN verbinding.
✓ Mogelijkheid om een dedicated IP-adres aan te vragen bij Nord VPN.
 Veiligheid voorop met dubbele en speciale Tor verbindingen.
 Scoort hoog kijkend naar prijs/kwaliteit verhouding.
 Ideaal voor Netflix liefhebbers.

2. Surfshark VPN

Misschien ken je aanbieder SurfShark nog niet. Het is namelijk een nieuwe VPN service waaruit je tegenwoordig kunt kiezen en ze hebben de afgelopen tijd veel geld en tijd geïnvesteerd in het verbeteren van hun aangeboden diensten. De software en apps kunnen bijvoorbeeld voortaan door ieder besturingssysteem gebruikt worden zonder problemen.

Ook qua gebruiksvriendelijkheid is de interface enorm vooruit gegaan, zo kunnen mensen met minder kennis er gebruik van maken maar is het tegelijkertijd ook mogelijk voor mensen met ervaring om extra instellingen te gebruiken. Hierbij moet je denken aan het instellen van een voorkeurs protocol of het instellen dat sommige programma’s niet moeten lopen via de VPN verbinding van SurfShark. Veel keuzevrijheid dus!

Hoge internetsnelheden

De VPN service van SurfShark wordt vaak als positief ervaren door de hoge internetsnelheden die kunnen worden bereikt. Bij een test die we hebben uitgevoerd merkten we op dat de VPN verbinding snelheid continu boven de 100 Mbps lag, erg snel dus en geschikt voor gaming en het streamen van films en series in goede kwaliteit.

Ook kun je films downloaden via BitTorrent of andere p2p servers doordat er speciale servers zijn bij Surfshark die dit toelaten. Data logs worden niet bijgehouden, druk maken om je privacy bij deze VPN service is dus niet nodig.

Voordelen SurfShark

 Software die eenvoudig is in gebruik en die op alle besturingssystemen gebruikt kan worden.
 Altijd stabiele en snelle VPN verbindingen.
 Goede prijs/kwaliteit verhouding.
 Onbeperkt apparaten tegelijk verbinden op 1 VPN verbinding is mogelijk.

3. CyberGhost VPN

CyberGhost is een aanbieder van VPN verbindingen die al een aantal jaren bestaat en de afgelopen jaren zijn ze enorm gegroeid. We verwachten dan ook dat deze groei zich gaat voortzetten in de toekomst. De groei is vooral te danken aan grote investeringen die gedaan zijn in betere en meer servers over de hele wereld.

Bij gebruik merk je direct dat de servers een stuk minder bezet zijn en dat verbindingen altijd snel en stabiel zijn. Wel zo handig als je veel gebruik maakt van het internet en toch goed beveiligd wilt zijn tegen hackers en virussen.

Goed presterende software

Over de software van CyberGhost valt ook weinig te klagen, deze werkt voornamelijk uitstekend op apparaten die gebruik maken van Windows software. Niet alleen Windows systemen werken goed, ook bij de software van Apple werkt die goed en kan er gebruik van worden gemaakt van de verbindingen door de goed werkende apps voor jouw smartphone of tablet.

Qua privacy bij CyberGhost is alles dik in orde. Er worden geen data logs bijgehouden en doordat dit bedrijf te maken heeft met de regels omtrent privacy van Roemenië is het vanuit de overheid daar niet verplicht om bepaalde data van gebruikers op te slaan.

Daarnaast valt er ook niks te klagen over de prijs van VPN verbindingen van CyberGhost, zo betaal je op het moment maandelijks € 2,45,- wanneer je ervoor kiest om een abonnement voor 36 maanden af te sluiten. Erg goedkoop dus voor wat je ervoor terug krijgt.

Voordelen CyberGhost

 Het niet bijhouden van data logs zorgt voor een hoge privacy bij de VPN service van CyberGhost.
 Apps en software is ideaal geschikt voor alle besturingssystemen, smartphones en tablets.
 Een van de goedkopere premium VPN diensten.
 Geschikt voor de liefhebber van streaming met diensten zoals Netflix.
 Mogelijkheid om 7 apparaten te verbinden op 1 enkele VPN verbinding.

