Chromecast kopen in 2022? De beste Google Chromecast in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Tegenwoordig is wel bijna iedereen in het bezit van een smartphone, en hier zitten vele handige functies op. Voortaan kun je door middel van een Chromecast je smartphone als afstandsbediening gebruiken. U sluit de Chromecast eenvoudig aan op de tv door middel van een HMDI kabel. Of u kiest ervoor om uw receiver of boxen in huis aan te sluiten op de Google Chromecast Audio, waarna u deze kunt bedienen met uw tablet of smartphone.

Er zijn verschillende soorten Chromecast beschikbaar en om het u gemakkelijker te maken hebben we een top 5 opgesteld van de opties. Hierbij zitten handige reviews met voor- en nadelen. Op deze manier kunt u in een oogopslag bekijken welke Chromecast het beste bij uw situatie past. Lees snel verder om erachter te komen. 

1. Google Chromecast V3 + Google Home

Als u thuis het gemak wilt van uw tv of receiver bedienen met uw smartphone of tablet, dan is het aanschaffen van een Chromecast ideaal. Een aanrader is dan de Google Chromecast V3 + Google Home. Hiermee kunt u niet alleen uw televisie bedienen, maar ook uw huis omtoveren in een smarthome.

Met een Chromecast kunt u eenvoudig films of video’s streamen vanaf uw telefoon in een hoge resolutie, waardoor u niet meer moeilijk zit te doen met een kabel of een slechte verbinding.

U hoeft uzelf alleen maar met uw wifi netwerk te verbinden, samen met de Chromecast. Vanaf dat moment kunt u zelfs met uw stem de Chromecast bedienen.

Voor- en nadelen Google Chromecast V3 + Google Home

Behalve het bedienen van de tv of uw receiver, kunt u uw huis ook omtoveren in een smarthome of kunt u vragen stellen over bijvoorbeeld het weer. Dat komt doordat er een Google Home bij wordt geleverd, waar mee u bijvoorbeeld uw thermostaat of uw verlichting kunt regelen.

Behalve dit kunt u ook andere informatie opvragen, zoals bijvoorbeeld het nieuws of het treinverkeer in uw omgeving. Op deze manier heeft u altijd een assistent bij de hand.

Dankzij de 5GHz wifi kunt u video’s met een hoge resolutie naar uw televisie streamen zonder haperingen.
Door de ingebouwde spraakbediening kunt u opdrachten sturen zonder daarvoor uw smartphone of tablet te gebruiken.
Via de spraakbediening bent u altijd op de hoogte van de actuele gebeurtenissen in uw omgeving.
⨯ U dient te beschikken over een Google account om gebruik te maken van verschillende functies, zoals agendabeheer.

2. Google Chromecast V3

Als u thuis nog niet de beschikking heeft over een smart tv, dan kunt u door de aanschaf van een Chromecast uw oude tv hier in om toveren. De Google Chromecast V3 is dan een echte aanrader. Hij is eenvoudig in gebruik en u heeft hem in no time geïnstalleerd.

U kunt door middel van de Chromecast eenvoudig apps gebruiken op uw televisie, zoals Netflix, Youtube of Spotify. Het bedienen hiervan kunt u simpel doen vanaf uw smartphone of tablet.

Het enigste wat u hiervoor dient te doen is het openen van de app op uw telefoon, op afspelen drukken en dan kunt u streamen naar uw televisie. Op deze manier is de Chromecast heel gebruiksvriendelijk.

Voor- en nadelen Chromecast V3

Daarnaast beschikt de Chromecast V3 over 5GHz wifi, waardoor u video’s in een hoge resolutie kunt streamen naar uw televisie zonder dat het beeld hierbij hapert.

Het installeren van uw Chromecast is ook zo gepiept, het enigste wat u hiervoor dient te doen is hem inpluggen in de HDMI ingang van uw televisie. Via de Google home app op uw smartphone kunt u heel eenvoudig op zoek naar apps, waar u gebruik van kunt maken met uw Chromecast.

Met de Chromecast V3 kunt u uw oude televisie eenvoudig omtoveren naar een smart tv, zodat u gebruik kunt maken van apps zoals Spotify, Youtube en Netflix.
U kunt, dankzij de flexibele HDMI kabel, de Chromecast overal achter uw tv plaatsen.
Doordat hij beschikt over een 5GHz wifi antenne, kunt u hoge resolutie video’s naar uw tv streamen zonder dat het beeld hapert.
⨯ Hij ondersteunt geen 4K resolutie.

3. Google Chromecast Ultra

Tegenwoordig maakt iedereen gebruik van apps zoals Netflix en Spotify, maar deze kunnen niet op elke televisie worden afgespeeld. Gelukkig kunt u dit probleem heel eenvoudig op lossen door bijvoorbeeld een Chromecast aan te sluiten. De Chromecast Ultra is dan een echte aanrader.

Deze Chromecast installeert u eenvoudig, waarna u binnen een hand omdraai uw televisie heeft veranderd in een smart tv. Na de installatie kunt u op uw televisie in een 4K resolutie genieten van uw beste films of series op Netflix, of uw favoriete Youtube filmpjes.

