Netgear router kopen in 2022? De beste Netgear routers in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Netgear Nederland is de afgelopen jaren flink gegroeid in de wereld van routers, wellicht heb je er wel eens over gehoord via een reclame op de televisie of op het internet. Het bedrijf is een van de grootste jongens geworden op het gebied van netwerkapparaten en biedt een breed scala aan producten in het midden-hoog segment van de markt. Ben je dus op zoek naar kwalitatief sterke producten zoals access points, WiFi routers of andere netwerkproducten? Dan is Netgear bij uitstek een goede keuze.

Ga je shoppen voor producten van Netgear dan kun je terecht voor alles bij deze aanbieder, zo bieden ze standaard Netgear routers met simultaneous dual-band en triple-band tot aan gehele multiroom wifi oplossingen voor het beste internet thuis.

Op het moment werkt Netgear met de Nighthawk serie en al deze verschillende routers vallen tussen de middenklasse en de topklasse, een goed voorbeeld hiervan is de Netgear Nighthawk. Voor multiroom wifi oplossingen bieden ze de Orbi series aan en voor switches & access points wordt er gebruikt gemaakt van de Netgear ProSafe serie. Genoeg keus dus!

1. Netgear Nighthawk R7000

netgear r7000 review

De Netgear Nighthawk AC1900 R7000 is een geschikte Netgear router voor personen die houden van serie kijken in 4K-kwaliteit of liefhebbers van gaming.

De Netgear R7000 is namelijk uitgerust met het zogenoemde Quality of Service functie, hiermee kun je aangeven welke verbindingen het belangrijkst zijn op dat moment. Ben je dus aan het gamen en wil je het beste internet ontvangen? Dan geef je dit aan en krijgt deze verbinding voorrang op andere.

Ook is het mogelijk om een externe harde schijf te koppelen aan de Netgear R7000 Nighthawk, ook een usb-stick is voldoende. Kies je hiervoor dan heb je altijd toegang tot jouw bestanden, zelfs als je niet thuis bent. Erg handig als je vaak zakelijke documenten snel buitenshuis moet openen.

De Netgear router R7000 is al door veel mensen gekozen en wordt als zeer positief ervaren. We raden je aan om de Netgear R7000 review goed door te lezen om erachter te komen of dit de beste router voor jou is.

Voor- en nadelen van de Netgear Nighthawk router

Natuurlijk zijn er voordelen en nadelen als je kiest voor Netgear wifi. We hebben ze hieronder voor je besproken en opgesomd. Allereerst wordt de installatie van de router vaak als eenvoudig ervaren voornamelijk ook door de meegeleverde installatie cd-rom, wil je hier meer over weten? Bekijk dan eens de handleiding.

Als we kijken naar de mogelijke snelheden dan valt deze type router in de basisklasse, wel krijg je de beschikking over 4 verschillende ethernet poorten voor een bedrade verbinding.

In de Netgear R7000 is er gekozen voor een simultaneous dual-band, dit betekent dat je de beschikking hebt over 2 verschillende frequentiebanden. In dit geval een 2,4 GHz band en een 5 GHz band. Op de 5 GHz band kunnen snellere internetsnelheden behaald worden, in dit geval snelheden tot maximaal 1300 Mbit/s. Meegeleverd wordt een netwerkkabel, netadapter, 3 antennes en een hulpgids.

 Snelheden van 1300 Mbit/s kunnen behaald worden met de 5 GHz frequentieband.
 Krijg groter internet bereik en een stabielere verbinding met Beamforming
Ouderlijke controle mogelijk met deze router, bepaal welke sites je kinderen bezoeken
 Er zijn snellere Netgear routers beschikbaar met meer functionaliteit

2. Nighthawk AC2300 R7000P

netgear router r7000

Wil je graag profiteren van goede Netgear wifi en eindelijk een keer genieten van een snelle en stabiele internetverbinding? Dan is de Nighthawk AC2300 R7000P een goede Netgear router voor jou. Deze zorgt er namelijk altijd voor dat je goed internet ontvangt.

Daarnaast ben je er altijd van verzekerd dat aangesloten apparaten worden beveiligd tegen virussen en hackers met de Netgear Armor Functie. Zelfs je slimme koelkast of smart televisie kan hierdoor niet aangevallen worden.

Kijk je graag films of game je veel? Geen probleem, met de Netgear R7000P kunnen snelheden van 1625 Mbit/s gehaald worden op de 5 GHz frequentieband.

Ook al je apparaten krijgen het beste draadloze signaal door Netgear Beamforming+ dit zorgt ervoor dat de antennes gericht worden op de apparaten, dit resulteert weer in een betere en stabielere internetverbinding.

Net zoals bij de R7000 is deze router ook uitgerust met de Quality of Service waarmee je verbindingen naar keuze voorrang kunt geven.

