DAB+ Radio kopen in 2022? De beste DAB+ Radio in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

We krijgen steeds vaker de vraag: ‘Wat is DAB radio nou eigenlijk?’ In dit stuk gaan we je meer vertellen over wat het is en hoe het precies werkt. Ook hebben we een top 5 gemaakt van de beste DAB radio’s die er op dit moment zijn. Hiermee helpen we jou om een keuze te maken bij het aanschaffen van een DAB + radio. Dus wil jij een DAB radio kopen of een DAB plus radio kopen? Dan adviseren we jou om dit stuk goed door te lezen.

Een DAB radio staat letterlijk voor: ‘Digital Audio Broadcasting’ oftewel digitale radio. Fijn om te weten waar het voor staat maar hoe gaat de radio DAB nou eigenlijk in zijn werk? Een digitale radio zorgt ervoor dat zenders vanuit een frequentie uitgezonden kunnen worden waardoor radiozenders elkaar niet storen.

Hij bundelt als het ware meerdere zenders bij elkaar en kan deze via 1 frequentie uitzenden. De DAB radio kan het signaal van meerder zendantennes opvangen in een keer en hierdoor wordt het signaal van de zender ook gelijk sterker. Wil je een uitgebreidere handleiding over wat een DAB radio nou precies inhoudt dan kan je er onder aan deze tekst meer over lezen. Hieronder hebben we ook nog een top 5 opgesteld van de beste DAB radio’s van dit moment.

1. Imperial Dabman i220

Deze Imperial Dabman I220 is een mooie DAB radio met wifi waarmee je eindeloos geniet van nieuwe muziek. Je verbindt deze radio eenvoudig met wifi waarmee je naar meer dan duizend online radio zenders kan luisteren. Ook geniet je van de ruisloze radio ontvangst door de ingebouwde DAB+ tuner.

Ook heb je de mogelijkheid om muziek af te spelen via tablet, smartphone of laptop. Deze verbindt je namelijk gemakkelijk via bluetooth met de radio. Ook is het mogelijk om een sleeptimer in te schakelen waarmee de radio automatisch uit gaat op bepaalde tijden wanneer je bijvoorbeeld gaat slapen of ‘s ochtends van huis vertrekt.

Naast de Imperial Dabman I220 ontvang je ook nog een aantal standaard meegeleverde spullen. Zo ontvang je als eerst de handleiding voor de radio. Daarnaast ontvang je de telescoopantenne voor FM radio. Verder ontvang je nog een audiokabel die je kan verbinden met bijvoorbeeld je telefoon of tablet.

Voor- en nadelen Dabman I220

Daarbij wordt er een stroomadapter voor de DAB radio meegeleverd. Als laatst wordt er ook nog een afstandsbediening meegeleverd voor eenvoudige bediening van het apparaat.

 Mogelijkheid om muziek te streamen via bluetooth
 Stream je muziek via je telefoon door de combinatie van wifi en bluetooth
Via de wifi verbinding meer dan duizend verschillende radio zenders 
Helaas niet mogelijk om de radio draadloos te laten functioneren

2. JBL Tuner

De JBL Tuner is een DAB+radio met een moderne uitstraling van een speaker. Met deze DAB + radio haal je meer dan duizend online radiozenders in huis. Ook geniet je volop van je eigen muziek die je via bluetooth op het apparaat kan streamen. Verder geniet je van geruisloze radiozenders door de ingebouwde DAB+ tuner. Deze zorgt er namelijk voor dat het ontvangst van de zender optimaal is.

Ook is het ideaal dat je deze radio gewoon mee kan nemen naar bijvoorbeeld een dagje op het strand. De accuduur van deze DAB radio is namelijk maar liefst 8 uur. Kom je die avond weer terug en heb je nog steeds niet genoeg van de muziek dan kan je deze radio thuis weer opladen.

