Snelste internet provider, wie wint de strijd?

apr 15, 2019 | Internet

apr 15, 2019 | Internet

De snelste internet provider, elk jaar barst de strijd weer los tussen alle providers in Nederland. Voor veel consumenten in Nederland is naast de prijs ook de snelheid doorslaggevend, logisch natuurlijk want dat is waar internet nou eenmaal om draait. Wie is nu de snelste internet provider in Nederland?

Een van de vervelendste dingen die je kan overkomen binnenshuis is het hebben van traag internet, snel internet is dan ook essentieel voor ontzettend veel huishoudens. Houd er echter wel rekening mee dat niet alle providers door heel Nederland hun aanbod kunnen leveren, bereikbaarheid is een factor waar je wel degelijk rekening mee moet houden tijdens de keuze voor de snelste internet provider.

Wanneer je postcodecheck invoert zul je er snel genoeg achter komen welke aanbieder het snelste internet op jouw adres kan leveren. Bij het invullen van de filters zul je aan moeten geven via welke aansluiting je het internet wilt ontvangen, kies je voor een DSL, kabel of glasvezel verbinding. Deze keuze is erg belangrijk voor snelle internet, we zullen hier verder in dit artikel uitgebreid op terugkomen.

snel internet
Snelste internet providerSoort internetDownloadsnelheidUploadsnelheidPrijs
T-MobileGlasvezel internet750 Mbit/s750 Mbit/s€ 40,-
CaiwayGlasvezel internet600 Mbit/s600 Mbit/s€ 40,-
NLExGlasvezel internet500 Mbit/s500 Mbit/s€ 57,50,-
ZiggoKabel internet400 Mbit/s40 Mbit/s€ 49,50,-
T-MobileGlasvezel internet200 Mbit/s200 Mbit/s€ 38,-

Snelste internet, welke soort moet ik kiezen?

Zoals we hierboven hebben vermeld is de soort internet die je kiest een belangrijke factor wanneer we het hebben over de snelheid. Zo kun je de keuze maken uit (A)DSL internet, kabel internet of glasvezel internet. We zullen deze soorten uitvoerig met je bespreken en welke invloeden deze hebben op het snelste internet.

Snelste internet met glasvezel

Kies je voor glasvezel internet dan heb je een goede keuze gemaakt, het is het snelste internet waar je momenteel over kunt beschikken. Dit wordt bewerkstelligt doordat alle data middels het lichtnet wordt getransporteerd, dit houdt simpelweg in dat alle data met de snelheid van het licht wordt verstuurd.

Met deze vorm kunnen snelheden behaald worden van 500 MB/s tot 1 Gb/s, dit is het snelste internet Nederland dat je kunt kiezen. Hierboven op komt dat zowel de download als uploadsnelheid synchroon lopen, dit betekent dat filmpjes versturen en binnenhalen met dezelfde snelheid verloopt. Ook de afstand tot de wijkcentrale heeft geen enkele invloed op het snelle internet dat je ontvangt met glasvezel, in tegenstelling met een ADSL en kabel verbinding. Je kunt zelfs internet ontvangen via stopcontact.

Wil je dus het snelste internet Nederland ontvangen dan is glasvezel veruit de beste optie, echter bestaat er een kleine kans dat je nog geen gebruik kunt maken van deze vorm. Het is namelijk nog niet overal beschikbaar. Het glasvezelnetwerk wordt momenteel op steeds meer plekken uitgerold waardoor jij binnen de kortste keren gebruikt kunt maken van deze vorm. Wanneer je de postcodecheck uitvoert kom je er binnen enkele minuten achter of deze vorm is te verkrijgen op jouw woonadres.

Snelste internet met DSL

Een andere vorm die je kan kiezen is DSL, dit is een overkoepelende naam waardoor er dus nog keuze is uit verschillende soorten. Wil je meer weten over deze vormen dan raden wij het je aan om de link aan te drukken. Alle vormen van DSL verlopen middels de vaste telefoonlijn welke volledig uit koper bestaat.

