DAB+ Wekkerradio kopen in 2022? De beste DAB+ Wekkerradio in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Op zoek naar de beste DAB+ wekkerradio? Wij maken het gemakkelijk voor je, we hebben namelijk al onderzoek verricht naar de beste DAB+ wekkeradio’s op de markt. Lekker wakker worden met je favoriete radiozender of je eigen playlist in de hoogste kwaliteit, je kunt niet meer zonder als je er eenmaal eentje hebt aangeschaft. 

Met een digitale wekkerradio ben je namelijk verzekerd van een ruisloos geluid. Tevens kun je honderden, wel duizenden, verschillende kanalen beluisteren. Maar ook hebben we gekeken naar de algehele kwaliteit van de speakers. Op veel DAB+ wekkerradio’s speel je namelijk je eigen muziek af, wel zo fijn als dit ook in een hoge kwaliteit kan. Wacht niet langer en kijk snel naar de top 5 DAB+ wekkerradio!

1. Pure Siesta S6 Graphite

De Pure Siesta S6 is een zeer moderne wekker die beschikt over DAB+ zodat je lekker wakker wordt met je favoriete radiozender. Met dank aan deze DAB+ wekkerradio verbinding heb je niet langer last van ruis tijdens het luisteren naar muziek.

Wil je toch liever wakker worden met je eigen afspeellijst? Dan is het mogelijk om via bluetooth je smartphone met de wekker te verbinden zodat je gebruik kunt maken van verschillende streamings diensten zoals Spotify of Deezer.

Een ander groot voordeel van deze digitale wekkerradio is dat je ‘s nachts eenvoudig je telefoon kunt opladen door een oplaadkabel in de usb aansluiting te pluggen. Zo wordt je nooit meer wakker met een lege batterij.

Je kunt zelfs aparte wekkers instellen voor doordeweeks en in het weekend zodat je niet telkens je wekker opnieuw hoeft in te stellen. Nooit meer bang te zijn dat je jezelf verslaapt en te laat komt. Het slimme scherm van de dab wekkerradio is te dimmen zodat je ‘s nachts niet wakker wordt van het felle licht.

Voor- en nadelen Pure Siesta S6

Bij de Pure Siesta S6 wordt standaard een handleiding meegeleverd met daarin een uitgebreide uitleg over alle specificaties van dit handige product. Let op: Er worden geen batterijen meegeleverd, deze moet je zelf aanschaffen.

Het scherm is dimbaar
Stel aparte wekkers in voor doordeweeks en in het weekend
Via bluetooth maak je verbinding met je smartphone
Er worden geen batterijen meegeleverd

2. Philips AJB3552

De Philips AJB3552 is een eenvoudig te gebruiken dab wekkerradio met helder geluid. Dit heldere geluid is te danken aan de DAB+ tuner, zo luister je zonder ruis naar al jouw favoriete radiozenders. Wat dit model helemaal laat opvallen is dat er zelfs een basversterker in zit waardoor de bas erg goed is.

Het zoeken naar de juiste frequentie is vanaf nu ook geen probleem meer omdat je bij DAB+ kunt zoeken op de naam van een zender. Zo vindt je altijd zonder problemen de zender die je wilt beluisteren.

Een ander voordeel van de Philips AJB3552 is dat het volume van je alarm langzaam oploopt zodat je rustig aan wakker kunt worden. Je hoeft vanaf nu ook niet meer bang te zijn dat je de zomer- of wintertijd vergeet in te stellen, dit doet de wekker allemaal automatisch.

Voor- en nadelen Philips AJB3552

Bij de Philips AJB3552 ontvang je een stroomadapter zodat je de wekker juist kunt aansluiten. Tot slot natuurlijk nog een handleiding met daarin een uitgebreide uitleg over alle specificaties van dit handige product.

Je wordt prettig wakker dankzij het oplopende wekkervolume
Dit model schakelt automatisch tussen zomer- en wintertijd
Helder geluid dankzij de basversterker en DAB+ tuner
Het is niet mogelijk om 2 wekkertijden in te stellen

3. Sony XDR-C1DBP

Met de Sony XDR-C1DBP wordt je iedere dag gewekt met jouw favoriete radiozender. Je beschikt over ruisloos geluid dat mogelijk wordt gemaakt door de DAB+ tuner.

