Linksys router kopen in 2022? De beste Linksys router in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Wil je een Linksys router kopen? Goed dat je hier eerst even een kijkje komt nemen. Tegenwoordig kun je kiezen uit veel verschillende Linksys routers, maar welke is nou de beste en waar moet je op letten als je deze gaat aanschaffen? Ga je bijvoorbeeld voor een wat duurder of goedkoper model?

Om het eenvoudig te maken hebben we een top 5 Linksys router opgesteld. Hierbij zitten handige reviews met voor- en nadelen, lees deze goed door om een goede keus te maken!

1. Linksys LGS326P

De Linksys LGS326P is de ideale switch voor de kleine bedrijven die graag alle controle over hun eigen netwerk willen hebben. Je hebt met dit model de mogelijkheid om maar liefst 128 virtuele netwerken op te zetten zodat je de toegang kunt beperken.

Dit product is het meest geschikt voor kleine bedrijven, omdat al het netwerkverkeer met prioriteit voorrang krijgt zodat je altijd met een gerust hart kunt internetten, bellen en streamen.

Een ander groot voordeel van deze switch is dat je beschikt over 24 Power over Ethernet poorten waarmee je, zonder gebruik te maken van een stopcontact, PoE apparaten kunt voorzien van stroom.

Voor- en nadelen Linksys LGS326P

Bij de Linksys LGS326P ontvang je standaard een stroomadapter zodat je de switch op de netstroom kunt aansluiten. Tot slot natuurlijk niet te vergeten de handleiding met daarin een uitgebreide uitleg over alle specificaties van dit handige product.

Bij deze uitvoering kun je zelf de netwerkinstellingen aanpassen
Ongebruikte poorten met automatische uit-schakel voor stroombesparing
Voorzie PoE apparaten van stroom dankzij de 24 PoE poorten
Er worden standaard geen netwerkkabels meegeleverd

2. Linksys Velop tri-band Multiroom wifi Zwart

Met de Linksys Velop tri-band Multiroom creëer je een krachtig wifi netwerk door het hele huis. Je kunt de 3 stations in verschillende ruimtes plaatsen zodat het bereik overal goed is. Het mesh systeem zorgt er voor dat je verbinding ook altijd snel en stabiel blijft zodat je niet zomaar zonder internet komt te zitten. Je plaatst het basisstation naast je modem. De andere 2 stations ergens anders in het huis voor de beste prestaties.

Omdat alle stations continu met elkaar communiceren, schakelt jouw apparaat automatisch door op een ander station als je bijvoorbeeld naar boven gaat of een andere ruimte. Dit overschakelen gaat zo snel dat je daar zelf helemaal niets van merkt.

Hierdoor kun je gewoon doorgaan met waar je mee bezig was. Op het moment dat je niet genoeg hebt aan de 3 stations kun je altijd nog uitbreiden met eentje extra.

Voor- en nadelen Linksys Velop tri-band Multiroom

Bij de Linksys Velop tri-band Multiroom worden natuurlijk de 3 bijbehorende stations meegeleverd om de multiroom te creëren. Om ervoor te zorgen dat je een apparaat met een kabel kunt verbinden ontvang je een internetkabel. Tot slot, niet te vergeten, de handleiding met daarin een uitgebreide uitleg over alle specificaties van dit handige product.

Met dit model kun je tot wel 3 draadloze netwerken opzetten
Dankzij MU-MIMO beschik je over een extra stabiele verbinding
Multiroom zorgt ervoor dat je door je hele huis bereik hebt
Voor de beste prestaties heb je apparaten met een 5GHz verbinding nodig

3. Linksys MAX-STREAM EA9500

Met de Linksys MAX-STREAM EA9500 maximaliseer je de internetprestaties door de gehele woning. Met deze router in huis kun je tot wel twintig 4K films tegelijk bekijken en grote bestanden downloaden zonder dat de snelheid van het internet hieronder lijdt.

Ben je iemand die graag games speelt en geen last wilt hebben van haperingen tijdens het spelen? Dan is dit model de perfecte keuze voor jou. Aangezien je de grootste bestanden zonder problemen kunt downloaden en de verbinding altijd stabiel is.

Een ander groot voordeel aan deze uitvoering is de beschikking over 3 aparte wifi banden. Hiermee kun je zelf kiezen welke apparaten de hoogste prioriteit krijgen en welke juist minder. Op het moment dat er op een bepaalde band iets aan het downloaden is zal je met een ander apparaat automatisch met een andere band verbinding maken, zo kun je altijd internetten met de band die het minst gebruikt wordt.

