Wifi repeater in 2022? De beste wifi repeater in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Als u thuis niet overal een goede internet verbinding heeft, kan dit tot ergernis lijden. Gelukkig is er hier een oplossing voor, u kunt namelijk een wifi-repeater aanschaffen. Maar wat is een wifi repeater precies, en wat doet een wifi repeater? Heel simpel gezegd is het een apparaatje dat ervoor zorgt dat het bereik van uw router vergroot wordt. Zo kunt u overal in huis genieten van goed internet.

U dient het apparaat wel te installeren in huis op een plek waar het bereik nog goed is, zodat hij het bereik kan vergroten. Dit kan bijvoorbeeld op de 1e verdieping zijn, zodat u op zolder weer kunt genieten van snel internet. In dit artikel geven wij u onze top 5, gekozen op basis van onze eigen ervaringen, test wifi repeater en wifi repeater reviews.

1. TP-Link RE450

Het is natuurlijk vervelend als u op zolder aan het werk bent, en het bereik van uw router niet groot genoeg is om een snelle stabiele internetverbinding te krijgen. Hiervoor is een wireless wifi repeater een ideale uitkomst. De TP-Link RE450 is een zeer goede wifi repeater, die zijn werk uitstekend doet.

Behalve dat de draadloze wifi repeater alleen een wifi signaal uitzend, beschikt hij ook nog over de mogelijkheid om er een ethernet kabel in te steken.

Op deze manier kunt u boven ook met apparaten zonder wifi gebruik maken van het internet. De repeater kan internet snelheden aan tot 1300 MB/S, waarmee hij sneller is dan de meeste vergelijkbare apparaten in zijn soort.

Voor- en nadelen TP-Link RE450

Het installeren van de TP-Link RE450 is een fluitje van een cent, zodat u zonder veel moeite binnen enkele minuten kunt genieten van een goede internetverbinding op plaatsen waar u die eerst niet had.

Installatie is eenvoudig en binnen enkele minuten gebeurd.
Door middel van LED lampjes, kunt u precies zien welk stopcontact in uw huis het meest geschikt is voor de wifi repeater.
Beschikt over een netwerkpoort, zodat u ook met de kabel aan de slag kan.
Beschikt over een geïntegreerd stopcontact, zodat u altijd een stopcontact kwijt bent aan de versterker.

2. AVM FRITZ!WLAN Repeater

U wilt thuis natuurlijk overal in huis fijn kunnen werken of een online game kunnen spelen, hiervoor is het natuurlijk van belang dat u een goede internetverbinding hebt. Maar als dit niet overal in huis het geval is, dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om een repeater wifi aan te schaffen. de AVM FRITZ!WLAN Repeater 1750E International is hiervoor uitermate geschikt.

Het is een van de beste wifi repeater die er beschikbaar zijn. Het is een dual band wifi repeater, die er voor zorgt dat uw huidige bereik van uw router vergroot wordt, naar plaatsen waar het bereik eerst niet toereikbaar was. Hij kan snelheden aan tot 1300 MB/S, waarmee hij sneller is dan de meeste apparaten in zijn soort.

Voor- en nadelen AVM FRITZ!WLAN Repeater 1750E

Behalve dit heeft u bij de router ook nog de mogelijkheid om 1 apparaat op draad aan te sluiten. Op deze manier kunt u een apparaat van internet voorzien die u normaal niet kunt aansluiten op een wifi netwerk.

Daarnaast beschikt de repeater wifi over 5 ingebouwde LED lampjes, die aangeven hoe sterk het signaal van uw router is. Op deze manier kunt u precies zien wat de ideale plek is om uw repeater wifi te plaatsen.

U kunt door de netwerkpoort, die ingebouwd is in de repeater wifi, gebruik maken van een kabel via de versterker.
Met een snelheid van 1300 MB/S is hij sneller dan een vergelijkbare wifi repeater.
Door de ingebouwde LED lampjes kunt u precies zien wat de ideale plek is voor uw versterker.
Door het geïntegreerde stopcontact, bent u altijd een stopcontact kwijt aan de wifi repeater.

