Beste internet provider, kom er nu direct achter!

apr 15, 2019 | Internet

apr 15, 2019 | Internet

De beste internet provider, het kan een hele zoektocht zijn, tegenwoordig is er ontzettend veel aanbod waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij willen je graag helpen en onafhankelijk advies verschaffen over de beste internet providers in Nederland.

Iedereen wil natuurlijk profiteren van een zo voordelig mogelijk pakket met de beste kwaliteit, echter is het in de meeste gevallen helaas niet mogelijk om te profiteren van beide aspecten. Ga je voor het beste internet dan betaal je over het algemeen iets meer, echter is het de beste internet provider er eentje die je de beste kwaliteit levert met pijlsnel internet voor de goede prijs. Met name de prijs/kwaliteit verhouding bepaalt de beste provider internet.

Het kan zijn dat de ene provider voor de andere niet de beste is, zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je veel thuis werkt, hierbij is het erg belangrijk dat je verzekerd bent van betrouwbaar en stabiel internet. Ben je een meer recreatieve gebruiker dan zul je vooral veel baat hebben bij snel internet. Lees snel met ons mee om erachter te komen wie jou het beste internet kan leveren, ook kun je direct internet vergelijken!

beste internet provider 2018
ProviderDownloadsnelheidUploadsnelheidScore consumentenbondScore TweakersPrijs
XS4ALL500 Mbit/s (glasvezel)500 Mbit/s (glasvezel)8,13€ 66,-
Telfort200 Mbit/s (glasvezel)200 Mbit/s (glasvezel)7,95€ 47,50,-
Ziggo500 Mbit/s (kabel)40 Mbit/s (kabel)7,11€ 39,95,-
Tele2100 Mbit/s (DSL)10 Mbit/s (DSL)6,87€ 32,-
KPN500 Mbit/s (glasvezel)500 Mbit/s (glasvezel)7,72€ 54,94,-
T-Mobile750 Mbit/s (glasvezel)750 Mbit/s (glasvezel)N.V.T.4€ 40,-
Online.nl100 Mbit/s (DSL)30 Mbit/s (DSL)N.V.T.N.V.T.€ 22,-
NLEx500 Mbit/s (glasvezel)500 Mbit/s (glasvezel)Nieuwe aanbieder8€ 59,95,-

Hoe wordt de beste internet provider bepaald?

De beste internet provider, hoe wordt deze precies bepaald? Natuurlijk wel goed om te weten als consument. Zoals we net al zeiden kan het zo zijn dat de beste provider internet voor de een verschillend is dan de ander, om deze reden willen we je allereerst adviseren om goed na te denken over eigen behoeften en wensen die hebt bij het beste internet.

Om een goed beeld te creëren kun je jezelf bijvoorbeeld de vraag stellen of je wil genieten van een hoge down- en uploadsnelheid? Hoe belangrijk is de stabiliteit en betrouwbaarheid voor de internetverbinding in jouw situatie?

De beste internet providers worden bepaald aan de hand van je eigen postcode, hier begint het, namelijk niet iedere internet provider kan op jouw woonadres leveren. Daarnaast wordt er sterk gekeken naar de hoogte van de internetsnelheid, beschikbaarheid en wellicht de belangrijkste, de prijs. De prijs is namelijk voor veel consumenten doorslaggevend, hier moet de beste internet provider dus zeker aan voldoen.

Wil je direct achter de beste internet providers komen dan raden wij het je aan om de postcodecheck uit te voeren. Na het invullen van de filters met je eigen wensen en behoeften zul je binnen 1 minuut een goed overzicht krijgen van het beste internet.

Beste internet provider, welke is het dan eigenlijk?

De brandende vraag, wie is de beste internet provider? Allereerst kunnen we stellen dat de beste provider internet in alle gevallen net ietsje beter is dan de concurrentie. Nogmaals, om een goed beeld te creëren is het beter om te spreken over de beste internet providers in plaats van één enkele, dit is namelijk afhankelijk van jouw eigen situatie en wensen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het beste internet een glasvezel provider is, echter zijn nog niet alle huishoudens in Nederland aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk.

We kunnen dan ook het beste op zoek gaan naar de algemeen beste internet provider, om dit te kunnen doen is het belangrijk dat we sterk rekening houden met beoordelingen van huidige klanten en een blik werpen op de service van providers. Om een nog beter beeld te krijgen van een internet provider is het bij ons mogelijk om altijd een review te raadplegen, zo heb jij al helemaal een goed beeld van de beste internet provider.

Natuurlijk kijken we niet alleen naar onze eigen beoordelingen, zo zijn Tweakers en de Consumentenbond een goede graadmeter voor de bepaling van de beste internet providers. Uit onze testen en die van andere instanties komt KPN internet als allerbeste uit de test. We zullen gedurende het artikel meer aandacht besteden aan KPN, de beste internet provider in Nederland.

