Gaming router kopen in 2022? De beste game router in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Wil je een gaming router kopen? Dan is het goed dat je eerst op deze plek terecht bent gekomen. Je hebt veel keus uit verschillende soorten game routers, maar wat is nou precies de beste gaming router op dit moment? En waar moet je op letten als je een game router gaat kopen?

Om het gemakkelijk te maken hebben we een top 5 gaming router opgesteld. Hierbij hebben we handige reviews toegevoegd met daarbij voor- en nadelen. Lees deze goed door om een weloverwogen keus te maken.

1. Asus ROG Rapture GT-AX11000

De Asus ROG Rapture GT-AX11000 is een echte gaming router die hoge draadloze snelheden behaalt. Dit komt mede dankzij de nieuwe Wireless AX standaard. Met deze draadloze verbinding ga je tot 2,5 keer sneller online dan met Wireless AC routers. Hiermee voorkom je niet alleen lag tijdens het gamen, maar worden grote updates ook sneller gedownload. En dit alles gewoon via een draadloze internetverbinding.

Game je met de Asus ROG Rapture GT-AX11000 liever via een internetkabel? Sluit een gameconsole of pc aan op één van de speciale netwerkpoorten. Het speciale aan deze poorten is dat al het internetverkeer naar deze aangesloten apparaten voorrang krijgt.

Dus ben je een grote update aan het downloaden? Dan zal deze niet storen door een 4K stream in de andere kamer. De WTFast techniek zorgt ervoor dat je altijd verbonden bent met de snelste server van het spel.

Bovendien creëer je met de Asus ROG Rapture GT-AX11000 een sterk netwerk met groot bereik via AiMesh. Hiermee zet je namelijk een stabiel multiroom systeem op door meerdere routers met elkaar te koppelen.

Voor- en nadelen ROG Rapture GT-AX11000

Er worden naast de Asus ROG Rapture GT-AX11000 altijd een aantal items meegeleverd. Zo ontvang je een handleiding die je uitleg geeft over de installatie.

Natuurlijk wordt de stroomkabel van deze uitvoering standaard meegeleverd. Ook ontvang je alvast een netwerkkabel zodat je direct aan de slag kunt gaan met de game router.

Krijg voorrang op andere internetverkeer met Game Boost
Koppel meerdere routers voor een groot en stabiel netwerk
Sluit een apparaat aan via één van de netwerkpoorten
Voor de hoogste snelheid moeten apparaten Wireless AX ondersteunen

2. Netgear Nighthawk X10 R9000

De Netgear Nighthawk X10 R9000 is een game router die geschikt is voor zwaar internetverkeer. Denk hierbij aan 4K game streaming of het downloaden van grote bestanden en updates.

Zo beschikt dit model naast wifi AC ook over wifi AD, waardoor er op korte afstand hele hoge internetsnelheden worden behaald. Netwerkintensieve taken kunnen daarom door wifi AD sneller worden verwerkt en waardoor je ongestoord kunt blijven gamen.

De ingebouwde processors van de Netgear Nighthawk X10 R9000 verdelen de zware netwerktaken over 3 individuele wifi banden. Je kunt deze banden ook zien als een snelweg met 3 rijbanen: Als het druk wordt op de ene band van de router dan wordt er een deel van het verkeer overgebracht naar de andere 2 wifi banden. Hierdoor ontstaat er meer snelheid en een stabielere verbinding omdat het signaal van de verschillende banden nauwelijks wordt belast.

Voor- en nadelen Nighthawk X10 R9000

Er worden bij de Netgear Nighthawk X10 R9000 altijd een aantal accessoires meegeleverd. Zo ontvang je een stroomkabel die je zeker nodig gaat hebben. Verder wordt er alleen een handleiding meegeleverd die je zal helpen bij de installatie van deze gaming router.

Voorzien van maar liefst 7 netwerkpoorten
Eenvoudig in te stellen via de Netgear app
De router heeft 3 afzonderlijke wifi banden
Voor hoge snelheden moet het apparaat 5 GHz ondersteunen

3. Netgear Nighthawk Pro Gaming XR700

De Netgear Nighthawk Pro Gaming XR700 is zeer geschikt voor fanatieke gamers die ongestoord willen gamen. Zo beschikt dit model over een quad core processor die al het internetverkeer zorgvuldig controleert.

Hierdoor krijgen jouw games een hogere prioriteit, waardoor je geen last hebt van een hoge ping of lag tijdens het spelen van je favoriete games. Game je liever met een netwerkkabel? Sluit dan een netwerkkabel aan op één van de 7 ethernetpoorten, zodat je op de hoogste snelheid kunt gamen.

