Netgear router kopen in 2019? De beste Netgear routers in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Een Netgear router, je hebt er vast wel eens van gehoord op televisie of op internet. Netgear Nederland is dan ook een van de grotere jongens op het gebied van speciale netwerkapparaten. Netgear is dus een groot bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van producten zoals een Netgear router, wifi routers en access points.

Ga je shoppen voor producten van Netgear dan kun je terecht voor alles bij deze aanbieder, zo bieden ze standaard Netgear routers met simultaneous dual-band en triple-band tot aan gehele multiroom wifi oplossingen voor het beste internet thuis.

Op het moment werkt Netgear met de Nighthawk serie en al deze verschillende routers vallen tussen de middenklasse en de topklasse, een goed voorbeeld hiervan is de Netgear Nighthawk. Voor multiroom wifi oplossingen bieden ze de Orbi series aan en voor switches & access points wordt er gebruikt gemaakt van de Netgear ProSafe serie. Genoeg keus dus!

1. Netgear Nighthawk R7000

De Netgear Nighthawk AC1900 R7000 is een geschikte Netgear router voor personen die houden van serie kijken in 4K-kwaliteit of liefhebbers van gaming. De Netgear R7000 is namelijk uitgerust met het zogenoemde Quality of Service functie, hiermee kun je aangeven welke verbindingen het belangrijkst zijn op dat moment. Ben je dus aan het gamen en wil je het beste internet ontvangen? Dan geef je dit aan en krijgt deze verbinding voorrang op andere.

Ook is het mogelijk om een externe harde schijf te koppelen aan de Netgear R7000 Nighthawk, ook een usb-stick is voldoende. Kies je hiervoor dan heb je altijd toegang tot jouw bestanden, zelfs als je niet thuis bent. Erg handig als je vaak zakelijke documenten snel buitenshuis moet openen.

De Netgear router R7000 is al door veel mensen gekozen en wordt als zeer positief ervaren. We raden je aan om de Netgear R7000 review goed door te lezen om erachter te komen of dit de beste router voor jou is.

Voor- en nadelen van de Netgear Nighthawk router

Natuurlijk zijn er voordelen en nadelen als je kiest voor Netgear wifi. We hebben ze hieronder voor je besproken en opgesomd. Allereerst wordt de installatie van de router vaak als eenvoudig ervaren voornamelijk ook door de meegeleverde installatie cd-rom, wil je hier meer over weten? Bekijk dan eens de handleiding.

Als we kijken naar de mogelijke snelheden dan valt deze type router in de basisklasse, wel krijg je de beschikking over 4 verschillende ethernet poorten voor een bedrade verbinding.

In de Netgear R7000 is er gekozen voor een simultaneous dual-band, dit betekent dat je de beschikking hebt over 2 verschillende frequentiebanden. In dit geval een 2,4 GHz band en een 5 GHz band. Op de 5 GHz band kunnen snellere internetsnelheden behaald worden, in dit geval snelheden tot maximaal 1300 Mbit/s. Meegeleverd wordt een netwerkkabel, netadapter, 3 antennes en een hulpgids.

 Snelheden van 1300 Mbit/s kunnen behaald worden met de 5 GHz frequentieband. Wel moeten aangesloten apparaten hiervoor een 5 GHz verbinding ondersteunen.
 Krijg groter internet bereik en een stabielere verbinding doordat er gebruik gemaakt wordt van Beamforming. 
Ouderlijke controle is mogelijk met deze router, bepaal zelf welke sites jouw kinderen mogen bezoeken.
 Er zijn snellere routers beschikbaar.

2. Nighthawk AC2300 R7000P

Wil je graag profiteren van goede Netgear wifi en eindelijk een keer genieten van een snelle en stabiele internetverbinding? Dan is de Nighthawk AC2300 R7000P een goede Netgear router voor jou. Deze zorgt er namelijk altijd voor dat je goed internet ontvangt.

Daarnaast ben je er altijd van verzekerd dat aangesloten apparaten worden beveiligd tegen virussen en hackers met de Netgear Armor Functie. Zelfs je slimme koelkast of smart televisie kan hierdoor niet aangevallen worden.

Kijk je graag films of game je veel? Geen probleem, met de Netgear R7000P kunnen snelheden van 1625 Mbit/s gehaald worden op de 5 GHz frequentieband. Ook al je apparaten krijgen het beste draadloze signaal door Netgear Beamforming+ dit zorgt ervoor dat de antennes gericht worden op de apparaten, dit resulteert weer in een betere en stabielere internetverbinding.

Net zoals bij de R7000 is deze router ook uitgerust met de Quality of Service waarmee je verbindingen naar keuze voorrang kunt geven.

Voor- en nadelen Nighthawk AC2300 R7000P

Om te beginnen met het eerste voordeel: de installatie. Deze wordt door veel mensen beschreven als eenvoudig, neem een kijkje in de handleiding om te kijken of je er iets van snapt.

