WiFi rookmelder in 2022? De beste rookmelder met WiFi  in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Aan het zoeken naar een goede WiFi rookmelder? Dan ben je hier op het goede adres aangekomen. Een rookmelder met WiFi heb je in alle soorten en maten. Hierdoor kan het nog wel eens knap lastig zijn om de beste voor jouw sitautie te kiezen.

Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van een rookmelder WiFi app of een rookmelder WiFi camera, zoals je ziet heb je veel keus. Om het wat gemakkelijker te maken hebben we een top 5 WiFi rookmelder opgesteld. Hierbij zitten handige reviews met voor- en nadelen om direct de beste keus te kunnen maken.

1. Google Nest Protect V2 (Netstroom) 5-pack

Je hoeft je met de Nest Protect V2 5-Pack geen zorgen meer te maken over mogelijke gevaren in huis. Het apparaat zal je namelijk altijd op de hoogte brengen van mogelijke koolmonoxide lekken en rookontwikkeling. Wanneer je de 5 wifi rookmelders op verschillende plekken in het huis hangt kun je deze eenvoudig bedienen via de Nest app.

Dit doe je door een smartphone, smartwatch of tablet te koppelen via wifi. Zodra er koolmonoxide of rook wordt gedetecteerd ontvang je direct een melding op je smartphone. Er wordt dan ook precies aangegeven waar in het huis koolmonoxide of rook is ontstaan.

Heb je naast de Google Nest Protect V2 ook nog andere Nest producten? Verbindt deze met elkaar door middel van wifi om nog meer voordeel te halen uit alle losse Nest producten. Daarnaast werkt iedere Google Nest Protect V2 op Netstroom en 3 AA batterijen. De batterijen en netstroomkabel voor de melders worden daarom ook standaard meegeleverd.

Een functionaliteit die we zeker niet mogen missen is de bewegingssensor. Deze zal namelijk groen oplichten wanneer er beweging wordt gedetecteerd in het donker. Tot slot zal de app je ook op de hoogte houden van het batterijniveau per melder en mogelijke sensorstoringen.

Voor- en nadelen Nest Protect V2 Netstroom 5-Pack

Je ontvangt naast de Google Nest Protect V2 Netstroom 5-Pack altijd nog een aantal accessoires. Hierbij kun je denken aan een montagesteun voor het ophangen. Daarnaast ontvang je 3 las-klemmen en 4 schroeven per melder.

Hiermee hang je de apparaten op aan het plafond. Verder wordt er nog een handleiding en een introductiegids meegeleverd. Deze zullen je helpen bij de montage en de installatie van de set.

De batterijen voor de melders worden standaard meegeleverd
Ziet verschil tussen langzaam- en snel brandend vuur
Altijd op de hoogte van mogelijk gevaar door de Nest-app
Voor optimale werking heb je een smartphone nodig

2. EVE Smoke 3-Pack

Het EVE Smoke 3-Pack is een handige set die je ten alle tijden op de hoogte brengt van mogelijk brandgevaar. Je koppelt deze wifi rookmelders eenvoudig met de gratis app voor iOS of aan je Apple HomeKit.

Wanneer één van de 3 melders rook detecteert klinkt er een geluidssignaal van 85 decibel door het huis. Hierdoor ben je direct op de hoogte van mogelijk gevaar. Ben je niet thuis op dat moment? Maak je dan geen zorgen want je ontvangt ook direct een melding via de app.

Beschik je naast de EVE Smoke 3-Pack ook over een Apple HomeKit? Dan stel je in dat de smart lampen ook inschakelen bij mogelijke brandgevaar. Zo vind je ‘s nachts gemakkelijk de uitgang via een verlichte vluchtroute.

Op de app ontvang je maandelijks een melding van de automatische controle die aangeeft of er storingen zijn. Hierdoor weet je zeker dat alles nog goed werkt. Bovendien heb je geen omkijken meer naar de batterij, deze gaat namelijk maar liefst 10 jaar lang mee.

Voor- en nadelen Smoke 3-Pack

Er worden naast de EVE Smoke 3-Pack ook nog een aantal accessoires meegeleverd. Zo ontvang je een handleiding die je uitleg geeft over de bediening en installatie van de wifi rookmelders. Verder worden er alleen nog 3 batterijen meegeleverd die je nodig hebt om de melders te voorzien van stroom.

Ontvang direct een melding via de app als er een melder afgaat
Koppel de wifi rookmelders met elkaar zodat ze tegelijk afgaan
De batterij gaat maar liefst 10 jaar lang mee
Dit model werkt alleen met Apple producten

3. Netatmo Slimme Rookmelder 3-Pack

Je hoeft je met de Netatmo Slimme Rookmelder 3-Pack geen zorgen meer te maken over mogelijke rookontwikkeling in huis. Dankzij de rooksensoren wordt je binnenshuis gealarmeerd wanneer er rook wordt gedetecteerd. Dit gebeurd door middel van een geluid van 85 decibel, waardoor je direct op de hoogte bent van de situatie.

Als je de 3 wifi rookmelders op verschillende plekken in huis hangt wordt de rook sneller gedetecteerd. Hierdoor ben je meteen op de hoogte en kun je altijd handelen om het gevaar te voorkomen.

