NAS kopen in 2022? De beste NAS servers in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

In het komende artikel gaan wij onze top 5 van NAS, Network Attached Storage, uitleggen. Daarnaast geven we u NAS kopen tips. Ook vertellen wij u waar u op moet letten tijdens een NAS kopen. In het kort is dit een apparaat waarin u al uw harde schijven kunt bewaren en aan kunt sluiten op het internet netwerk.

Op deze manier kunt u al uw gegevens op een centraal punt bewaren en ophalen met elk apparaat dat is verbonden op uw netwerk. Op deze manier kunt u films streamen naar uw tv, of foto’s opslaan zodat iedereen deze kan bekijken.

1. Synology DS2415

U wilt natuurlijk wel al uw gegevens, zoals foto’s en films ergens op kunnen slaan. Of bijvoorbeeld al uw belangrijke documenten voor uw zaak. Dan wilt u natuurlijk wel weten welke NAS kopen. Dan is een NAS server waar u naar op zoek bent. Hiervoor is de NAS server Synology DS2415 uitermate geschikt. Het is een van de beste NAS servers in omloop op het moment.

Met deze server kunt u tot wel 12 harde schijven kwijt, die u allemaal vanuit 1 punt makkelijk kunt bereiken. Op deze manier kunt tot wel 120 TB aan gegevens kwijt.

U wilt natuurlijk wel snel bij deze gegevens kunnen, zonder een vertraging. Het werkgeheugen van de is standaard 2GB, maar deze kunt u zelf verhogen naar 6GB. Samen met de Quad Core processor kunt u op deze manier extra snel met de server werken, waardoor u gegevens meteen kunt opladen in uw netwerk.

Verder beschikt de NAS server over AES-NL hardware encryption, waardoor hij bestanden op de server versleutelt zodat iemand van buitenaf niet zomaar bij deze bestanden kan komen. Het apparaat zelf is verder eenvoudig te bedienen, simpel te installeren en hij is erg stil, zodat u hem midden in de ruimte kan plaatsen zonder dat hij tot overlast leidt.

Voor- en nadelen NAS server Synology DS2415

Werkgeheugen is uit te breiden van 2GB tot 6GB.
Beschikt over AES-NL hardware encryption, zodat u eenvoudig en snel versleutelde bestanden over kan zetten.
Dankzij de quad core processor kunt een eenvoudig de server meerdere zware taken laten uitvoeren
⨯ De harde schijven worden niet meegeleverd.

2. Synology DS1817 8GB

Als u op kantoor of thuis zit, dan wilt u natuurlijk dat alle netwerktaken snel en simpel worden uitgevoerd. Met de Nas server Synology DS1817 8GB kunt u dit voor elkaar krijgen.

Deze NAS server beschikt over een werkgeheugen van 8GB, zodat hij in combinatie met zijn quad core processor, waardoor hij eenvoudig meerdere zware netwerktaken tegelijk kan uitvoeren.

Verder beschikt hij ook nog over 8 slots waarin u harde schijven kwijt kunt. Daarnaast kunt u via de Synology DSM software uw NAS server simpel beheren. Via deze software heeft u de mogelijkheid om de prestaties van je server bij te houden, de firmware te updaten, je mediacollectie te bewaren en andere apps te installeren.

Deze server wordt standaard meegeleverd met een handleiding, een stroomkabel en een netwerkkabel. Verder komt er geen geluid van de server, wat ervoor zorgt dat u hem overal kunt plaatsen zonder dat u er last van krijgt.

Voor- en nadelen NAS synology DS1817 8GB

Werkgeheugen van 8GB, zodat hij elke netwerktaak op zich kan nemen.
U kunt hem eenvoudig updaten en prestaties verbeteren via de Synology DSM software.
Komt geen geluid vanaf, zo dat u hem overal kwijt kunt zonder overlast.
 Interne harde schijven worden niet meegeleverd.

3. Synology DS 1515+

Mocht u op zoek zijn een mooie opslaglocatie, dan is een NAS server een mooie optie. Binnen deze servers heeft u genoeg keus, maar de Synology DS 1515+ is een hele mooie optie om uit te kiezen. Het is een uitermate geschikt om uw gegevens op kwijt te kunnen, zonder dat de server veel ruimte in beslag neemt.

Bij de Synology DS 1515+ kunt u een totaal van 5 harde schijven opslaan, zodat tot een totaal van 30 TB aan gegevens kwijt kunt. Daarnaast kunt u met meer dan 10 gebruikers tegelijk aan de slag op de server, zodat hij uitermate geschikt is voor een middel tot klein bedrijf.

Als processor beschikt de server over een quad core 4, die in combinatie met het 2GB ram geheugen ervoor zorgt dat de server razendsnel zijn taken kan uitvoeren.

Verder werkt de NAS server met een AES-NL Hardware encryption systeem, zodat hij voor u alle bestanden veilig kan opslaan en razend snel voor u kan ontsleutelen mocht dit nodig zijn. Ook is de server zeer gebruiksvriendelijk en heel eenvoudig te installeren.