4. ExpressVPN

Express VPN is een aanbieder die al flink wat jaren bestaat en daarom dus veel ervaringen heeft met het verlenen van VPN service. Al jaren presteren ze goed en veel consumenten zijn erg tevreden over ExpressVPN en om deze reden komt deze VPN aanbieder bij ons op plek nummer 1 in onze top 5 beste VPN aanbieder.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen merken we op dat er vaak positieve feedback door gebruikers wordt gegeven over de VPN verbinding waarvan gebruik gemaakt wordt, zo is de kwaliteit erg hoog en is de verbinding erg stabiel en snel.

Als klant van Express VPN krijg je de mogelijkheid om overal ter wereld gebruik te maken van deze stabiele en snelle verbinding, dit komt namelijk doordat deze aanbieder over de hele wereld servers heeft staan waardoor dit mogelijk wordt. Een ander groot voordeel is dat je content op het internet kunt kijken van over de hele wereld, die voorheen geblokkeerd was in jouw land. Dit alles door de grote en vele servers van ExpressVPN.

Privacy en veiligheid

Natuurlijk is de privacy en veiligheid erg belangrijk bij keuze voor een goede VPN aanbieder, maar dit is bij ExpressVPN zoals we al verwacht hadden optimaal en goed geregeld. Zo wordt er bijvoorbeeld geen data van het gebruik van verbindingen vastgelegd, dit betekent dat deze data niet kan worden doorverkocht aan derde partijen.

Denk bijvoorbeeld aan call centers. Ook kan er door hackers niks worden afgeluisterd door gebruik van sterke encryptie methoden. Zelfs wanneer de VPN verbinding even wegvalt hebben hackers en virussen geen kans, dit door gebruik van de kill switch die dit voorkomt.

We kunnen dus wel stellen dat ExpressVPN verdiend op de eerste plek is komen te staan. Mede door de geweldige software en hoge kwaliteit die geleverd wordt. Ook kan vrijwel ieder besturingssysteem en apparaat gebruik maken van de verbinding van ExpressVPN zoals Android, IoS, Windows, iPad, iPhone en Mac OS X.

Voordelen Express VPN

 Data logs worden niet bijgehouden tijdens het internetten, dit betekent dat je erg veel privacy hebt en dat gegevens niet worden doorverkocht.
 Software die gebruikt kan worden voor ieder veelgebruikt besturingssysteem
 Overal een goed werkende VPN verbinding door meer dan 1700 servers die zijn geplaatst in 94 verschillende landen.
 Niet tevreden in 30 dagen? Geld terug!
 Altijd kwalitatieve, snelle en stabiele VPN verbindingen bij ExpressVPN.

5. Private Internet Access (PIA)

Private Internet Access (PIA) is een VPN service die bekend staat om zijn consistentie in het leveren van een snelle en stabiele VPN verbinding. Het is een aanbieder die zich voornamelijk heeft gefocust op het leveren van de hoogste privacy en veiligheid. Zo zijn er verschillende beveiligingen ingebouwd en kun je gebruik maken van verschillende VPN servers die over de gehele wereld zijn verdeeld.

Qua gebruik is het niet de eenvoudigste VPN service, maar daartegenover krijg je veel verschillende mogelijkheden en is er veel mogelijk. Wat kennis opdoen voor gebruik raden we dus zeker aan.

Doordat veiligheid en privacy in een hoog vaandel staan bij PIA wordt het mogelijk om films te downloaden via bijvoorbeeld BitTorrent. Hierdoor loop je geen risico op hoge download boetes die tegenwoordig steeds vaker voorkomen.

Voor de liefhebbers van Netflix raden we niet aan om deze VPN te gebruiken, zo is het helaas niet mogelijk om content van buitenlandse Netflix binnen te halen. De ontwikkelaars hebben ervoor gekozen om zich minder hier op te richten.

Al met al is het dus een goede VPN service met veel kwaliteiten waar je voor een lage maandelijkse prijs al gebruik van kunt maken. Ideaal geschikt voor de persoon die gebruik wil maken van veel verschillende VPN mogelijkheden.

Voordelen Private Internet Access (PIA)

 Hoog scorend op het gebied van veiligheid en privacy.
 Altijd snelle en stabiele VPN verbindingen door aanwezigheid van veel verschillende servers.
 In vergelijking met andere VPN services erg goedkoop.
 Veel mogelijkheden voor de ervaren VPN-gebruiker.

