Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun producten ook online te verkopen. Online shoppen heeft een enorme vlucht genomen. De coronaperiode heeft gezorgd voor een flinke boost. Ook nu we allang weer ‘terug naar normaal’ zijn, zijn veel mensen niet gestopt met dingen online aan te schaffen. Dat gaat van de dagelijkse boodschappen tot kleding, van audioapparatuur tot drogisterij artikelen en van sportbenodigdheden tot vers vlees. Als je denkt dat je als bedrijf je omzet kunt vergroten door een online shop te starten dan is het zeker de moeite waard om dit te overwegen. Een webwinkel opstarten is minder moeilijk dan je denkt.

Laat je adviseren door een professional

Een webshop maken vraagt net wat meer kennis en vaardigheden dan een website bouwen. Wanneer je online producten wilt verkopen heb je immers ook te maken met het veilig verwerken van bankgegevens. Ook is het belangrijk om verschillende betaalmethodes aan te bieden. iDeal is populair, maar ook betalen met creditcard wordt vaak gebruikt. Klanten die hun creditcard gebruiken profiteren van aankoopbescherming. Als de webshop niet levert kunnen ze hun geld terugvragen. Als je ook zaken wilt doen met klanten buiten Nederland is het belangrijk ook voor hen betaalopties aan te bieden. In dat geval kan het ook noodzakelijk zijn om je webshop in meer talen aan te bieden.

Snel aan de slag met je webshop

Als je niet alles zelf wilt doen en als je gebruik wilt maken van professionele ondersteuning dan kun je gebruik maken van de service van ccvshop.nl. Zij bieden verschillende pakketten waarvoor je een vast bedrag per maand betaalt. Voor dat bedrag kun je rekenen op goede service als de website moet worden aangepast of als iets niet naar behoren werkt. Als jezelf niet zo handig bent met het updaten van een website dan is het verstandig om dit uit te besteden. Als je webshop niet betrouwbaar is, dan zullen kopers snel afhaken. Zeker als de producten die jij aanbiedt elders ook voor vergelijkbare prijzen aangeboden worden.

Probeer je te onderscheiden

Er zijn inmiddels ontelbare websites op het internet te vinden. Iemand die op zoek is naar een bepaald product kan dit vaak op meerdere plaatsen kopen. Het is dan zaak om aantrekkelijk te zijn voor kopers. Dat hoeft niet altijd te betekenen dat je de laagste prijs moet vragen. Het kan ook te maken hebben met lage verzendkosten, snelle levering of goede service. Als je aan dropshipping doet, houd dan rekening met lange levertijden, waar klanten vaak minder enthousiast over zijn. Het aanbieden van goedkope producten uit China voor hoge Europese prijzen kan vaak rekenen op weinig waardering. Je kunt dan echt beter investeren in producten van goede kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Als je aan dropshipping doet, maak dit dan duidelijk op je website. Het is niet altijd mogelijk om voorraden aan te houden, dus het is een optie. Maar klanten willen wel duidelijkheid over de levering van hun bestelling.