Wifi in de auto | Hoe werkt wifi in de auto nou precies?

sep 28, 2019 | Internet, WiFi

sep 28, 2019 | Internet, WiFi

Tegenwoordig zijn mensen veel in de auto op reis. Hierbij is het natuurlijk fijn als u beschikt over een internetverbinding, zodat u onderweg gewoon kunt werken of rustig een filmpje kunt kijken. Tegenwoordig zijn er vele manieren om wifi in de auto te krijgen. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig een hotspot openen, of een router kopen die u in de auto kunt gebruiken.

Hoe werkt wifi in de auto?

Hoe werkt wifi in auto nou eigenlijk precies? Goede vraag, de meeste wifi verbindingen in een auto, werken op een 4G verbinding. Zo kunt u bijvoorbeeld via een smartphone vaak een wifi hotspot in auto starten, maar dit is meestal niet de beste optie. Zo gaat uw telefoon hier snel van leeg, maar gaat uw databundel er op deze manier ook snel doorheen.

Vaak zijn er handigere opties waar u gebruik van kunt maken, zoals bijvoorbeeld een draagbare router of wifi router voor in de auto. Deze zorgen voor goed wifi in auto, zodat u onderweg ook uw zaken kunt regelen of lekker kunt ontspannen door een filmpje te kijken. 

Wifi in auto bouwen

Hoe krijg je wifi in de auto, hoe werkt dat nou precies? Als u wifi in de auto wilt, dan moet u natuurlijk wifi in auto inbouwen. Vaak is dit heel simpel te doen, en is per apparaat verschillend. Zo kunt u ervoor kiezen een draagbare router te kopen, beter bekend als MiFi. Deze hoeft u niet te installeren, maar kunt u overal in de auto neerleggen. Deze zal u dan wel dienen op te laden.

Verder kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een dongle, die u eenvoudig in uw USB poort in de auto aan te sluiten. Daarnaast heeft u nog de optie voor een CarFi, deze kunt u eenvoudig aansluiten op de sigaretten aansteker van uw lader. Ook kunt u via de instellingen van uw telefoon zelf een hotspot maken, maar dit wordt niet aangeraden.

Wat kost wifi in de auto

Mocht u van plan zijn om een wifi netwerk te creëren in uw auto, dan dient dit vaak via een mobiel abonnement te gebeuren. U kunt hier het beste een data only abonnement afsluiten, waarvan u de simkaart in uw router kunt stoppen. Niet alle providers beschikken over een data only abonnement, maar u kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen een groot internet abonnement af te sluiten met minimaal aantal minuten. Op deze manier kunt u wifi in auto kosten zo laag mogelijk houden.

Verder variëren de kosten van wifi in je auto erg, zo is de aanschaf van een MiFi of een carfi erg verschillend. Hierbij gaat het er vooral om wat voor product u specifiek wil en hoeveel u er aan uit wil geven.

Wifi in de auto kopen

Als u ervoor kiest om wifi in de auto te installeren, dan kan dat op verschillende manieren. U kunt op twee manieren ervoor kiezen om de verbinding te krijgen, namelijk via een hotspot of via een mobiel abonnement. Verder dient u hiervoor dan een apparaat aan te schaffen. De meeste draagbare routers kunt u zelf de simkaart in installeren en in de auto leggen.

Hiermee wordt er automatisch een netwerk aangemaakt waarvan iedereen in de auto gebruik van kan maken. Bij de meeste routers kunnen er op deze manier tot wel 20 apparaten tegelijk verbonden zijn. Op deze manier heb je wifi in auto 4g verbinding. Daarnaast heeft u nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld een dongle of een CarFi te aan te schaffen. Deze kunt u aansluiten op uw sigaretten aansteker of uw usb poort zodat u zeker weet dat deze niet leeg gaan.

Opties wifi voor in de auto

Tegenwoordig heb je meerdere apparaten waar u uit kunt kiezen om een wifi netwerk te creëren in uw auto. Hieronder leggen we even kort uit wat de opties zijn hiervoor en wat de wifi in de auto kosten zijn.

MiFi router

Een van de meest voorkomende opties waar gebruik van wordt, is een draagbare router. Hierbij kunt u eenvoudig een wifi router voor in de auto plaatsen. Deze modem wordt verbonden met een 4G netwerk, waarna hij een netwerk zal creëren voor iedereen in de auto.

U kunt het apparaat eenvoudig gebruiken, daar u alleen een simkaart erin hoeft te plaatsen met een data abonnement. Veel van deze routers beschikken over een accu, maar deze zal op de duur weer leeg gaan. Het apparaat zal dan om de zoveel tijd weer moeten worden opgeladen.

Ook heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit een router waarbij een powerbank zit aangesloten met een usb aansluiting. Deze kunt u dan via de usb poort in uw auto weer opladen. De kosten per MiFi router zijn erg verschillend. Dit heeft te maken met de kwaliteit en merk van waar u de Mifi router koopt.

Dongle

Verder kunt ervoor kiezen om een dongle aan te schaffen voor wifi in auto. Ook met deze dongle creëert u uw eigen netwerk, waar binnen de auto iedereen gebruik van kan maken.

Een van de voordelen van een dongle is dat u deze in uw USB poort kunt aansluiten, zodat u deze nooit op hoeft te laden. Net zoals bij een MiFi router dient u hierbij een sim kaart met een data abonnement in te pluggen. Op deze manier wordt er verbinding gemaakt met 4G en kan iedereen genieten van wifi in je auto. Als u een dongle wilt aanschaffen, zijn deze vaak niet zo heel duur. De prijzen verschillen wel per dongle, en is afhankelijk van wat u er aan wenst uit te geven.

Mobiele hotspot

Als laatste optie, heeft u nog de keuze om door middel van uw mobiele telefoon een wifi hotspot in auto te creëeren. Hiermee wordt uw telefoon als het ware een router, waar mensen verbinding mee kunnen maken en zo op hun eigen apparaat kunnen internetten. Daarnaast kunt u hierbij zelf een wachtwoord instellen, waardoor u zelf de controle houdt over wie er gebruik maakt van uw wifi hotspot in auto.

Deze optie wordt vaak niet aangeraden, omdat uw telefoon en internetbundel zo snel op gaan. Verder kunnen er niet zoveel mensen tegelijk gebruik maken van de hotspot, omdat op deze manier uw internet zeer traag wordt. Deze optie lijkt op het eerste gezicht vaak niks te kosten, maar doordat uw internet er op deze manier snel doorheen gaat kan dit over een langere termijn vaak een dure rekening worden.

U heeft altijd een databundel nodig

Mocht u uiteindelijk ervoor gekozen hebben om wifi in de auto te nemen, houd er dan rekening mee dat u hiervoor altijd een apart abonnement af moet sluiten. U kunt hiervoor bij een provider opzoek naar een data only abonnement. Op deze manier krijgt u de beschikking over een simkaart die u in uw MiFi of dongle kunt inbouwen. Vaak zijn data abonnementen niet zo heel duur, en kunt u altijd genieten van internet. In Nederland hebben we bijna overal beschikking over 4G, zodat u altijd kunt genieten van snel internet.

Laatst geüpdatet