Voor- en nadelen JBL Tuner

Je ontvangt niet alleen de JBL Tuner, er worden namelijk ook een aantal items standaard meegeleverd met deze DAB+radio. Zo ontvang je om mee te beginnen de handleiding voor de DAB radio. Verder ontvang je nog een USB kabel en een stroomadapter om de radio mee op te laden.

Bovendien ontvang je ook een veiligheidsgids waarin handige informatie staat vermeldt over de radio. Als laatst zit er ook nog het garantiebewijs bij inbegrepen.

 Geniet van een ruisloos signaal door de ingebouwde DAB+ tuner
 Accuduur van maar liefst 8 uur
 Verbindt je telefoon of tablet met de radio via de bluetooth functie
Je kan je telefoon niet opladen via de radio omdat deze niet over een USB-poort beschikt

3. Sonoro Prestige SO-330

De Sonoro Prestige SO-330 is een moderne DAB radio waarmee je naar meer dan duizend radiozenders via internet luistert. Met de 5 ingebouwde speakers en de subwoofer luister je naar muziek met een hoge kwaliteit van geluid. Hierdoor is het ook niet nodig om een subwoofer aan te sluiten.

Bovendien luister je ook naar je eigen favoriete muziek door jou telefoon met de radio te verbinden via bluetooth. Door de aptX bluetooth techniek luister je jouw eigen muziek ook in hoge kwaliteit en geniet je er dus optimaal van.

Voor- en nadelen Prestige SO-330

Naast de Sonoro Prestige SO-330 zijn er ook nog een aantal items die standaard in verpakking worden meegeleverd. Je ontvangt namelijk de handleiding voor de radio om je op weg te helpen. Verder wordt er ook een batterij (knoopcel van 3V) meegeleverd voor de radio.

Ook wordt de netsnoer kabel met de adapter meegeleverd. Bovendien ontvang je ook nog de afstandsbediening voor eenvoudige bediening op afstand. Als laatst worden de telescopische- en de externe wifi antenne meegeleverd.

 Tablet of telefoon verbinden om je eigen muziek te beluisteren
 Lage tonen worden extra krachtig door de ingebouwde subwoofer 
 Via internet luister je naar meer dan duizend verschillende radiozenders
Het is niet mogelijk om de radio buitenhuis te gebruiken doordat deze niet beschikt over een ingebouwde accu

4. Philips AZB798T

De Philips AZB798T is ook DAB + radio waarmee je eindeloos naar meer dan duizend verschillende radiozenders luistert. Deze zenders worden door de ingebouwde DAB+ tuner geruisloos uitgezonden. Heb je geen zin meer om naar de radio te luisteren dan verbindt je eenvoudig een tablet of smartphone met de radio.

Via bluetooth luister je dan naar jouw favoriete muziek. Bovendien is het ook mogelijk om een slaap timer in te stellen. Hierdoor hoef je de radio niet meer handmatig uit te schakelen wanneer je ‘s ochtends bijvoorbeeld van huis gaat.

Voor- en nadelen Philips AZB798T

In de doos van Philips AZB798T zitten ook nog een aantal standaard meegeleverde spullen. Je ontvangt namelijk de handleiding voor de radio om je op weg te helpen.

Daarnaast ontvang je de netsnoer om de radio te voorzien van stroom. Als laatst wordt er ook nog een afstandsbediening meegeleverd om de radio eenvoudig en op afstand te bedienen.

 Mogelijk om je smartphone of tablet via bluetooth te verbinden
 De radio kan automatisch uit door een slaap timer in te stellen
 Geniet van geruisloos geluid door de ingebouwde DAB+ tuner
Het is niet mogelijk om muziek vanaf een SD geheugenkaart op de radio af te spelen

5. Sony XDR-S61D

De Sony XDR-S61D DAB plus radio is in te stellen naar eigen wens en je geniet hiermee van geruisloze geluiden. Je kan er voor kiezen om een aantal favoriete radiozenders (maximaal 5) op te slaan zodat je deze makkelijk kan vinden. Ook hoef jij de radio niet per se handmatig aan te zetten of uit te schakelen. Je stelt namelijk een sleeptimer in waarmee je de radio op bepaalde tijden automatisch aan of uit laat gaan.

