WiFi schakelaar in 2022? De beste WiFi lichtschakelaar in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Een goede WiFi schakelaar aanschaffen? Dan ben je hier op het goede adres aangekomen. Tegenwoordig heb je vaak de keus uit veel soorten WiFi schakelaars, maar wat is uit dit aanbod nou de beste WiFi lichtschakelaar? Om het wat gemakkelijker te maken hebben we een top 5 WiFi schakelaar opgesteld. Hierbij zijn reviews en voor- en nadelen toegevoegd zodat jij jezelf goed kunt inlezen over de mogelijkheden!

1. FIBARO Relay Switch 2 x 1.5kW

De FIBARO Relay Switch is een wifi schakelaar, waarmee je twee spanning-onafhankelijke schakelingen kunt maken. Daarnaast is dit model potentiaal vrij tot en met 230V.

Hierdoor is het mogelijk om het relais te gebruiken om vervolgens 12-24V apparatuur te schakelen. Schakel maar liefst twee verschillende apparaten tot 1,5 kW tegelijk. Het apparaat werkt zelf op 230V, maar meet geen energie verbruik.

Naast de handige functionaliteiten van de FIBARO Relay Switch is dit type ook nog eens voorzien van een perfect ontwerp en fantastische kwaliteit. Daarom krijg je standaard 3 jaar garantie op jouw FIBARO product. Bovendien voldoet deze wifi schakelaar over de hoogste kwaliteitsnormen. Dit komt mede doordat alle FIBARO apparaten tijdens elke productiefase worden getest.

Voor- en nadelen FIBARO Relay Switch

Er worden naast de FIBARO Relay Switch een aantal spullen meegeleverd. Zo ontvang je een handleiding die uitleg geeft over de bediening en de installatie. Daarnaast wordt er een afstandsbediening inclusief batterijen meegeleverd.

Verzekerd van een hoge kwaliteit
Schakel 2 apparaten tot 1,5 kW tegelijk
Potentiaal vrij tot en met 230V
Beschikt niet over een dim-functie voor lampen

2. Iotty Smart Switch E1

De Iotty Smart Switch kan gebruikt worden om je poort, verlichting of garagedeur te bedienen vanaf een afstand. Dit doe je simpelweg door aan te geven wat de wifi lichtschakelaar moet doen.

Door middel van de Google Assistant en Amazon Alexa spreek je spraakopdrachten in die vervolgens worden uitgevoerd door de switch. Zo kan de verlichting bijvoorbeeld aanspringen zodra je de straat in komt rijden en gaat het licht weer uit wanneer de zon op komt. Dit stel je allemaal volledig in naar eigen wens.

Daarnaast bedien je de Iotty Smart Switch ook eenvoudig via de handige app. Hier stel je onder andere ook schema’s in voor de lampen, zodat deze uitgaan als je weggaat om stroom te besparen. Verder bepaal je zelf of je het apparaat wilt laten inbouwen in de muur. Dit komt doordat dit model zowel is geschikt voor opbouw als inbouw.

Voor- en nadelen Smart Switch

Bij de Iotty Smart Switch worden er standaard een aantal items meegeleverd. Je ontvangt naast de wifi schakelaar een handleiding die je helpt met de montage en de installatie.

Handige bediening via app
Maak gebruik van de Google Assistant
Stel schema’s in via de app
Is van glas gemaakt, dus breekbaar

3. KlikAanKlikUit Startset

De KlikAanKlikUit Startset is een set die bestaat uit twee wifi dimmers. Plaats de wifi dimmers in bestaande stopcontacten en steek de lampen erin. Vervolgens dim je de dimbare verlichting vanuit je luie stoel, waardoor je dus niet iedere keer hoeft op te staan. Bovendien worden de andere stopcontacten niet geblokkeerd dankzij het compacte en verfijnde design.

De KlikAanKlikUit Startset is daarnaast te bedienen via de app. Download de KlikAanKlikUit app en verbindt de wifi dimmers met de app voor Android en iOS.

