KPN Review – De beste Internet, TV & Bellen aanbieder voor U?

Alle informatie over de aanbieder KPN op één centrale plek!

Gratis overstapservice van KPN

Gratis monteur & een WiFi check

Klantenservice 24/7 gratis bereikbaar

Groenste telecom aanbieder van Nederland

KPN klantbeoordeling
  • Klantenservice 90% 90%
  • Prijs 70% 70%
  • Aanbod 90% 90%
  • Internet snelheid 80% 80%

Contactgegevens KPN

  • 5692DB Eindhoven
  • 0800 – 0105 (klantenservice)

  • Ekkersrijt 4093

KPN internet, TV & bellen – Kom alles te weten van A-Z

KPN, iedereen heeft er wel eens van gehoord. Het is één van de beste providers in Nederland en zeer betrouwbaar, mede door haar eigen sterke netwerk. KPN gebruikt niet als enigste haar eigen netwerk maar deelt dit met meerdere providers en is al meerdere keren als beste netwerk uit de test gekomen.

KPN biedt zeer degelijke internetsnelheden van 40 MB/s met een DSL verbinding tot een Glasvezel verbinding van maar liefst 500 MB/s. Houd er rekening mee dat Glasvezel nog niet op iedere locatie beschikbaar is.

Lees de review om alle ins- en outs van de internet snelheden te weten te komen, er zitten namelijk wel wat ogen en haken aan.

Het internetpakket van KPN

Hebt u geen interesse in een vaste telefoonlijn of de mogelijkheid om TV te kijken dan kunt u bij KPN nog steeds goed terecht. KPN biedt een pakket wat alleen maar internet bevat. Maar hoe goed is dit pakket en wat zijn de kosten?

De kosten van het internetpakket

U kunt stellen dat het internetpakket van KPN niet de goedkoopste is, dit heeft vooral te maken met het feit dat geen combinatie voordeel plaatsvindt. Maar krijg je maandelijks uiteindelijk ook meer dan bij andere aanbieders?

Acties en kortingen

Om de kosten voor het internetpakket te drukken biedt KPN redelijk vaak acties met kortingen aan. Bijvoorbeeld de actie waarbij je in de eerste 3 maanden een lager tarief betaalt.

In onze vergelijker zijn alle acties en kortingen duidelijk en overzichtelijk gemaakt, zo mist u nooit meer een voordeel. Bovendien biedt KPN altijd een gratis monteur en worden er geen activatiekosten gerekend.

Het internetpakket van KPN

Hebt u geen interesse in een vaste telefoonlijn of de mogelijkheid om TV te kijken dan kunt u bij KPN nog steeds goed terecht. KPN biedt een pakket wat alleen maar internet bevat. Maar hoe goed is dit pakket en wat zijn de kosten?

De kosten van het internetpakket

U kunt stellen dat het internetpakket van KPN niet de goedkoopste is, dit heeft vooral te maken met het feit dat geen combinatie voordeel plaatsvindt. Maar krijg je maandelijks uiteindelijk ook meer dan bij andere aanbieders?

Acties en kortingen

Om de kosten voor het internetpakket te drukken biedt KPN redelijk vaak acties met kortingen aan. Bijvoorbeeld de actie waarbij je in de eerste 3 maanden een lager tarief betaalt.

In onze vergelijker zijn alle acties en kortingen duidelijk en overzichtelijk gemaakt, zo mist u nooit meer een voordeel. Bovendien biedt KPN altijd een gratis monteur en worden er geen activatiekosten gerekend.

Wat is de inhoud van het internetpakket van KPN?

KPN biedt u de mogelijkheid om te kunnen kiezen tussen verschillende internetsnelheden. De minst snelle en goedkoopste internetverbinding kost €35,- per maand met een snelheid van 40 MB/s downloadsnelheid en 4 mb/s uploadsnelheid.