Qua snelheid valt de R7000P in de middenklasse, maar krijg je wel 4 ethernet poorten waarmee een bedrade verbinding met apparaten mogelijk wordt. Wederom wordt er in deze Netgear router ook gebruik gemaakt van twee verschillende frequentiebanden, namelijk een 2,4 GHz band en een 5 GHz band.

Meegeleverd worden 3 externe antennes, een netwerkkabel voor verbinding met kabel en een voedingskabel. Helaas is het niet mogelijk om deze router te monteren aan de muur middels montage materiaal.

Netgear Armor is mogelijk voor optimale bescherming tegen hackers en virussen. Aangesloten apparaten op het netwerk zullen dus altijd goed beschermd zijn.
 Ondersteuning van MU-MIMO waardoor snellere en stabielere internetverbindingen ontstaan. 
 Gebruik van een 1 GHz dual-core processor waarmee de zwaarste taken tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd.
Aangesloten apparaten moeten een 5 GHz verbinding kunnen ondersteunen wil de router zijn hoogste snelheden kunnen behalen.

3. Netgear Nighthawk X4S R7800

Heb je een groot huishouden met veel mensen die gebruik maken van het internet of wil je jouw kantoor voorzien van een snelle en stabiele draadloze internetverbinding? Dan is de Netgear Nighthawk X4S R7800 de beste keus voor jou. Met de krachtige router van Netgear is het mogelijk om ieder apparaat zoals een koelkast, smartphone, tablet en smart televisie aan te sluiten op hetzelfde netwerk.

Ben je aan het gamen en tegelijkertijd zit iemand een serie te streamen beneden? Geen probleem, de Nighthawk X4S R7800 zorgt ervoor dat je altijd wordt voorzien van een stabiele en snelle internetverbinding.

Door de aanwezigheid van Quality of Service kun je zelfs belangrijke verbindingen zoals bij het gamen voorrang geven op andere verbindingen. Zo ben je ervan verzekerd dat het internet niet wegvalt en dat je geen last hebt van haperingen tijdens het gamen.

Daarbij is er ook nog de MU-MIMO ondersteuning waarmee voor elk aangesloten apparaat een aparte verbinding wordt opgezet, dit betekent dat je altijd kunt genieten van een stabiele verbinding, zelfs met meerdere aangesloten apparaten.

Voor- en nadelen router Netgear X4S R7800

Zoals eigenlijk bij alle routers van Netgear is de installatie zeer eenvoudig, dit is ook het geval bij de X4S R7800 waarbij een handige handleiding en snelstart gids wordt meegeleverd. Ook deze router valt qua snelheid in vergelijking met andere routers in de middenklasse en is dus geschikt voor grote huishoudens.

Niet alleen draadloze verbindingen zijn mogelijk, zo heb je namelijk 4 verschillende ethernet poorten waarmee je aparte kabelverbindingen kunt opzetten. Hiervoor krijg je een netwerkkabel meegeleverd.

Deze router maakt gebruik van 2 verschillende frequentiebanden, namelijk een 2,4 GHz band en een 5 GHz band. Meegeleverd worden 4 externe antennes die geplaatst moeten worden op de router.

 Gebruik van Quad-stream technologie waarmee 4 data streams worden ondersteund op een enkele frequentieband. Dit betekent dat je geen last hebt van haperingen als je aan het streamen bent. 
 De speciale MIMO wifi antennes zorgen ervoor dat iedere apart aangesloten apparaat een stabiele verbinding krijgt. 
 Meerdere zware taken zijn geen probleem met de 1 GHz dual core processor.
Aangesloten apparaten moeten beschikken over een 5 GHz ondersteuning om de hoogste snelheden te behalen.

4. Netgear Nighthawk X10 R9000

Wil je graag een echte krachtige router waarmee je zorgeloos 4K kunt streamen en kunt gamen zonder last te hebben van haperingen? Dan is de luxere Netgear Nighthawk X10 R9000 een Netgear router die waarschijnlijk het best past bij jou.

Deze router beschikt namelijk over andere wifi standaarden dan de meeste routers, namelijk Wifi AD naast Wifi AC. Met Wifi AD kunnen een stuk snellere internetsnelheden gehaald worden over een kortere afstand. Ook zijn grote taken zoals 4K-streaming en grote backups geen probleem met deze type router uit de Nighthawk serie.

Er zijn in deze router 3 aparte wifi banden aanwezig die taken krijgen toegewezen door krachtige ingebouwde processors. Dit zorgt ervoor dat je apparaten altijd zijn verbonden met de band met de beste en snelste internetverbinding.

Daarnaast krijg je ook nog de beschikking over de ingebouwde Plex media server, hiermee kun je binnen een paar klikken muziek en films streamen via je eigen netwerk op de televisie bijvoorbeeld.

