VPN Android: hoe vind je een goede gratis VPN voor je Android-device?

Wil je altijd gebruik kunnen maken van een goede en veilige VPN verbinding met het internet? Dan kun je kiezen voor een VPN voor Android, een slimme manier om veilig te kunnen surfen op het internet. Er zijn heel veel VPN’s beschikbaar voor jouw Android-device en dat betekent dat je een goede optie moet kiezen. Maar hoe voorkom je dat je een VPN kiest met een trage verbinding of beperkte mogelijkheden? Je wilt natuurlijk de beste gratis VPN Android gaan gebruiken! Hier lees je meer over VPN Android, wat het nut is van VPN en welke gratis optie jij eventueel kunt gebruiken (pas op, betaalde dienstverleners bieden 100% veiligheid).

[toc]

Dit is hoe VPN werkt op jouw Android smartphone

VPN staat voor Virtual Private Network; dit is een internetverbinding die via een andere server loopt. Dit stelt jou onder andere in staat om anoniemer te kunnen internetten. Je kunt instellen via welk land jij het internetverkeer wilt laten verlopen zodat je websites en apps kunnen laten denken dat jij hier woont. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Amerikaanse Netflix of een andere website met locatie restricties. 

VPN Android werkt als volgt: wanneer je VPN-software op je computer of smartphone installeert, kun je als het ware via een veilige en anonieme tunnel internetten. De software zet een slot op de verzoeken die je verstuurt, dus de websites die je bezoekt. Dit slot is bijna niet te kraken en is dus veilig.

 • Het verzoek wordt via de router en internet provider naar de VPN-server gestuurd. De server pakt je bezoek uit en stuurt deze door naar de website waar je naartoe wilt. De reactie van de website wordt via de VPN-server weer naar je computer gestuurd. Terwijl jouw verzoek ‘onderweg’ is, is deze goed beschermd en dus heb je online veel meer privacy.

Wat is VPN Android?

Net als op je computer kun je met een goede VPN Android ook veilig internetten op jouw smartphone of tablet. Je gebruikt jouw Android-device waarschijnlijk dagelijks om apps te gebruiken of informatie op te zoeken op het internet. Al deze informatie is open en bloot en kan door iedereen worden gelezen en gebruikt.

Om je eigen privacy beter te waarborgen kun je kiezen voor een VPN verbinding. Er zijn verschillende netwerken waar je uit kunt kiezen en het is aan jou om de beste gratis VPN voor Android te vinden zodat je deze optimaal kunt gebruiken.

VPN Android instellen: hoe werkt het?

Wil je een VPN voor Android gaan gebruiken? Dan is het belangrijk om een goede optie uit te kiezen om deze vervolgens in te gaan stellen op je telefoon of tablet. Vaak kan dit eenvoudig en snel door een VPN app te downloaden die je vervolgens kunt gaan gebruiken.

Niet iedere VPN-provider is beschikbaar voor Android, dus het is belangrijk om dit eerst goed te controleren. Een VPN Android instellen doe je eenvoudig en snel door een account aan te maken of een abonnement af te sluiten bij een provider naar keuze.

synology vpn android

Nummer 1: beste VPN voor Android

Profiteren van een makkelijke en goed werkende software op je mobiele Android telefoon? Kijk niet verder en maak de keuze voor de grootste aanbieder in de markt: NordVPN!

avast vpn android

Nummer 2: beste VPN voor Android

Een aanbieder die ook in strakke regimes over de hele wereld wordt gebruikt. Met een stabiele en snelle verbinding is Express VPN ook een échte aanrader

Free VPN Android: de voordelen

Wanneer je  gebruik gaat maken van een VPN voor Android kun je volop gaan profiteren van heel veel voordelen. Sommige VPN’s zijn betaalt, maar er zijn ook genoeg gratis opties waar je gebruik van kunt maken. Wel raden wij het iedere frequente gebruiker aan om voor een betaalde versie te kiezen. Wat zijn de belangrijkste voordelen van VPN voor Android? 