Wanneer u liever toch iets sneller internet hebt kunt u kiezen voor een downloadsnelheid van 100 MB/s downloadsnelheid en 10 MB/s uploadsnelheid, dit tegen een meerprijs van €5,- per maand.

Hoe is de internetsnelheid in verhouding tot andere aanbieders?

Er zijn veel aanbieders op de markt die precies dezelfde internetsnelheden bieden als KPN, voor een lagere prijs. Maar zijn deze aanbieders net zo betrouwbaar als KPN en op welk netwerk fungeren deze providers?

 

WiFi-HotSpots

KPN biedt als een van de weinige haar klanten de mogelijkheid om te kunnen verbinden met maar liefst 20 miljoen WiFi-locaties verdeeld over heel Nederland, de zogeheten ‘KPN Fon HotSpots’.

Tevens wordt er aan alle klanten een gratis WiFi-modem verstrekt, de Experia Box, met een waarde van €150,-.

Beveiliging en vaste telefoon

Bij het afsluiten van een internetcontract wordt er een gratis beveiligingssoftware bijgeleverd. KPN veilig is te gebruiken op maximaal 2 apparaten.

Bovendien krijgt u een gratis vaste telefoonlijn aangeboden. Let wel altijd goed op de voorwaarden van de gratis telefoonlijn, het kan zijn dat de provider nog wel kosten berekend voor belminuten.

DSL of kabel?

KPN levert haar internet via een typische DSL verbinding, en niet via een kabel zoals Ziggo dat wel doet. Hier komen we op een belangrijk punt waar u goed op moet letten, wanneer u uw internet via een DSL verbinding ontvangt bestaat er de kans dat u de snelheid die op het contract staat niet kunt ontvangen. Maar hoezo? Ik betaal toch gewoon voor deze snelheid?

Betaal niet voor iets wat je niet krijgt

Uw internetsnelheid hangt af van de afstand tussen uw internetcentrale en uw woonlocatie. Wat dit in de praktijk inhoudt is dat men een internetsnelheid afsluit van bijvoorbeeld 100 MB/s downloadsnelheid en deze helemaal niet kan bereiken, dus elke maand betaalt voor een snelheid die je niet kunt ontvangen.

Zonde van het geld, in onze vergelijker hebben we een postcode check toegevoegd waardoor het systeem de beste pakketten op uw locatie toont. Zo loopt u geen risico om een pakket af te sluiten met een snelheid die je niet kunt ontvangen.

Wat krijgt u voor extra’s bij het KPN internetpakket?

KPN biedt gunstige extra’s waardoor ze voor hoogstwaarschijnlijk een mooi en volledig pakket hebben. De provider levert namelijk samen met Ziggo gratis WiFi-hotspots. Hierboven op biedt KPN een gratis beveiliging software die is te gebruiken door maximaal 2 personen.

Deze software is speciaal gericht op het beveiligen van je privacy met extra functies zoals een pop-upblocker en ouderlijk toezicht. Dit is handig voor bijvoorbeeld uw kinderen die rond surfen op het niet altijd veilige internet.

Het WiFi-modem

Het verkrijgen van een gratis WiFi-modem zien we niet echt meer als een extra, bijna iedere provider doet het op basis van bruikleen. Wel is het zo dat sommige provider een borgsom vragen, dit is bij KPN niet het geval.

Wat vinden wij van het internetpakket van KPN?

Wanneer u echt niet geïnteresseerd bent in de mogelijkheid om TV te kijken, biedt KPN een ideaal en betrouwbaar pakket. We hebben immers talloze apps die je tegenwoordig kunt gebruiken, denk aan Netflix en HBO.

Wij zijn wel van mening dat het pakket relatief duur is en u goed moet kijken naar overige prijs/kwaliteit verhouding van andere aanbieders. Houd er wel rekening mee dat het netwerk van KPN meerdere keren is verkozen tot het beste netwerk.

Wij willen u nogmaals wijzen op de postcode checker, zo voorkomt u dat u maandelijks betaalt voor internetsnelheden die u helemaal niet kunt ontvangen. Dat wat er op het contract staat, kan niet altijd bereikt worden.