Daarnaast ondersteund de Netgear Nighthawk Pro Gaming Router XR700 de wifi standaard AD. Je verbindt hier al je geschikte apparaten mee met een draadloze verbinding van 2700 Mbps.

Apparaten die geen wifi AD ondersteunen bereiken een draadloze snelheid van 1733 Mbps. Dit is meer dan voldoende om 4K te streamen en ondertussen ongestoord te blijven gamen. De gebruiksvriendelijke web interface maakt het mogelijk om uitgebreide functies in te stellen.

Voor- en nadelen Nighthawk Pro Gaming Router XR700

Niet alleen ontvang je de Netgear Nighthawk Pro Gaming Router XR700 maar er worden ook een aantal spullen meegeleverd. Zo ontvang je de 4 antennes die er voor zorgen dat het signaal van de game router stabiel blijft.

Er wordt daarnaast een stroom- en netwerkkabel meegeleverd, zodat je direct aan de slag kunt gaan. Zeker niet te vergeten is de handleiding die je zal helpen bij de installatie van deze game router.

MU-MIMO zorgt voor een stabiele draadloze verbinding
Zeer geschikt voor fanatieke gamers
Wifi standaard AD is 10 keer sneller dan wifi standaard AC
Biedt draadloze dekking op 1 of 2 verdiepingen

4. TP-Link Archer C5400X

De TP-Link Archer C5400X is een game router die voorzien is van 3 afzonderlijke wifi banden. Tijdens het spelen van je favoriete games heb je dan ook geen last meer van haperingen.

Dit model beschikt daarnaast ook over een 3 co-processor en 1 GB RAM aan werkgeheugen, waardoor je de zwaarste netwerktaken kunt uitvoeren zonder onderbreking. Bovendien zorgt de HomeCare beveiliging ervoor dat alle aangesloten apparaten beveiligd zijn.

De TP-Link Archer C5400X beschikt daarnaast over een 5 keer snellere VPN acceleratie. Dit zorgt er namelijk voor dat je veel sneller met een VPN netwerk kunt verbinden.

Wanneer je niet van gamen houdt is deze uitvoering alsnog een interessant product voor jou. Je streamt er namelijk moeiteloos mee in 4K kwaliteit, zonder dat dit ten koste gaat van de verbinding met andere apparaten.

Voor- en nadelen Archer C5400X

Je ontvangt naast de TP-Link Archer C5400X ook nog een aantal andere accessoires. Zo wordt er altijd een handleiding meegeleverd die je helpt bij de installatie. De stroom- en netwerkkabel die je ontvangt zorgen ervoor dat je na ontvangst direct aan de slag kunt gaan.

Maakt altijd verbinding met de snelste wifi band
De 3 afzonderlijke wifi banden zorgen voor een stabiel netwerk
Voer meerdere zware taken uit dankzij de dual core processor
Aangesloten apparaten moeten 5 GHz ondersteunen

5. Asus RT-AC88U

Met de Asus RT-AC88U voer je de zwaarste internettaken moeiteloos uit zonder haperingen. Denk hierbij aan 4K streams, grote updates en online gamen.

Deze game router zorgt voor een sterk en stabiel draadloos netwerk, waarmee je alle apparaten in huis voorziet van een snelle draadloze verbinding. Zo verbindt je een 4K-tv, game-pc, laptop, smartphone, tablet en nog veel meer.

Verbindt je een apparaat liever via een netwerkkabel met de Asus RT-AC88U? Sluit dan een internetkabel aan op één van de 8 ethernetpoorten en koppel je spelcomputer. Zo kun je ten alle tijden ongestoord blijven gamen zonder dat de verbinding wegvalt of hapert.

Via AiMesh creëer je een multiroom wifi netwerk van meerdere routers. Je zet hierdoor een groot wifi netwerk op met een groot en stabiel bereik. Bovendien zorgt de AiProtection ervoor dat het gehele thuisnetwerk beveiligd is tegen hackers en virussen.

Voor- en nadelen Asus RT-AC88U

Ook bij de Asus RT-AC88U worden er standaard een aantal items meegeleverd. Je ontvangt namelijk een stroom- en internetkabel, zodat je gelijk alles in huis hebt voor een goede start. Verder wordt er nog een handleiding meegeleverd die je zal helpen met de installatie van de gaming router.

Voorzien van maar liefst 8 ethernetpoorten
Koppel meerdere routers voor een stabiel multiroom netwerk
Bereikt maximale snelheden van 2167 Mbps
Slechts één wifi netwerk op de 5 GHz-band

Laatst geüpdatet