Huawei router kopen in 2022? De beste Huawei 4G router in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Bezig met het zoeken van een geschikte Huawei router? Dan ben je hier op de goede plek terecht gekomen. Er zijn namelijk verschillende Huawei routers beschikbaar waardoor het lastig kan zijn om de beste te vinden.

Ga je bijvoorbeeld voor een Huawei 4G router of kies je een Huawei modem? Om het wat gemakkelijker te maken hebben we een top 5 Huawei router opgesteld. Lees de reviews en voor- en nadelen goed door om een goede keus te maken.

1. Huawei B618s

De Huawei B618s CAT11 LTE is een van de krachtigste Huawei modems van dit moment. Zo behaalt deze dual-band wifi router draadloze downloadsnelheden van maar liefst 600 Mbps.

De uploadsnelheid is daarentegen wel maar 50 Mbps, maar dit is meer dan voldoende om foto’s, video’s en andere documenten door te sturen. Bovendien verbind je maximaal 32 apparaten tegelijk zowel via wifi als via de ethernet poorten.

Wil je de Huawei B618s CAT11 LTE liever gebruiken voor het gamen? Dan raden wij je aan om je spelcomputer aan te sluiten op één van de 2 netwerkpoorten. De downloadsnelheid ligt namelijk stukken hoger wanneer je verbinding maakt via een internetkabel.

Zo kan er een downloadsnelheid van 1000 Mbps behaalt worden tijdens het spelen van je favoriete games. Verder ondersteunt dit model Wireless AC op 2,4 GHz en 5 GHz. Op het 5 GHz netwerk wordt een downloadsnelheid behaalt van maar liefst 1300 Mbps. Hiervoor is het wel noodzakelijk om in de buurt van de Huawei router te staan.

Voor- en nadelen B618s CAT11 LTE

Er worden altijd een aantal items meegeleverd bij de Huawei B618s CAT11 LTE. Zo ontvang je standaard een handleiding die je helpt met de installatie en de bediening. Er wordt ook een ethernet- en stroomkabel meegeleverd, zodat je na ontvangst direct aan de slag kunt gaan.

Draadloze snelheden van maximaal 1300 Mbps
Dual-band router zorgt voor stabiele verbinding
Verbind maximaal 64 apparaten tegelijk
Voor de hoogste snelheid dienen apparaten 5 GHz te ondersteunen

2. Huawei E5172

De Huawei E5172 is een krachtige Huawei 4G router die een maximale downloadsnelheid van 150 Mbps ondersteunt op het FDD netwerk. Daarentegen wordt er op het TDD netwerk een maximale snelheid van 112 Mbps bereikt.

Verbind maar liefst 32 apparaten tegelijk doordat het draadloze netwerk is opgedeeld in 32 verschillende gebruikers. Verder is dit model zeer geschikt voor thuisgebruik en kleine bedrijven. Dit komt mede doordat deze LTE-router niet afhankelijk is van vast internet maar van 3G of 4G internet.

De Huawei E5172 is daarnaast een stationaire router. Dat wil zeggen dat de Huawei wifi router is voorzien met een poort voor stroom, telefoon, LAN en een externe antenne.

Zo kun je een spelcomputer aansluiten op de LAN poort, zodat je games kunt spelen zonder gestoord te worden door haperingen. Ook blijven de gegevens hierdoor binnen je eigen netwerk omdat je geen gebruik maakt van een WAN verbinding.

Voor- en nadelen Huawei E5172

Naast de Huawei E5172 worden er standaard een aantal items meegeleverd. Zo ontvang je een snelstartgids en een handleiding zodat je na ontvangst direct aan de slag kunt gaan. Verder wordt er allen nog een net-adapter en en netwerkkabel meegeleverd.

Verbind 32 apparaten en 1 vaste pc tegelijkertijd
Voorzien van een telefoonaansluiting voor bellen
Deze LTE router maakt verbinding met 3G of 4G
Beschikt over slechts een netwerkpoort

3. Huawei B68L-54

Met de Huawei B68L-54 sluit je met gemak meerdere apparaten tegelijk aan, waaronder een laptop of spelcomputer. Deze sluit je aan via het snelle Wireless N draadloze netwerk of via één van de LAN-poorten.

Daarnaast is dit model ideaal te gebruiken op een camping of een boot. De Huawei wifi router voorziet je op de camping namelijk van je eigen beveiligde wifi netwerk, zodat je veilig op het internet kunt surfen.