Het KPN internet & TV pakket

KPN biedt haar klanten een internet & TV pakket, dit doen ze in 3 vormen met wel degelijke prijsverschillen. Over het algemeen is het zo dat de kosten maandelijks worden verminderd omdat u gebruik maakt van het zogenaamde combinatie voordeel. U kunt kiezen tussen een basis, standaard en 4K pakket. We zullen alle 3 verschillende pakketten in onderstaande tekst met u bespreken.

TV basis inclusief internet

Dit is het goedkoopste pakket wat wordt aangeboden maar wordt door vrij weinig mensen gekozen, het is namelijk zo dat bij uitbreiding de maandelijkse kosten erg hoog kunnen oplopen waardoor mensen al snel een vollediger pakket aanschaffen. Maar wat zijn de kosten van dit pakket?

De kosten van TV basis en internet

De maandelijkse kosten voor het pakket liggen op €49,- ligt hiermee in een hoge prijsklasse. Maar een product dat duur is levert in de meeste gevallen een goede kwaliteit en KPN zorgt met kortingen, handige extra’s en garanties zeker voor een goede kwaliteit. Wij hebben er dan ook voor gezorgd dat dit goed zichtbaar is in onze vergelijker.

Het TV basis en internet pakket, wat krijg ik dan voor internet?

U krijgt bij het basispakket een internetsnelheid aangeboden van 40 MB/s downloadsnelheid en 4 MB/s upload snelheid. Uit ervaring blijkt dat gezinnen meer dan genoeg hebben aan een snelheid van 50 MB/s, denk hier dan ook goed aan bij het kiezen van uw internetsnelheid. Hebt u wel echt die 100 MB/s nodig?

U kunt gebruik maken van de zogenaamde KPN Fon HotSpots, dit zijn er maar liefst 20 miljoen verdeeld over heel Nederland. Ook wordt er de gratis beveiliging software bijgeleverd, deze is te gebruiken door maximaal 2 personen.

Natuurlijk blijft KPN niet achter bij haar concurrenten en bieden ook zij een gratis WiFi modem ter waarde van €150,-. Maar wat is dan de inhoud van het TV pakket?

Wat zit er precies in het basis TV pakket van KPN?

KPN levert al haar klanten 1 HD TV ontvanger, deze ontvanger bevat meer dan 60 zenders waarvan er minimaal 30 in HD kwaliteit. U zult versteld staan van de grote kwaliteitsverschillen wanneer u geen HD zou hebben.

Ook krijgt u meer dan 100 zenders en de mogelijk om alle programma’s tot maximaal 7 dagen terug te kijken. Een zeer gewaardeerde functie, men heeft immers steeds minder tijd maar wil toch haar favoriete series en programma’s volgen.

KPN biedt tevens ook de functie live tv pauzeren, steeds meer mensen zijn van deze functie gaan houden en is voor hen niet meer weg te denken. Nooit meer iets missen, fijn toch?

Bovendien biedt KPN ook een app, hiermee is het mogelijk om online tv te kijken. Dit kan de via de laptop, tablet en natuurlijk mobiel. Een fijne en overzichtelijk ingerichte app. U hebt ook de mogelijkheid om vanuit de luie stoel films te huren via de interactieve videotheek, u kunt er ook voor kiezen om via Netflix naar uw favoriete serie te kijken. Dit is overigens ook mogelijk via uw TV menu.

Kan ik met dit pakket ook bellen?

Bij dit pakket is bellen niet standaard inbegrepen, we hebben het hier over een vaste telefoonlijn. Veel mensen hebben gedag gezegd tegen de vaste telefoonlijn, en doen het weg of verlengen niet. Toch zijn er nog mensen die graag gebruik maken van de vaste lijn, dit is bij het pakket mogelijk tegen een meerprijs van €1,- per maand.

