WiFi dashcam in 2022? De beste dashcam met WiFi  in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Een wifi dashcam kopen? Een goede keuze om problemen in het verkeer te voorkomen. Het grootste voordeel van dashcams met wifi is dat alle opnames volledig draadloos kunnen worden verstuurd naar je tablet of mobiele telefoon.

In de praktijk hebben wifi dashcams zich al vaker bewezen. Met name bij verkeersongevallen, vaak waren beelden niet aanwezig of in slechte staat. Voortaan heb je het altijd bij het rechte eind. Het aanbod is dan ook niet voor niets reuze. Om deze rede hebben wij alvast wat onderzoek voor je uitgevoerd zodat je een makkelijke keuze kunt maken tussen de beste modellen op de markt.

1. AZDome M10 Pro 4K

Als je op zoek ben naar een dashcam met gps en wifi, dan is de AZDome M10 Pro misschien wel een geschikt product voor jou. Dit model legt beelden namelijk vast in een hoogwaardige 4K beeldkwaliteit, waardoor de kleinste details duidelijk zichtbaar worden.

Bedien het apparaat gemakkelijk via het 3 inch OLED touchscreen scherm waar je instellingen kunt wijzigen. De interface van deze uitvoering is zeer gebruiksvriendelijk, doordat de instellingen in het Nederlands worden weergeven. 

Dankzij de GPS functie kan de snelheid van je eigen voertuig worden bijgehouden en kan je deze weergeven in de beelden. Ook kun je hierdoor zien op welke plekken je hebt gefilmd of gereden.

Bovendien kijk je de opnames eenvoudig terug met enkele drukken op het scherm. Je kunt de beelden ook bekijken op je smartphone doordat deze dashcam wifi heeft. De wifi heeft een maximaal bereik van ongeveer 10 meter.

Daarnaast is de AZDome app geschikt voor zowel Android als voor iOS. Wil je snel even een snapshot maken van de situatie? Dan kun je dankzij de Waving S.O.S. sensor gemakkelijk een screenshot maken door middel van één beweging onder de wifi dashcam

Voor- en nadelen M10 Pro

Er worden naast de AZDome M10 Pro altijd een aantal accessoires meegeleverd. Laten we beginnen met de handleiding die je uitleg geeft over de bediening. Natuurlijk ontvang je ook een magnetische houder voor in de auto. De sigarettenplug met 2 usb-poorten wordt ook standaard meegeleverd.

Om het apparaat te voorzien van stroom ontvang je een micro usb kabel van maar liefst 3,3 meter. Daarnaast worden er nog 5 kabelclips meegeleverd zodat je de kabels in de auto mooi kunt wegwerken. Tot slot ontvang je nog 2 anti klevende pads en nog 2 microvezel doekjes.

Je kunt dankzij de GPS functie je snelheid meten
Bekijk de beelden terug op je smartphone via wifi
Maak snel een snapshot met één beweging
Geen dual dashcam

2. DDpai Mini WiFi Dashcam

De DDpai Mini is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een wifi dashcam die gebruiksvriendelijk is en beelden in een hoge kwaliteit opneemt. Daarnaast is dit model zeer compact en verfijnd waardoor je deze makkelijk uit het zicht kunt plaatsen.

Zo bevestig je de dashcam met wifi eenvoudig door middel van een 3M sticker, waardoor je het apparaat eenvoudig achter de spiegel kunt plaatsen. Hierdoor kijk je zelf niet tegen de DDpai Mini WiFi Dashcam aan en zien andere ook niet gauw dat je er een hebt.

Ondanks dat de DDpai Mini WiFi Dashcam niet beschikt over een scherm kun je deze toch gemakkelijk bekijken. Dit doe je namelijk door de DDpai app te downloaden op je iOS of Android smartphone. Vervolgens kun je live meekijken met wat het apparaat op dat moment opneemt.

Ook kun je zo gelijk kijken of je dit model juist hebt afgestemd. Want als dit type eenmaal vast zit met een 3M sticker is het alleen nog mogelijke om de verticale hoek aan te passen. Dit doe je simpelweg door de camera te draaien.

Voor- en nadelen Mini WiFi Dashcam

Natuurlijk worden er bij de DDpai Mini WiFi Dashcam altijd een aantal spullen meegeleverd. Hierbij kun je denken aan een handleiding die je uitleg geeft over de bediening van het apparaat. Daarnaast ontvang je een Dual usb charger zodat je eventueel een extra wifi dashcam kunt gebruiken voor de achterzijde van je auto.

Via wifi bekijk je de beelden live vanaf je smartphone
Gebruiksvriendelijk model met een duidelijke interface
Eenvoudige bediening via de handige app voor Android en iOS
Zodra de wifi dashcam vastzit alleen nog verticaal verstelbaar

3. AZDome GS63H

Met de AZDome GS63H 1CH Wifi Dashcam leg je beelden vast in een hoogwaardige 4K kwaliteit waardoor alle details goed zichtbaar worden. Hierdoor is deze wifi dashcam één van de betere modellen die er op dit moment verkrijgbaar zijn.

Deze uitvoering wordt samen geleverd met een Nederlands menu en handleiding. Hierdoor is het apparaat zeer gebruiksvriendelijk en ook gemakkelijk om te bedienen.

Dankzij de parkeerfunctie kun je de auto met een gerust hart parkeren, doordat deze wifi dashcam je auto beveiligd. Daarnaast herkent de G-sensor ongelukken zodat de beelden ervan direct beveiligd worden opgeslagen.

