WiFi versterker camping in 2022? De beste camping WiFi versterker  in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

De WiFi versterker camping is met recht ontzettend populair in ons land. Velen van ons bezoeken jaarlijks de camping en lopen tegen het probleem van een slome internet- en televisie verbinding. Gelukkig is kwalitatief internet op de camping binnen handbereik met de zogenaamde camping WiFi versterker (ook wel hotspot extender camping genoemd).

Er zijn een flink aantal modellen die kunnen voldoen aan je wensen. Zo zijn er bijvoorbeeld apparaten waarmee je met meerdere mensen kunt verbinden. Om de keuze wat gemakkelijker te maken hebben wij alvast wat onderzoek verricht en een top 5 wifi versterker camping opgesteld. Kijk snel of er een geschikt model voor jou tussen zit!

1. Netgear Nighthawk M2

De Netgear Nighthawk M2 is een snelle wifi router die geschikt is voor op vakantie of onderweg. Door een simkaart te plaatsen bereik je een maximale internetsnelheid van 2 Gbps.

Dit is meer dan genoeg om de zwaarste taken uit te voeren wanneer je geen toegang hebt tot een vaste internetverbinding. Zo wordt het zelfs mogelijk om onderweg films in 4K te streamen of om multiplayer games te spelen.

Met de Netgear Nighthawk M2 kun je maximaal 20 apparaten verbinden via wifi. Sluit één apparaat aan via de ingebouwde netwerkaansluiting voor een constante en stabiele verbinding.

Op het geïntegreerde scherm lees je gegevens af zoals de resterende batterijduur en de huidige upload- en downloadsnelheid. Bovendien stream je video’s direct naar alle verbonden apparaten door een SD kaart, USB stick of harde schijf aan te sluiten.

Voor- en nadelen Nighthawk M2

Er worden altijd een aantal spullen meegeleverd bij de Netgear Nighthawk M2. Zo ontvang je een handleiding die je uitleg geeft over de installatie en bediening. De batterij die maar liefst 24 uur meegaat wordt ook standaard meegeleverd. Is de batterij leeg? Dan laad je deze eenvoudig op met de oplader inclusief USB C kabel.

Deel bestanden via het Micro SD slot
De batterij gaat maar liefst 24 uur lang mee
Zet een verbinding van maximaal 2 Gbps op
Alleen 4G ontvangst binnen Europa

2. Huawei E5885Ls-93a

Zet overal ter wereld een draadloos netwerk op met de Huawei E5885Ls-93a. Zo koppel je op de camping of onderweg maar liefst 32 apparaten via 3G of 4G.

Met een maximale snelheid van 300 Mbps heb je meer dan genoeg om je favoriete films en series te streamen in 4K. Ondertussen upload je foto’s en video’s naar de cloud zonder dat de stream wordt onderbroken.

De Huawei E5885Ls-93a is daarnaast voorzien van een geïntegreerde netwerkaansluiting. Hierdoor sluit je een vaste computer aan op het internet zonder wifi. Zet maar liefst 25 uur lang een wifi verbinding op met al jouw apparaten dankzij de grote ingebouwde batterij.

Zo heb je onderweg ook altijd internet en hoef je niet bang te zijn dat het apparaat na een paar uur leeg is. Verder gebruik je de Huawei E5885Ls-93a ook als powerbank waarmee je tablets en telefoons kunt opladen.

Voor- en nadelen E5885Ls-93a

Naast de Huawei E5885Ls-93a ontvang je een aantal spullen die het apparaat compleet maken. Zo wordt er standaard een handleiding meegeleverd die je helpt met de installatie. Daarnaast ontvang je natuurlijk ook de accu. Is de batterij leeg? Geen probleem, want deze laadt je eenvoudig op met de meegeleverde USB kabel.

Hele dag te gebruiken zonder op te laden
Behaal snelheden van maar liefst 300 Mbps.
Verbindt maximaal 32 apparaten tegelijk
Aangesloten apparaten moeten 5 GHz ondersteunen

3. Netgear Nighthawk EX7500

Met de Netgear Nighthawk EX7500 verleng je het wifi signaal van je huidige router naar de slaapkamer of zolder. Het wifi signaal op zolder is namelijk niet altijd even sterk als het signaal beneden.

Zo communiceert dit model met een bestaand wifi netwerk door middel van een speciale frequentie. Door deze speciale frequentie gaat er minder snelheid verloren en wordt er een stabiele verbinding tot stand gebracht.