Ben je aan de andere kant van de wereld? Dan heb je alsnog de afstandsbediening van je lampen op zak. Verder is het apparaat voorzien van een kinderbeveiliging. Hierdoor kan de KlikAanKlikUit Startset veilig worden gebruikt in een huishouden met kinderen.

Voor- en nadelen KlikAanKlikUit Startset

Niet alleen ontvang je de KlikAanKlikUit Startset maar er worden ook een aantal accessoires meegeleverd. Je ontvangt namelijk een afstandsbediening die inclusief batterijen wordt bijgeleverd. Daarnaast wordt er een handleiding meegeleverd die je helpt met de installatie en de bediening.

Eenvoudig te bedienen via de app
Dim de verlichting vanaf je luie stoel
Andere stopcontacten worden niet geblokkeerd
Lees altijd de handleiding door voor veilig gebruik

4. Logitech Pop

De Logitech Pop is een wifi schakelaar die iedereen in huis een verbeterde toegang geeft tot de basisbediening van intelligente thuisapparaten. Plaats dit model op een nachtkastje, naast een deur of in de keuken. Vervolgens bepaal je zelf de gewenste sfeer in huis met Sonos-afspeellijsten en verlichtingsinstellingen.

Hierbij heb je zelf de keuze of je bepaalde groepen individueel of in groepen bediend. Dit doe je door de knop op de Logitech Pop enkel, dubbel of lang in te drukken.

Met de Logitech Pop combineer je meerdere apparaten tot recepten, zodat je met één druk op de knop meerdere acties in beweging brengt. Zo kan bijvoorbeeld de TV tegelijk aangaan met de lampen naast de televisie.

Wanneer je verbonden met een bestaande Harmony-afstandsbediening met hub activeer je Harmony-sneltoetsactiviteiten zoals ‘Muziek luisteren’ of TV kijken’. Houdt er rekening mee dat de Harmony en het startpakket optioneel verkrijgbaar zijn.

Voor- en nadelen Logitech Pop

Je ontvangt naast de Logitech Pop een aantal accessoires die het apparaat compleet maken. Er wordt namelijk een batterij voor de wifi schakelaar meegeleverd, zodat je direct aan de slag kunt gaan.

Daarnaast ontvang je de bevestigingstape voor de montage. Zeker niet te vergeten is de handleiding die je uitleg geeft over de bediening.

Bedien intelligente thuisapparaten via één apparaat
Met één druk op de knop bedien je meerdere apparaten
Maar liefst 3 aparte opdrachten per schakelaar
Het startpakket is optioneel verkrijgbaar

5. KlikAanKlikUit ACST-9900

Met de KlikAanKlikUit Slimme Actie Knop bedien je lampen en intelligente apparaten in jouw huis. Via het ICS-2000-controlestation is het ook mogelijk om aangepaste acties te activeren.

Dat wil zeggen dat je bepaalde groepen met elkaar kunt verbinden om deze met één druk op de knop te activeren. Bovendien is de KlikAanKlikUit Slimme Actie Knop voorzien van een compact ontwerp, waardoor het apparaat volledig opgaat in het interieur.

Plaats de KlikAanKlikUit Slimme Actie Knop in de slaapkamer, keuken of in de woonkamer, die keuze is geheel aan jou. Met de meegeleverde bevestigingstape heb je het apparaat binnen enkel minuten bevestigt op de door jou gewenste plek.

Het verwisselen van batterijen hoeft bovendien niet vaak meer te gebeuren dankzij de lange batterijlevensduur. Is de batterij toch bijna leeg? Dan zal het indicatielampje gaan branden en weet je dat de batterij aan vervanging toe is.

Voor- en nadelen Slimme Actie Knop

Ook bij de KlikAanKlikUit Slimme Actie Knop worden er een aantal items meegeleverd. Je ontvangt een handleiding die je helpt met de montage en de bediening.

De batterij van de wifi lichtschakelaar wordt daarnaast ook standaard meegeleverd. Verder ontvang je nog een aantal overige bevestigingsmaterialen die je nodig hebt voor de montage.

Gemakkelijk te bevestigen met bevestigingstape
Met één druk op de knop bedien je meerdere apparaten
Lange batterijduur
Geen oplaadbare batterij

Laatst geüpdatet