 • Veiliger internetten: een groot voordeel van VPN Android is dat je een stuk veiliger kunt internetten. Als je veel inlogt op openbare netwerken, zoals in de trein of in een restaurant, is de kans een stuk groter dat je gegevens onderschept kunnen worden op het internet. Denk hierbij aan belangrijke account- of inloggegevens. Met een goede VPN Android kun je dit voorkomen.
 • Privacy beschermen: er zijn talloze bedrijven die geld verdienen aan het verhandelen van jouw persoonlijke gegevens. Je gegevens staan open en bloot op het internet en worden voor allerlei zaken gebruikt, zoals gepersonaliseerde advertenties. Met een VPN Android ben jij een stuk moeilijker te traceren en is je privacy op het internet een stuk groter.
 • Mogelijkheden uitbreiden: met een betaalde of gratis VPN Android heb je online een stuk meer mogelijkheden. Zo kun je jouw internetverkeer zo omleiden dat je gebruik kunt maken van diensten die normaal niet voor jou beschikbaar zijn. Denk hierbij aan de Amerikaanse Netflix of de Britse Google Play Store. Meer over de Netflix VPN? Druk snel op de link. 

 

Beste VPN voor Android kiezen? Kies voor de zeker-, veilig- en duidelijkheid van NordVPN

Dit zijn goede opties voor een free VPN Android

Je hebt verschillende mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een goede VPN Android die je kunt gaan gebruiken om veiliger te kunnen internetten. Het is lastig om te bepalen wat je het beste kunt kiezen, omdat het aanbod enorm is. Wat behoort er tot je mogelijkheden? Hier vind je een viertal opties waar je uit kunt kiezen welke verderop beter worden toegelicht:

 • NordVPN
 • Express VPN
 • AVG VPN Android
 • Opera VPN Android
 • Avast VPN Android
 • Synology VPN Android 

Let op! Onderstaande VPN services zijn gratis en bieden vaak beperkte functionaliteiten in verhouding met betaalde diensten zoals Express VPN of NordVPN. Daarnaast is 100% veiligheid bij gratis diensten niet altijd gegarandeerd. Vergelijk het aanbod voor de best passende dienstverlener!

vpn android instellen

1: AVG VPN Android

De eerste optie die je hebt voor VPN Android is AVG. AVG is een server waarvan je gebruik kunt maken wanneer je graag anoniemer en veiliger wilt internetten. Met deze VPN-server worden alle gegevens beschermd, ook als je gebruik maakt van openbare wifi-netwerken.

De verbinding van AVG heet AVG Secure VPN: hiermee kun je volop gaan internetten zonder dat je jouw privacy kwijtraakt. Je kunt deze app een aantal dagen kosteloos proberen om te bepalen of dit is waar jij naar op zoek bent.

Ben je tevreden? Dan kun je een jaarabonnement afsluiten die je ook weer op ieder moment kunt opzeggen. In dit geval raden we het je aan om voor andere aanbieders te kiezen!

2: Opera VPN Android

Een andere optie is de VPN-server van Opera. Opera is een internet browser die je kunt instellen op je computer, maar ook op je Android-device. Door deze browser te downloaden kun je kosteloos gebruik maken van de ingebouwde VPN. Wanneer je de VPN aanzet in de privémodus wordt je IP-adres vervangen door een virtueel adres: zo zijn je locatiegegevens beschermd en kunnen ze niet worden achterhaald.

Wel is het belangrijk om te bepalen of de VPN voor jou voldoende bescherming biedt. Doordat de VPN Android gratis is, zijn de mogelijkheden wellicht ook beperkt.

3: Avast VPN Android

Met de Avast Secureline van Avast is het ook goed mogelijk om online anoniemer en veiliger gebruik te kunnen maken van het internet. De app is makkelijk en snel te downloaden en daarnaast kun je deze ook een paar dagen proberen.

Als het je bevalt kun je een abonnement afsluiten die je op iedere moment ook weer kunt opzeggen. De VPN-server van Avast zorgt ervoor dat je ook een versleutelde verbinding hebt wanneer je gebruik maakt  van openbare wifi-netwerken. Echter bieden alternatieve VPN diensten betere services tegen betere prijzen, maak nu direct een vergelijking voor een totaaloverzicht!

