NLEx internet, de beste provider voor uw woonadres

apr 16, 2019 | Internet

apr 16, 2019 | Internet

Maak kennis met NLE internet, eigenlijk NLEx internet welke telecomdiensten levert, NLE levert namelijk alleen energie. Natuurlijk niet erg belangrijk wanneer je op zoek bent naar een stabiel en betrouwbaar internetabonnement, laten we verder gaan met de NLE internet review.

Bij NLEx heb je als klant de keuzevrijheid om te kiezen tussen de traditionele koperaansluiting of glasvezelaansluiting. Echter kunnen we hier niet echt spreken over keuzevrijheid omdat het nog niets voor ieder huishouden in Nederland mogelijk is om zich aan te sluiten aan het glasvezelnetwerk. Helaas heeft NLEx internet niet de invloed op de aansluitingen in Nederlandse huishoudens, al zouden ze dit wel graag willen.

Doe de postcodecheck in de vergelijker en kom erachter of jij glasvezel kunt ontvangen op jouw woonadres, kan je dit niet? Je zult moeten uitwijken naar de koperaansluiting, ook wel de vaste telefoonlijn genoemd. Meer weten? Lees dan snel door in de NLEx internet review!

nle internet ervaringen

NLEx internet koperaansluiting

De NLEx internet koperaansluiting is de meest gekozen aansluiting in Nederland, het bestaat dan ook al meer dan 60 jaar en is zeer betrouwbaar, het is zelfs al uitontwikkeld en kan niet meer beter worden gemaakt dan dat het nu is. Zoals je wellicht al had gelezen verloopt het NLEx internet bij deze internet aansluiting over de vaste telefoonlijn waar bijna ieder huishouden in Nederland over beschikt. Ook wel beter bekend als ADSL internet.

Echter moet je met deze vorm van NLE internet wel rekening houden met het feit dat de afstand tot de wijkcentrale grote invloed kan hebben op je uiteindelijke internetsnelheid. We zullen een voorbeeldje geven om dit fenomeen te verduidelijken. Heb je gekozen voor NLE internet met een snelheid van 100 MB/s dan is de kans erg groot dat je deze snelheid niet behaalt en bijvoorbeeld maar over 80 MB/s downloadsnelheid kan beschikken.

Met de aanmeldflow van NLEx internet kun jij er precies achter komen wat de daadwerkelijke internetsnelheid is die jij ontvangt. Transparantie is dan ook erg belangrijk voor deze provider. Ook heb je met een koperaansluiting van NLEx internet te maken met asymmetrische snelheden, zo ligt de downloadsnelheid altijd hoger dan de uploadsnelheid.

NLEx internet glasvezel

NLEx internet glasvezel, het beste internet dat je op dit moment kunt kiezen. We zullen je eerst even uitleggen wat NLE internet glasvezel dan precies inhoudt. Eigenlijk beschrijft de naam perfect wat het inhoudt, het is namelijk een flinterdunne vezel met materiaal van een speciaal soort glas. Door middel van een laserlicht wordt digitale data betrouwbaar en pijlsnel verstuurd over deze flinterdunne vezel lijn.

De down- en uploadsnelheid lopen bij NLEx internet glasvezel altijd synchroon wat inhoudt dat je te maken hebt met een gelijke down- en uploadsnelheid. Wanneer je kiest voor een snelheid van 100 MB/s dan zul je deze ook echt thuis ontvangen. De hoeveelheid mensen die online zijn maakt bij glasvezel niets uit, het is dan ook de stabielste en betrouwbaarste internetaansluiting die je bij NLE internet kunt kiezen.

NLEx internet op het KPN netwerk

Allereerst goed om te weten is dat het niet mogelijk is bij NLE om alleen internet af te sluiten, je zult moeten kiezen voor een alles in 1 pakket waar we in een andere artikel verder op terug komen. Desalniettemin worden de telecomdiensten van NLEx internet aangeboden middels het betrouwbare en zeer stabiele netwerk van KPN.

Het maakt geen verschil of jij kiest voor de koper of glasvezelaansluiting van NLE internet, waar het eigenlijk op neer komt is dat je door heel Nederland een stabiele dekking kunt verwachten. Naast goedkoop biedt NLEx internet dus ook een stabiele en betrouwbare telecom dienst.

V10 modem van NLEx internet

Het V10 modem van NLEx internet zorgt ervoor dat jij altijd en overal in een huis over een snelle Wifi verbinding beschikt, deze wordt dan ook standaard bij ieder internetpakket bijgeleverd. Je moet het zien als een upgrade op je modem welke het binnenkomende signaal omzet in een te gebruiken internetsignaal.

Zie het V10 modem dan ook als een supermodem speciaal voor het Wifi signaal, dit is in veel gevallen nodig omdat huishoudens in Nederland beschikken over apparaten die op dezelfde frequentie opereren, denk maar eens aan je magnetron. Hoe meer apparaten op dezelfde frequentie, hoe trager de wifi uiteindelijk wordt.

Door het installeren van een V10 modem van NLEx internet kun je zowel op het 2,4 GHz en 5 GHz netwerk terecht. Niet veel apparaten in huis werken op het 5 GHz netwerk waardoor het een exclusievere frequentie betreft met minder activiteit waardoor je wifi in ieder geval snel blijft. Op het apparaat waarop je Wifi wilt ontvangen kun je gemakkelijk instellen op welke frequentie je deze wilt ontvangen.