Voor- en nadelen Nighthawk AC2300 R7000P

Om te beginnen met het eerste voordeel: de installatie. Deze wordt door veel mensen beschreven als eenvoudig, neem een kijkje in de handleiding om te kijken of je er iets van snapt.

Qua snelheid valt de R7000P in de middenklasse, maar krijg je wel 4 ethernet poorten waarmee een bedrade verbinding met apparaten mogelijk wordt. Wederom wordt er in deze Netgear router ook gebruik gemaakt van twee verschillende frequentiebanden, namelijk een 2,4 GHz band en een 5 GHz band.

Meegeleverd worden 3 externe antennes, een netwerkkabel voor verbinding met kabel en een voedingskabel. Helaas is het niet mogelijk om deze router te monteren aan de muur middels montage materiaal.

Netgear Armor is beschikbaar voor optimale bescherming tegen hackers en virussen
 Ondersteuning van MU-MIMO, snelle en stabiele internetverbindingen opzetten
 Gebruik van een 1 GHz dual-core processor waarmee zware taken een makkie worden
Aangesloten apparaten moeten 5 GHz verbinding ondersteunen voor hoogste snelheid

3. Netgear X4S R7800

Heb je een groot huishouden met veel mensen die gebruik maken van het internet of wil je jouw kantoor voorzien van een snelle en stabiele draadloze internetverbinding? Dan is de Netgear Nighthawk X4S R7800 de beste keus voor jou. Met de krachtige router van Netgear is het mogelijk om ieder apparaat zoals een koelkast, smartphone, tablet en smart televisie aan te sluiten op hetzelfde netwerk.

Ben je aan het gamen en tegelijkertijd zit iemand een serie te streamen beneden? Geen probleem, de Nighthawk X4S R7800 zorgt ervoor dat je altijd wordt voorzien van een stabiele en snelle internetverbinding.

Door de aanwezigheid van Quality of Service kun je zelfs belangrijke verbindingen zoals bij het gamen voorrang geven op andere verbindingen. Zo ben je ervan verzekerd dat het internet niet wegvalt en dat je geen last hebt van haperingen tijdens het gamen.

Daarbij is er ook nog de MU-MIMO ondersteuning waarmee voor elk aangesloten apparaat een aparte verbinding wordt opgezet, dit betekent dat je altijd kunt genieten van een stabiele verbinding, zelfs met meerdere aangesloten apparaten.

Voor- en nadelen router Netgear X4S R7800

Zoals eigenlijk bij alle routers van Netgear is de installatie zeer eenvoudig, dit is ook het geval bij de X4S R7800 waarbij een handige handleiding en snelstart gids wordt meegeleverd. Ook deze router valt qua snelheid in vergelijking met andere routers in de middenklasse en is dus geschikt voor grote huishoudens.

Niet alleen draadloze verbindingen zijn mogelijk, zo heb je namelijk 4 verschillende ethernet poorten waarmee je aparte kabelverbindingen kunt opzetten. Hiervoor krijg je een netwerkkabel meegeleverd.

Deze router maakt gebruik van 2 verschillende frequentiebanden, namelijk een 2,4 GHz band en een 5 GHz band. Meegeleverd worden 4 externe antennes die geplaatst moeten worden op de router.

Quad-stream technologie waarmee 4 data streams op 1 frequentieband kunnen draaien
 Speciale MIMO wifi antennes geven aangesloten apparaten een stabiele verbinding 
 Meerdere zware taken zijn geen probleem met de 1 GHz dual core processor.
Aangesloten apparaten moeten 5 GHz verbinding ondersteunen voor hoogste snelheid

4. Netgear X10 R9000

Wil je graag een echte krachtige router waarmee je zorgeloos 4K kunt streamen en kunt gamen zonder last te hebben van haperingen? Dan is de luxere Netgear Nighthawk X10 R9000 een Netgear router die waarschijnlijk het best past bij jou.

Deze router beschikt namelijk over andere wifi standaarden dan de meeste routers, namelijk Wifi AD naast Wifi AC. Met Wifi AD kunnen een stuk snellere internetsnelheden gehaald worden over een kortere afstand. Ook zijn grote taken zoals 4K-streaming en grote backups geen probleem met deze type router uit de Nighthawk serie.

Er zijn in deze router 3 aparte wifi banden aanwezig die taken krijgen toegewezen door krachtige ingebouwde processors. Dit zorgt ervoor dat je apparaten altijd zijn verbonden met de band met de beste en snelste internetverbinding.

Daarnaast krijg je ook nog de beschikking over de ingebouwde Plex media server, hiermee kun je binnen een paar klikken muziek en films streamen via je eigen netwerk op de televisie bijvoorbeeld.

