TP-Link router vinden in 2022? De beste TP-Link routers in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

TP-Link is een aanbieder van voornamelijk wifi routers en zo heb je de keus uit veel verschillende soorten routers die worden aangeboden door deze aanbieder. Door het grote aanbod TP-link routers is er voor ieder huishouden en situatie een geschikte router beschikbaar. Daarnaast heeft TP-Link nog meer mogelijkheden op het gebied van internet, zoals de nieuwe mifi routers waarmee je onderweg en in het buitenland overal verbinding kunt maken met een draadloos netwerk.

TP Link routers staan over het algemeen bekend om hun geweldige prijs-kwaliteitsverhouding, je krijgt de beschikking over een goed betaalbare router die over de nieuwste technologie beschikt. De gebruiksvriendelijkheid van TP Link routers zorgt er voor dat je met speels gemak een netwerk opzet in je woning of op kantoor. Het prettige is dat TP link routers heeft met verschillende snelheden, functies en er is in iedere prijsklasse wel een geschikt model te vinden. Welk model je nodig hebt, hangt af van de taken die je wilt uitvoeren en met hoeveel mensen je gebruik gaat maken van het netwerk

We hebben hieronder voor je een handige top 5 TP-Link routers gemaakt met de beste wifi router van deze aanbieder. Hierbij zit ook een handige review zodat je precies weet waar je aan toe bent bij aanschaf. Lees snel verder om erachter te komen.

1. TP-Link Archer C7

Thuis wilt u natuurlijk genieten van een snelle en stabiele internetverbinding. Als u kiest voor de TP-Link Archer C7, dan kunt u daar thuis goed van genieten.

Door de dual-band op de TP-Link router kunnen er meerdere apparaten tegelijk verbonden zijn op het WiFi-netwerk, waarbij ze verdeeld worden over de 5GHZ en 2.4GHZ op basis van de benodigde internetsnelheid.

De router kan internetsnelheden behalen tot wel 1750 MB/S, zodat u ongestoord online kunt gamen zonder vertraging of lekker kunt genieten van een gestreamde HD-film op uw smart-tv.

Verder kunt u via de Tether app, te downloaden voor iOS en Android, eenvoudig uw router beheren en instellingen aanpassen. Verder beschikt hij ook nog over ouderlijk toezicht, zodat u zelf in kunt stellen wat uw kinderen wel en niet kunnen zien.

Voor- en nadelen TP-Link Archer C7

Het installeren van de TP-link wireless router is een fluitje van een cent en kan zo binnen enkele minuten worden uitgevoerd. Wilt u alvast weten hoe dit in zijn werk gaat, dan kunt u hier de handleiding bekijken. Tevens beschikt hij ook over 4 netwerkpoorten, zodat u ook met een ethernet kabel aan de slag kunt thuis.

 Internetsnelheden bereiken tot 1750 MB/S, makkelijk alle zware netwerktaken uitvoeren
 Het installeren is eenvoudig en simpel, je netwerk is klaar in 5 minuten
1 gigabit WAN-poort en 4 gigabit LAN-poorten maakt ethernet verbinding 10 keer sneller
x  Een zeer standaard router, waar weinig extra functies opzitten

2. TP-Link Archer C2300

U vindt het natuurlijk belangrijk dat u thuis een goede en stabiele internetverbinding heeft, zodat u lekker kunt genieten van een gestreamde film of een online game. Met de TP-Link Archer C2300 krijgt u dit allemaal voor elkaar.

Deze TP-Link WiFi router beschikt over een range-boost technologie, zodat hij overal in het huis apparaten detecteert met een slecht bereik zodat ook deze gebruik kunnen maken van goed internet. Op deze manier vergroot hij zijn eigen dekking.

Daarnaast kan hij internetsnelheden aan tot 2300 MB/S waardoor hij zonder enigste moeite ervoor kan zorgen dat u zware netwerktaken kunt uitvoeren. Denk hierbij aan een HD-film streamen op uw tv of een online game waarvan u niet wilt dat er vertraging op het internet zit.

Ook beschikt hij over een MU-MIMO technologie, wat ervoor zorgt dat hij 4 verschillende datastromen creëert. Dit zorgt ervoor dat als meerdere mensen veel internet aan het verbruiken zijn, er geen internetsnelheid verloren gaat.

Voor en nadelen TP-Link Archer C2300

Daarnaast kunt u ook ouderlijk toezicht instellen, zodat u bepaalde websites kunt blokkeren voor uw kinderen, of tijden kunt instellen wanneer zij gebruik kunnen maken van het internet.

Beschikt over range-boost technologie, daardoor overal een stabiel netwerk
Beschikt over MU-MIMO technologie, snel internet bij intensief gebruik netwerk
✓ Apparaten automatisch met de best beschikbare wifi-band verbonden
x  Ouderlijk toezicht werkt niet op elke website.

