Kodi VPN: alles over optimaal streamen met Kodi

Wanneer je volop films en series wilt kunnen streamen, kun je gebruik maken van Kodi. En als je dit gaat combineren met een goede VPN kunnen er heel veel nieuwe mogelijkheden ontstaan. Wat is een goede Kodi VPN, waar kun je hiervoor terecht en hoe regel je een (gratis) VPN Kodi? Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van Kodi is het gebruik van een VPN zeker een aanrader. Het is hierbij wel belangrijk dat je het aanbod van providers goed bekijkt en dat je weet hoe alles werkt. Zo zorg je ervoor dat je volop kunt genieten van alles wat VPN voor Kodi jou te bieden heeft. 

Op dit moment is Kodi een van de betere streamingsdiensten die er zijn. Je kunt er niet alleen gratis gebruik van maken, maar het is ook nog eens open-source. Verder kun je toegang krijgen tot heel veel films en series maar ook sportwedstrijden. Kodi is beschikbaar voor Mac en Windows, maar er is ook een applicatie voor Android. Op zoek naar een VPN aanbieder? Zoek niet verder en vergelijk direct het aanbod.

Je kunt Kodi zeer goed gebruiken in combinatie met VPN. Je krijgt dan te maken met een aantal grote voordelen die je verderop in dit artikel kunt lezen. Het is daarnaast ook goed om te weten welke VPN-provider het beste werkt met Kodi en waar je op moet letten voordat je een server gaat gebruiken.

[toc]

VPN voor Kodi: hoe werkt het?

Wat is VPN precies en hoe kun je dit optimaal gebruiken? VPN staat voor Virtual Private Network en het is een netwerk waarmee jij veiliger en anoniemer kunt internetten. Met een VPN kun jij niet alleen je online gegevens beschermen, maar ben je ook veel minder vatbaar voor allerlei partijen die je gegevens gebruiken voor verschillende doeleinden.

Met VPN gaan al jouw gegevens als het ware door een beveiligde tunnel. Je gegevens worden verstuurd vanaf je router en je internetprovider naar een VPN server waar deze gegevens worden uitgepakt en versleuteld worden gestuurd naar de website die je gaat bezoeken. Onderweg zijn jouw gegevens dus optimaal beschermd tegen onder andere hackers.

De belangrijkste voordelen van VPN Kodi

Met Kodi kun je allerlei films en series kijken en met VPN maak je veiliger gebruik van het internet. Als combinatie brengt Kodi VPN veel voordelen met zich mee waar jij als gebruiker optimaal van kunt profiteren. VPN Kodi maakt het streamen van films en series voor jou een stuk leuker. Welke voordelen brengt het combineren van VPN en Kodi met zich mee?

 • Je streamt anoniem en dit betekent dat je online veel meer privacy hebt;
 • Er is geen sprake van locatie-restricties en dus heb je toegang tot veel meer content, ook de content die normaalgesproken niet beschikbaar is in Nederland;
 • Je internetverbinding is beveiligd en je bent dus veel minder vatbaar voor externe dreigingen.

Je hebt er dus als gebruiker van Kodi veel aan om je wat beter te verdiepen in de mogelijkheden met VPN. Wanneer je bijvoorbeeld meer wilt zien en meer mogelijkheden wilt hebben is de keuze voor VPN Kodi een hele logische volgende stap. Op deze manier krijg je een veel breder aanbod. Bijkomend voordeel is dat je online veel beter beschermd bent en je veel meer privacy hebt. Zo wordt online streamen nog veel aantrekkelijker!

Direct veilig streamen? Vergelijk snel het totaalaanbod voor de beste deal! Wacht niet langer en druk op de groene button.

vpn kodi

Nummer 1: beste VPN voor Kodi

Vlekkeloos al je favoriete series over de hele wereld streamen zonder gevaar te lopen? NordVPN is ideaal!

VPN voor Kodi

Nummer 2: beste VPN voor Kodi

Express VPN wordt gebruikt over de hele wereld, zo ook voor de streaming dienst Kodi. Kijk snel wat ze je precies te bieden hebben!

Hoe regel je een (gratis) VPN Netflix?

