Wifi speaker kopen in 2022? De beste wifi speaker in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

De draadloze wifi speakers zijn speakers in alle vormen, kleuren en maten. De wifi luidsprekers kan je overal in en om je huis plaatsen, in de keuken, woonkamer, badkamer je beslist zelf. Met de wifi speakers kan je je eigen muziek streamen. Om je eigen muziek te kunnen streamen via de wifi boxen heb je een app nodig die dient als bediening. Omdat de draadloze speakers wifi gericht zijn kan je ze draadloos met je thuisnetwerk verbinden. Merken die de wifi speakers verkopen bieden deze vaak aan in verschillende formaten, de wifi boxen kan je samen met de app besturen.

Bij het aanschaffen van een speaker wil je natuurlijk niet uren online bezig zijn met onderzoek doen. De beste wifi speakers hebben wij daarom al geselecteerd, en er voor je een top 5 van gemaakt. Deze top 5 draadloze wifi speakers beschrijven we hier beneden. Ook kun je onderaan de pagina internet en tv vergelijken

1. Sonos Move

Buitenshuis en binnenshuis stream je met deze draadloze speaker van Sonos je muziek. Deze speaker beschikt niet alleen over een wifi maar ook over een bluetooth functie. Omdat je bij deze box ook gebruik kan maken van de bluetooth kan je hem overal mee naar toe nemen om via je mobiel je eigen muziek te luisteren. Wanneer je weer thuis bent kan je de speaker weer met de wifi verbinden.

Als je al over andere Sonos speaker(s) of geluidsset beschikt, dan kan je de Move met de Sonos app aan deze apparaten koppelen. In de Move zit een Google Assistent verwerkt.

Dit geeft je de mogelijkheid om de speaker zelfs met spraakcommando’s te bedienen. Met de functie ga je nog eenvoudiger naar je volgende nummer, of luister je neer het nieuws.

De Move wordt niet beschadigd door fijne stofdeeltjes of spatwater. Dit komt door de IP56 certificering waarover de speaker beschikt. De box is dus ook ideaal voor een dagje op het strand. Wanneer de speaker op de helft van zijn volume staat en er via wifi gestreamt wordt gaat de accu 8 uur mee.

Voor- en nadelen Sonos Move

Zoals bij de meeste wifi speakers wordt ook bij de Move altijd de handleiding meegeleverd. Dit is echter niet het enige wat meegeleverd wordt bij deze box. Ook het oplaadstatio, de draagtas, de snelstartgids en de garantievoorwaarden worden voor je meegeleverd bij bestelling.

 Deze speaker is door de bluetooth functie en een accu die zich intern bevind ook buitenshuis te gebruiken. Lang niet alle wifi speakers beschikken hier over.
 Thuis kan je de Move met andere wifi speakers van het Sonos geluidsysteem verbinden.
 Spraakopdrachten kunnen opgedragen worden aan de box doordat er een Google Assistent in de box verwerkt zit
Alleen wanneer je verbonden bent met de wifi werkt de Google Assistent

2. Sonos One

Deze Sonos One gen2 zorgt ervoor dat je draadloos naar je eigen muziek kan luisteren. Je kan de speaker nadat je hem hebt aangesloten op de netstroom via de wifi verbinden met je smartphone of tablet.

Als meerdere Sonos boxen met de wifi verbonden zijn kan je deze allen met elkaar koppelen. Je kunt de boxen door je hele huis neerzetten en ze besturen met je Sonos app of met de ingebouwde spraakassistent.

Door middel van de besturing kan je op alle boxen hetzelfde of juist andere nummers afspelen. Naast de besturing van de muziek kan je de Google Assistent ook voor andere dingen gebruiken. Je kan de box bijvoorbeeld vragen naar je eigen agenda, het weer of actuele files.

Met de app kan je gebruik maken van je eigen streamings diensten waardoor je niet alleen naar je eigen muziek kan luisteren maar ook andere afspeellijsten van de streamings dienst of naar internet radio.

Als je de besturing graag via wifi speakers zelf regelt, dan kan je met de Sonos one ook de touch bediening gebruiken. Met deze bediening sla je een nummer over, pauzeer je de muziek of regel je het volume.

Voor- en nadelen Sonos One

Bij deze Sonos speaker worden automatisch een stroomkabel en snel startgids meegeleverd.

