Vrijwel ieder huishouden maakt gebruik van het internet. Sterker nog, in sommige gevallen ben je zelfs afhankelijk van het internet, bijvoorbeeld als je vanuit huis werkt. Hiervoor is een snelle internetverbinding van groot belang en zit je niet te wachten op storingen. Je vraagt je daarom misschien af welke internetprovider de minste storingen heeft: hieronder praten we je bij waar je op kunt letten om te ontdekken welke internetprovider het beste werkt.

Lees reviews door van internetproviders

Als je op het punt staat om een ander internetabonnement af te sluiten bij een andere internetprovider, is het belangrijk om je in de verschillende internetproviders te verdiepen. Op die manier kom je erachter welke internetprovider het beste bij jouw wensen aansluit en ook belangrijk: welke provider de minste storingen heeft. Zo kun je eens reviews van verschillende internetproviders doornemen. Reviews worden achtergelaten door klanten en daar staat vaak waardevolle informatie in; doe daar dus vooral je voordeel mee.

Aan de hand van reviews kun je ook meer te weten komen over de storingen van anderen. Lees je in verschillende reviews dat er regelmatig een storing is? Dan klinkt het niet heel aantrekkelijk om daar een internetabonnement bij af te sluiten. Daarnaast kun je in de reviews ook andere onderwerpen ontdekken die te maken hebben met een storing. Denk bijvoorbeeld aan de klantenservice van de internetprovider als er een storing aan de hand was. Tijdens zo’n moment wil je natuurlijk wel goed geholpen worden.

Verdiep je in verschillende internetproviders

Naast dat je ervaringen van klanten kunt doornemen, kun je ook zelf op onderzoek uitgaan. Zo kun je je bijvoorbeeld verdiepen in verschillende internetproviders en ontdekken welke provider het beste uit de test komt. Dit heeft natuurlijk ook te maken met jouw wensen. Wellicht heb je naast de minste storingen, ook nog wel andere wensen. Zet jouw wensen op een rijtje en ontdek welke internetprovider aan jouw wensenlijstje voldoet.

Check welke internetaansluiting de internetproviders aanbieden

Een storing of hapering in het internet kan ook te maken hebben met de internetaansluiting. Zo staat bijvoorbeeld glasvezel bekend om de snelheid en de weinige storingen. Als je een nieuw internetabonnement wil afsluiten, kun je er dus op letten dat internetproviders een zo stabiel mogelijke internetverbinding aanbieden met een glasvezelverbinding. Controleer natuurlijk wel altijd van tevoren of er bij jou thuis glasvezel kan worden aangesloten.

Ontdek realtime storingen

Een andere manier om te achterhalen welke internetprovider het minst kampt met storingen, is door regelmatig een kijkje te nemen bij de realtime storingen. Hier kun je ontdekken welke internetprovider op het moment van kijken geen last heeft van een storing, maar je kunt ook zien welke internetprovider wél last heeft van een uitval. Bovendien kun je ook meteen zien waar de internetstoring mee te maken heeft.

Uit onderzoek komt naar voren dat KPN glasvezel al een aantal jaar achter elkaar de minste storingen heeft.

Zorg voor een stabiele internetverbinding thuis

Wanneer je eenmaal een internetprovider hebt gevonden met zo min mogelijk storingen, is het belangrijk om te zorgen voor een stabiele internetverbinding bij jou thuis. Want ook al ben je bij de meest betrouwbare internetprovider aangesloten; zolang jij geen passend internetabonnement hebt, kun je alsnog te maken krijgen met haperingen en het wegvallen van je internetverbinding.

Het is namelijk ook erg belangrijk dat je een internetabonnement afsluit met de juiste internetsnelheid. Deze internetsnelheid wordt uitgedrukt in Mbps. Hoeveel Mbps je nodig hebt, verschilt in hoeverre jij gebruikmaakt van het internet. Voor een potje gamen heb je bijvoorbeeld razendsnel internet nodig, waarbij je baat hebt bij hoger aantal Mbps dan wanneer je alleen maar een beetje zit te scrollen op het internet. Ook heeft het te maken met hoeveel personen jij gebruik wil maken van het internet. In je eentje heb je minder Mbps nodig, dan wanneer je thuis zit met zes personen.