Wat is de Google wifi router precies en welke versie is op dit moment interessant?

sep 30, 2019 | Internet, Router

sep 30, 2019 | Internet, Router

De Google wifi router van Google wifi Nederland is eigenlijk een normale router die hetzelfde doet als alle andere. Toch is er een verschil waarin de Google router zich van andere onderscheid. Zo kan je zelf bepalen wie en waar in huis je wifi hebt en wanneer. Verder kan je meerdere Google routers aanschaffen om zo een multiroom netwerk te creëren. Dit doe je door middel van de Google wifi mesh waarmee je routers aan elkaar koppelt om zo een breder en stabieler netwerk op te zetten voor in huis.

Met de Google wifi router haal jij dus supersnel draadloos internet in huis en hoef je je geen zorgen te maken over plekjes waar de verbinding slecht is. Het verschilt per huisoppervlakte hoeveel Google routers je nodig hebt. Je gaat in dit stuk meer lezen over hoe het werkt en wat de voordelen zijn van Google wifi kopen. Ook wordt er in dit stuk Google wifi reviews behandeld zodat jij voor jezelf de keuze kan maken of het iets voor jou is of niet. Verder kun je de beste internet provider bekijken om tot de beste deal te komen onder aan dit artikel.

[toc]

1. Google WiFi

Google wifi kopen Nederland

Wil jij Google wifi kopen maar weet je nog niet zeker of het geschikt is voor jou, dan ben je hier op het juiste adres. Wij gaan je namelijk helpen om meer te weten te komen over Google wifi. Je haalt met een Google wifi router supersnel internet in huis die ook écht alle plekken in het huis bereikt.

Nooit meer last van traag internet in bepaalde delen van je huis en ook niet gestoord worden tijdens het kijken van een spannende film, met een Google router is het mogelijk. Ook is het een groot voordeel dat al je routers op hetzelfde netwerk opereren en de internetsnelheid niet wordt beïnvloed door andere routers.

Google wifi triple pack

Je kan er voor kiezen om een Google router aan te schaffen maar ook is er de keuze om een pakket van 3 te kopen. Wanneer je er maar 1 aanschaft is het probleem natuurlijk weer dat er alsnog plekken in het huis zijn waar de wifi minder is.

Kies je ervoor om een Google wifi triple pack aan te schaffen wordt dit probleem al gauw verholpen. Met de 3 routers kan je heel je huis voorzien van een stabiel netwerk zonder storingen in sommige delen van het huis. Dit noemen we het creëren van een multiroom netwerk.

Google mesh wifi, hoe werkt het?

Je kent het vast wel, die plekken in huis waar de wifi slecht is of waar je zelfs helemaal geen bereik hebt. Met de Google mesh wifi kan je dit probleem eenvoudig verhelpen. Wanneer je een Google wifi triple pack aanschaft kan je deze met elkaar verbinden en verspreiden door het huis. Hiermee creëer je een multiroom netwerk waarbij een stabiele en snelle verbinding tot stand komt. Door Google wifi mesh heb je dus niet langer het probleem van slechte wifi.

Je installeert deze Google routers heel snel en eenvoudig via de app van Google. Op het basisstation staat een QR-code die je scant en vervolgens herkent de router het netwerk waar die mee moet verbinden. Na deze installatie van het basisstation kan je de wifi gelijk gebruiken maar je kan ook eerst de andere 2 Google wifi routers plaatsen. Dit doe je net zo snel en eenvoudig als bij het basisstation.

Google router instellen naar eigen wensen

Met de Google wifi router is het mogelijk om te bepalen wie, waar en wanneer op het netwerk kan. Zo kan je bijvoorbeeld voorkomen dat je kinderen ‘s avonds nog tot laat in hun bed op hun telefoon zitten. Ook kan je bepalen of er bepaald internetverkeer voorrang krijgt op het andere. Zo kan jij ongestoord genieten van je favoriete serie op Netflix zonder gestoord te worden. Ben je toevallig veel aan het downloaden maar je wilt ondertussen gamen dan is dat ook mogelijk. Je stelt het allemaal eenvoudig in via de app van Google en deze zorgt ervoor dat de aanpassingen op je netwerk goed zullen functioneren.

Bereik niet groot genoeg?

Blijkt het bereik in jouw huis niet goed genoeg te zijn met een Google wifi triple pack? Dit kan zo zijn doordat je een groot huis hebt of je hebt de wifi punten niet op de juiste plekken geïnstalleerd. Wanneer het geval is dat je huis te groot is dan kan je er voor kiezen om een vierde of vijfde Google router te kopen. Deze plaats je vervolgens op de plekken waar het wifi signaal niet sterk genoeg is en hiermee wordt het multiroom netwerk uitgebreid.

Google wifi review

Ben je aan het twijfelen of de Google wifi router iets voor jou is dan raden wij aan om jezelf goed in te lezen. Je kan dit stuk nog een keer goed doorlezen of je gaat op zoek naar review Google wifi. Deze kan je overal op internet vinden en deze Google wifi reviews kunnen jou erbij helpen om de keuze te maken. Dus heb je nog je twijfels of het wel écht iets voor jou en jouw woonsituatie is, dan raden wij aan om de Google wifi reviews te lezen om een keuze voor jezelf te maken.

Laatst geüpdatet