Hierdoor draait de radio geen overuren. Heb je genoeg gehad van de radio dan kan je ook jouw eigen muziek van je telefoon afspelen op de radio. Dit doe je door je telefoon aan te sluiten op de aux ingang van de DAB radio. Bovendien werkt deze radio op AA batterijen en mochten deze op zijn dan sluit je gewoon de netstroomadapter aan.

Voor- en nadelen XDR-S61D

Bij de Sony XDR-S61D zitten ook nog altijd een aantal standaard meegeleverde items in de doos. Je ontvangt namelijk een handleiding om je op weg te helpen met het instellen van de DAB radio. Daarnaast ontvang je ook nog de stroomkabel die je zeker nodig zal hebben. Zijn de batterijen namelijk leeg dan moet je deze aansluiten op de netstroomadpater.

 Alarmfunctie is aanwezig
 Mogelijkheid om een sleep- en wake up timer in te stellen
 Door de ingebouwde DAB+ tuner luister je naar geruisloze muziek
Het apparaat ondersteunt geen bluetooth waardoor je muziek niet draadloos kan streamen naar de radio

Hoe werkt DAB radio?

We krijgen steeds vaker de vraag: ‘Hoe werkt een DAB radio nou eigenlijk?’ we geven jou in dit stuk een antwoord op de vraag. Een DAB radio of DAB plus radio is een radio die internetradio ondersteunt. Deze radio bundelt meerdere radiozenders in een om zo een zo sterk mogelijk signaal vanaf één frequentie uit te zenden.

De meeste DAB radio’s ondersteunen ook meerdere functies zoals onder andere wifi en bluetooth. Ook geniet je altijd van het meest optimale ontvangst dat er is en door de ingebouwde DAB+ tuner is het geluid ook altijd zonder ruis.

Wifi DAB radio

Ook heb je een DAB radio met wifi of de zogeheten DAB wifi radio die ervoor zorgt dat je geen kabel of iets degelijks nodig hebt om de radiostations te bereiken. De DAB radio ontvangst wordt hierdoor groter en stabieler. DAB+ Internet radio is vandaag de dag ook heel populair.

Je ontvangt namelijk niet alleen lokale zenders maar kan uit meer dan 13.000 verschillende radio stations over de hele wereld kiezen. Ook kan je DAB radio wifi door heel het huis radio luisteren zonder dat er een computer of laptop aan staat.

DAB radio aanbieding

Aanbieding DAB radio kan je vinden op verschillende sites die deze radio’s verkopen. Het is namelijk zo dat er steeds minder mensen een radio aanschaffen doordat veel mensen hier een vervangend iets voor hebben. Toch is het zo dat DAB+ radio’s wel nog redelijk populair zijn.

Hierdoor is het ook weer zo dat veel verkopers van deze radio’s aanbiedingen maken zodat ze nog steeds veel verkocht worden. Ga dus altijd goed op zoek naar een DAB+ radio aanbieding voor een goedkope DAB radio

Wat is een Pure DAB radio?

Als jij op zoek bent naar een speciale DAB radio dan ben je hier op het goed adres. Wij vertellen jou namelijk iets meer over de Pure DAB radio. Dit is namelijk niet zomaar een DAB radio maar dit is er een waar bepaalde functies nog beter op werken en die ook nog is heel modern is.

Zo kan je namelijk naar Spotify luisteren via de connect functie van de radio. Bovendien is de radio ook voorzien van zuiver stereo geluid en het design is ook nog is heel compact. De Pure DAB radio is ook nog eens volledig draadloos waardoor je door heel je huis geniet van de beste muziek.

Laatst geüpdatet