✓ Je bent verzekerd van een hoge geluidskwaliteit door de zeer goed/uitstekend beoordeling op kwaliteit van deze box
 Het geluid van de speaker wordt afgestemd op de akoestiek van je kamer door de trueplay
 De speaker is te besturen met spraakopdrachten door de ingebouwde Google Assistent
De wifi speakers beschikken niet over een bluetooth functie

3. KEF LSX wireless

Met deze KEF LSX haal je niet een maar een bundel twee stereo luidsprekers in huis, samen weergeven de wifi speakers een gedetailleerd geluid. De heldere en gedetailleerde klanken zijn te danken aan de Uni-Q driver. Wanneer je de wifi speakers met de netstroom verbind en daarna met je bluetooth of Apple Airplay 2.

Als je de stereo met de wifi verbind kan je via je smartphone of tablet muziek afspelen. Om met de wifi speakers je tv geluid te verbeteren kan je een optische kabel gebruiken om de verbinding te leggen.

Op deze manier geniet je met een beter geluid van je films en series. Je hebt ook nog de optie om een subwoofer te verbinden met de draadloze wifi speakers. Op deze manier komt het geluid nog beter aan.

Voor- en nadelen KEF LSX wireless stereo

Met deze wifi speakers worden twee stroomkabels meegeleverd. Daarnaast zitten er in de verpakking altijd een netwerkkabel en een afstandsbediening.

 De klanken van de wifi speakers klinken de klanken gedetailleerd en helder dankzij de Uni-Q.
 De wifi speakers zijn draadloos met je telefoon te verbinden via wifi en bluetooth
 Voor extra diepe bass kan je een subwoofer verbinden
Op de wifi speakers zitten geen knoppen om je muziek te bedienen

4. Bowers & Wilkins Zeppelin

Met dit Zeppelin model van Bowers & Wilkins kan je draadloos luisteren naar een krachtig geluid. Het apparaat beschikt over dubbele midden toon drivers en tweeters deze produceren samen het heldere hifi geluid van deze AirPlay speaker. Iedere driver wordt individueel aangestuurd met een vermogen van 25 watt. Een grote kamer kan gevuld worden met diepe lage en heldere hoge tonen hierdoor.

Dat je elke beat van een nummer voelt, daarvoor zorgt de ingebouwde subwoofer die over een vermogen beschikt van 50 watt. Er kan net als bij verschillende andere wifi speakers verbinding worden gemaakt met de speaker door het gebruik van de bluetooth.

Op die manier kan je draadloos muziek afspelen op de speaker vanaf je tablet of smartphone. Je kunt je smartphone zelfs als afstandsbediening gebruiken voor de speakers.

Voor- en nadelen Bowers & Wilkins Zeppelin

De gebruikershandleiding en de voedingskabel worden bij deze speaker altijd meegeleverd.

 Een helder hifi geluid wordt geleverd door 4 ingebouwde speakers en de subwoofer
 Met deze speaker kan je muziek afspelen vanaf je smartphone of tablet door de bluetooth functie, die niet op alle wifi speakers vanzelfsprekend is
Je kan je smartphone niet opladen met deze speaker omdat een dock hiervoor ontbreekt

5. Sonos Play:5 Duo Pack

Met deze wifi speakers van Sonos haal je een krachtig geluid in huis. De speaker beschikt over 6 drivers, de drivers worden aangestuurd door de eigen digitale versterker. Je kan genieten van een krachtig, vol en gedetailleerd hifi geluid bij deze wifi speakers.

Het onderscheiden van vocalen, effecten en instrumenten kan bij deze dit Sonos duo ook bij een hoog volume. Deze wifi speakers kan je gebruiken om je Sonos systeem thuis uit te breiden.

Op deze manier kan je je eigen stereo of multiroom opstelling creëren. Alle Sonos wifi speakers zijn samen met de Sonos app te besturen. Met de creatie kan je je eigen muziek door heel het huis afspelen.

Voor- en nadelen Sonos Play:5

Met deze wifi speakers worden altijd een netsnoer en een ethernet kabel meegeleverd. Ook een handleiding zal te vinden zijn in de verpakking.

 Een helder, kamervullend geluid wordt gecreëerd door de 6 krachtige luidsprekers die de speaker bevat
 Met de 2 wifi speakers van Sonos creëer je een multiroom opstelling of stereo paar
✓ Met de trueplay functie zal het geluid van de wifi speakers afgestemd worden op de akoestiek van je kamer
Bluetooth en AirPlay worden niet ondersteund door de wifi speakers
Om via de boxen naar Spotify te kunnen luisteren heb je Spotify premium nodig

Laatst geüpdatet