Beste internetproviders Consumentenbond & Tweakers

Zoals we net al zeiden zijn wij niet de enige die alle internet providers in Nederland testen, zo geven ook de Consumentenbond en Tweakers prijzen weg voor beste provider internet. De consumentenbond beschikt over een panel die elke maand een vragenlijst beantwoorden, Tweakers werkt middels een jaarlijkse poll waar bezoekers worden gevraagd naar hun mening over de beste internet providers. Hieronder hebben we een overzichtelijke tabel voor je opgesteld.

Het beste internet pakket

In Nederland heb je flink wat keuze als het om internet gaat, zo kun je kiezen voor alleen internet, alles in 1 of internet en televisie. Je zult je wellicht afvragen welke provider het beste alleen internet abonnement levert. Momenteel komt T-Mobile als beste alleen internet pakket uit de test, dit is ook uit de testresultaten van Tweakers en de Consumentenbond voortgekomen. Op de tweede plek komt XS4ALL en op de derde plek komt het KPN internet pakket.

  1. T-Mobile internet pakket
  2. XS4ALL internet pakket
  3. KPN internet pakket

Het kiezen van alleen een internetpakket is in de meeste gevallen niet de goedkoopste optie, wil je het voordeligste uit zijn dan kun je het beste kiezen voor een alles in 1 pakket waarbij je alle breedband diensten bij één provider afneemt.

Beste provider internet kiezen, hoe doe ik het?

Zoals we je al eerder verteld hebben in dit artikel is de beste internet provider niet voor iedereen hetzelfde, je kunt dan ook een aantal stappen nemen om hier erachter te komen welke provider het beste internet voor jouw situatie aanbiedt. Voordat je de postcodecheck in onze vergelijker invoert is het meer dan verstandig om deze stappen te volgen, zo weet jij uiteindelijk hoe je je internetpakket moet samenstellen.

  1. Naar welke soort internet ben je op zoek? Je kunt kiezen uit een ADSL, kabel of glasvezel verbinding.
  2. Welke internetsnelheid wil je behalen in jouw situatie? En welke downloadsnelheid behaal je nu op het moment? Je kunt dit meten middels een internet snelheid test.
  3. Kies je voor alleen internetpakket of wil je combineren met andere breedbanddiensten als tv en bellen?

Na dat je deze stappen hebt doorlopen kun je de postcodecheck in gaan voeren om een overzicht te krijgen met alle aanbieders die kunnen leveren op jouw woonadres, de beste provider internet zal binnen enkele seconden tevoorschijn komen.

Beste internetprovider KPN, de prijs/kwaliteit verhouding

KPN is uit de test gekomen als beste internetprovider 2018 en 2019, helaas is KPN niet de goedkoopste maar ook weer niet de duurste. Zoals we je hebben verteld moet er naar meer gekeken worden dan alleen de prijs, natuurlijk ook naar de kwaliteit die de beste internet provider haar consumenten biedt. We gaan even inzoomen op de prijs/kwaliteit verhouding van KPN.

De prijs is niet de allergoedkoopste maar dit is ook logisch, het biedt dan ook flink wat extra diensten en beschikt over een zeer laagdrempelige klantenservice. Hierboven op komt dat de kwaliteit van de internetverbinding als zeer goed is te waarderen, de hogere prijs is dan ook niet gek. KPN staat niet voor niks voor betrouwbaarheid en stabiliteit.

De prijs ligt gemiddeld ook wat hoger doordat het gehele klantenbestand meebetaalt aan het onderhoud van het KPN netwerk, overigens de grootste in Nederland. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor internetproviders die over het netwerk van KPN leveren maar is echt een andere organisatie in verhouding met de prijsvechters zoals Tele2 of NLEx. KPN richt zich dan ook veel meer op service voor de klant, betrouwbaarheid staat centraal. Zo krijg je bijvoorbeeld WiFi-versterkers en heb je nooit last van langzaam internet.

Benieuwd geworden naar de beste provider internet? Doe dan snel de postcodecheck en kom erachter welk aanbod KPN heeft op jouw woonadres. Wellicht nog even goed om te weten is dat KPN bijna aan ieder huishouden in Nederland haar internetpakketten kan leveren, ze beschikken over een ontzettend groot netwerk. Wil je dan graag toch weten wat naast het beste internet ook het goedkoopste internet is? Klik dan op de link om er snel meer over te lezen.

t-mobile beste internet
xs4all beste internet
kpn beste internet

Handige & leuke Video’s

Zakelijk internet: zo regel je het

Zakelijk internet: zo regel je het

Internet op de zaak is een must. Deze stelling hoeft hopelijk geen betoog. Je kunt niet zonder internet als je contact wilt houden met je klanten, leveranciers, de Belastingdienst en andere instanties. Veel bedrijven kunnen niet eens functioneren als de...