Aanbieders vergelijken

Beste voor:

Mobiel gebruik

★★★★★

9,5 / 10

Prijs

Vanaf € 3,11 per maand

Voordelen

Ideaal voor Netflix
Dedicated IP-adres
Beste prijs/kwaliteit
6 apparaten verbinden

Beste voor:

Netflix

★★★★★

9,1 / 10

Prijs

Vanaf € 6,67 per maand

Voordelen

Geen data-logs
Kwalitatief en snel
30 dagen, geld terug
1700 servers, 94 landen

Beste voor:

Beginners

★★★★★

9,0 / 10

Prijs

Vanaf € 2,64 per maand

Voordelen

Zeer toegankelijk
Kwalitatief en snel
Codering militair niveau
6500 servers, 90 landen

Beste voor:

Prijs/kwaliteit

★★★★★

8,8 / 10

Prijs

Vanaf € 1,99 per maand

Voordelen

Adblocker
24/7 support
15 Netflix bibliotheken
1700 servers, 63 landen

Beste voor:

Privacy

★★★★★

8,5 / 10

Prijs

Vanaf € 2,50 per maand

Voordelen

Geen logs
Zeer scherp geprijsd
Snelle & stabiele servers
2640 servers, 47 landen

Wat is VPN?

Vaak krijgen we vragen zoals ‘’Wat is een VPN verbinding?’’ of ‘’Wat is VPN verbinding?’’. Wel zo fijn om te weten als je op zoek bent naar de beste VPN service op het moment. Een VPN verbinding is in feite een veilige verbinding tussen jouw smartphone, computer of tablet en het internet. Wanneer je aan het internetten bent maak je altijd gebruik van een zogenoemd uniek IP-adres. Je zal dit IP-adres kunnen vergelijken met jouw nummer of adres waar je woont. Een code die aangeeft van welke internetverbinding je gebruikt maakt en wie er gebruik van maakt, zie het als een soort van sticker.

Het IP-adres waar je gebruikt van maakt is gekoppeld aan jouw naam en adres, dit betekent dat er data logs kunnen worden vastgelegd waarin jouw gedrag online kan worden vastgelegd. Met een VPN verbinding is dit niet het geval en kan er niks worden vastgelegd.

Waar staat VPN voor?

VPN is een afkorting voor Virtual Private Network. In het Nederlands wordt dit ook wel een virtueel privénetwerk genoemd, wat je gebruikt om data van het internet te verzenden naar externe servers die zijn versleuteld en waarbij gebruik gemaakt wordt van een beveiligde verbinding. Vanuit deze externe servers wordt vervolgens jouw verzonden data weer naar het internet gestuurd. Dit betekent dat er een verandering in het IP-adres plaatsvindt waardoor je veel privacy en veiligheid hebt.

Hoe werkt VPN?

Je kunt een VPN verbinding zien als een soort van tunnel waar alle data van jouw internetgebruik doorheen gaat. Deze tunnel is veilig en anoniem en zorgt ervoor dat je data altijd veilig en niet onderschept kan worden. Dit gebeurt doordat de VPN software op elk verzoek dat je doet op het internet een slot wordt geplaatst, deze is vrijwel niet te kraken. Dit verzoek met encryptie wordt vervolgens doorgestuurd naar je provider en de router, die het weer doorsturen naar de VPN-server waarmee je verbonden bent.

Vervolgens wordt dit verzoek in de VPN server vrijgegeven en wordt je doorgestuurd naar de website of pagina waar je naartoe wilde. De website geeft vervolgens reactie op het verzoek die weer wordt beveiligd en direct wordt doorgestuurd naar jouw smartphone of computer zodat je de content kunt zien die je wilde bezoeken.

De veiligheid en privacy kan geboden worden doordat alle verzoeken worden geprepareerd met een encryptiemethode. Het verzoek wat je doet op internet wordt omgezet in een voor ons onleesbare zin met cijfers en een hoop letters. Ook wordt hierdoor afgeschermd waar het verzoek vandaan kwam en waar het heen moet.

Dit betekent dat er geen andere mensen jou data kunnen onderscheppen, enkel kunnen ze de gegevens zien zoals het IP-adres van de VPN server waarmee je bent verbonden. Ze kunnen dus enkel de locatie zien van waar de server daadwerkelijk is gevestigd.

Wat biedt een VPN service?

Er zijn verschillende redenen waarom er gebruik gemaakt wordt van VPN services. De drie grote redenen waarom er gekozen wordt hiervoor is de aanwezigheid van veiligheid, vrijheid en anonimiteit bij gebruik van het internet. Om het je wat duidelijker te maken hebben we hieronder ieder aspect uiteengezet met informatie.