Naast dat de AZDome GS63H 1CH Wifi Dashcam beelden in 4K opneemt beschikt dit model over nog een aantal handige functies. Zo bekijk je de beelden via wifi eenvoudig op je smartphone door de AZDome app te downloaden voor iOS en Android.

Je kunt dan ook gelijk kijken of je de camera goed hebt afgesteld. Dankzij de GPS functie worden snelheden en coördinaten toegevoegd aan de beelden zodat je precies weet waar je bent geweest en hoe hard je hebt gereden.

Voor- en nadelen GS63H 1CH Wifi Dashcam

Je ontvangt niet alleen de AZDome GS63H 1CH Wifi Dashcam maar er worden ook een aantal items meegeleverd. Zo ontvang je de zuignap houder waarop je de dashcam met wifi kunt plaatsen. De dual usb sigarettenplug geeft je de mogelijkheid om naast het opladen van de dashcam tegelijk je telefoon op te laden.

De usb kabel die wordt meegeleverd is maar liefst 3,3 meter lang. Deze kabel kun je gemakkelijk wegwerken met de 5 kabelclips voor in de auto. Zeker niet te vergeten is de handleiding die je ontvangt. Hierin wordt namelijk precies verteld hoe je het apparaat bediend.

Is voorzien van de HDR technologie voor prachtige kleuren
Legt beelden vast in een hoogwaardige 4K kwaliteit
Bekijk de beelden live vanaf je smartphone via wifi
Soms worden SD kaarten niet gelijk herkend

4. Xiaomi 70 Mai dashcam

Ben je op zoek naar een compacte dashcam met gps en wifi? Dan is de Xiaomi 70 Mai een geschikt apparaat voor jou. Deze dashcam met wifi neemt namelijk beelden op in scherpe Full HD kwaliteit. Dankzij de wifi functie kun je de beelden gemakkelijk downloaden en terug kijken op je smartphone. Je kunt dan ook het menu bedienen vanaf je smartphone.

Dit model ondersteunt daarnaast MicroSD kaarten tot maximaal 64 gigabyte waarmee je maar liefst 8 uur aan video’s kunt opnemen.

Je bedient de Xiaomi 70 Mai niet alleen via je smartphone, maar ook met je stem. Dit komt doordat dit model beschikt over een Voice Command systeem. Ook hoef je niet bang te zijn dat de camera stopt met filmen omdat er gebruik wordt gemaakt van loop recording.

Dat wil zeggen dat alle fragmenten in video’s van 1 minuut worden opgenomen. Wanneer de SD kaart vol is blijft de dashcam met wifi door filmen doordat de oudste bestanden dan automatisch worden verwijderd.

Voor- en nadelen 70 Mai

Je ontvangt naast de Xiaomi 70 Mai altijd een aantal accessoires die het apparaat compleet maken. Zo ontvang je een Dual usb plug zodat je niet alleen dit model kunt opladen, maar tegelijkertijd ook je telefoon.

De 3M tape die je ontvangt maakt het mogelijk om het apparaat eenvoudig op te hangen achter bijvoorbeeld je spiegel. Je voorziet de Xiaomi 70 Mai van stroom door middel van de 3,3 meter lange usb kabel. Verder ontvang je nog een handleiding die je uitleg geeft over de bediening van dit type.

Bekijk en download beelden eenvoudig via je smartphone
Beschikt over een voice command systeem
Leg beelden vast in een hoge Full HD kwaliteit
Niet voorzien van een speciale nachtmodus

5. Nextbase 312GW

De Nextbase 312GW is een prachtige dashcam met gps en wifi die beelden vastlegt in volledige 1080p HD met 30fps. Dit model is daarnaast voorzien van de allernieuwste 6G glas lenzen die zorgen voor een brede kijkhoek van maar liefst 140 graden.

Deze uitvoering is bovendien ook het eerste model van Nextbase die beschikt over wifi. Dat wil zeggen dat je via de Nextbase app voor iOS en Android beelden kunt bekijken en delen vanaf je smartphone. Je kunt via de app ook bepaalde instellingen aanpassen.

Naast de wifi functie zijn er nog een aantal handige functionaliteiten die je zeker niet mag missen.Zo is er het handige Click&Go systeem. Je plaatst de mount op een gewenste positie in de auto om vervolgens de wifi en GPS dashcam er eenvoudig op- en af schuiven. Daarnaast kun je deze houder gemakkelijk achter de spiegel plaatsen waardoor je er zelf geen last van hebt.

Dankzij de GPS functie kun je belangrijk bewijsmateriaal aanleveren wanneer je in een ongeluk terechtkomt. De snelheid en de locatie wordt hierdoor namelijk toegevoegd aan de beelden.

Voor- en nadelen 312GW

Ook bij de Nextbase 312GW worden er altijd een aantal accessoires meegeleverd. Denk hierbij aan een handleiding die je uitleg geeft over de bediening.

Je ontvangt ook het Click&Go mount systeem zodat je de dashcam met wifi er gemakkelijk op en af kunt klikken. Verder wordt er alleen nog een power-en usb kabel meegeleverd waarmee je het apparaat voorziet van stroom.

Voorzien van ingebouwde wifi voor bediening via de app
Beschikt over beeldstabilisatie voor scherpe opnames
Legt beelden vast in haarscherpe Full HD kwaliteit
Display is niet voorzien van een touchscreen

Laatst geüpdatet