3. TP-Link TL-WR841N

Als u thuis rustig wilt genieten van een filmpje, dan is een snelle internetverbinding natuurlijk een must. Met de TP-Link TL-WR841N kunt u dat eenvoudig en snel voor elkaar krijgen.

Deze TP-Link router beschikt over een CCA technologie, waarmee u kanaalconflicten kunt voorkomen. Op het moment dat een kanaal door te veel apparaten bezocht wordt, zal de TP-link wireless router ervoor zorgen dat het apparaat wordt overgezet naar een ander kanaal. Op deze manier worden de prestaties van het draadloze netwerk aanzienlijk verbeterd.

Verder haalt de router een snelheid tot 300 MB/S, wat ervoor zorgt dat u al uw netwerktaken gewoon uit kunt voeren, zonder dat u beschikt over een traag internet. Op deze manier hoeft u zich nergens druk over te maken en kunt u zich gewoon focussen op uw werk. Internet goedkoop ontvangen is dus gewoon mogelijk.

Voor en nadelen TP-Link TL-WR841N

Verder beschikt de router nog over een QSS-knop, wat staat voor quick security setup. Als u deze knop indrukt, wordt er voor u door de router een WPA2 beveiligde verbinding opgestart, zodat u zeker weet dat er niemand bij uw gegevens kan.

Beschikt over fast ethernet, zodat u ook met een kabel beschikt over het snelste internet
Beschikt over een goede WPA2 beveiliging door de QSS-knop
Een goede prijs/kwaliteitsverhouding
x  Beschikt niet over veel uitgebreide functies

4. TP-Link Deco M9 Plus

Het is tegenwoordig natuurlijk van belang dat u thuis beschikt over een snel en stabiel internetnetwerk. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u thuis lekker tot rust kunt komen met een filmpje of een online game. Hiervoor is de TP-Link Deco M9 Plus uitermate geschikt.

Als eerste beschikt de TP-Link Router over een internetsnelheid tot 2134 MB/S, zodat u ongestoord uw film kunt streamen of zonder vertraging online een spelletje kunt spelen. Daarnaast is hij door de hoge internetsnelheid uitermate geschikt om met meerdere mensen te spelen op uw wifi netwerk zonder dat iemand last heeft van een lage internetsnelheid.

Verder heeft u bij deze TP-Link router de mogelijkheid om hem te kopen in een single pack, duo pack of een triple pack. Door van te voren te bepalen hoeveel u er nodig heeft, kunt u op deze manier ervoor zorgen dat uw hele huis voorzien is van een goede dekking.

Voor en Nadelen TP-Link Deco M9 Plus

Daarnaast is het instellen van de router heel eenvoudig. Op het moment dat u begint met installeren tot het gebruik maken van uw netwerk kost maar enkele minuten. Daarbij beschikt hij ook over ouderlijk toezicht, zodat u kunt bepalen welke apparaten er gebruik maken van uw netwerk en op welke tijden.

Hoge internetsnelheid, geschikt voor streamen van video’s of spelen online games
Eenvoudige installatie zodat u snel aan de slag kunt met uw netwerk
Beschikbaar in single, duo of triple pack voor een stabiel netwerk in heel je huis
× Lastig om de beste locatie in uw huis te bepalen

5. TP-Link CAP1750

Tegenwoordig is het overal van belang dat er beschikking is over een goede router. Mocht u de keuze maken voor de TP-Link CAP1750 dan weet u zeker dat u hierover beschikt.

Door de hoge internetsnelheid tot wel 1750 MB/S kunt u moeiteloos met meerdere mensen gebruik maken van het netwerk, terwijl u kunt genieten van een hoge internetsnelheid. Zo kunt u met z’n allen een film downloaden of een online gamen spelen zonder dat het internet daar onder lijdt.

Daarnaast is de TP-Link router ook zeer geschikt om te gebruiken op bedrijfsniveau. Hij beschikt namelijk over een simultaneous dual band, waardoor meerdere mensen gebruik kunnen maken van het netwerk. Daarnaast kunt u de router eenvoudig aan het plafond of de wand monteren zodat u hem centraal in een ruimte kunt plaatsen zonder mensen tot hinder te zijn.

Voor en nadelen TP-Link CAP1750

De TP-Link wifi beschikt daarnaast over een beveiliging op de bedrijfsniveau, zodat u ervan zeker bent dat er niet ingebroken wordt op uw netwerk.

Beschikt over een uitstekende beveiliging zodat al uw gegevens veilig zijn.
Een simultaneous dual band, met meerdere mensen gebruik maken van het netwerk.
Een top internetsnelheid van 1750 MB/S zodat u nooit met traag internet zit.
× Het instellen van de router is best lastig, hier is wel enige kennis voor vereist.