Houdt wel rekening met het feit dat de provider nog wel kosten kan rekenen voor de gebelde minuten, bekijk goed deze kosten of neem hier een pakket. Wij verzekeren u dat u hierdoor jaarlijks enorm veel kosten bespaart. U betaalt per gebelde minuut €0,11 cent per minuut, relatief gezien is €1,- per maand voor een vaste lijn niet veel geld.

Wat vinden wij uiteindelijk van het Basis internet & TV pakket?

Wij moeten bekennen dat KPN een prima basispakket heeft vastgesteld, het heeft niet extreem veel inhoud maar we hebben het dan ook over het basispakket. Wanneer u van meer functies wil genieten kunt u er bij KPN makkelijk voor kiezen om een uitgebreider pakket te nemen.

KPN heeft bovendien het sterkste netwerk van Nederland en is zeer ervaren. Mensen die vooral voor zekerheid willen gaan kunnen dan ook zeker goed terecht bij KPN. De relatief hogere prijs valt te compenseren met het zogeheten KPN compleet.

Het gaat hier over combinatie voordeel, waar we het al eerder over gehad hebben. Hierbij wordt een extra zenderpakket aangeboden, dit is geheel gratis en u kunt helemaal naar eigen wensen kiezen. Wanneer u gek bent van voetbal zal u hoogstwaarschijnlijk Fox Sports kiezen, wanneer u gek bent van series kiest u waarschijnlijk voor HBO

TV standaard inclusief internet

Wanneer u liever wat meer mogelijkheden hebt bij het tv kijken en een snellere internetverbinding wilt bent u wellicht geïnteresseerd in het standaard pakket van KPN. Wij zullen hieronder alle must needs bespreken over dit pakket, zodat u goed kunt vergelijken en helemaal volgens uw wensen het beste pakket te kiezen.

De kosten van het internet & TV standaard pakket

De maandelijkse kosten voor het pakket liggen op €59,- en is hier wederom relatief duurder dan andere aanbieders. Het kost €14,- meer en biedt zeker meer mogelijkheden dan het basis pakket. Ook bij het standaard pakket biedt KPN vaak veel kortingen en acties waardoor de uiteindelijke totale prijs flink daalt.

Wij raden wel altijd aan om goed te kijken naar uw wensen en vanuit daar een keuze te maken, het is namelijk zo dat wanneer je ervoor kiest om uit te breiden de kosten enorm hoog kunnen oplopen. Het was in deze situatie verstandiger geweest als er bij het begin van de afsluiting een pakket was gekozen inclusief deze uitbreidingen, u bent dan altijd, en dan ook altijd goedkoper uit.

Het TV standaard en internet pakket, wat krijg ik dan voor internet?

Bij het afsluiten van een standaardpakket wordt er een internetsnelheid geboden van 80 MB/s downloadsnelheid en 8 MB/s uploadsnelheid. Zoals we al eerder verteld hebben komt het in de praktijk niet vaak voor dat men meer snelheid nodig heeft dan 50 MB/s downloadsnelheid. Streeft u naar het snelste internet dan is deze snelheid wellicht een goede keuze voor jou.

Ook bij het standaard pakket kunt u gebruik maken van de 20 miljoen gratis WiFi-hotspots en wordt er de beveiliging software geleverd, wederom voor 2 personen. Het is niet zo dat u bij een duurder pakket een ander WiFi-modem ontvangt, ook bij het standaard pakket krijgt u de Experia Box ter waarde van €150,-.

Wat zit er precies in het standaard TV pakket van KPN?

Bij de keuze voor het standaard pakket worden er 2 HD TV ontvangers aangeboden, ook deze ontvangers hebben een zenderpakket met 60 zenders waarvan minimaal 30 in HD kwaliteit. Wederom krijgt u meer dan 100 radiozenders en zijn de functies zoals tot 7 dagen terugkijken en live TV pauzeren ook beschikbaar. Maar bij het standaard pakket krijgt u er natuurlijk wel een functie bij, dat mag ook wel voor de prijs.