3. AVM FRITZ!Repeater 3000

Thuis wilt u natuurlijk overal in huis kunnen genieten van een goede internet verbinding, zodat u ongestoord kunt genieten van een filmpje of gewoon uw werk kunt uitvoeren. Mocht u niet overal in huis een goede internetverbinding hebben, dan is een wifi repeater wellicht de oplossing voor u. De AVM FRITZ! Repeater 3000 is hiervoor uitermate geschikt.

Deze repeater wifi creëert een speciale band met uw wifi router, zodat er geen internet snelheid verloren gaat. Hiermee kunt u snelheden behalen tot wel 1733 MB/S. Daardoor is de werking wifi repeater uitermate geschikt om thuis een extra groot netwerk op te zetten.

Voor en nadelen AVM FRITZ!Repeater 3000

Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat er in het hele huis met een goede internetverbinding gewerkt kan worden, zodat iedereen thuis kan genieten van een snel en stabiel internet.

Door de speciale manier van communiceren tussen de router en de repeater wifi, gaat er geen snelheid verloren zodat u overal in huis uw taken kunt uitvoeren.
Door de hoge snelheid van 1733 MB/S is dit een van de snelste repeaters die er op de markt beschikbaar is.
U kunt deze combineren met uw FRITZ!Box router, zodat u overal in huis een mush dekking krijgt.
Deze versterker neemt meer ruimte in beslag dan een andere versterker in zijn soort.

4. Netgear EX8000

Als u thuis aan het werk bent, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat uw internet van de juiste kwaliteit is.

Helaas hebben niet alle routers een dekking die groot genoeg is om in uw hele huis een goede, stabiele verbinding te creëren. Met de Netgear Nighthawk EX8000 kunt u dit probleem eenvoudig en snel oplossen.

Als u deze wifi repeater eenmaal aan heeft gesloten op uw netwerk, zorgt hij voor een groter wifi netwerk dan u al had. Doordat de repeater wifi op een speciale manier samen werkt met uw router, gaat er tijdens de overdracht geen internetsnelheid verloren.

Voor en nadelen Netgear Nighthawk EX8000

Behalve alleen een wifi aansluiting, beschikt de versterker ook nog over 4 netwerkpoorten, zodat u meerdere apparaten met de kabel kunt aansluiten.

Hiermee bent u zeker van dat u met alle apparaten gebruik kunt maken van de versterker. Daarnaast kunt u met behulp van een app precies kijken wat de ideale locatie voor uw router is.

Door de speciale verbinding die gecreëerd wordt tussen de router en de wifi repeater, gaat er tijdens de overdracht geen internetsnelheid verloren.
U kunt tot wel 4 apparaten verbinden met de kabel, door het grote aantal aan netwerkpoorten waar de wifi repeater over beschikt.
Dankzij een app kunt u de ideale locatie bepalen, waar u de versterker dient te plaatsen.
Door de omvang van de wifi repeater neemt hij meer ruimte in beslag dan een wandmodel.

5. Asus RP-AC68

Als u thuis aan het werk bent, wilt u natuurlijk niet dat tussentijds uw wifi verbinding weg valt. Maar niet elke router heeft genoeg dekking voor uw hele huis. Met een wifi repeater kopen kunt u dit probleem eenvoudig oplossen, en een van de best wifi repeater die wij aanraden is de Asus RP-AC68. Deze wifi repeater zorgt ervoor dat uw huidige bereik van uw router wordt vergroot.

Nadat uw de repeater wifi heeft geïnstalleerd, zorgt hij er meteen van door dat de dekking in uw huis automatisch vergroot wordt. Op deze manier kunt u meteen genieten van goed en stabiel internet in het hele huis. Doordat hij beschikt over 12 antennes, verspreidt hij overal in het huis een goed en stabiel wifi netwerk.

Voor en nadelen Asus RP-AC68

Verder beschikt de wifi repeater ook nog over 5 netwerkpoorten, zodat u meerdere apparaten op de kabel kunt verbinden. Op deze manier kan elk apparaat genieten van een goed werkende internetverbinding.

