WiFi thermostaat in 2022? De beste WiFi thermometer in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Op zoek naar een goede WiFi thermostaat? Zoek dan niet verder en bekijk eerst onze top 5 WiFi thermometer. Tegenwoordig heb je de keus uit veel verschillende soorten en maten WiFi thermometers.

Hierdoor kan het soms nog wel eens lastig zijn om een goede keus te maken, wil je bijvoorbeeld een Honeywell thermostaat of een Nefit thermostaat? Lees snel de top 5 door en kom erachter welke WiFi thermostaat het beste past bij jouw situatie.

1. Tado Slimme Thermostaat V3+ startpakket

De Tado Slimme Thermostaat V3 wordt samen met een starterspakket geleverd waarbij de wifi thermostaat gratis wordt geïnstalleerd. Handig wanneer je niet technisch aangelegd bent.

Er zal dan een installateur bij je langs komen om het apparaat op de gewenste plek, en natuurlijk ook op de gewenste tijd, op te hangen. Lees altijd nog even goed door hoe het precies in zijn werk gaat en of dit ook in jouw regio van toepassing is.

De Tado Slimme Thermostaat V3 maakt je huis een stuk zuiniger. Dit komt mede doordat er 2 radiatorknoppen worden meegeleverd. Deze maken het mogelijk om de temperatuur per kamer in te stellen. Zo kun je ervoor kiezen om een kamer waar je nauwelijks komt niet volledig te verwarmen terwijl je de woonkamer juist wel verwarmd.

Hierdoor bespaar je veel energie en blijven de energiekosten laag. Bovendien is dit model compatibel met alle smart apparaten. Je kunt de Tado Slimme Thermostaat V3 namelijk via een app besturen zodat je de verwarming al aan kunt zetten als je onderweg naar huis bent.

Voor- en nadelen Slimme Thermostaat V3

Er worden bij de Tado Slimme Thermostaat V3 altijd een aantal spullen meegeleverd. Zo ontvang je een handleiding die je uitleg geeft over de bediening. Ook worden heel wat montagematerialen meegeleverd. Denk hierbij aan 2 wandmontageschroeven, 2 muurplug’s en 2 stuks dubbelzijdige tape. Deze dienen namelijk voor het ophangen van de 2 radiatorknoppen.

Het basisstation dat je ontvangt, de Tado internet Bridge, zorgt ervoor dat alle units met elkaar in verbinding staan. De netvoedingsadapter, de usb kabel en de ethernet kabel worden ook meegeleverd. Verder ontvang je alleen nog 3 batterijen waarmee je de wifi thermostaat en de radiatorknoppen voorziet van stroom.

Dit model is geschikt voor ieder type cv-ketel
Door de verschillende functie is deze uitvoering energiezuinig
Het apparaat is compatibel met Google Assistant en Apple HomeKit
Om gebruik te maken van alle functies betaal je €2,99 per maand

2. Netatmo Thermostaat + Netatmo NAV-EN 3-Pack met installatie

De Netatmo Thermostaat + Netatmo NAV-EN 3-Pack is een slimme wifi thermostaat die wordt geleverd met 3 slimme radiatorknoppen. Zo vervang je 3 radiatorknoppen in verschillende ruimtes van jouw huis.

Via de handige Netatmo app voor Android en iOS bepaal je precies hoe warm het is in iedere kamer. Naarmate je de wifi thermostaat voor langere periode gebruikt zal deze meer te weten komen over jouw leefgewoonten en zich hier automatisch op aanpassen.

De installatie van het Netatmo Thermostaat + Netatmo NAV-EN 3-Pack is niet voor iedereen weggelegd. Daarom wordt dit pakket verkocht inclusief installatie. Er komt dan een professionele installateur bij jou thuis op een moment wanneer het jou uitkomt.

De installateur monteert de Netatmo thermostaat en de 3 radiatorknoppen op de door jou aangegeven locaties. Vervolgens wijzig je op afstand de temperatuur bij je thuis. Ben je bijvoorbeeld klaar met werken? Dan zet je de wifi thermostaat onderweg naar huis alvast aan.

Voor- en nadelen Thermostaat + NAV-EN 3-Pack

Naast het Netatmo Thermostaat + Netatmo NAV-EN 3-Pack ontvang je ook een aantal accessoires. Zo worden de adapters inclusief USB-kabel meegeleverd.

Je ontvangt daarnaast ook de batterijen voor de thermostaat en de radiatorknoppen. Ook worden de schroeven voor de montage standaard meegeleverd.

Regel en bekijk de temperatuur via de handige app
Volledig draadloos en eenvoudig in gebruik
Krijg meer inzicht in je energieverbruik
Werkt alleen op batterijen, dus niet op netstroom

3. Google Nest Learning Thermostat V3 Premium

De installatie van deze Google Nest Learning Thermostat V3 Premium is niet zo heel gemakkelijk. Daarom wordt dit model inclusief installatie geleverd. Er komt dan een professionele installateur op een door jou gewenste tijd bij jou thuis om het apparaat te installeren.