U krijgt toegang tot de functies TV opnemen, hiermee bent u in de mogelijkheid om alles wat u maar wilt op te kunnen nemen. Het mooie van deze functie is dat je de reclames in de opname kunt doorspoelen. Nooit meer die vervelende reclames wanneer je eindelijk van die geweldige actiefilm aan het genieten bent.

Overigens is het online tv kijken en Netflixen vanuit je TV menu ook mogelijk, identiek aan de functies die je verkrijgt in het basis pakket. Wij zijn van mening dat u niet geweldig veel extra aangeboden krijgt bij het kiezen voor een standaard pakket maar u moet wel rekening houden met het feit dat er bij het basis pakket maar 1 HD TV ontvanger wordt geleverd. Klinkt op zichzelf niet zo erg maar betekent wel dat het niet mogelijk is om op bijvoorbeeld uw bovenverdieping TV te kijken.

Kan ik ook bellen met dit pakket?

Ook bij het standaard pakket zit het bellen via de vaste telefoon niet inbegrepen. Dit is wel mogelijk, wederom voor maar €1,- per maand. Denk nog even terug aan de kosten voor het bellen zelf, heeft u bellen via de vaste telefoon echt nodig of gebruikt u toch alleen maar uw mobiel? Kies hier dan ook niet voor.

Wat vinden wij uiteindelijk van het Standaard internet & TV pakket?

Wij vinden dat het Standaard internet & TV pakket vrij weinig extra biedt tegenover het basispakket. Maar ook wij moeten niet vergeten dat de internetsnelheid verdubbeld en er 1 extra TV HD ontvanger wordt bijgeleverd. Veel mensen maken voortaan de keuze om minimaal 2 HD TV ontvangers te nemen zodat ze ook boven televisie kunnen kijken.

Bij de internetsnelheid moet u wel altijd rekening houden met de locatie waar u woont. Je wil natuurlijk niet betalen voor iets dat we uiteindelijk niet eens kunnen ontvangen. Doe altijd de postcode check en bekijk het beste en voordeligste aanbod voor jouw locatie.

TV 4K inclusief internet

Het TV 4K & internet van KPN is het duurste pakket dat ze bieden. De kosten liggen namelijk op €69,- per maand. Maar wat maakt het nou dat dit pakket zo duur is? De naam van het pakket zegt het eigenlijk al een beetje voor.

4K resolutie is tegenwoordig het scherpste en beste beeld wat je kunt krijgen en is dus beter dan HD, het wordt ook wel Ultra-HD genoemd. Wij kunnen u van tevoren vertellen, deze kwaliteit is geweldig, levensecht.

Één voorwaarde, u moet op uw locatie minimaal een internetsnelheid van wel 100 MB/s kunnen ontvangen. De reden van deze voorwaarde is dat de beeldkwaliteit niet gegarandeerd en gehaald kan worden met een snelheid die minder is dan 100 MB/s. Het is in de praktijk dus vaak zo dat men nog niet in staat is om een 4K resolutie te ontvangen.

De kosten van het internet & TV 4K pakket

Het is vanzelfsprekend dat je voor dit geweldige beeld maandelijks extra moet betalen. Het scheelt met het Standaardpakket €10,- per maand extra maar ook voor dit pakket heeft KPN voordelige acties en kortingen opgezet. Bij ons in de vergelijker hebben we alle acties en kortingen overzichtelijk gemaakt zodat u nooit meer voordeel mist.

Het gaat er bij dit pakket vooral om of u wel echt deze kwaliteit nodig hebt, het kost immers maandelijks veel extra geld en je zit vast aan die voorwaarde van het snelle internet. Het grootste probleem dat hier dan om de hoek komt is dat veel huishoudens deze snelheden niet kunnen ontvangen.

Het TV 4K en internet pakket, wat krijg ik dan voor internet?

