Cisco router kopen in 2022? De beste Cisco WiFi router in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Aan het zoeken naar een goede Cisco router? Goed dat je hier eerst een kijkje komt nemen. Tegenwoordig kun je kiezen uit Cisco routers, Cisco modems en nog veel meer accessoires.

Maar wat is nou de beste Cisco WiFi router op dit moment en waar moet je allemaal op letten? Het kopen van een router kan nog wel eens complex zijn, om de reden hebben we een top 5 Cisco router opgesteld. Hierbij zitten reviews met voor- en nadelen. Lees jezelf goed in om de juiste keus te maken!

1. Cisco Aironet 2800e

De Cisco Aironet 2800e is een krachtige wifi router die maximale snelheden van 2304 Mbps behaalt. Hierdoor blijf je ongestoord naar je favoriete films en series op Netflix kijken zonder dat de stream gaat haperen. Dit komt mede dankzij de 4 externe antennes die er voor zorgen dat het signaal stabiel en snel blijft.

Deze zorgen er daarnaast ook voor dat het bereik groter is, waardoor dit model zeer geschikt is voor op kantoor. Zo pas je de Cisco router volledig aan naar eigen wens en is het mogelijk om bepaald internetverkeer voorrang te geven.

Met de Cisco Aironet 2800e zet je maar liefst 2 wifi netwerken op. Dit model is namelijk een dual-band router, wat wil zeggen dat je een 2,4 GHz en 5 GHz wifi netwerk hebt. Het 5 GHz netwerk is een stuk sneller dan het 2,4 GHz netwerk.

Sluit je liever een apparaat aan met een netwerkkabel? Geen probleem, dit doe je heel eenvoudig via één van de 3 netwerkpoorten die tevens ook voorzien zijn van Power over Ethernet. Hierdoor heb je maar één kabel nodig om het apparaat te voorzien van stroom en internet.

Voor- en nadelen Cisco Aironet 2800e

Er worden naast de Cisco Aironet 2800e standaard een aantal items meegeleverd. Laten we beginnen met de handleiding die je uitleg geeft over de installatie.

Natuurlijk wordt de stroomkabel ook meegeleverd. Verder ontvang je nog een netwerkkabel, zodat je na ontvangst direct aan de slag kunt gaan.

De netwerkpoorten ondersteunen PoE
Zowel voorzien van een 2,4 GHz als een 5 GHz netwerk
Volledig in te stellen naar eigen wens
Aangesloten apparaten moeten 5 GHz ondersteunen

2. Cisco 888

Met de Cisco 888 zet je 2 wifi netwerken op binnen enkele minuten. Deze Cisco modem is daarnaast een dual-band router. Dat wil zeggen dat er 2 afzonderlijke wifi netwerken worden opgezet, namelijk een 2,4 GHz netwerk en 5 GHz netwerk.

Het 5 GHz netwerk is bovendien een stuk sneller dan het 2,4 GHz netwerk. De aangesloten apparaten moeten alleen wel 5 GHz ondersteunen om er ook daadwerkelijk gebruik van te kunnen maken.

De Cisco 888 beschikt daarnaast over 4 netwerkpoorten. Hierop sluit je een vaste pc, televisie of spelcomputer aan. Omdat de poorten FastEthernet ondersteunen worden er snelheden van 100 Mbps behaalt.

Dit is genoeg voor de lichte netwerkactiviteiten zoals mail checken en internetten. Bovendien stel je de Cisco router volledig in naar eigen wens dankzij Quality of Service. Zo stel je bijvoorbeeld in dat bepaalde sites niet toegankelijk zijn of dat internetverkeer voorrang krijgt.

Voor- en nadelen Cisco 888

Je ontvangt bij de Cisco 888 standaard een aantal items die het apparaat compleet maken. Zo ontvang je een handleiding die je helpt bij de installatie.

De 3 externe wifi antennes worden ook standaard meegeleverd en zorgen voor een stabiele verbinding. Verder ontvang je de stroom- en netwerkkabel, zodat je na ontvangst direct aan de slag kunt gaan.

Totale wifi snelheid van 3000 Mbps
Voorzien van 4 netwerkpoorten met PoE ondersteuning
Volledig aan te passen naar eigen wens
Beschikt niet over een aan/uit schakelaar

3. Cisco RV042

De Cisco RV042 is een ideaal product om te gebruiken als back-up voor je huidige wifi netwerk. Zo is dit model voorzien van maar liefst 4 netwerkpoorten met een FastEthernet ondersteuning. Hierdoor wordt er een downloadsnelheid van 100 Mbps behaalt.

