Netwerk switch kopen in 2022? De beste ethernet switch in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Wat is een netwerk switch of ethernet switch nou precies? We krijgen de vraag steeds vaker en zullen jou hier een duidelijk antwoord op geven. Een netwerk switch is een apparaat waarmee je meerdere apparaten op één netwerk aansluit door middel van een kabelverbinding. Je sluit je netwerkkabel aan op de internet switch en deze zorgt ervoor dat er meer poorten beschikbaar zijn waardoor je meerdere apparaten tegelijk aansluit op je internet netwerk.

Voorheen had je de zogenaamde ‘Hub’ die precies hetzelfde deed maar het grote nadeel hieraan was dat je de internetsnelheid met de andere gebruikers moest delen. Daarentegen geeft de internet switch alle gebruikers dezelfde internetsnelheid voor optimaal gebruik. Voor een uitgebreidere handleiding kan je onder aan deze pagina meer lezen. Hieronder hebben wij een top 5 samengesteld van de beste netwerk switch die er op dit moment zijn.

1. Netgear ProSafe GS108PE

Deze Netgear ProSafe GS108PE is een managed switch die je zowel thuis als zakelijk kan gebruiken en beschikt over 8 netwerk poorten. de zakelijke netwerk functies stel jezelf gemakkelijk in op de netwerk switch. Ook kan je bepaald internetverkeer voorrang verlenen waardoor je altijd een goede internetverbinding op je apparaat hebt.

Ook kan de ethernet switch slechte netwerkkabels herkennen en met de 32 virtuele netwerken die je op kunt zetten met VLAN beperk je delen van je netwerk tot toegang. Deze netwerk switch beschik ook over IGMP Snooping technologie waarmee je IPTV ontvangers gemakkelijk aansluit.

Voor- en nadelen GS108PE

Naast de Netgear ProSafe GS108PE worden ook nog een aantal spullen meegeleverd. Zo ontvang je allereerst een installatiegids om je op weg te helpen.

Daarnaast ontvang je de montagekit voor het apparaat. Ook ontvang je rubberen voetjes om de netwerkswitch stabiel te plaatsen en verschuiving te voorkomen. Als laatst ontvang je natuurlijk de netstroom kabel voor de internet switch.

 Met de PoE poorten geef je apparaten tegelijkertijd internet en stroom
 Mogelijkheid om deze managed switch eenvoudig in te stellen
 Internet switch ook gebruiken voor het aansluiten van een iptv ontvanger
Bij deze internet switch worden geen internetkabels meegeleverd

2. TP-Link TL-SG108E

De TP-Link TL-SG108E netwerkswitch is er een met maar liefst 8 netwerkaansluitingen. Je stelt deze netwerk switch gemakkelijk in via de webinterface van TP-Link. Daarin kan je bijvoorbeeld voorrang geven aan bepaald netwerkverkeer waardoor je geen last krijgt van internetproblemen wanneer je iets belangrijks aan het downloaden bent.

Ook deze switch is op te delen in 32 virtuele netwerken waarmee je mensen toegang kan verlenen of afnemen tot bepaalde delen van je netwerk. Bovendien monteer je de internet switch eenvoudig onder een bureau of aan de muur.

Voor- en nadelen TL-SG108E

Je ontvangt naast de TP-Link TL-SG108E ook nog wat andere spullen. Zo ontvang je een installatiegids om je op weg te helpen met de netwerkswitch.

Verder ontvang je nog rubberen voetjes voor de switch om deze stabiel te plaatsen. Als laatst ontvang je nog een software-CD die je helpt om de netwerk switch te installeren en up-to-date te houden.

 Met Quality of Service bepaal jij welk internetverkeer prioriteit heeft
 Monteer deze netwerk switch gemakkelijk onder een bureau of muur
 Ook kan je met deze network switch een iptv ontvanger aansluiten
Beschikt niet over PoE poorten waardoor je jouw apparaten niet van stroom kan voorzien via de internetkabel

3. Ubiquiti UniFi Switch 

De Ubiquiti UniFi Switch 8-60W is een netwerk switch met 8 netwerkaansluitingen waarvan er 4 PoE ondersteunen. Heel handig dus als je apparaten van internet en tegelijkertijd van stroom moet voorzien.