Lijkt het je wel wat om gebruik te maken van een server waarmee je veiliger kunt internetten, maar waarbij je aanbod ook een stuk groter wordt? Netflix VPN is makkelijk te regelen en dat betekent dat het ook voor jou toegankelijk is. Je hebt een goede VPN-provider nodig en een account: dan kan het wereldwijd streamen beginnen. Hoe ga je precies aan de slag en hoe regel je een VPN Netflix? Hier vind je een handig 4-stappenplan waarin alles wordt uitgelegd:

Stap 1: Een abonnement afsluiten

Het gebruik van Netflix VPN begint met het vinden van een goede VPN-provider. Er zijn genoeg goede en betaalbare VPN-aanbieders beschikbaar. Verderop in dit artikel vind je een aantal voorbeelden van providers waarbij je een abonnement kunt afsluiten.

Ook lees je verderop meer over waar je op moet letten wanneer je een abonnement afsluit voor VPN Netflix. Er zijn verschillende soorten VPN’s: gratis variant, de betaalbare variant en de duurdere varianten. Via de website van de VPN-provider kun je vaak gemakkelijk en snel je abonnement afsluiten. Veel providers hebben een proefperiode waarin je kunt ontdekken of de services aansluiten bij jouw wensen.

Stap 2: Best Netflix VPN installeren

Nu je een abonnement hebt afgesloten kun je je gaan inloggen bij de VPN-aanbieder. De volgende stap is het installeren van de app waarmee je jouw VPN kunt aan aanzetten en gebruiken. Je kunt de VPN app op je computer installeren, maar ook op je smartphone en tablet. Wanneer je het installatiebestand hebt geopend kun je het proces van installatie volgen. Als de installatie is voltooid staat er een icoontje van de betreffende VPN-provider op je bureaublad of tussen je apps.

Stap 3: VPN Netflix free aanzetten

De volgende stap is het aanzetten van de VPN voor Netflix. Dit doe je door het icoontje aan te klikken. Je krijgt dan in de meeste gevallen een scherm te zien waarmee je van start kunt gaan. Stel bijvoorbeeld wat dingen in zoals de taal en kies een server.

Je hebt keuze uit meerdere servers. Zo zijn er servers die geschikt zijn voor het downloaden  van torrents of servers voor streaming. Je kunt hier kiezen voor een VPN Netflix server waarmee je optimaal kunt profiteren van het wereldwijde Netflix aanbod. Door een dubbelklik op de server wordt deze geactiveerd en kun je gaan streamen.

Stap 4: Netflix streamen

Je bent er nu klaar voor om de Amerikaanse Netflix te streamen! Je hebt nu een Amerikaans IP-adres waarmee je toegang hebt tot het Amerikaanse aanbod van de streamingdienst. Er zijn heel veel series en films die (nog) niet te zien zijn op de Nederlandse Netflix. Dit betekent dat je veel meer keuze hebt! Maar ook als je in het buitenland bent kun je weer toegang krijgen tot het Nederlandse aanbod van Netflix.

Beste VPN voor Kodi kiezen en ongelimiteerd veilig streamen? Kies voor het stabiele NordVPN!

Free VPN Kodi? Dit zijn je mogelijkheden

Heb je een Kodi VPN nodig? Voordat je een VPN voor Kodi gaat instellen is het goed om te weten dat niet iedere aanbieder geschikt is voor Kodi. Het is dus belangrijk om van tevoren te checken welke mogelijkheden je wel hebt als je wilt streamen met een VPN. Op deze manier voorkom je dat je een abonnement op een VPN provider afsluit maar er vervolgens met Kodi niets aan hebt. Wil je weten wat wel goede opties zijn en welke VPN’s goed samen kunnen met Kodi? Hier vind je vier goede VPN-aanbieders:

 • Express VPN Kodi
 • Nord VPN Kodi
 • Goose VPN Kodi
 • IPVanish VPN Kodi
gratis vpn kodi

1: Nord VPN Kodi

Een andere bekende en geliefde VPN-aanbieder is Nord VPN. Het aanbod van servers is zeer groot en dat betekent genoeg keus om Kodi te streamen met VPN. Nord VPN houdt geen logs bij waardoor je volledig anoniem kunt internetten.