Veiligheid

Allereerst heb je met een VPN veel veiligheid. Zo maak je altijd gebruik van een versleutelde en beveiligde verbinding waardoor het niet mogelijk wordt voor derde partijen om data te onderscheppen. Hackers, virussen en overheden hebben op deze manier dus niet mogelijkheid om data te onderscheppen en tegelijkertijd kan je internetgedrag niet worden bekeken. Meer hierover bij het kopje anonimiteit.

Anonimiteit

De tweede reden waarom veel mensen kiezen voor VPN is de anonimiteit die hierbij komt kijken. Wanneer je namelijk verbindt met een VPN server dan wordt jouw eigen IP-adres afgeschermd en maak je vanaf dat punt gebruik van het IP-adres dat is gekoppeld aan de server waarmee je verbonden bent. Ideaal want zo kunnen andere mensen niks vinden over je locatie of jou zelf.

Veel vrijheid

Door gebruik te maken van de diensten van een VPN-provider ervaar je een stuk meer vrijheid op het internet. Je kunt namelijk gemakkelijk verbinding maken met een van de servers die over heel de wereld zijn geplaatst. Maak je verbinding met een server in Amerika dan maak je dus gebruik van het internet alsof je daadwerkelijk in Amerika woont. Internet is namelijk verdeeld over de wereld en wij in Nederland kunnen op de normale manier niet gebruik maken van het internet in andere landen van de wereld.

Bij het niet toegang hebben van internet van andere landen moet je bijvoorbeeld denken aan censuur die wordt toegepast of bepaalde vormgeving en restricties die zijn opgelegd door verschillende overheden. Maar ook beperkingen van streamingdiensten zoals Netflix.

Je merkt vaak dat Netflix het niet doet in bepaalde landen en ook Nederlandse websites werken vaak niet op het internet in andere landen. Dit is op te lossen door verbinding te maken met een VPN server. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld meer films te kijken van de Amerikaanse Netflix, wat normaal niet mogelijk zou zijn bij gebruik van je eigen IP-adres.

VPN gratis of toch kiezen voor de betaalde VPN service?

De top 5 die we hierboven besproken hebben zijn allemaal betaalde VPN diensten, maar daartegenover zijn er ook gratis VPN diensten waarvan je gebruik kunt maken. Ben er echter wel van bewust dat deze VPN diensten eigenlijk niet altijd echt gratis zijn, zo moet ieder bedrijf zijn geld verdienen en moet je er rekening mee houden dat een verdienmodel achter het gratis plaatje zit.

Toch niet echt gratis

Vaak wordt er gebruik gemaakt van jouw persoonlijke informatie als verdienmodel, voornamelijk worden deze gegevens doorverkocht aan derde partijen voor bijvoorbeeld reclame. In 2017 heeft er een onderzoek plaatsgevonden waaruit te concluderen was dat er meer dan 300 VPN gratis providers waren die toegang wilde hebben tot onnodige informatie zoals sociale media, contactpersonen en zelfs galerij bestanden.

Veiligheid en privacy is vaak een stuk minder bij gratis VPN

Daarnaast is ook gebleken dat de veiligheid en privacy van deze gratis VPN diensten vaak niet goed is. Het kwam zelfs vaak voor dat deze gratis diensten ervoor zorgden dat er malware werd geïnstalleerd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling als je op zoek bent naar de beste gratis VPN.

Andere extra beperkingen

Vaak heb je ook last van bijkomende beperkingen als je kiest voor een van de vele gratis VPN’s. Voorbeelden hiervan zijn snelheidslimieten, weinig downloadmogelijkheden, wachttijden om te verbinden met een server en vervelende advertenties die continu op poppen.

We raden dan ook altijd aan om te kiezen voor een betaalde VPN. De afgelopen jaren is de prijs hiervoor enorm gedaald en kun je tegenwoordig voor maar weinig geld een abonnement afsluiten met alles erop en eraan. Wil je dus de beste gratis VPN vinden? Dan kom je waarschijnlijk van een koude kermis thuis.

Waarom VPN vergelijken?

Voordat je een VPN service gaat afsluiten raden we VPN vergelijken altijd aan. Op deze manier maak je kennis met gehele aanbod op het moment en kun je direct een weloverwogen keus maken. Lees jezelf eerst goed in over de verschillende VPN mogelijkheden en bekijk welke VPN provider het best bij jouw wensen en eisen past. VPN vergelijken kan op prijs, kwaliteit, privacy en nog veel meer.