Wanneer je net in een spannend potje poker zit, dan zit je er natuurlijk niet op te wachten dat je internetverbindingen ineens moeilijk begint te doen. Nu is dit in de eerste paar rondes, waar de ‘blinds’ nog niet zo heel hoog zijn niet direct een ramp, maar wel wanneer je een goede hand hebt en je kansen enorm zijn om deze hand te kunnen winnen. Spelen met een internetverbinding die niet stabiel is, kan dan zorgen voor niet alleen een verhoogde kans op verlies, maar ook op een hoop frustratie. Om ervoor te zorgen dat je zonder zorgen je potje poker kunt spelen, hebben wij een aantal handige tips voor je, zodat je niet bang hoeft te zijn voor problemen.

Zorg voor een stabiel wifi signaal

De meeste mensen maken gebruik van het wifi signaal. Logisch ook, want alleen op de kabel is natuurlijk ontzettend vervelend. Je hebt altijd een kabel nodig en dat is natuurlijk, wanneer je op je telefoon op tablet speelt geen optie. Om ervoor te zorgen dat je wifi signaal goed is, is het belangrijk je modem op een plek te zetten waar het signaal niet wordt tegengehouden. Wat je namelijk vaak ziet, is dat mensen deze in de kelder- of meterkast neerzetten, waardoor je het risico loopt dat het eerste deel van het signaal al drastisch wordt verslechterd. Speel je op zolder, dan kan ook een wifi versterker uitkomst bieden overigens.

Zorg dat niemand je kan afleiden

Je hebt je eindelijk ingeschreven voor een pokertoernooi in een online casino zonder registratie en je bent helemaal klaar om je eerste hand te gaan spelen. Dan zit je er natuurlijk niet op te wachten dat je afgeleid wordt, omdat je toch was vergeten dat je ineens nog ergens anders naartoe moest. Belangrijk is daarom dus ook om ervoor te zorgen dat je zeker weet dat je niet wordt gestoord en je van te voren ook weet hoe lang of het toernooi ongeveer duurt. Het is natuurlijk zonde dat je straks een goede hand hebt en je bent vergeten dat je nog een verjaardag hebt waar je naartoe moet.

Tot slot

Dat een goede verbinding belangrijk is om normaal te kunnen spelen dat is natuurlijk geen verrassing. Overigens zijn de modems vandaag de dag een stuk beter ontwikkeld, waardoor de kans ook een stuk kleiner is dat je last hebt van storing. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat ook externe apparaten het signaal kunnen verstoren. Dit kan zijn een magnetron, maar ook een radio of televisie signaal kan van invloed zijn. Ook is het belangrijk dat de afstand tussen de modem en het apparaat waarop je speelt niet te groot is. Stel dat de modem in de kelder staat en jij zit op zolder, dan is het geen overbodige luxe om een wifi versterker op iedere verdieping te plaatsen. Je kunt het je natuurlijk niet  veroorloven dat je straks middenin een potje ineens geen signaal meer hebt.