Ook kun je met de servers van deze provider alsnog snel internetten en doet het dus geen afbreuk aan je internetsnelheid.

Wanneer je een abonnement hebt op Nord VPN kun je hier met zes verschillende apparaten gebruik van maken. Verder liggen de kosten over het algemeen laag en betaal je dus niet onnodig teveel voor het gebruik van VPN’s.

2: Express VPN Kodi

Een van de meest bekende VPN-aanbieders is Express VPN. Deze provider staat niet alleen bekend om de vele beschikbare servers, maar ook vanwege de uitstekende klantenservice. Het is zeker een aanrader om te kijken bij de opties die Express VPN biedt als het gaat om gebruik van Kodi.

Express VPN is voor een VPN-aanbieder aan de prijzige kant, maar daar krijg je wel veel kwaliteit voor terug. Als gebruiker heb je er zeker baat bij om deze aanbieder uit te proberen. Express VPN werkt met een 30 dagen geld-terug garantie en daar kun je dus van profiteren door te ontdekken of de app aan je wensen voldoet.

3: Goose VPN Kodi

Wil je gebruik maken van een Nederlandse VPN-aanbieder? Dan kun je kiezen voor Goose. Deze dienst is redelijk nieuw maar heeft al een goede naam als het gaat om het VPN-netwerk. Het is goed mogelijk om met Goose VPN gebruik te maken van de online streamingdienst Kodi.

Hierbij kun je kiezen voor verschillende abonnementen, waaronder het Unlimited abonnement. Met dit abonnement kun je onbeperkt  streamen en betaal je niet onnodig extra voor de data die je gebruikt. Als gebruiker heb je veel aan de gebruiksvriendelijke app van Goose VPN waarmee het makkelijk is om alles te installeren.

4: IPVanish VPN Kodi

Een andere goede optie is IPVanish. De VPN’s van deze aanbieder zijn in de eerste plaats zeer geschikt in combinatie met Kodi. Je kunt als gebruiker genieten van een optimale ervaring met het streamen van films, series of sportwedstrijden.

Daarnaast heeft IPVanish een duidelijke uitleg beschikbaar waarmee je precies kunt ontdekken hoe je deze dienst het beste kunt gebruiken met Kodi.

IPVanish is duurder dan bijvoorbeeld Nord VPN en Goose, maar daar krijg je wel veel kwaliteit voor terug. Je bent anoniem op het internet en daarnaast kun je veilig en snel streamen op Kodi.

Beste VPN Kodi kiezen: wat is voor jou de juiste keuze?

Wat is de beste VPN voor Kodi? Het is aan jou om te bepalen welke aanbieder het meest aan jouw wensen voldoet. Het is natuurlijk vooral belangrijk dat het gebruik van een VPN geen afbreuk doet aan de snelheid van het internet of de kwaliteit van het streamen. Daarom doe je er goed aan om de verschillende opties met elkaar te vergelijken op bijvoorbeeld de prijs, maar ook het gebruiksgemak. Zo kies je een VPN voor Kodi waarmee je optimaal kunt profiteren van alle voordelen zonder dat je nadelen merkt.

Een van de opties die je hebt is de keuze voor gratis Kodi VPN. Een ‘Free Kodi VPN’ klinkt aantrekkelijk, maar toch is het belangrijk om naar de aandachtspunten te kijken. Zo zijn je gegevens niet altijd even goed beschermd, zijn er maar weinig servers beschikbaar en wordt je internet een stuk langzamer. Voor slechts een paar euro per maand kun je al een goede Kodi VPN instellen waarmee je optimaal kunt streamen via heel veel servers wereldwijd. ‘VPN Kodi free’ lijkt dus een zeer goede deal, maar het is op de langere termijn niet altijd wat je zoekt.

Zo kun je Kodi VPN instellen

Heb je besloten dat je gebruik wilt maken van een VPN om nog beter gebruik te kunnen maken van Kodi? Je hebt op deze manier toegang tot films, series, sportwedstrijden, muziek en podcasts van over de hele wereld. Met VPN wordt het aanbod ruimer en kun je veiliger gebruik maken van de streamingdienst. Hoe stel je de Kodi VPN in? Dat kan op drie manieren:

 1. Via een VPN app
 2. Via een Kodi VPN addon
 3. Via de router

1: Via een VPN app

Om makkelijk en snel gebruik te kunnen maken van Kodi kun je een VPN app installeren. Op deze manier kun je veiliger en anoniemer gebruik maken van Kodi. Hoe werkt het? Je hoeft alleen een VPN app te downloaden van een provider naar keuze.