Je creëert met de Netgear Nighthawk EX7500 een sterk wifi netwerk die je hele huis voorziet van een stabiele verbinding. Zo zorgt het apparaat ervoor dat je ten alle tijden met het sterkste netwerk verbindt. Dit wil dus zeggen dat wanneer je beneden bent verbindt met de router en boven met de repeater.

Het installeren van deze uitvoering is kinderspel, je hoeft het apparaat namelijk alleen maar aan te sluiten op het stopcontact. Vervolgens verbindt de Netgear Nighthawk EX7500 met één druk op de knop met je router.

Voor- en nadelen Nighthawk EX7500

Niet alleen ontvang je de Netgear Nighthawk EX7500 maar er wordt ook altijd een handleiding meegeleverd. In deze handleiding wordt namelijk precies vertelt hoe je het apparaat installeert. Verder wordt er geen stroomkabel of iets dergelijks meegeleverd omdat dit model voorzien is van een geïntegreerde connector voor het stopcontact.

Gemakkelijk in te stellen via de Netgear app
Behaalt een maximale snelheid van 866 Mbps
De speciale frequentie voorkomt snelheidsverlies
Werkt alleen op plekken waar het signaal van de router sterk is

4. TP-Link RE450 Duo pack

Het TP-Link RE450 Duo pack verlengt het huidige wifi signaal naar de slaapkamer en zolder. Het bereik van de router is op deze plekken meestal minder sterk dan in de woonkamer. Sluit daarom de 2 apparaten aan op een stopcontact, waarmee je het bereik van je huidige router vergroot en versterkt.

Hiermee creëer je namelijk één sterk netwerk, waarmee je overal in huis een goede verbinding hebt. Houdt er alleen rekening mee dat het signaal van de router sterk genoeg is op de plaatsen waar je de repeaters wilt aansluiten.

Je verbindt het TP-Link RE450 Duo pack eenvoudig met je huidige wifi netwerk. Zo wordt het bereik van je netwerk met slechts één druk op de knop vergroot. De verbinding zal in de slaapkamer of op zolder ook stabieler zijn dan voorheen omdat het signaal van dichterbij komt.

Sluit je liever een apparaat aan met een internet kabel? Dat kan, want de TP-Link RE450 is voorzien van één netwerkpoort, zodat je een tv, laptop of printer kunt aansluiten.

Voor- en nadelen RE450 Duo pack

Bij het TP-Link RE450 Duo pack worden altijd een handleiding meegeleverd. Hierin wordt namelijk precies vertelt hoe je deze modellen installeert en hoe je ze aansluit op je netwerk.

De led lampjes geven aan hoe sterk het signaal is
Sluit één apparaat aan via een netwerkkabel
Bereikt een snelheid van maximaal 1300 Mbps
Werk alleen op plekken waar het signaal sterk genoeg is

5. TP-Link M7450

Met de TP-Link M7450 zet je in heel Europa een stabiele en snelle internetverbinding op, zelfs als je onderweg bent. Dit doe je simpelweg door een sim-kaart te plaatsen in deze camping wifi router. Vervolgens maakt het apparaat in heel Europa verbinding met 3G en 4G netwerken.

Het is hierdoor mogelijk om snelheden van maar liefst 300 Mbps te behalen zodat je moeiteloos je favoriete films en series kunt streamen. Daarnaast upload je tegelijkertijd alle vakantiefoto’s in de cloud zonder dat de stream hierdoor wordt belemmerd.

Via wifi koppel je maximaal 32 apparaten aan de TP-Link M7450, zodat je niet alleen je smartphone online houdt maar ook jouw laptop en jouw tablet. Plaats een geheugenkaart in de router om de bestanden met iedereen die verbonden is te delen. Verder gaat de batterij van de TP-Link M7450 tot wel 15 uur lang mee. Zo heb je ook onderweg naar vakantie een stabiele internetverbinding.

Voor- en nadelen M7450

Er worden naast de TP-Link M7450 altijd een aantal spullen meegeleverd. Zo ontvang je de batterij die het mogelijk maakt om op meerdere locaties een internetverbinding op te zetten. Is de batterij leeg? Dan laadt je deze eenvoudig op met de bijgeleverde Micro USB kabel.

Daarnaast wordt er nog een Nano naar Micro simkaart-adapter meegeleverd, zodat de simkaart altijd past. Tot slot ontvang je een handleiding die jou uitleg geeft over de installatie en de bediening.

Snelheden van 300 Mbps zijn haalbaar
Deel bestanden via het MicroSD kaartslot
Met wifi standaard AC 3 keer snellere verbinding
Niet te gebruiken als powerbank voor je telefoon

Laatst geüpdatet