Televisie kijken deden we vroeger allemaal. Na het eten ging iedereen een programma kijken op een van de vele zenders. Ook de kinderen keken na schooltijd televisie op een van de kinderzenders. Nog altijd bestaan deze zenders wel, maar toch wordt er steeds minder ouderwets televisie gekeken. Gewone televisie is er ook nog wel, maar een stuk minder. Ook abonnementen voor televisie zijn er steeds minder. Hoe kijken wij alsnog televisie en wat zijn hier de voor- en nadelen van?

 

Internet

Iedereen kijkt tegenwoordig televisie via internet. Alles wordt dan ook gestreamd via streamingsdiensten. Series, film, maar ook documentaires. De streamingdiensten laten jou films, series en documentaires zien op basis van je eerder gekeken dingen. We noemen dit ook wel on demand televisie kijken. Streamingsdiensten zijn bijvoorbeeld NPO start, Netflix, Videoland en Pathé thuis. Hebben je ouders bijvoorbeeld wel nog een normaal televisie abonnement? Dan kan je ook overal via internet kijken via bijvoorbeeld de Ziggo Go app of de iTV app van KPN. Dit is een app waar alle normale televisiezenders in te vinden zijn, alleen kijk je via je ipad, je telefoon of je laptop.

meisjeskleding

Opletten met on demand

Als je on demand televisie kijkt moet je wel opletten. Bij sommige apps kun je televisieprogramma’s bijvoorbeeld niet terugkijken, maar bij sommige ook wel. Wat ook niet kan via deze apps is het opnemen van televisieprogramma’s. Zo kun je niet later een programma nog even terugkijken zoals je dat gewend bent van op je televisie. Je moet er daarnaast rekening mee houden dat het beeld een aantal seconden achterloopt op de normale televisie. Dit is vooral van belang als je live kijkt naar bijvoorbeeld een sportwedstrijd. Heb je een chromecast? Dan kun je ook streamen naar je tv vanaf je ipad, telefoon of laptop en lijkt het net alsof je gewoon een normaal abonnement hebt.

 

Streamingsdiensten

Er zijn dus veel verschillende streamingdiensten zoals net al gezegd en veel mensen hebben op bijna iedere streamingsdienst een abonnement. Deze mensen hebben dan wel geen normale televisie meer. Vaak is dit goedkoper. Je kan met het hele gezin lekker in een onesie op de bank kijken naar alle films en series die je maar wil, want de streamingdiensten hebben ook nog allemaal een verschillend aanbod. Heb je geen onesies? Ga dan eens kijken bij de meisjeskleding voor meisjes onesies en bij de jongens voor jongens onesies. Natuurlijk bij de volwassenen voor een onesies voor jezelf. Trek ze aan voor een filmavondje op de bank en je wil nooit meer anders.