Wifi versterker van NLEx internet

Je kunt natuurlijk wel over supersnel internet beschikken maar moet er echter wel zeker van zijn dat deze verbinding overal even sterk is. NLEx internet wil hiervan zeker zijn en geven bij een overstap naar hun telecomdiensten een gratis Wifi versterker, het wifi signaal moet namelijk goed zijn.

Ubiquiti van NLE internet

Naast de Wifi versterker is er nog een andere hulpmiddel om ervoor te zorgen dat het internetsignaal overal even sterk is. Het kan dus voorkomen dat de wifi versterker in jouw woning niet genoeg is voor een stabiele verbinding. Dit heeft te maken met het gegeven dat de afstand tussen modem en versterker te groot kan worden.

Kies je voor de Ubiquiti dan is dit probleem verholpen, je creëert met dit apparaat namelijk een nieuw netwerk in een andere kamer, het is dan ook vooral aan te raden in grote woningen en woningen met dikke betonnen muren of metalen constructies. Deze zijn namelijk funest voor je internetverbinding.

De installateur van NLE internet beschikt altijd over dit apparaat en kan deze gemakkelijk installeren wanneer het nodig is. De kosten voor dit apparaat liggen op € 135,-. Kies nu voor internet aanbieders vergelijken en kom er direct achter de goedkoopste internet aanbieder.

NLE internet ervaringen

NLE internet is een echte prijsvechter in de breedband markt, ze bieden goedkope pakketten met een redelijke kwaliteit. Na het bekijken van flink wat online ervaringen van klanten komen we uit op een cijfer van 5,7. Hieronder leggen we alle plus- en minpunten van NLE internet uit.

Pluspunten NLEx internet

  • De combinatie NLEx internet en NLE energie levert grote kortingen op
  • Nieuwe klanten ontvangen een interessante welkomstkorting
  • De internetsnelheid is meer dan voldoende voor de gemiddelde internetgebruiker
  • Je ontvangt een gratis Wifi versterker bij de overstap naar NLEx internet
  • Levering middels het betrouwbare en stabiele KPN netwerk

Minpunten NLEx internet

  • NLEx internet levert geen internetbeveiliging in tegenstelling tot andere providers
  • Geen mee levering van email adres van NLEx
  • De kosten voor installatie liggen bij de consument
  • NLEx beschikt enkel en alleen over een online klantenservice
NLEx internet review
nle internet review

Handige & leuke Video’s

Efficiënt internet- en communicatiepakket

Efficiënt internet- en communicatiepakket

Een betrouwbaar en snel internet- en communicatiepakket is tegenwoordig van cruciaal belang voor alle bedrijven. Het internet wordt voor verschillende taken gebruikt. Het onderhouden van een website, e-mails, verzenden, transacties uitvoeren en communiceren met...

Samsung telefoon: top 3 best verkochte modellen

Samsung telefoon: top 3 best verkochte modellen

Samsung telefoons zijn al jarenlang de favoriete keuze van veel smartphonegebruikers. Met hun geavanceerde technologie, indrukwekkende functies en gebruiksvriendelijke interface zijn ze uitgegroeid tot een van de meest populaire merken op de markt. Als je op zoek bent...

Waar gebruiken mensen het internet voor?

Waar gebruiken mensen het internet voor?

Het internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Wist je dat we maar liefst 47 uur per week online doorbrengen? Dat zijn 2 volle dagen. Op een jaar komt dat neer op 100 dagen, en op een mensenleven op 21 jaar, 3 maanden en 12 dagen. Kortom, we brengen bijna een...

Vergelijk internet providers voor de beste prijs

Vergelijk internet providers voor de beste prijs

Probeer je de beste deal te vinden als het gaat om internetpakketten? Heb je vergeleken en vind je het moeilijk om een weloverwogen keuze te maken tussen alle beschikbare opties? Verzand niet urenlang in onderzoek - laat ons je helpen! In deze blogpost gaan we na...

Online geld besparen; zo doe je dit

Online geld besparen; zo doe je dit

Ben je op zoek naar manieren om geld te besparen op je online aankopen? Met zoveel beschikbare opties kan het overweldigend voelen om de meest kosteneffectieve oplossing te vinden. Maar maak je geen zorgen - het hoeft niet ingewikkeld te zijn! Onze gids geeft je alle...

5 manieren om je internetsnelheid te verbeteren

5 manieren om je internetsnelheid te verbeteren

Tegenwoordig zijn wij allemaal online te vinden. Er zijn maar weinig huishoudens te vinden waar de bewoners geen internetverbinding hebben. De providers spelen daarin een belangrijke rol en concurrenten voor het grootste marktaandeel. Dat doen zij mede door een hoge...

Glasvezel op jouw adres?

Glasvezel op jouw adres?

Heb je behoefte aan het snelste van het snelste internet? Dan is glasvezel de beste keuze. Hierbij is de upload- en downloadsnelheid altijd gelijk. Bovendien is dit netwerk erg stabiel. Ideaal als je vaak online bent, veel streamt en videobelt en gebruik maakt van...

Altijd online blijven? Zo zit je nooit zonder internet

Altijd online blijven? Zo zit je nooit zonder internet

Het is bijna onmisbaar geworden over de hele wereld, een goede internetverbinding! Voor werk, communicatie en vermaak wordt internet op dagelijkse basis veel gebruikt. En als dit wegvalt, kan dat wel eens nare gevolgen hebben. Zo zou het kunnen zijn dat je zonder...