Wanneer je de app hebt geïnstalleerd via de website van de aanbieder kun je deze openen, inloggen en een server kiezen waarmee je wilt verbinden. Zodra de verbinding tot stand is gekomen kun je Kodi streamen en profiteren van alle voordelen. Behalve Kodi is met een VPN app ook al het andere internetverkeer versleuteld en beveiligd.

2: Via een Kodi VPN addon

Een tweede manier om VPN voor Kodi in te stellen is door een ingebouwde add-on te gebruiken. Op deze manier kies je ervoor om VPN alleen te gebruiken voor Kodi. Je Kodi-internetverkeer loopt via deze verbinding, de rest van het internetverkeer niet. Je kunt dit regelen via de website van Kodi zodra je een VPN-provider hebt gekozen waarbij je een abonnement afsluit.

Via het hoofdmenu op de website kun je naar ‘Add-ons’, ‘Download’ en ‘Program add-ons’; in de lijst die verschijnt kun je een add-on kiezen die werkt met de gekozen VPN-provider. Heb je een VPN-provider die geen add-on aanbiedt voor Kodi? Dan kun je een alternatieve Kodi add-on downloaden waarmee je de gegevens zelf kunt instellen.

3: Via de router

Een derde manier is het instellen van een VPN Kodi via de router. Dit is vooral handig om toe te passen voor ervaren VPN-gebruikers. Een voordeel van VPN installeren op de router is  dat al je apparaten en het internetverkeer op deze apparaten beveiligd zijn. Niet iedere router is  hiervoor geschikt, de router dient een DD-WRT-firmware te ondersteunen. Met deze firmware kan een VPN worden ingesteld op de router. Het is dus belangrijk om de nodige kennis te hebben voor het uitvoeren van deze stappen.

Ben je geïnteresseerd in het instellen van VPN voor Kodi? Kodi VPN free downloaden is dus een optie, maar je kunt ook kijken naar de betaalde mogelijkheden. Of je nu kiest voor Express of Nord VPN: voor een laag maandbedrag maak jij optimaal gebruik van alle voordelen en kun je lekker en vooral veilig gaan streamen!

beste vpn voor kodi

Nummer 3: beste VPN voor Kodi

Cyberghost is een echte no-nonsense VPN provider en voorziet je in al je wensen. Kijk snel wat deze aanbieder je te bieden heeft!

kodi vpn addon

Nummer 4: beste VPN voor Kodi

Stabiele, snelle en vooral veilige verbinding tot stand brengen voor de Kodi? Kijk snel wat Surfshark allemaal te bieden heeft!

Beste voor:

Mobiel gebruik

★★★★★

9,5 / 10

Prijs

Vanaf € 3,11 per maand

Voordelen

Ideaal voor Netflix
Dedicated IP-adres
Beste prijs/kwaliteit
6 apparaten verbinden

Beste voor:

Netflix

★★★★★

9,1 / 10

Prijs

Vanaf € 6,67 per maand

Voordelen

Geen data-logs
Kwalitatief en snel
30 dagen, geld terug
1700 servers, 94 landen

Beste voor:

Beginners

★★★★★

9,0 / 10

Prijs

Vanaf € 2,64 per maand

Voordelen

Zeer toegankelijk
Kwalitatief en snel
Codering militair niveau
6500 servers, 90 landen

Beste voor:

Prijs/kwaliteit

★★★★★

8,8 / 10

Prijs

Vanaf € 1,99 per maand

Voordelen

Adblocker
24/7 support
15 Netflix bibliotheken
1700 servers, 63 landen

Beste voor:

Privacy

★★★★★

8,5 / 10

Prijs

Vanaf € 2,50 per maand

Voordelen

Geen logs
Zeer scherp geprijsd
Snelle & stabiele servers
2640 servers, 47 landen