Via het single-band 2,4 GHz wifi netwerk behaal je downloadsnelheden van tussen de 600 à 800 Mbps. Dit is meer dan voldoende om een stream te laten afspelen zonder haperingen.

De Cisco RV042 is daarnaast heel veilig. Want dankzij de netwerk-hardware blijven ongewenste indringers buiten de deur. Met Quality of Service stel je de Cisco modem volledig in naar eigen wens.

Denk hierbij aan het beperken van de toegang tot bepaalde sites of het geven van voorrang aan belangrijk internetverkeer. Geef je bijvoorbeeld voorrang aan videobellen? Dan zal de verbinding met de andere persoon niet wegvallen, ook al ben je ondertussen grote bestanden aan het downloaden.

Voor- en nadelen Cisco RV042

Niet alleen ontvang je de Cisco RV042 maar er worden altijd standaard een aantal items meegeleverd. Zo ontvang je de stroomkabel die je zeker nodig zal hebben. Verder wordt de handleiding standaard meegeleverd en zal je helpen bij de installatie van de Cisco router.

Volledig naar eigen wens in te stellen
Geef voorrang aan bepaald internetverkeer
Voorzien van 4 netwerkpoorten met FastEthernet
FastEthernet is slomer dan een Gigabit aansluiting

4. Cisco RV110W

De Cisco RV110W is een ideale Cisco modem die zeer geschikt is voor op een klein kantoor. Zo beschikt dit model over 4 netwerkpoorten die downloadsnelheden behalen van 100 Mbps. Dit komt mede dankzij de FastEthernet ondersteuning.

Verbindt dus meerdere pc’s via één van de 4 netwerk aansluitingen en verbindt de pc’s onder elkaar via UPnP. Via UPnP verbindt je pc’s onderling met elkaar zodat alle bestanden in het bedrijf wordt gedeeld met de andere computers. Hierdoor is de Cisco RV110W uitermate geschikt voor kleine bedrijven.

Geef bepaalde voorkeuren door aan de Cisco RV110W dankzij Quality of Service. Hiermee stel je de Cisco modem volledig in naar eigen wens. Denk hierbij aan het beperken van de toegang voor bepaalde sites of het geven van voorrang aan specifiek internetverkeer zoals videobellen.

Verder beveilig je het netwerk aan de hand van een WPA of WEP sleutel. Zo houdt je ongewenste bezoekers buiten de deur en is je netwerk goed beveiligd.

Voor- en nadelen RV110W

Naast de Cisco RV110W worden altijd een aantal accessoires meegeleverd. Je ontvangt een handleiding die je uitleg geeft over de installatie van de Cisco modem. Verder wordt er een netwerk- en stroomkabel meegeleverd zodat je direct alles in huis hebt om aan de slag te gaan.

Verbindt computers onderling met elkaar via UPnP
Zeer geschikt voor kleine kantoren
Volledig aan te passen naar eigen wens
Beschikt niet over een wifi netwerk

5. Cisco SPA122

De Cisco SPA122 is geen wifi router, maar toch is het een handig apparaat. Zo gebruik je dit model als back-up of ter verbetering van het vaste internet. Sluit een vaste pc aan op de Cisco router en je bent voorzien van internet.

De netwerkpoort van deze uitvoering ondersteunt FastEthernet, waardoor je downloadsnelheden van 100 Mbps bereikt. Dit is misschien niet heel veel, maar toch genoeg om te internetten en mails te checken.

De Cisco SPA122 heeft daarnaast een compact design en een gewicht van slechts 153 gram. Hierdoor is het model gemakkelijk uit het zicht te plaatsen en staat hij nooit in de weg. De Cisco router beschikt bovendien ook over 2 telefoonaansluitingen. Hiermee is het namelijk mogelijk om te bellen via 4G.

Voor- en nadelen Cisco SPA122

Er worden altijd een aantal accessoires geleverd bij de Cisco SPA122. Zo wordt er een netwerkkabel meegeleverd, zodat je direct een computer kunt aansluiten op je netwerk. Je ontvangt daarnaast een handleiding die je helpt met de installatie. Zeker niet te vergeten is de stroomkabel die je zeker nodig zal hebben

Gemakkelijk uit het zicht te plaatsen
Bereikt snelheden van 100 Mbps
De netwerk aansluiting ondersteund FastEthernet
Beschikt niet over een wifi netwerk

Laatst geüpdatet