De Netatmo Slimme Rookmelder is te koppelen aan je wifi netwerk waardoor het niet nodig is om thuis te zijn. Via de app ontvang je een melding wanneer er rook wordt gedetecteerd terwijl je bijvoorbeeld op het kantoor bent.

Je hoeft je bovendien ook geen zorgen meer te maken over een lege batterij. De 3 batterijen die worden meegeleverd gaan namelijk tot maar liefst 10 jaar lang mee. Mocht de batterij toch bijna leeg zijn? Dan wordt dat duidelijk aangegeven door middel van een geluidssignaal.

Voor- en nadelen Slimme Rookmelder 3-Pack

Er worden altijd een aantal items meegeleverd bij de Netatmo Slimme Rookmelder 3-Pack. Zo ontvang je natuurlijk een aantal spullen voor de montage van de wifi rookmelders. Hierbij kun je denken aan 3 bevestigingsplaten, 6 schroeven en 6 pluggen.

Hierdoor heb je direct alles in huis voor een soepele montage en installatie. Zeker niet te vergeten is de handleiding die wordt meegeleverd. Hierin wordt namelijk precies vertelt hoe je de melders installeert en bedient.

Met een geluid van 85 decibel wordt je binnenshuis gealarmeerd
Via de app ontvang je meldingen over mogelijk brandgevaar
Alle benodigdheden worden standaard meegeleverd
Voor optimaal gebruik heb je een smartphone nodig

4. Alecto SMART-SMOKE10 4-Pack

Het Alecto SMART-SMOKE10 4-Pack bestaat uit een set van, de naam zegt het eigenlijk al, 4 wifi rookmelders. Deze melders zijn via Zigbee draadloos te koppelen zodat ze goed op elkaar zijn afgestemd. Wanneer er rook wordt gedetecteerd zal er een luid signaal door het huis klinken.

Hierdoor ben je direct op de hoogte van een mogelijke rookontwikkeling en kun je direct handelen. Maak gebruik van de Alectro Smart Bridge om de melders te koppelen aan de app.

Het Alecto SMART-SMOKE10 4-Pack is daarnaast dus ook te koppelen aan een handige app voor je smartphone. Dit betekent dat je niet perse thuis hoeft te zijn om op de hoogte te blijven van mogelijk brandgevaar. De app zal je namelijk een melding sturen wanneer er binnenshuis rook wordt gedetecteerd.

Je hoeft je daarnaast ook geen zorgen meer te maken over een lege batterij, want de meegeleverde AA batterijen gaan bij normaal gebruik zo’n 12 maanden mee. Maak eens in de zoveel tijd gebruik van de testknop om er achter te komen of de melders nog naar behoren werken.

Voor- en nadelen SMART-SMOKE10 4-Pack

Niet alleen ontvang je het Alecto SMART-SMOKE10 4-Pack maar er worden ook nog een aantal spullen meegeleverd. Laten we beginnen met de handleiding die je uitleg geeft over de montage en bediening.

Daarnaast wordt het benodigde montagemateriaal ook standaard meegeleverd. Via de netwerkkabel sluit je de wifi rookmelders aan op de Alecto Smart Bridge zodat ze allemaal met elkaar in contact staan . Tot slot ontvang je nog een stroomadapter voor de Smart Bridge en een usb oplaadkabel voor als de batterijen leeg raken.

Via wifi koppel je de melder aan elkaar
Deze modellen zijn draadloos te gebruiken
Ontvang direct een melding op je smartphone
Er wordt geen koolmonoxide gedetecteerd

5. Somfy Slimme Rookmelder

De Somfy Slimme Rookmelder houdt je dag en nacht op de hoogte van rookontwikkeling in jouw huis. Dit model is geschikt om te gebruiken met de Somfy TaHoma box waarmee je de wifi rookmelder kunt koppelen aan je smartphone.

Je plaatst het apparaat op iedere gewenste plek in het huis doordat deze volledig draadloos functioneert. Hierdoor verlaat je het huis met een gerust gevoel omdat je altijd op de hoogte wordt gebracht van mogelijke rookontwikkeling.

Door de Somfy Slimme Rookmelder te koppelen aan de Somfy TaHoma box ontvang je meldingen op je smartphone. Zodra er rook wordt gedetecteerd wordt er dus meteen een sms, push-bericht of e-mail verzonden.

Hiervoor hoef je alleen een app te downloaden voor je smartphone zodat je op de hoogte wordt gehouden. Als je gewoon thuis bent dan kun je het signaal haast niet missen. Bij rookontwikkeling klinkt er namelijk een geluid van maar liefst 85 decibel.

Voor- en nadelen Somfy slimme rookmelder

Je ontvangt naast de Somfy Slimme Rookmelder ook een aantal accessoires die het apparaat compleet maken. Denk hierbij aan een handleiding die je helpt met de installatie en de bediening.

Daarnaast ontvang je 2 batterijen waarvaan eentje een CR123 batterij en de ander een 9V batterij. Verder wordt er nog dubbelzijdige tape meegeleverd die het mogelijk maakt om de Somfy Slimme Rookmelder overal in huis op te hangen.

Overal te plaatsen doordat de melder draadloos functioneert
Bij rookontwikkeling klinkt er een geluid van 85 decibel
Ontvang direct een melding via de app van mogelijk brandgevaar
Er wordt geen koolmonoxide of hitte gedetecteerd

Laatst geüpdatet