Met DSL internet zijn snelheden tussen de 20 MB/s en 50 MB/s, let goed op, het gaat hier om downloadsnelheden. De uploadsnelheid is bij DSL verbinding altijd 1/10 deel van de downloadsnelheid, heb je een downloadsnelheid van 50 MB/s dan zul je het met een uploadsnelheid van 5 MB/s moeten doen. Deze verbinding loopt dus asymmetrisch. Zoals je zelf al kunt concluderen is DSL internet verre van de snelste internet dat je kunt krijgen in Nederland.

Hierbij komt dat de snelheid sterk afneemt wanneer je verder van de wijkcentrale woont, is dit een afstand van 2 kilometer dan valt deze zelfs helemaal weg. Om de geadverteerde snelheid te kunnen behalen moet je pal naast de wijkcentrale wonen, hoe verder af, hoe slomer internet je ontvangt. Wil je profiteren van snelle internet dan is het verstandig om te kiezen voor glasvezel.

Snelste internet met kabel

Als laatste kun je kiezen voor internet via de kabel, we spreken hier over de televisiekabel. Kies je voor snel internet bij je pakketkeuze dan zul je deze ook hoogstwaarschijnlijk ontvangen, in tegenstelling tot DSL. Afstand tot de wijkcentrale maakt bij deze vorm niets uit.

Echter moet je er wel rekening mee houden dat het kabelnetwerk in bezit is van Ziggo en zij het alleenrecht hebben om kabeldiensten aan te bieden, dit is verre van voordelig voor de prijs. Kun je niet kiezen voor glasvezel en wil je toch het snelste internet ontvangen dan is het verstandig om voor internet via de kabel te kiezen.

Snelste internet provider top 5

De snelste internet provider, iedereen is er naar op zoek. Des te meer rede voor ons om voor onze bezoekers een duidelijk overzicht te creëren. We hebben een overzichtelijk rijtje voor je opgesteld bovenaan in de pagina.

Zoals je ziet steekt internet provider T-Mobile er met kop en schouders bovenuit, ze hebben dit jaar haar snelste internet abonnement verhoogd naar 750 MB/s voor zowel de download als uploadsnelheid. Het is dan ook de snelste internet provider Nederland waarbij ze ook nog eens een voordelige maandprijs vragen. 4K streamen en tegelijkertijd grote bestanden uploaden is dan ook geen enkel probleem met dit pijlsnelle internet.

Hoe wordt snelste internet Nederland bepaalt?

Het is natuurlijk goed om te weten hoe wij de snelste internet provider voor jouw situatie bepalen, echter kan dit nog wel eens lastig zijn omdat er niet voor iedere locatie in Nederland een eenduidig antwoord bestaat. Welke aanbieder voor jou het snelste internet biedt hangt af van een belangrijke factor namelijk het type internet dat jij kiest en beschikbaar is. Wij kijken dan ook goed naar de verschillende types ADSL, kabel of glasvezel. Dit internettype bepaalt namelijk ook de internetsnelheid.

Kies je voor ADSL of kabelinternet dan kun je beschikken over snelheden van 200 tot 400 MB/s, daarnaast kun je kiezen voor het snelste internet glasvezel dat snelheden kan behalen tot 750 MB/s. Tot slot komen we tot de snelste internet provider als we kijken naar de combinatie tussen de snelheid, internet type en het internet gebruik van de consument. Hierboven vind je een overzicht van de snelste internet providers.

Wat is snel internet?

Snel internet, we hebben het er veel over maar wat is snel internet nu eigenlijk? Het belangrijkste voor de consument is de prijs/kwaliteit verhouding, echter moet je voor het snelste internet wel op wat meer letten. Zo hebben veel mensen thuis al een internet versterker in gebruik om sneller internet te realiseren.

De letterlijke betekenis van snel internet om de vraag wat is snel internet te beantwoorden, in een notendop is de snelheid de bandbreedte die wordt mogelijk gemaakt. De totale bandbreedte is de maximale datacapaciteit die over de door jouw gekozen verbinding verloopt binnen een bepaalde tijdseenheid.

Deze datacapaciteit wordt weergegeven in MB per seconde. Het snelste internet wordt weergeven in twee eenheden, de upload en download snelheid, in welke tijd is het mogelijk om data te versturen en ontvangen? We gaan er hieronder nog even wat dieper op in, dit is namelijk een zeer belangrijke factor bij de keuze voor de snelste internet provider.