Houdt er wel rekening mee dat de installatie niet direct bij de levering wordt gedaan. Hiervoor moet je namelijk een aparte afspraak maken. Je bent er hierdoor wel van verzekerd dat de wifi thermostaat op de juiste manier wordt geïnstalleerd.

Naarmate je de Google Nest Learning Thermostat V3 Premium langere tijd gebruikt past deze zich aan aan jou leefgewoonten. Zo wordt de temperatuur lager gezet wanneer je weg gaat.

Lees de temperatuur eenvoudig af van het scherm of via de handige app voor Android en iOS. Hierdoor krijg je niet alleen meer inzicht in je leefgewoonten maar ook in het energieverbruik per maand. Je weet dan precies wat je iedere maand kwijt bent aan energiekosten.

Voor- en nadelen Nest Learning Thermostat V3 Premium

Je ontvangt niet alleen de Google Nest Learning Thermostat V3 Premium maar er worden ook een aantal accessoires meegeleverd. Zo ontvang je voor de montage een aantal wandschroeven en een optionele afwerkingsplaat.

De display voor het aflezen en het regelen van de temperatuur wordt ook standaard meegeleverd. Zeker niet te vergeten zijn de handleiding en de Google Nest Pro-installatiekaart.

Geschikt voor alle type cv-ketels
Op afstand te bedienen met de Nest-app
Verzekerd van een goede installatie
Alleen aan te sluiten in de buurt van een stopcontact

4. Tado Slimme Thermostaat V3+ met installatie

Deze Tado Slimme Thermostaat V3+ is de opvolger van zijn voorganger, namelijk de Tado Slimme Thermostaat V3. In tegenstelling tot de vorige uitvoering is dit model wel compatibel met alle slimme platformen waaronder Google Assistant en Apple HomeKit.

Via de handige Tado-app voor Android en iOS bekijk en regel je de temperatuur bij jou thuis op een afstand. Zo stel je bijvoorbeeld een schema in voor wanneer je aan het werk bent. De Tado Slimme Thermostaat V3+ zal dan een aantal minuten voordat je thuiskomt aangaan.

Het installeren van deze Tado Slimme Thermostaat V3+ is zeker niet voor iedereen weggelegd. Vandaar dat deze wifi thermostaat inclusief installatie wordt aangeboden. Zo komt er een professionele installateur bij jou thuis op een door jouw gewenst tijdstip. Je bent er hierdoor van verzekerd dat de installatie soepel verloopt.

Voor- en nadelen Slimme Thermostaat V3+

Er worden heel wat accessoires meegeleverd bij de Tado Slimme Thermostaat V3+ waaronder een handleiding. Je ontvangt daarnaast de 3 AAA batterijen, zodat je direct aan de slag kunt gaan.

De Tado Internet Bridge wordt meegeleverd en heb je nodig om de thermostaat aan te sluiten op je wifi netwerk. Voor de montage ontvang je 2 wandschroeven, 2 muurpluggen en dubbelzijdige tape. Verder worden er nog een Netwerk-, USB- en Nestsnoerkabel meegeleverd.

Compatibel met ieder type cv-ketel
Zeer energiezuinig dankzij open raam detectie
Te gebruiken met Apple HomeKit en Google Assistant
Voor regeling per kamer heb je speciale radiatorknoppen nodig

5. Honeywell Lyric T6R met installatie

De Honeywell Lyric T6R wordt altijd aangeboden inclusief installatie omdat het installeren van technische producten niet voor iedereen is weggelegd. Er komt daarom een professionele installateur bij jou langs om het apparaat zorgvuldig te installeren.

Zo ben je er ook gelijk van verzekerd dat de wifi thermostaat op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Check wel altijd van tevoren of deze installatie beschikbaar is in jouw regio.

Je stelt de temperatuur van de Honeywell Lyric T6R eenvoudig in via de display of de app. Na verloop van tijd weet de slimme thermostaat precies wat je leefgewoontes zijn en wanneer je weg bent van huis.

Dit model beschikt daarnaast ook over geofencing. Dat wil zeggen dat de wifi thermostaat altijd in verbinding staat met je smartphone. Hierdoor zal de wifi thermostaat gelijk aan gaan wanneer je binnen een bepaalde straal van je huis bent.

Voor- en nadelen Lyric T6R

Er worden naast de Honeywell Lyric T6R standaard een aantal items meegeleverd. Zo ontvang je een handleiding die je uitleg geeft over de bediening. Verder wordt de RF-module standaard meegeleverd en zorgt ervoor dat de signalen van je smartphone worden ontvangen en verstuurd.

Overal in huis te plaatsen dankzij RF-module
Op afstand te bedienen met de Honywell-app
Verzekerd van een zorgvuldige installatie
Niet voorzien van zone-regeling

Laatst geüpdatet