Voor- en nadelen Nighthawk X10 R9000

Installatie van de X10 R9000 is een van de voordelen, deze wordt namelijk vaak als eenvoudig ervaren en dus heb je binnen enkele minuten jouw eigen draadloze netwerk ingesteld, bekijk de handleiding voor meer informatie hierover. Qua snelheid valt dit type router zeker in de topklasse, ook krijg je de mogelijkheid om 7 verbindingen met kabel te realiseren door de 7 ethernet poorten.

Een stuk meer in vergelijking met andere routers. Voor de frequentieband wordt er gebruik gemaakt van een simultaneous tri-band, dit betekent dat er drie verschillende wifi banden zijn.

 3 aparte wifi banden waardoor ieder apparaat verbonden is met eigen frequentie 
 7 ethernet poorten beschikbaar om een verbinding met netwerkkabel te realiseren
 Handige Netgear app waarmee je de router kunt installeren en beheren
Aangesloten apparaten moeten 5 GHz verbinding ondersteunen voor hoogste snelheid
Met Wifi AD moet het apparaat in de zelfde ruimte zijn voor hoogste snelheid

5. Netgear X6 R8000

Wil je zeker weten dat je router de zwaarste netwerktaken aan kan zoals in 4K kwaliteit streamen of gamen en downloaden tegelijk? Dan is de Netgear Nighthawk X6 R8000 router een goede keus voor jou zijn.

Het is een Netgear router die uitermate geschikt is voor huishoudens met veel mensen die allemaal gebruik maken van het internet. Heb je bijvoorbeeld meerdere smartphones, slimme koelkasten en smart televisies die zijn aangesloten op het netwerk? Dan is de X6 R8000 perfect voor jou.

Qua frequentiebanden wordt er gebruik gemaakt van de simultaneous tri-band. Dit betekent dat er 3 verschillende frequentiebanden zijn waartussen gewisseld kan worden. In deze router zit een 2,4 GHz band en twee 5 GHz banden.

Veel andere apparaten maken gebruik van de 2,4 GHz frequentie waardoor deze band vaak druk kan zijn, dit is niet het geval bij de 5 GHz banden waardoor snellere en stabielere internetverbindingen kunnen worden behaald. Hiervoor moeten apparaten die zijn aangesloten op het netwerk wel een 5 GHz verbinding ondersteunen.

Voor- en nadelen Nighthawk X6 R8000

Zoals bij eigenlijk elke router van Netgear is de installatie binnen enkele minuten geregeld en wordt dan ook als eenvoudig ervaren, meer over lezen? Bekijk dan eens de handleiding.

Qua snelheid valt deze router uit de Nighthawk serie in de middenklasse in vergelijking met overeenkomende routers. Verbinding met een netwerkkabel is ook mogelijk door de aanwezigheid van 4 verschillende ethernetpoorten.

Bij aanschaf krijg je dan ook een netwerkkabel en een netstroomadapter meegeleverd om een verbinding met kabel te realiseren. Handig is ook de snelstartgids waarmee je direct bij levering aan de slag kan.

Gebruik van simultaneous tri-band met een 2,4 GHz band en 2 5 GHz banden
Beamforming aanwezig, ieder apparaat een stabiele en snelle internetverbinding
 Back-up maken van jouw Windows computer met handige Netgear ReadyShare
Aangesloten apparaten moeten 5 GHz verbinding ondersteunen voor hoogste snelheid

Wat is een Netgear router?

Een router Netgear, wat is het eigenlijk? Een router heb je nodig om internetsignalen vanuit de modem te verdelen over de aangesloten apparaten. Netgear is een fabrikant die deze routers aanbiedt. Zo heb je op het moment de populaire Nighthawk serie met de Netgear R7000 bijvoorbeeld die razend populair is.

Je hebt keus uit veel verschillende soorten routers. We raden je aan om jezelf in te lezen over de verschillende keuzes en mogelijkheden. Voorbeelden waar je bijvoorbeeld op moet letten zijn de mogelijke internetsnelheden, frequentiebanden en de prijs die je betaald voor Netgear wifi.

Een Netgear router aanschaffen, waar op letten?

Ben je van plan om een Netgear router te gaan aanschaffen? Dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende routers die elk hun eigen prijs hebben.

Je kunt terecht bij Netgear voor de wat goedkopere routers, maar ook worden er luxe routers aangeboden die perfect zijn voor gaming en het bekijken van films en series in 4K-kwaliteit.

Ook moet je letten op de specificaties van de router zoals wifi standaarden, frequentiebanden en internetsnelheden die te behalen zijn. We hebben een top 5 gemaakt van de beste Netgear routers zodat je direct een duidelijk overzicht voor jezelf hebt.

Wat is die Netgear Nighthawk precies?

Als we het hebben over de Netgear Nighthawk dan spreken we over de midden- en topklasse routers van Netgear. Deze serie heeft een beruchte reputatie opgebouwd door alle prijzen die behaald zijn op het gebied van bouwkwaliteit, prestaties en gebruiksgemak. Als je gebruik maakt van een Nighthawk router, dan heb je de beschikking over meerdere frequentiebanden.