Met 5 netwerkpoorten kunt u meerdere apparaten met een kabel verbinden.
U kunt de wifi repeater gebruiken als acces point.
U kunt met de Asus Aicloud app bestanden ophalen die over het hele netwerk zijn geüpload.
 U kunt deze router niet in de wand plaatsen, waardoor hij meer ruimte in beslag neemt een wandmodel.

Hoe werkt een wifi repeater?

Hoe werkt wifi repeater, niet iedereen weet het precies. Daarom leggen we hier even kort uit hoe het in zijn gang gaat. Een wifi repeater is niks meer dan een apparaat dat verbinding maakt met uw router.

Nadat deze verbinding heeft gemaakt zorgt deze ervoor dat hij het signaal van de router doorgeeft, zodat u een groter bereik heeft. Het is dus niet een router als wifi repeater, een repeater wifi is een apart apparaat.

Een wifi repeater ontvangt de radio golven van de router, en verstuurt deze weer door. Een router heeft meestal maar een maximaal bereik van 10 tot 15 meter, waardoor als u verder weg van de router zit het kan zijn dat u geen goed bereik heeft. Daarnaast verzwakken muren en plafonds het wifi signaal ook nog eens. Met een wifi repeater kunt u dit probleem oplossen.

Wifi repeater aansluiten

Het instellen van uw versterker is vaak heel simpel en kost weinig tijd. Om u een beeld te geven van hoe het in zijn werk gaat, geven wij hier een korte uitleg. Als eerste plaats u de wifi versterker in de buurt van uw router, hierna sluit u de versterker aan op het stroom netwerk zodat deze zal opstarten.

Na ongeveer een minuut zal de versterker zijn opgestart. Daarna drukt u op de WPS knop op uw wifi repeater, deze houd u ongeveer 5 seconden ingedrukt. Vervolgens drukt u binnen 2 minuten op de WPS knop van uw router, die u ook ongeveer 5 seconden ingedrukt houdt.

Vervolgens controleert u of op de router het lampje ‘WPS’ groen brandt en het lampje ‘power’ op de versterker blauw brandt. Als deze allebei branden, dan is de wifi repeater succesvol aangesloten en kunt u door naar de volgende stap.

Nu plaats u de versterker op een plek in huis waarbij hij nog een signaal ontvangt van de router, en hij een gebied bereikt waar uw internet van uw router zwak is.

Wij raden aan om de versterker aan te sluiten op een ethernetkabel, zodat hij altijd het beste internet kan leveren. Daarna kunt u uw laptop of smartphone verbinden met de repeater, door gebruik te maken van hetzelfde netwerknaam en wachtwoord die u voor uw router heeft.

Wifi repeater kopen

Hoe kiest u de beste wifi repeater? Als u van plan bent een wifi repeater te kopen, dan wilt u natuurlijk wel weten waar u op dient te letten. Als eerste is het belangrijk om te weten waar u de repeater voor wilt kopen.

Als u bijvoorbeeld op zolder wilt kunnen gamen zonder vertraging, heeft u andere belangen dan als u op zolder vooral uw email wilt kunnen checken en kunnen werken. Verder heeft u nog verschillende soorten wifi repeaters.

Zo heeft u de keuze uit een acces point, multiroom wifi en een powerline adapter. Al deze opties hebben verschillende kwaliteiten, zodat u precies krijgt waar u naar op zoek bent. Een sterke wifi repeater is vaak handig als u thuis een wat groter oppervlak dient te bestrijken. Zo kunt u ervoor zorgen dat u ook achter in de tuin een goede internetverbinding heeft.

Wifi repeater test

Als u van plan bent een wifi repeater aan te schaffen, dan wilt u natuurlijk wel dat deze het goed doet en het bereik binnen uw huis aan kan. Daarom worden alle repeaters van te voren getest op allerlei factoren, zoals snelheid, bereik en stabiliteit zodat u zonder zorgen thuis kunt genieten van een goede internetverbinding overal in uw huis.

Laatst geüpdatet