Beschik je over meerdere apparaten zonder een wifi functie? Dat is geen probleem, omdat dit model namelijk over 8 netwerkpoorten beschikt. Wil je graag dat jou kinderen ook veilig kunnen internetten? Dan kun je handmatig bepaalde websites blokkeren waardoor deze enkel te bereiken zijn met een code.

Voor- en nadelen Linksys MAX-STREAM EA9500

Bij de Linksys MAX-STREAM EA9500 ontvang je standaard een netwerkkabel en stroomadapter waarmee je de router kunt aansluiten op het netstroom. Als laatste nog de handleiding met daarin een uitgebreide uitleg over alle specificaties van dit geweldige product. Mocht je het fijner vinden om de handleiding digitaal door te nemen? Gebruik hiervoor de instructie CD.

Deze uitvoering beschikt over maar liefst 8 netwerkpoorten
Dankzij PSK wifi beveiliging kun je handmatig een wachtwoord aanmaken
Met de 3 aparte wifi banden beschik je altijd over snel en stabiel internet
Voor betere prestaties heb je apparaten met een 5GHz verbinding nodig

4. Linksys WRT3200ACM

De Linksys WRT3200ACM is speciaal ontworpen voor degenen die altijd willen beschikken over de meest stabiele en snelle internetverbinding. Met dit model kun je zelf kiezen welke apparaten er voorrang moeten krijgen bij het downloaden van bestanden. Bij deze Linksys router krijg je standaard de Linksys software meegeleverd om direct van start te gaan.

Meer ervaring? Je kunt ook zelf je ideale samenstelling creëren. Op het moment dat je zelf alles gaat instellen kun je gebruik maken van een open source software waarmee je toegang krijgt tot een anoniem TOR netwerk. Op deze manier verander je de router eenvoudig in een webserver zodat je vanaf huis bijvoorbeeld je website kunt runnen.

Een ander groot voordeel is de 1,8 GHz dual core processor. Deze is krachtig genoeg om het internet tegelijkertijd over de 5GHz en de 2,4GHz frequentie te verdelen. Hierdoor ervaar je betere prestaties en een stabielere verbinding. Met de SMART wifi software beheer je eenvoudig jouw netwerk en kun je in één oogopslag zien welke apparaten verbonden zijn met jouw netwerk.

Voor- en nadelen Linksys WRT3200ACM

Bij de Linksys WRT3200ACM ontvang je standaard 4 externe antennes, voedingskabel, voedingsadapter en een netwerkkabel zodat je direct aan de slag kunt gaan met je nieuwe aankoop. Tot slot natuurlijk niet te vergeten de cd met informatie en papieren handleiding voor een makkelijke installatie.

Dankzij de PSK beveiliging kun je eenvoudig een wachtwoord instellen
Met de SMART wifi software beheer en controleer je jouw netwerk
Dit model beschikt over een eSATA aansluiting
Voor de beste prestaties heb je apparaten nodig met een 5GHz verbinding

5. Linksys MAX-STREAM EA8300

Met de Linksys MAX-STREAM EA8300 ben je er zeker van dat je door het hele huis snel internet hebt. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt dankzij de 3 aparte wifi banden. Deze banden zorgen ervoor dat jouw apparaat altijd met de snelste band verbinding maakt.

Als er bijvoorbeeld op een bepaalde band bestanden aan het downloaden zijn, zal je met je smartphone automatisch met een andere verbinden. Op het moment dat je met veel apparaten tegelijkertijd verbonden bent worden er meerdere netwerken opgezet.

Wat dit model er bovenuit laat steken is dat je meerdere dingen tegelijk kunt doen, je kunt bijvoorbeeld een 4K film kijken en ondertussen gamen of een groot bestand downloaden. Hiernaast beschikt deze Linksys router ook nog eens over ouderlijke toezicht functie. Door gebruik te maken van de Linksys app op je smartphone kun je eenvoudig alle gegevens configureren.

Voor- en nadelen Linksys MAX-STREAM EA8300

Bij de Linksys MAX-STREAM EA8300 wordt standaard een stroomkabel en een netwerkadapter meegeleverd zodat je alle benodigdheden hebt om direct aan de slag te gaan met je nieuwe aankoop. Tot slot natuurlijk niet te vergeten de handleiding met daarin een uitgebreide uitleg over alle specificaties van dit handige product.

In combinatie met de Linksys RE7000 heb je overal bereik
Dankzij MU-MIMO beschik je altijd over een stabiele internetverbinding
Met de 3 aparte wifi banden heb je altijd snel internet
Voor de beste prestaties heb je apparaten nodig met een 5GHz verbinding

Laatst geüpdatet