Hoe kun je een TP Link router installeren?

Het installeren van een TP Link router kan voor een leek behoorlijk lastig zijn. Sommige mensen hebben geen idee waar ze moeten beginnen en zijn dus op zoek naar ondersteuning. Om je een steuntje in de rug te geven hebben we een opsomming gemaakt van alle stappen die je moet doorlopen om je TP Link router te installeren.

Lees snel verder om er achter te komen hoe je de router kunt installeren en instellen vanaf je computer of telefoon.
Uiteraard heb je wel een aantal dingen nodig om de installatie goed te laten verlopen, denk bijvoorbeeld aan een modem, een netwerkkabel, een router van TP Link en een laptop of computer.

Aansluiten van je TP-Link router

De eerste stap die je moet zetten is het aansluiten van de router. Dat is vrij gemakkelijk, pak de voedingskabel en de netwerkabel van je router en plug 1 uiteinde van de netwerkkabel in de WAN poort van je router.

Het andere uiteinde moet in de LAN poort van je modem gestoken worden en uiteindelijk steek je de stekker van de voeding in een vrij stopcontact. Het uiteinde doe je in de achterkant van de router, dat was stap 1 alweer, je hebt de router nu aangesloten.

Instellen van je TP-Link router

Je kunt de router nu inschakelen door het ON/OFF knopje op de achterkant van je router in te drukken. Daarna kun je aan de slag om je apparaat in te stellen, geen zorgen we leggen je natuurlijk alles uit.

Als je gebruik maakt van een computer of laptop moet je eerst de configuratiepagina van je TP-Link router in een internet browser zoals Google Chrome openen. Het is belangrijk om je computer met een netwerkkabel met het netwerk van de router te verbinden. Vervolgens kies je een wachtwoord voor de configuratiepagina en vul je deze in.

Netwerk instellen met TP-Link router

De volgende stap die je zet is het aanklikken van ‘Let’s get started’. Kies de juiste tijdzone, in Nederland is dat GMT+1 en klik op de button next. Vervolgens kies je de optie ‘Do NOT clone MAC Address’, druk hierna op ‘Next’. In het scherm wat daarna volgt kies je voor: ‘Dynamic IP’, druk daarna weer op ‘Next’..

Nu moet je een naam voor je netwerk kiezen, vul deze in en kies een gewenst wachtwoord. Dit wachtwoord gebruik je om het netwerk te verbinden. Zodra je dit geregeld hebt klik je op ‘Next’. Op dat moment krijg je een overzicht te zien van de gekozen opties, neem deze door en sla alles op indien je de juiste gegevens hebt ingevuld.

Je TP-Link router is nu ingesteld!

Je TP-Link router is nu ingesteld, als je de router buiten je netwerk wil bedienen, bijvoorbeeld via 4G of een ander adres, dan raden we je aan om een TP-Link Cloud account aan te maken. Wil je dit niet? Dan kun je deze stap overslaan om de interface van de router te gebruiken. Je kunt rechtsboven in beeld de taal naar Nederlands veranderen.

TP Link router resetten

Het kan natuurlijk zijn dat je het wachtwoord van je TP Link router vergeten bent, daarnaast komt het ook wel eens voor dat er een soort ‘bug’ plaatsvind waardoor je verbinding niet stabiel is. Gelukkig kun je de router resetten zodat je deze problemen effectief kunt oplossen.

Wil jij weten hoe je een TP Link router reset? Lees dan snel verder.
Je hebt 2 verschillende methodes, zo kun je de resetknop op de achterkant gebruiken, of gebruik maken van de configuratiepagina waarbij je de router gemakkelijk opnieuw kunt installeren.

Methode 1

Voor de eerste methode heb je een paperclip nodig, je moet de resetknop op de achterkant namelijk ingedrukt houden. De knop zit in een kleine inkeping verwerkt. Vervolgens wacht je 5 seconden tot je de power LED ziet branden, daarna laat je de knop los. Op dat moment is de router gereset en zal deze opnieuw opstarten.

Methode 2

Bij de tweede methode heb je een laptop nodig om de configuratiepagina te bekijken. Deze open je namelijk in een browser zoals Google Chrome en je moet aangesloten zijn op hetzelfde netwerk waar de router op aangesloten is.

Zodra je de configuratiepagina opent kun je kiezen voor de tab geavanceerd. Op dat moment verschijnt er links een menu met een aantal opties. Kies in dit menu voor de optie backup terugzetten. Vervolgens klik je op fabrieksinstellingen herstellen om een harde reset van de router uit te voeren. Op dat moment is je router direct gereset naar de fabrieksinstellingen.

Laatst geüpdatet