Voor- en nadelen Synology DS

Deze server ondersteunt Citrix, VMware en Microsoft Hyper-V software.
Werkt razendsnel door de quad core 4 processor en 2GB werkgeheugen.
Beschikt over AES-NL hardware encryption, voor het veilig overzetten van uw bestanden.

4. QNAP TS-1683XU

Als u opzoek bent naar een goed werkende NAS server van hoge kwaliteit, dan kunt u een QNAP NAS kopen . Een van de opties dan is de QNAP TS-1683XU-RP-E2124-16g, een uitstekende server naar waar u op zoek bent. Het is een van de beste NAS 2018.

Het is een van de grotere NAS servers in omloop, en wordt vaak gebruikt voor een middelgroot tot groot kantoor. Hij beschikt over een werkgeheugen van maar liefst 16GB zodat er tot wel 40 mensen tegelijk op kunnen werken. Verder heeft hij ook nog een ingebouwde Xeon E-2124 processor zodat hij al zijn taken op een hoge snelheid kan uitvoeren.

Behalve dat hij snel is, beschikt hij over maar liefst 16 slots om harde schijven in op te slaan. Op deze manier kunt u tot wel 224TB aan data opslaan op de server. Ook beschikt hij nog over 10 GBIT poorten, waarmee u bestanden kunt versturen met een snelheid van 1GB per seconde.

Daarnaast kunt u de server op meerdere stroompunten aansluiten, zodat u er altijd zeker van bent dat hij altijd blijft werken.

Voor- en nadelen QNAP NAS server TS-1683XU-RP-E2124-16G

Uitermate geschikt voor op kantoor door zijn hoge werkgeheugen en snelle processor.
Door de 10 GBIT poorten kunt u bestanden versturen tot wel 1 GB per seconde.
Met maar liefst 16 slots kunt u tot wel 224TB aan data opslaan.
 Harde schijven worden niet meegeleverd met de NAS server.

5. Synology DS 718+

Mocht u de beschikking hebben over een klein kantoor of thuis alle data op willen slaan, dan wilt u natuurlijk wel dat dat veilig en op een plek gebeurt. Met de Synology DS 718+ krijgt u dit allemaal voor elkaar.

De NAS server heeft de beschikking over een quad core 4 processor, waardoor hij in combinatie met zijn 2GB werkgeheugen razendsnel taken kan uitvoeren. Zo kunt u in uw thuissituatie zonder vertraging films streamen, en op uw kantoor snel bestanden downloaden van de server.

Behalve dit heeft hij ook nog 2 netwerkpoorten, waarmee u de doorvoersnelheid van de server kunt verhogen tot wel 226 MB/S. Verder is het apparaat eenvoudig te installeren en te gebruiken met de bijgeleverde handleiding.

Voor en nadelen Synology DS 718+

Eenvoudig te installeren en te gebruiken.
Dankzij de quad core 4 processor en het werkgeheugen kan hij zware netwerktaken eenvoudig uitvoeren.
U kunt eenvoudig uw doorvoersnelheid verhogen dankzij LACP.
 Harde schijven worden niet meegeleverd.

Wat is een NAS server?

Een NAS server, Network Attached Storage, is een station waarin u uw harde schijven kunt opslaan. U kunt het zien als een soort netwerkschijf. Door deze te verbinden met uw netwerk, kan iedereen deze bestanden ophalen uit een centraal punt vanuit zijn/haar apparaat. Op deze manier hoeft u uw bestanden niet op te slaan op een computer en bespaart u een hoop ruimte. Dit is ideaal voor kantoor of NAS server thuis kantoor, waarbij met veel gegevens gewerkt wordt die met elkaar gedeeld dienen te worden.

NAS kopen, waar op te letten

Als u van plan bent om een NAS server kopen, dan zijn er natuurlijk wel een paar factoren waar u op dient te letten. Hier geven wij u wat NAS kopen advies. Zo is het belangrijk dat u er een kiest waarbij u al uw harde schijven in het station kwijt kan. Let hierbij ook op dat u de juiste server koopt voor uw harde schijven. Niet elke server heeft dezelfde ingang voor de harde schijven.

Daarbij dient u ook te letten op de processor en het werkgeheugen, zodat de NAS server alle netwerktaken soepel kan uitvoeren zonder vertraging. Wilt u een goede NAS server kopen, let dan op een NAS aanbieding of NAS server beste koop. Daarnaast is het van belang dat u niet meteen een goedkope NAS server koopt, want u wilt natuurlijk niet al uw gegevens kwijt raken. Dus als u een kwalitatieve goede server wilt, dan kunt u bijvoorbeeld een Synology NAS kopen.

NAS harde schijf

Als u een NAS server heeft gekocht, is het natuurlijk van belang dat u een NAS harde schijf kopen, zodat u gegevens kwijt kunt in het station. Als u een server heeft gekocht, dan dient u meestal wel een NAS schijf kopen. Deze worden meestal niet automatisch meegeleverd.

Laatst geüpdatet