De Huawei B68L-54 is daarnaast ook zeer geschikt voor op de boot. Zo is het niet noodzakelijk om aan land te komen om verbinding te maken met het internet. Bovendien kun je deze Huawei modem ook gebruiken als back-up voor kleine bedrijven.

Bijvoorbeeld voor als het vaste internet uitvalt. Dan start je de Huawei B68L-54 op en maak je alsnog gebruik van een beveiligde verbinding. Dit komt mede doordat de wifi standaard van het apparaat mifi 3G/4G is. Dat wil zeggen dat je niet afhankelijk bent van het vaste internet.

Voor- en nadelen Huawei B68L-54

Je ontvangt niet alleen de Huawei B68L-54 maar er worden ook een aantal accessoires meegeleverd. Zo ontvang je een netstroomadapter die je zeker nodig gaat hebben. Verder wordt er nog een handleiding meegeleverd die je zal helpen bij de installatie van het apparaat.

Geschikt voor simkaarten van alle providers
Sluit 2 apparaten aan met een netwerkkabel
Verbind maar liefst 32 apparaten tegelijk
Beschikt niet over een USB-aansluiting

4. Huawei E5885LS-93A

De Huawei E5885Ls-93a is Huawei 4G router die je overal ter wereld kunt gebruiken.Verbindt maar liefst 32 apparaten tegelijk via 3G of 4G met het internet. Er wordt dan een maximale snelheid van 300 Mbps behaald. Dit is meer dan voldoende om je favoriete films en series in 4K te streamen, terwijl je ondertussen foto’s upload naar je cloud.

De Huawei E5885Ls-93a is daarnaast voorzien van een ingebouwde netwerkaansluiting. Zo sluit je een vaste pc of laptop via een netwerkkabel aan op het internet.

De batterij gaat maar liefst 25 uur lang mee, zodat je de gehele dag online kunt blijven op de camping. Bovendien gebruik je deze Huawei router ook als powerbank. Dit doe je namelijk heel eenvoudig door je smartphone te koppelen met een oplaadkabel.

Voor- en nadelen E5885Ls-93a

Ook bij de Huawei E5885Ls-93a worden er een aantal items standaard meegeleverd. Zo ontvang je een handleiding die je helpt bij de installatie en de bediening. Daarnaast wordt een accu meegeleverd. Is de accu leeg? Dan laadt je deze op met de bijgeleverde USB kabel.

Heel de dag gebruiken zonder op te laden
Behaal snelheden van 300 Mbps met het 4G+ netwerk
Sluit tot 32 apparaten tegelijk aan
Apparaten moeten 5 GHz ondersteunen

5. Huawei B315s-22

Met de Huawei B315s-22 verbindt je tot 32 apparaten tegelijk met het internet. Dit model is een Huawei 4G router, waardoor je niet meer afhankelijk bent van het vaste internet.

Hierdoor is het apparaat zeer geschikt voor gebruik op een beurs of klein kantoor. Je bent namelijk niet meer afhankelijk van het vaste internet, waardoor je de Huawei B315s-22 kunt gebruiken als back-up wanneer het internet uitvalt.

Het wifi signaal van de Huawei B315s-22 heeft een maximaal bereik van 250 meter. Hierdoor hoef je niet per se in de buurt te zijn van de Huawei router om gebruik te maken van het draadloze internet.

Daarnaast stel je de router volledig in naar eigen wens via de handige app voor je smartphone. Zo stel je bijvoorbeeld in dat een 4K stream voorrang krijgt op al het andere internetverkeer. De stream zal dan namelijk niet gaan storen terwijl je ondertussen een hoop bestanden aan het downloaden bent.

Voor- en nadelen Huawei B315s-22

Er worden naast de Huawei B315s-22 altijd een aantal accessoires meegeleverd die het apparaat compleet maken. Zo ontvang je een een netstroomadapter die je zeker nodig gaat hebben.

Er wordt daarnaast een netwerkkabel meegeleverd, zodat je een computer zonder wifi kunt voorzien van internet. Verder ontvang je nog een handleiding en een snelstartgids die je zullen helpen bij het installeren van de Huawei B315s-22.

Geschikt voor simkaarten van alle providers
Te gebruiken als powerbank dankzij de telefoonaansluiting
Verbindt maar liefst 32 apparaten tegelijk met het internet
Niet voorzien van een ingebouwde accu

Laatst geüpdatet