4: Synology VPN Android

Een andere manier om veilig te internetten met je Android-device is door gebruik te maken van de VPN-server van Synology. Hiermee kun je de extra zekerheid creëren dat je gebruik maakt van een volledig versleutelde verbinding.

Dit gebeurt door middel van een NAS, een opslagmedium voor dataoverdracht. Wanneer je deze NAS van Synology in je netwerk hebt, ben je verzekerd van de juiste bescherming van je gegevens op het internet. Het installeren en instellen van deze server vergt wel wat meer tijd en ook de nodige kennis. Heb je bijvoorbeeld een Kodi? Dan is deze dienstverlener geen echte aanrader. We hebben een aparte pagina voor Kodi VPN.

Best VPN Android of best free VPN Android kiezen

Je wilt natuurlijk gebruik maken van de beste VPN Android zonder dat je daar teveel voor betaalt. Het aanbod van VPN-providers is groot en het is dan ook belangrijk om voor jezelf na te gaan wat je belangrijk vindt en welke mate van bescherming jij graag wilt. Een gratis VPN Android is ook makkelijk te vinden, maar het is belangrijk om op een aantal zaken te letten:

 • Kijk goed naar de veiligheid die een VPN je kan bieden. Houd je VPN-provider logs bij? Dan is de kans groot dat je privacy alsnog niet goed genoeg wordt beschermd.
 • Je wilt natuurlijk ook snel kunnen internetten; de snelheid van een VPN-verbinding is dan ook iets om op te letten. Kies een VPN Android die zo min mogelijk invloed heeft op de snelheid van je internet.
 • Maak het jezelf niet onnodig moeilijk en kies voor een VPN-server met gebruiksgemak waar je geen technische kennis voor nodig hebt.
 • Ook de prijs speelt mee. Hoewel er zeker genoeg goed-geprijsde VPN-providers tussen zitten, kun je ook kiezen voor een volledig free VPN Android.

VPN Android: free VPN Android downloaden

Om het jezelf makkelijk te maken kun je kiezen voor een VPN-provider met een Android-app. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel gebruik maken van een netwerk door eenvoudig in te loggen en een server te kiezen. Android zelf heeft vaak ook een optie voor het handmatig instellen van een VPN-server.

Ook interessant: Popcorn Time VPN

Deze vind je bij de instellingen van je smartphone of tablet. Een goede VPN Android zorgt ervoor dat je veiliger en anoniemer kunt internetten, zonder dat je gegevens voor het oprapen liggen! Ontdek jouw mogelijkheden en kies voor een goede en betaalbare provider waarmee je zorgeloos kunt internetten. 

synology vpn android

Nummer 3: beste VPN voor Android

Een dienstverlener met een gemakkelijk interface en pijlsnelle servers over de hele wereld. Een goede prijs/kwaliteit verhouding met tal van functies.

Beste voor:

Mobiel gebruik

★★★★★

9,5 / 10

Prijs

Vanaf € 3,11 per maand

Voordelen

Ideaal voor Netflix
Dedicated IP-adres
Beste prijs/kwaliteit
6 apparaten verbinden

Beste voor:

Netflix

★★★★★

9,1 / 10

Prijs

Vanaf € 6,67 per maand

Voordelen

Geen data-logs
Kwalitatief en snel
30 dagen, geld terug
1700 servers, 94 landen

Beste voor:

Beginners

★★★★★

9,0 / 10

Prijs

Vanaf € 2,64 per maand

Voordelen

Zeer toegankelijk
Kwalitatief en snel
Codering militair niveau
6500 servers, 90 landen

Beste voor:

Prijs/kwaliteit

★★★★★

8,8 / 10

Prijs

Vanaf € 1,99 per maand

Voordelen

Adblocker
24/7 support
15 Netflix bibliotheken
1700 servers, 63 landen

Beste voor:

Privacy

★★★★★

8,5 / 10

Prijs

Vanaf € 2,50 per maand

Voordelen

Geen logs
Zeer scherp geprijsd
Snelle & stabiele servers
2640 servers, 47 landen