Door middel van de Ubiquiti UniFi Controller krijg je de mogelijkheid om al je UniFi acces points vanaf één scherm te beheren. Zo houdt je de touwtjes in eigen handen en heb je de volledige controle over jou data. Deze ethernet switch kan je eenvoudig onder een bureau of op een muur monteren.

Voor- en nadelen UniFi Switch 8-60W

Naast de Ubiquiti UniFi Switch 8-60W worden ook nog een aantal items standaard meegeleverd. Zo ontvang je allereerst de handleiding voor de ethernet switch.

Daarnaast wordt de stroomadapter en stroomkabel natuurlijk ook standaard meegeleverd. Als laatst ontvang je nog het bevestigingsmateriaal voor de netwerk switch waarmee je deze gemakkelijk monteert.

 Dankzij de 8 netwerkaansluitingen sluit je gemakkelijk bedrade apparaten aan en voorzie je ook nog is 4 apparaten tegelijkertijd van stroom dankzij de 4 PoE (Power over Ethernet) poorten
 Deze internet switch ondersteunt ook VPN passthrough waarmee je verbinding kan maken met een VPN-verbinding en zo anoniem kan blijven
Het is niet mogelijk om deze switch in een serverrek te monteren
Beschikt niet over QoS waardoor je bepaald internetverkeer geen prioriteit kan geven.

4. TP-Link TL-SG105E

Deze TP-Link TL-SG105E netwerk switch is er een met 5 netwerkpoorten. Deze switch stel je in via de webinterface van TP-Link waarmee je ook je netwerkswitch gemakkelijk instelt.

Op de webinterface kan je ook bepaald internetverkeer voorrang geven waardoor bijvoorbeeld telefoongesprekken niet worden gestoord wanneer je veel aan het downloaden bent.

Het is mogelijk om de switch op te delen in 32 virtuele netwerken waardoor je zelf in de hand hebt wie er toegang hebben tot bepaald delen van je netwerk. Ook monteer je deze ethernet switch eenvoudig onder je bureau of op een muur.

Voor- en nadelen TL-SG105E

Je ontvangt niet alleen de TP-Link TL-SG105E netwerk switch maar ook een aantal spullen die standaard meegeleverd worden. Zo ontvang je als eerst een installatiegids voor de ethernet switch om deze in te stellen. Daarnaast ontvang je ook een netstroomadapter die je zeker nodig zal hebben.

Verder wordt er nog een software-CD meegeleverd voor het installeren van updates en onderhoud. Als laatst ontvang je nog rubberen voetjes om de switch stevig op de grond of aan de muur te monteren.

 Je stelt deze ethernet switch gemakkelijk in naar eigen wens
 Door middel van de virtuele netwerken bepaal jij zelf wie er toegang heeft tot een bepaald deel van je netwerk
 Dankzij de Quality of Service kan je ervoor kiezen om bepaald internetverkeer voorrang te geven
 Je kan apparaten niet voorzien van stroom via de internetkabel omdat de switch geen PoE poorten ondersteunt
 Wanneer al de netwerkaansluitingen bezet zijn wordt de internetsnelheid minder
 Het is niet mogelijk om een iptv ontvanger aan te sluiten op de ethernet switch

5. Netgear JGS524PE

Deze Netgear JGS524PE internet switch is een zakelijke switch met maar liefst 24 gigabit netwerkpoorten. Hiervan beschikken er 12 over Power over Ethernet waarmee je apparaten van internet en tegelijkertijd van stroom voorziet.

Hierdoor hoef je dus geen aparte kabel aan te leggen voor de stroomtoevoer. Ook is het een managed switch die je naar eigen wensen instelt. Hiermee kan je het netwerk opsplitsen in 100 virtuele netwerken en bepaal jij wie tot welk deel van het netwerk toegang krijgt.

Met de Quality of Life service geef je bepaald internetverkeer voorrang. Hiermee geef je bijvoorbeeld voorrang aan inkomende en uitgaande gesprekken zodat deze niet storen als je ondertussen iets aan het downloaden bent.