Na het vorige stuk gelezen te hebben is het u duidelijk geworden dat u voor een 4K resolutie minimaal 100 MB/s internetsnelheid moet en kunnen ontvangen. Het is dan ook logisch dat u bij dit pakket een internetsnelheid van 100 MB/s downloadsnelheid en 10 MB/s uploadsnelheid ontvangt.

Wederom is het ook bij dit pakket mogelijk om gebruik te maken van de 20 miljoen gratis WiFi-HotSpots en krijgt u de beveiliging software. Het grote verschil met de andere twee pakketten is dat deze beveiliging software niet gebruikt kan worden door 2 apparaten maar door 5 apparaten. De Experia Box is ook hetzelfde.

wat zit er precies in het 4K TV pakket van KPN?

Het enigste verschil met de andere TV pakketten van KPN zijn de twee 4K TV ontvangers en enkele zenders in 4K resolutie. Alle functies uit het Standaardpakket zitten ook in het 4K pakket. Het is dus enkel en alleen het betere beeld voor enkele zenders. Denk goed na of u wel zoveel extra wilt betalen voor alleen de kwaliteit.

Bellen mogelijk met dit pakket?

Net als bij de andere pakketten zit het bellen via de vaste telefoonlijn niet inbegrepen, ook bij dit pakket is dit te verkrijgen tegen een meerprijs van €1,- per maand.

Wat vinden wij uiteindelijk van het internet & 4K TV pakket?

Wij vinden dat het internet & 4K TV pakket perfect geschikt is voor de echte fanatiekelingen. De echte meerwaarde die het pakket biedt is de zeer goede kwaliteit op het beeld. Wij moeten eerlijk zijn dat het TV kijken in 4K resolutie geweldig is.

Vergeet niet dat er een voorwaarde aan dit pakket hangt, de internetsnelheid, weet je nog? Helaas kunt u nog niet via andere aanbieders 4K televisie ontvangen en is KPN nog de enigste op de markt, wij voorspellen dat veel aanbieders dit binnenkort zeker over gaan nemen.

En trouwens, ben je ervan op de hoogte dat het overgrote deel van de televisiezenders nog niet in 4K resolutie is opgenomen. Op het moment doet alleen de zender XITE dit, of terwijl het aanbod van 4K is extreem matig en naar eigen zeggen, op dit moment, de kosten niet waard. Wanneer meerdere televisiezenders in 4K gaan opnemen is dit pakket zeker interessant. Houdt er ook rekening mee dat u een tv in bezit moet hebben die 4K resolutie ondersteunt.

Het is wel mogelijk om via de On Demand functie films en verschillende documentaires in 4K resolutie te bekijken. Dit gaat hetzelfde in zijn werking als het welkbekende Netflix, overigens ook mogelijk om te bereiken via het TV menu.

Het Alles-in-1 pakket van KPN

Helaas is het bij KPN niet mogelijk om Alles-in-1 pakketten te verkrijgen. Wij denken dat KPN hiermee is gestopt omdat het bellen via de vaste telefoon verleden tijd is geworden. We zeggen helaas omdat er bij een Alles-in-1 pakket het meeste combinatie voordeel ontstaat. KPN geeft zelf aan op haar website dat de alles in 1 pakketten zijn veranderd in Internet & TV pakketten.

Bij het aanschaffen van een Alles-in-1 pakket kunt u uw jaarlijkse kosten enorm drukken. Bekijk ook eens andere aanbieders die wel Alles-in-1 pakketten aanbieden, wellicht zit er een leuke en perfecte deal voor jou bij.

Veilig & 100% onafhankelijk

Je kunt er bij ons vanuit gaan dat je volledig veilig aan de slag kunt. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gedeeld met de aanbieder als je overstapt naar een nieuwe aanbieder.

Alle gegevens worden versleuteld verstuurd over een beveiligde SSL verbinding. Alle aanbiedingen in onze internetvergelijker komen volledig onafhankelijk tot stand, wij hebben geen afspraken met bepaalde leveranciers.