Het grote voordeel van deze functionaliteit is dat je meerdere frequentiebanden beschikbaar hebt zodat alle apparaten worden verdeeld over de minst drukken WiFi banden.

Daardoor heb je altijd een hoge internetsnelheid en is je verbinding stabiel. Je kunt een Netgear Nighthawk aanschaffen voor netwerktaken zoals e-mailen, surfen of online gamen en video streamen.

Wat is die Netgear Orbi precies?

De Netgear Orbi is een Multiroom systeem waarmee je gemakkelijk 1 draadloos netwerk kunt creeren met dekking voor heel het huis. Dat is makkelijk want zo kun je overal streamen in 4K, stabiel gebruik maken van het internet op iedere locatie en is gamen geen enkel probleem.

Deze prestaties worden geleverd omdat alle stations van de Orbit communiceren op een speciale frequentie. Daardoor heb je altijd en overal verbinding, zelfs als je door je huis heen loopt.

Het Orbi systeem van Netgear heeft 2 satellieten beschikbaar die meer dan genoeg dekking voor een gemiddeld huis bieden. Als je toch nog merkt dat er plekken zijn die minder dekking hebben, dan kun je eenvoudig een extra station toevoegen om die dekking te creeren.

Hoe installeer ik mijn Netgear router?

Het kan natuurlijk zijn dat je wat moeite hebt met het installeren van je nieuwe Netgear router. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk, om je te helpen hebben we alle uitleg over het installeren van een Netgear router voor je op een rijtje gezet.

Router netgear aansluiten

Om de router Netgear te installeren moet je deze eerst aansluiten, daarna kun je beginnen met het instellen. Je hebt een router van Netgear nodig, een modem, een netwerkkabel, en natuurlijk een laptop of desktop nodig.

De tweede stap die je moet nemen is het uiteinde van de netwerkkabel in de WAN poort van de router steken. Het andere uiteinde moet in de LAN poort van de modem worden gestoken. Als het goed is kun je op je router aan de kleur, en aan de titel van de poort zien wat de WAN en LAN poort is.

De router Netgear aanzetten

Daarna steek je de stekker van de voeding in achterkant van de router, en het andere uiteinde in het stopcontact. Op dat moment heb je de eerste stappen gezet om de router actief te maken. Je kunt de Netgear router nu aanzetten door op het power ON/Off knopje te drukken aan de achterkant van je router.

Netgear router instellen

Vervolgens kun je de router Netgear gaan instellen. Open de configuratiepagina in je internet browser, doorgaans gebeurt dit automatisch.

Daarna wordt de netwerkverbinding door de router gedetecteerd en ben je in 1 minuut verbonden. Daarna wordt er een nieuwe pagina geopend waarbij je de optie “Yes” selecteert. Daardoor geef je Netgear Genie toestemming om het internet voor je in te stellen.

Netwerknaam instellen

Je bent nu klaar met het instellen van je router, maar nu moet je nog een netwerknaam instellen. Je moet de gebruiksinterface van je router openen en inloggen met admin als gebruikersnaam en password als het wachtwoord. Let op, dit zijn de inloggegevens van je router op je eigen IP en niet van het netwerk.

In het scherm zie je het hoofdmenu van je Netgear router, geef rechtsboven aan dat je taal Nederlands is en pas het wachtwoord van je router aan. Druk op de tab geavanceerd en kies links in het menu beheer. Vervolgens selecteer je de optie wachtwoord instellen.

Vul bovenaan de pagina het oude wachtwoord ‘password’ in. Onder het oude wachtwoord vul je een eigen wachtwoord in. Er wordt nog om een herhaling gevraagd voor de veiligheid. Druk daarna op toepassen om je wachtwoord daadwerkelijk te veranderen.

Wachtwoord netwerk aanpassen

Uiteraard kun je ook de naam en het wachtwoord van je netwerk aanpassen, kies in het menu aan de linkerkant voor de optie draadloos. Rechts kun je dan alle instellingen van het netwerk zien. Vul bij ‘Naam (SSID)’ een naam in voor je netwerk. Deze naam zie je als je zoekt naar beschikbare wifi netwerken.

Bij ‘Password (netwerksleutel)’ moet je een wachtwoord in te vullen. Dit wachtwoord moet bestaan uit meer dan 8 karakters. Daarna druk je op ‘Toepassen’ om de nieuwe netwerknaam te gebruiken.

Je bent nu klaar. De installatie en configuratie van je Netgear router zijn voltooid. Wil je de router na de installatie met je smartphone regelen? Maak dan gebruik van de handige Netgear Genie app die je kunt downloaden in de App store of Play store.

Laatst geüpdatet