Voor- en nadelen Netgear JGS524PE

Je ontvangt bij de Netgear JGS524PE niet alleen de ethernet switch maar ook nog een aantal standaard meegeleverde spullen. Zo ontvang je om mee te beginnen de handleiding voor het installeren van de switch. Ook ontvang je een cd waarmee je de nieuwste software voor de netwerk switch download.

Bovendien ontvang je ook een rackmount kit waarmee je de switch netwerk aan een muur of bureau monteert. Als laatst wordt de voedingskabel ook nog meegeleverd.

 Maar liefst 24 netwerkpoorten voor het aansluiten van al jouw apparaten voor zakelijk en/of privé gebruik
 12 van deze netwerkpoorten beschikken over Power over Ethernet wat inhoudt dat je apparaten van zowel internet als stroom voorziet.
 Je stelt de switch naar eigen wensen in omdat het een managed switch is.
Er worden helaas geen internetkabels meegeleverd bij de netwerk switch.

Netwerk Switch uitleg

Wil je een netwerk switch kopen maar weet je niet precies wat het is dan ben je hier aan het goed adres, want wij leggen hier duidelijk uit wat het is. Dus wat is een netwerk switch nou eigenlijk?

Een netwerk switch of ethernet switch is een apparaat dat je de mogelijkheid geeft om meerdere apparaten tegelijkertijd aan te sluiten op een netwerk via internetkabels.

Het is eigenlijk een soort router die het aantal netwerkaansluitingen vergroot alleen moet je deze wel aansluiten op een router. Het is ook goed om te weten dat je een switch kan aanschaffen van 5 tot 52 poorten. Houdt er ook altijd rekening mee dat je één poort van de switch nodig hebt voor de aansluiting met de router.

Netwerk Switch Gigabit

Een switch netwerk is ook te onderscheiden in 2 verschillende soorten die verschillen in snelheid. Zo heb je een fast ethernet switch en een gigabit ethernet switch. Een fast netwerk switch heeft doorvoersnelheid van 12,5 MB per seconde terwijl een gigabit netwerk switch een doorvoersnelheid van maar liefst 125 MB per seconde heeft.

Ga er altijd vanuit dat het traagste apparaat in je netwerk de internetsnelheid bepaald. Heb je bijvoorbeeld een fast switch in huis die je vervolgens ook met een gigabit switch hebt verbonden, dan zal de internetsnelheid niet sneller zijn dan die van de fast netwerk switch.

Check voordat je een gigabit netwerk switch aanschaft altijd even wat de capaciteit van de router is en of deze groot genoeg is voor een gigabit switch.

Netwerk switch met wifi?

Wat ook handig is om te weten is dat je netwerk switch nutteloos is wanneer je geen internetkabels hebt. Het is dus niet mogelijk om een netwerk switch met wifi te verbinden, hierdoor zou de internetsnelheid ook minder worden en wordt de internet switch minder effectief. Verder zou het ook een minder groot en stabiel bereik hebben met een draadloze verbinding.

Netwerk switch uitleg Power over Ethernet

Wat is PoE nou eigenlijk?: PoE staat voor Power over Ethernet en dat is bij sommige netwerk switchen vandaag de dag het geval. Het houdt in dat je via de internetkabel je apparaat tegelijkertijd ook kan voorzien van stroom wat handig is als je bijvoorbeeld een camera ophangt.

Voorheen moest je altijd 2 kabels hebben om een apparaat te voorzien van internet en stroom. Gelukkig is dat met de technologie van tegenwoordig anders en worden er mooie oplossingen voor bedacht zoals ‘PoE’.

Hoe sluit je de ethernet switch aan?

Dat is heel eenvoudig, je hoeft er alleen voor te zorgen dat je een internetkabel hebt. Houdt er wel altijd rekening mee dat je een van de netwerkpoorten op de ethernet switch nodig zal hebben om deze te verbinden met een router of modem.

Tegenwoordig zit de modem meestal al in de router ingebouwd. Je stopt dus heel simpel een internetkabel in de router en die geleid je vervolgens naar een van de netwerkpoorten op de network switch en dan is je switch klaar voor gebruik.

Laatst geüpdatet