Snelste downloadsnelheid

Bij de keuze voor de snelste internet provider is het vooral belangrijk om te kijken naar de downloadsnelheid, echter kun je hiermee problemen ervaren bij de keuze voor DSL of kabel internet. Het is namelijk zo dat aanbieders downloadsnelheden aanbieden die op woonadressen niet behaald kunnen worden. Bij een DSL verbinding heeft dit te maken met de afstand tot de wijkcentrale, hoe verder je hier van af woont, hoe lager de downloadsnelheid. Dit is dus funest voor jouw snelle internet. We willen vanzelfsprekend het beste internet thuis ontvangen.

Wij raden het je dan ook sterk aan om te kiezen voor glasvezel wanneer je verzekerd wil zijn van het snelste internet, met deze verbinding zul je de snelheid ontvangen die door de snelste internet provider wordt aangeboden. Je betaalt dus niet voor iets wat je helemaal niet kunt ontvangen.

Oorzaken voor vermindering van snelste internet

Er zijn een aantal oorzaken die een vermindering van jouw snelste internet kunnen veroorzaken, we hebben ze hieronder voor je opgesomd.

  • De totale drukte op het internet (vooral van toepassing met internet via de kabel)
  • Connectie snelheid van je eigen internetprovider
  • De serverkeuze vanaf waar jij aan het downloaden bent
  • Afstand tot de wijkcentrale (vooral van toepassing met DSL internet)

Snelste uploadsnelheid

Naast het data ontvangen van internet ben je natuurlijk ook ontzettend veel aan het versturen, de uploadsnelheid is dan ook een belangrijke factor voor het snelste internet. Het plaatsen van een foto op een social media platform is een goed voorbeeld waarbij je uploadsnelheid in beeld komt. Met een kabel en DSL verbinding heb je te maken met asymmetrische snelheden, dit betekent dat de uploadsnelheid lager ligt dan de downloadsnelheid. Dit is bij glasvezel niet het geval. Je kunt al vaak hiervan profiteren bij voordelig internet.

Wil je er direct achter komen wie voor jou de snelste internet provider Nederland is? Vul dan snel de postcodecheck in en kom achter de snelste internet providers op uw woonadres door de internet vergelijker.

caiway snelste internet
caiway snelste internet
nlex snelste internet

Handige & leuke Video’s

TP-Link Archer AS13 review

De TP-Link Archer AS13 is een krachtige router ontworpen voor moderne thuisnetwerken die hoge prestaties vereisen. Met zijn geavanceerde technologieën en uitgebreide functies biedt deze router snelle en betrouwbare internetverbindingen voor al je apparaten. In deze...

Slimmere Online Gewoontes voor Maximale Productiviteit

Slimmere Online Gewoontes voor Maximale Productiviteit

In de huidige digitale wereld is online productiviteit essentieel geworden. Of je nu een student, ondernemer of freelancer bent, effectief gebruik van het internet kan de kwaliteit van je werk en je welzijn sterk beïnvloeden. Dit artikel bespreekt vijf belangrijke...

Online Geld Verdienen: De Beste Tips en Tricks

Online Geld Verdienen: De Beste Tips en Tricks

In een tijd waarin het internet een integraal onderdeel van ons leven is geworden, openen zich tal van mogelijkheden om online geld te verdienen. Het mooie is dat je niet altijd een expert hoeft te zijn of grote investeringen hoeft te doen. Vanuit het comfort van je...

Alles wat je moet weten over linkbuilding platformen

Alles wat je moet weten over linkbuilding platformen

Als je een website beheert, heb je vast al wel eens gehoord van linkbuilding. Het is een belangrijke strategie om je website hoger in de zoekresultaten van zoekmachines te laten verschijnen. Maar wat is nu eigenlijk een linkbuilding platform en hoe maak je gebruik van...

Verkoop jij je producten al online?

Verkoop jij je producten al online?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun producten ook online te verkopen. Online shoppen heeft een enorme vlucht genomen. De coronaperiode heeft gezorgd voor een flinke boost. Ook nu we allang weer ‘terug naar normaal’ zijn, zijn veel mensen niet gestopt met dingen...