Bij dit model is het zelfs mogelijk om 2 verschillende wekkers te zetten, dit kan erg handig zijn als je partner later of vroeger moet opstaan. Je kunt instellen of je gewekt wilt worden door een van je favoriete radiozenders of door een wekkeralarm.

Een ander voordeel van de Sony XDR-C1DBP is dat hij beschikt over een groot LCD scherm waarop je de tijd duidelijk kunt aflezen. Het scherm is ook nog eens verlicht zodat je ook in het donker de tijd duidelijk ziet, op het moment dat je dat licht te fel vindt heb je de mogelijkheid om deze te dimmen zodat je rustig kunt slapen.

Voor- en nadelen Sony XDR-C1DBP

Bij de Sony XDR-C1DBP wordt standaard een handleiding meegeleverd met daarin een uitgebreide uitleg over de installatie en het gebruik van deze dab wekkerradio. Als laatste, niet te vergeten, de stroomadapter zodat je de wekker kunt aansluiten en klaar kunt maken voor gebruik.

Stel 2 verschillende wekkertijden in voor jouw en je partner
Luister naar jouw favoriete radiozenders zonder ruis
Het licht van het scherm is dimbaar
Het is niet mogelijk om je smartphone via bluetooth te verbinden

4. Caliber HCG010QIDAB-BT

Met de Caliber HCG010QIDAB is huis heb je niet langer een oplaadkabel nodig om je smartphone op te laden. Dit model beschikt namelijk over een draadloos oplaadpunt waarop je jouw smartphone kunt opladen. Met dank aan de DAB+ tuner heb je ook niet langer meer last van ruis tijdens het beluisteren van een radiozender.

Zo word je lekker rustig wakker met je favoriete radiozender. Speel je liever jouw eigen muziek af? Verbind dan jouw smartphone via bluetooth met de wekkerradio zodat je via Spotify muziek kunt afspelen.

Een ander groot voordeel is dat je 2 wekkers tegelijk kunt instellen op verschillende tijden. Dit kan erg handig zijn als je samen met je partner slaapt en beide op andere tijden wakker moet worden. Om ervoor te zorgen dat je in het donker ook de tijd duidelijk kunt aflezen is het mogelijk om het scherm te dimmen of feller te zetten als je dit fijn vindt.

Voor- en nadelen Caliber HCG010QIDAB

Bij de Caliber HCG010QIDAB wordt standaard een stroomadapter meegeleverd zodat je de wekkerradio juist kunt aansluiten. Als laatste, natuurlijk niet onbelangrijk, de handleiding waarin alles over dit product uitgebreid staat uitgelegd.

Stel verschillende wekkertijden in
Verbind via bluetooth jouw smartphone met de wekker
Je hebt de mogelijkheid om het scherm te dimmen
Dit model projecteert de tijd niet op het plafond

5. Muse M-197 CDB DAB+

Met de Muse M-197 stel je eenvoudig jouw favoriete radiozender in op een sneltoets zodat je deze niet telkens opnieuw hoeft te zoeken. Met dank aan het DAB+ signaal heb je nooit meer last van ruis en hoef je niet telkens de juiste frequentie te zoeken. Zo wordt je altijd heerlijk wakker met jouw favoriete radiozender.

Op het moment dat je het prettiger vind om gewekt te worden door een alarm, dan kun je dit ook instellen. Wil je liever luisteren naar je eigen muziek op bijvoorbeeld Spotify? Sluit dan je smartphone aan via een aux kabel.

Een ander groot voordeel van dit model wekkerradio is dat je de helderheid van het LCD scherm in 3 verschillende standen kunt instellen. Zo wordt je ‘s nachts niet wakker door het felle licht van de wekker.

Voor- en nadelen Muse M-197

Bij de Muse M-197 wordt standaard een handleiding meegeleverd zodat je zelf alles gemakkelijk kunt instellen. Als laatste natuurlijk nog een stroomadapter waarmee je de wekker aansluit.

Je smartphone aan op de wekker via een aux kabel
Wordt heerlijk wakker met jouw favoriete radiozender
Het scherm is dimbaar
Het is niet mogelijk om via bluetooth je smartphone te verbinden

Laatst geüpdatet