Voor- en nadelen Nighthawk X10 R9000

Installatie van de X10 R9000 is een van de voordelen, deze wordt namelijk vaak als eenvoudig ervaren en dus heb je binnen enkele minuten jouw eigen draadloze netwerk ingesteld, bekijk de handleiding voor meer informatie hierover. Qua snelheid valt dit type router zeker in de topklasse, ook krijg je de mogelijkheid om 7 verbindingen met kabel te realiseren door de 7 ethernet poorten.

Een stuk meer in vergelijking met andere routers. Voor de frequentieband wordt er gebruik gemaakt van een simultaneous tri-band, dit betekent dat er drie verschillende wifi banden zijn.

 Gebruik van 3 aparte wifi banden waardoor ieder apparaat is verbonden met zijn eigen verbinding voor een stabiel netwerk. 
 7 ethernet poorten beschikbaar om een verbinding met netwerkkabel te realiseren.
 Handige Netgear app waarmee je de router kunt installeren en beheren.
 Aangesloten apparaten moeten een 5 GHz verbinding ondersteunen wil de router zijn hoogste snelheden kunnen behalen. 
Met de wifi standaard Wifi AD moet de router zijn geplaatst in dezelfde kamer als het aangesloten apparaat om de hoogste snelheden te behalen.

5. Netgear Nighthawk X6 R8000

Wil je zeker weten dat je router de zwaarste netwerktaken aan kan zoals in 4K kwaliteit streamen of gamen en downloaden tegelijk? Dan is de Netgear Nighthawk X6 R8000 router een goede keus voor jou zijn.

Het is een Netgear router die uitermate geschikt is voor huishoudens met veel mensen die allemaal gebruik maken van het internet. Heb je bijvoorbeeld meerdere smartphones, slimme koelkasten en smart televisies die zijn aangesloten op het netwerk? Dan is de X6 R8000 perfect voor jou.

Qua frequentiebanden wordt er gebruik gemaakt van de simultaneous tri-band. Dit betekent dat er 3 verschillende frequentiebanden zijn waartussen gewisseld kan worden. In deze router zit een 2,4 GHz band en twee 5 GHz banden.

Veel andere apparaten maken gebruik van de 2,4 GHz frequentie waardoor deze band vaak druk kan zijn, dit is niet het geval bij de 5 GHz banden waardoor snellere en stabielere internetverbindingen kunnen worden behaald. Hiervoor moeten apparaten die zijn aangesloten op het netwerk wel een 5 GHz verbinding ondersteunen.

Voor- en nadelen Nighthawk X6 R8000

Zoals bij eigenlijk elke router van Netgear is de installatie binnen enkele minuten geregeld en wordt dan ook als eenvoudig ervaren, meer over lezen? Bekijk dan eens de handleiding.

Qua snelheid valt deze router uit de Nighthawk serie in de middenklasse in vergelijking met overeenkomende routers. Verbinding met een netwerkkabel is ook mogelijk door de aanwezigheid van 4 verschillende ethernetpoorten.

Bij aanschaf krijg je dan ook een netwerkkabel en een netstroomadapter meegeleverd om een verbinding met kabel te realiseren. Handig is ook de snelstartgids waarmee je direct bij levering aan de slag kan.

Gebruik van simultaneous tri-band met een 2,4 GHz band en 2 5 GHz banden. Voor elk verbonden apparaat een stabiele verbinding dus.
Beamforming aanwezig waarmee voor ieder apparaat een stabiele en snelle internetverbinding ontstaat.
 Een back-up maken van jouw Windows computer wordt eenvoudig met het handige Netgear ReadyShare. 
 Aangesloten apparaten moeten beschikken over een 5 GHz ondersteuning om de router zijn hoogste snelheden te laten behalen.

Wat is een Netgear router?

Een router Netgear, wat is het eigenlijk? Een router heb je nodig om internetsignalen vanuit de modem te verdelen over de aangesloten apparaten. Netgear is een fabrikant die deze routers aanbiedt. Zo heb je op het moment de populaire Nighthawk serie met de Netgear R7000 bijvoorbeeld die razend populair is.

Je hebt keus uit veel verschillende soorten routers. We raden je aan om jezelf in te lezen over de verschillende keuzes en mogelijkheden. Voorbeelden waar je bijvoorbeeld op moet letten zijn de mogelijke internetsnelheden, frequentiebanden en de prijs die je betaald voor Netgear wifi.

Een Netgear router aanschaffen, waar op letten?

Ben je van plan om een Netgear router te gaan aanschaffen? Dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende routers die elk hun eigen prijs hebben. Je kunt terecht bij Netgear voor de wat goedkopere routers, maar ook worden er luxe routers aangeboden die perfect zijn voor gaming en het bekijken van films en series in 4K-kwaliteit.

Ook moet je letten op de specificaties van de router zoals wifi standaarden, frequentiebanden en internetsnelheden die te behalen zijn. We hebben een top 5 gemaakt van de beste Netgear routers zodat je direct een duidelijk overzicht voor jezelf hebt.

Laatst geüpdatet