Heeft u genoeg gekeken, dan heeft u ook nog de mogelijkheid om met de Chromecast muziek af te spelen op uw televisie. U kunt de Chromecast bedienen met uw smartphone of tablet.

Voor en nadelen Google Chromecast Ultra

Heeft u op de plek waar u uw Chromecast heeft geplaatst geen sterk bereik? Dan kunt u ervoor kiezen om hem met een kabel aan te sluiten op uw internet verbinding.

Hiermee zorgt u ervoor dat u altijd verzekerd bent van een snelle internet verbinding, zodat u geen last krijgt van haperend beeld. Mocht het apparaat binnen nu en 2 jaar defect gaan? Geen zorgen, u krijgt standaard 2 jaar garantie bijgeleverd.

Dankzij de ingebouwde 5GHz wifi antenne kunt u altijd video’s in een hoge resolutie streamen, zonder haperingen.
U verandert uw tv hiermee in een hand omdraai in een smart tv, zodat u gebruik kunt maken van apps zoals Spotify, Netflix en Youtube.
U kunt, dankzij de netwerkadapter, uw Chromecast ook aansluiten op een vaste internetverbinding.
⨯ Het aantal apps waar u gebruik van kunt maken is beperkt, dit zullen er naar verwachting steeds meer worden in de toekomst.

4. Google Chromecast V3 Duo pack

Als u thuis graag op uw televisie films vanaf Youtube of Netflix wilt streamen, maar u heeft nog geen smart tv dan kan een chromecast een ideale oplossing zijn. Met het Google Chromecast V3 Duo Pack kunt eenvoudig uw televisie om toveren tot een smart tv.

Doordat u een Duo Pack heeft, kunt u zowel uw tv in de woonkamer aansluiten op een Chromecast als uw tv in uw slaapkamer. Op deze manier kunt u overal in huis genieten van uw favoriete serie of film.

Het gebruik hiervan is heel simpel, aangezien uw het apparaat eenvoudig kunt bedienen vanaf uw smartphone of tablet. Zo komt u niet in de problemen met lastige afstandsbedieningen, waar u alleen maar van in de war kunt raken. Op deze manier kunt u eenvoudig gebruik maken van apps zoals Spotify, Youtube of Netflix.

Voor en nadelen Google Chromecast V3 Duo Pack

Daarbij beschikt het apparaat ook over een 5GHz wifi antenne, zodat u al uw video’s en series in hoge resolutie kunt kijken zonder dat hierbij uw beeld hapert. Het installeren van de Chromecast is een fluitje van een cent.

U hoeft alleen de HDMI kabel in te pluggen in uw tv en het apparaat te verbinden met uw wifi netwerk. Hierna kunt u met het apparaat aan de slag. Wilt u gebruik maken van andere apps, dan kunt u via de Google Home app op zoek naar apps die de Chromecast ondersteunt.

Dankzij de duo pack kunt u thuis 2 televisies om toveren tot een smart tv.
Door de ingebouwde 5GHz wifi antenne kunt u video’s en films met een hoge resolutie streamen, zonder haperingen in het beeld.
Met de flexibele HDMI kabel kunt u de Chromecast overal achter uw televisie plaatsen.
Het apparaat ondersteunt geen 4K resolutie.

5. Google Chromecast Ultra Duo Pack

Als u thuis graag op uw televisie een film wilt streamen of uw favoriete serie wilt kijken maar niet wil hannesen met een een laptop en HDMI kabel, dan is de aanschaf van een Chromecast een echte aanrader. Een van de beste modellen in zijn soort is de Google Chromecast Ultra Duo Pack.

Met deze apparaten kunt u ervoor zorgen dat u 2 televisies in uw huis om tovert tot een smart tv. Met het apparaat kunt u eenvoudig en snel kijken naar uw favoriete series op Netflix of muziek luisteren via Spotify.

De bediening van het apparaat is heel eenvoudig, u kunt hem zo bedienen vanaf uw smartphone of tablet. Zorg ervoor dat beide apparaten verbonden zijn met uw wifi netwerk en u kunt aan de slag.

Voor en nadelen Chromecast Ultra Duo Pack

Het installeren van uw apparaat is zo gepiept. U sluit de Chromecast door middel van de HDMI aan op uw televisie en zorgt ervoor dat hij verbonden is met uw wifi netwerk.

Heeft u de Chromecast geplaatst op een plek waar u wifi niet zo sterk is? Dan kunt u er een netwerk kabel in pluggen waardoor u altijd verzekerd bent van een snelle en stabiele internet verbinding. Zo heeft u geen last van haperingen als u uw favoriete film of serie kijkt.

Bij dit pakket krijgt u 2 apparaten, waardoor u op 2 plekken in huis uw televisie om tovert tot een een smart tv.
Dankzij de ingebouwde netwerk adapter kunt u een netwerk kabel aansluiten, zodat u altijd verzekerd bent van een goede internetverbinding.
U kunt met de Chromecast eenvoudig materiaal streamen van uw favoriete apps, zoals Spotify, Youtube of Netflix.
Er zijn maar een beperkt aantal apps beschikbaar met deze Chromecast, al zullen er naar verwachting in de toekomst steeds meer beschikbaar worden.

Laatst geüpdatet